Podział majątku

Witam chce wnieść do sądu o podział spadku po ojcu. W skład spadku wchodzi ziemia, dom, podwórko.
Od czego najpierw zacząć?
anonim cytuj
18-11-2020
Jeżeli zostało już przeprowadzone postępowanie o nabycie spadku, to podział wraz ze zniesieniem współwłasności jest kolejnym krokiem, napisac trzeba planu podziału i złożyc w sądzie

anonim cytuj
18-11-2020
A jeśli reszta współwłaścicieli się nie zgadza na podział?

anonim cytuj
18-11-2020
To już w sądzie będziecie ustalać, aby zacząć trzeba taki plan wykonać

anonim cytuj
18-11-2020
A dokładnie co będzie potrzebne do tego?

anonim cytuj
18-11-2020
Postanowienie o nabyciu spadku i plan podziału, do tego akty własności nieruchomości, zaświadczenia z banku o lokatach/kontach, no ogólnie wszystkie dokumenty potwierdzające co do spadku należy.
Jeżeli już skladaliscie dokumenty do US o zwolnienie z podatku to mniej więcej te same trzeba załączyć do podziału, plus sam podział kto co dostanie lub kto kogo splaci.

anonim cytuj
18-11-2020
Ja nic nie mam bo nie mieszkam już tam z nimi. A skąd wezmę akty własności nieruchomości?
A dostanę w sądzie jakiś wzór tego planu?

anonim cytuj
18-11-2020
No nie, bo sąd nie wie co do spadku wchodzi, można poszukać w google ale każda sprawa jest inna więc to trzeba napisać pod swoją sytuację.

anonim cytuj
18-11-2020
Oki, dziękuję za pomoc

anonim cytuj
18-11-2020

Sugerowane Tematy

Umowa o pracę na pół etatu, a nadgodziny.
Witam, będę wdzięczna za pomoc, z góry dziękuję, problem jest następujący: pracuję w systemie 12-godzinnym (ochrona). Pierwotnie byłam zatrudniona na cały etat w jednej firmie X, ale w tym roku do obsługi klienta została włączona druga firma Y. Cała załoga otrzymała do podpisania aneksy od firmy X zmieniające wymiar czasu pracy na pół etatu z dodatkowym zapisem: " Strony zgodnie ustalają, że dopuszczalna liczba godzin pracy ponad określony ...
Zostałam oszukana. Odkupiłam bon turystyczny. Czy coś w tej sprawie mogę jeszcze zrobić? Czy jest sens zgłaszać to na policję?
Witam, nieświadoma konsekwencji odkupiłam bon turystyczny od osoby, która zaoferowała mi sprzedaż po okazyjnej cenie. Niestety dałam się namówić... Zbyt spontanicznie podjęłam decyzję i przelałam pieniądze. Kiedy się zorientowałam , że tego bonu nie wykorzystam i to karalne napisałam do gościa o zwrot pieniędzy. Kontakt się urwał, okazało się, że to oszust, który wyłudził ode mnie pieniądze. Czy coś w tej sprawie mogę jeszcze zrobić? Czy jest se...
Ma kilka kredytów, został sparaliżowany przez udar, nie stać go na spłacanie należności, co w takiej sytuacji zrobić?
Dzień dobry. Mój tata ma zaciągnięte kilka kredytów na łączną kwotę Ok 50 tys zł.. niestety w ostatnich dniach dostał udaru mózgu i jest sparaliżowany-nie chodzi, nie mówi ..do końca nie rozumie co się wokół niego dzieje..Ojciec jest na emeryturze i spłacał raty z trudem ale spłacał.. teraz większość jego emerytury idzie na leki i rehabilitację nie wspominając już o rachunkach które rosną z miesiąca na miesiąc..co w takiej sytuacji zrobić? dzięku...
Pożyczka wzięta dla kogoś.
Mam taki problem ponieważ kilka miesięcy temu wziąłem pożyczke dla kolegi. Nie spisalismy żadnej umowy. Pożyczka w wysokości 1000 zł do spłaty 1900 w prowidencie. po pewnym czasie przestał się odzywać i mnie unikał. Dał mi tylko na 1 ratę i mam takie pytanie chce iść zgłosić to zajście na policję. Czy np. Takie smsy mogą w czymś pomóc : " JESTEŚ MOIM WAFLEM BO SPŁACIŁEŚ MI PROWIDENTA FAJO"... Lub " A TY JESTEŚ TAKI PUSTY ŻE ZA MNI...

Wyszukiwarka