Podział majątku

Witam chce wnieść do sądu o podział spadku po ojcu. W skład spadku wchodzi ziemia, dom, podwórko.
Od czego najpierw zacząć?
anonim cytuj
18-11-2020
Jeżeli zostało już przeprowadzone postępowanie o nabycie spadku, to podział wraz ze zniesieniem współwłasności jest kolejnym krokiem, napisac trzeba planu podziału i złożyc w sądzie

anonim cytuj
18-11-2020
A jeśli reszta współwłaścicieli się nie zgadza na podział?

anonim cytuj
18-11-2020
To już w sądzie będziecie ustalać, aby zacząć trzeba taki plan wykonać

anonim cytuj
18-11-2020
A dokładnie co będzie potrzebne do tego?

anonim cytuj
18-11-2020
Postanowienie o nabyciu spadku i plan podziału, do tego akty własności nieruchomości, zaświadczenia z banku o lokatach/kontach, no ogólnie wszystkie dokumenty potwierdzające co do spadku należy.
Jeżeli już skladaliscie dokumenty do US o zwolnienie z podatku to mniej więcej te same trzeba załączyć do podziału, plus sam podział kto co dostanie lub kto kogo splaci.

anonim cytuj
18-11-2020
Ja nic nie mam bo nie mieszkam już tam z nimi. A skąd wezmę akty własności nieruchomości?
A dostanę w sądzie jakiś wzór tego planu?

anonim cytuj
18-11-2020
No nie, bo sąd nie wie co do spadku wchodzi, można poszukać w google ale każda sprawa jest inna więc to trzeba napisać pod swoją sytuację.

anonim cytuj
18-11-2020
Oki, dziękuję za pomoc

anonim cytuj
18-11-2020

Sugerowane Tematy

Problem na myjni bezdotykowej pistolet uszkodził karoserie.
Witam Podjechałem na myjnie bezdotykowa w celu umycia auta. W czasie mycia zabrakło środków odłożyłem pistolet na miejsce ,do terminala wrzuciłem pieniądze wybrałem program w celu kontynuowania mycia auta a w tym samym czasie pistolet wystrzelił z pochwy gdzie jest jego miejsce uszkadzając karoserie. Czy jest jakieś na to rozwiązanie? Właściciel myjni zarzuca mi nie przestrzeganie regulaminu. Proszę o pomoc....
Problem ze wspólnotą mieszkaniową.
Jestem w małej wspólnocie mieszkaniowej liczącej 6 mieszkań. Z kratki wentylacyjnej w moim mieszkaniu wydostają się różne zapachy (łazienkowe i kuchenne). Po wymuszonym przeglądzie kominiarskim okazało się ,że mieszkanie poniżej jest wpięte w moją kratkę wentylacyjną kuchenną z łazienką(zrobili przebudowę zamiana kuchni na łazienkę) i mieszkanie powyżej jest również wpięte z łazienką i kuchnią. Kominiarz dał w zaleceniach aby te dwa mieszkania pr...
Ugoda windykacyjna.
Witam wszystkich. W 2013 roku dostałam ogromny rachunek za telefon (Internet). Kilkukrotnie złożona reklamacja, bo telefon nie posiadał tej opcji. W międzyczasie telefon wyłączono. Wszystko uregulowałam i podpisałam ugodę powindykacyjną. Kilkanaście wizyt w salonie w celu włączenia - bez skutku. Po kilku latach jakaś firma żąda zapłaty rachunków (mam potwierdzenia). Sąd internetowy też odrzucił ich roszczenia. Wczoraj dostałam list od kolejnej wi...
Ustalenie ojcostwa po latach.
Moja Matka, przed porodem, rozstała się z moim Ojcem. Nie byli małżeństwem. W akcie urodzenia mam wpisane tylko jego imię. Przez te wszystkie lata nie utrzymywał ze mną żadnego kontaktu. Dziś chcę by formalności stały się zadość, by później walczyć o spadek. Od czego mam zacząć, zanim wynajmę adwokata? Dziękuję za pomoc....

Wyszukiwarka