Pomyłkowe zablokowanie konta

Witam ile dni teoretycznie trwa odblokowanie konta bankowego przez komornika? Dodam że konto bankowe zostało zablokowane pomyłkowo, już jest wyjaśnione.
Pozdrawiam.
anonim cytuj
24-11-2020
Generalnie zajęcia i uchylenia zajęć robi się przez dedykowany system maksymalnie do 24 godzin od wysyłki.

anonim cytuj
24-11-2020

Sugerowane Tematy

Czy darowizna od rodziców jest zwolniona z podatku?
Dzień dobry. Chciałbym kupić działkę budowlaną. Koszt to 150k. Problem jest taki, że mam tylko 50k Chciałbym wziąć kredyt na 50k i od rodziców dostałbym kolejne 50k. Jak to wygląda od strony prawnej ? Czy 50k, które dostałbym od rodziców od tak sobie, mogę dostać ? Czy trzeba płacić jakieś wzbogacenie ? A może trzeba oficjalnie gdzieś takie coś zgłaszać czy coś ? Czy po prostu mogą mi dać bez problemu od tak sobie ? Nie chce by skarbówka i i...
na kogo przechodzi prawo do działki ROD po śmierci właściciela?
Mam pytanie o dobre wyjście z trudnej sytuacji. Rodzice nabyli działkę ROD ponad 30 lat temu. Działka była należycie pielęgnowana. Sądziłam z rodzicami drzewka...kwiaty... Miała dyplomy itp. Matka zmarła 10 lat temu. Więc ojciec sam został i pomagałam mu jak zawsze wcześniej. Rok później tata się ożenił z kobietą ze wsi .Nie interesowała się zbytnio działką ale z przymusu chodzila. Natomiast mi i bratowej zabraniała oskarżając nas że jesteśmy je...
Zniesienie współwłasności samochodu.
Witam, z mężem nam się nie układa prawdopodobnie dojdzie do rozwodu. Jakiś czas temu dowiedział się, że jestem ciężko chora, obecnie jestem w trakcie chemioterapii.. Dziś dowiedziałam się, że jakiś czas temu zrobił w tajemnicy przede mną zdjęcie mojego dowodu osobistego, żeby wyrejestrować mnie z samochodu gdyż widnieje jako drugi współwłaściciel. Oznajmił, że mnie wykreślił i że podobno mógł to zrobić bez mojej zgody. Czy to prawda, że mógł to z...
Upadłość konsumencka.
Witam. Od jakiegoś czasu jestem dość sporo zadłużony. Przez pewien czas miałem pewne problemy w życiu przez co odsetki urosły do tego stopnia, że nie jestem w stanie spłacić wszystkiego. Przez trudną sytuację materialną byłem zmuszony wrócić do rodziców. Od pewnego czasu czytam i zastanawiam się nad ogłoszeniem upadłości konsumenckiej. Mam jednak kilka pytań: 1.Czy syndyk może zająć nieruchomość i ruchomości moich rodziców, z których korzystam n...

Wyszukiwarka