Podział majątku

Witam chce wnieść do sądu o podział spadku po ojcu. W skład spadku wchodzi ziemia, dom, podwórko.
Od czego najpierw zacząć?
anonim cytuj
18-11-2020
Jeżeli zostało już przeprowadzone postępowanie o nabycie spadku, to podział wraz ze zniesieniem współwłasności jest kolejnym krokiem, napisac trzeba planu podziału i złożyc w sądzie

anonim cytuj
18-11-2020
A jeśli reszta współwłaścicieli się nie zgadza na podział?

anonim cytuj
18-11-2020
To już w sądzie będziecie ustalać, aby zacząć trzeba taki plan wykonać

anonim cytuj
18-11-2020
A dokładnie co będzie potrzebne do tego?

anonim cytuj
18-11-2020
Postanowienie o nabyciu spadku i plan podziału, do tego akty własności nieruchomości, zaświadczenia z banku o lokatach/kontach, no ogólnie wszystkie dokumenty potwierdzające co do spadku należy.
Jeżeli już skladaliscie dokumenty do US o zwolnienie z podatku to mniej więcej te same trzeba załączyć do podziału, plus sam podział kto co dostanie lub kto kogo splaci.

anonim cytuj
18-11-2020
Ja nic nie mam bo nie mieszkam już tam z nimi. A skąd wezmę akty własności nieruchomości?
A dostanę w sądzie jakiś wzór tego planu?

anonim cytuj
18-11-2020
No nie, bo sąd nie wie co do spadku wchodzi, można poszukać w google ale każda sprawa jest inna więc to trzeba napisać pod swoją sytuację.

anonim cytuj
18-11-2020
Oki, dziękuję za pomoc

anonim cytuj
18-11-2020

Sugerowane Tematy

Czy będąc w ciąży mogę podjąć prace w innym zakładzie pracy?
Witam serdecznie chciałam się poradzić ponieważ jestem w niezręcznej sytuacji otóż wygląda to tak: Aktualnie jestem w 7 tygodniu ciąży pracowałam w warunkach gdzie musiałam dźwigać dlatego mój ginekolog wystawił mi zwolnienie problem jest w tym ze nie przepracowałam miesiąca i L4 mam niepłatne a umowa kończy mi się 31.12 która na pewno nie zostanie mi również przedłużona. Czy jeżeli lekarz niema żadnych zastrzeżeń do innej pracy oczywiście takie...
Różnica między pozwem , a zawiadomieniem możliwości popełnienia przestępstwa
witam Czym różni się pozew , a zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa ? A mianowicie czy za pozew muszę zapłacić koszty sądowe , a za zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa nie? Czy dobrze rozumiem czy jestem w błędzie ? Moje kolejne pytanie jest następujące : Czy prokuratura po złożeniu zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa ma obowiązek rozpatrzeć czy zawiadomienie jest zasadne czy nie, a jeśli uzna za z...
Zostałem obrażony przez wpisy na Facebooku. Nie zostało podane moje imię i nazwisko, czy w tej sytuacji kwalifikuje się to aby zgłosić to zdarzenie na policję?
Zostałem obrażony przez wpisy na Facebooku, z kontekstu postów i komentarzy widać że mowa o mnie. Nie zostało podane moje imię i nazwisko ale inicjały. Czy w tej sytuacji kwalifikuje się to aby zgłosić to zdarzenie na policję?...
skrócenenie okresu wypowiedzenia
Pracuję na umowę zlecenie z rocznym okresem. Na poczatku tego miesiąca poinformowałem zleceniodawcę o zamiaru odejścia z firmy (barber shop). Wysłał mi zdjęcie dokumentu potwierdzajacy miesiąc wypowiedzenia. Umowa jasno mówi że obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia. Niestety zleceniodawca stwierdził że znalazł pracownika na moje miejsce i chce skrócić okres wypowiedzenia z miesiaca do zaledwie - prawie - dwóch tygodni, bez mojej zgody. Po u...

Wyszukiwarka