pozew rozwodowy

Został złożony pozew rozwodowy bez orzekaniu o winie. Pozwanego nie było w domu gdy kopia pozwu została do niego wysłana i nie odpowiedział na awizo.
Czy będzie to miało wpływ na dalszy przebieg rozwodu?
anonim cytuj
25-11-2020
tak, 1 pismo w sprawie musi być doręczone, teraz sąd zobowiąże powoda do dokonania w terminie 2 miesięcy doręczenia przez komronika

anonim cytuj
25-11-2020
tak jak przedmowa Art. 139 kpc.

anonim cytuj
25-11-2020

Sugerowane Tematy

Odmowa reklamacji naprawy samochodu.
Oddałem samochód do mechanika w celu wymiany zderzaka - samochód 12 letni naprawa bezgotówkowa z AC Wszystko pięknie szło do chwili odbioru. Zderzak jest nowy taki jaki powinien być ok . Ale czujniki parkowania wycieli nie tym urządzeniem co trzeba (dowiadywałem się na forum czym się wycina) użyli zwykłego wiertła co wygląda bardzo nieestetycznie w porównaniu do tego co było przed. W załączeniu przesyłam zdjęcie otwory są za duże a czujniki są...
Czy na umowe zlecenie mozna sie ubezpieczyc skladka chorobowa jesli nie ukonczyłam 26 lat
Witam prracuje od 8 mc na umowe zlecenie ,nie mam ukonczone 26 lat złozyłam taka deklaracjie pracodawcy przy zatrudnieniu .Teraz okazuje sie ze zycie mnie zakoczyło i jestem w ciazy ,w ZUS powiedziano mi ze nie mam takowych sładek odprowadzanych prosze o rade co moge w tej sytuacji zrobic ,bo przaktycznie zostaje bez srodkow do zycia bez pracy bo pracodawca nie chce kobiety w ciazy zasilek dla bezrobotnych tez nie przysłiuguje nie wiem co robic ,...
Renta dla dziecka
Witam, proszę o pomoc. Jestem w ciąży i dziecko zaraz przyjdzie na świat. Mój partner popełnił samobójstwo w Holandii. Chodzi o ustalenie ojcostwa i przyznanie dziecku renty. Sekcja zwłok oraz próbki DNA zostały pobrane przez holenderska policję. Natomiast później został przewieziony do Polski i skremowany, pochowano go w Polsce. 1.Czy holenderska policja wyda próbki DNA aby móc ustalić ojcostwo ? 2. Co robić jeżeli nie wydadzą? Kontak...
Dziedziczenie przez dzieci konkubenta.
Moja mama była w nieformalnym związku przez prawie 20 lat. Po Jej śmierci, 4 lata temu, majątek odziedziczyliśmy we trójkę razem z rodzeństwem. Partner mamy oczywiście mieszkał do końca życia z Nami. Ma On dwójkę dzieci z, którymi nie utrzymywał kontaktu. Czy mogą Oni teraz żądać jakiegoś spadku lub ewentualnie chcieć żebyśmy spłacało kredyt, który miał mamy partner a nie ubezpieczył go na wypadek swojej śmierci?...

Wyszukiwarka