Podział majątku

Witam chce wnieść do sądu o podział spadku po ojcu. W skład spadku wchodzi ziemia, dom, podwórko.
Od czego najpierw zacząć?
anonim cytuj
18-11-2020
Jeżeli zostało już przeprowadzone postępowanie o nabycie spadku, to podział wraz ze zniesieniem współwłasności jest kolejnym krokiem, napisac trzeba planu podziału i złożyc w sądzie

anonim cytuj
18-11-2020
A jeśli reszta współwłaścicieli się nie zgadza na podział?

anonim cytuj
18-11-2020
To już w sądzie będziecie ustalać, aby zacząć trzeba taki plan wykonać

anonim cytuj
18-11-2020
A dokładnie co będzie potrzebne do tego?

anonim cytuj
18-11-2020
Postanowienie o nabyciu spadku i plan podziału, do tego akty własności nieruchomości, zaświadczenia z banku o lokatach/kontach, no ogólnie wszystkie dokumenty potwierdzające co do spadku należy.
Jeżeli już skladaliscie dokumenty do US o zwolnienie z podatku to mniej więcej te same trzeba załączyć do podziału, plus sam podział kto co dostanie lub kto kogo splaci.

anonim cytuj
18-11-2020
Ja nic nie mam bo nie mieszkam już tam z nimi. A skąd wezmę akty własności nieruchomości?
A dostanę w sądzie jakiś wzór tego planu?

anonim cytuj
18-11-2020
No nie, bo sąd nie wie co do spadku wchodzi, można poszukać w google ale każda sprawa jest inna więc to trzeba napisać pod swoją sytuację.

anonim cytuj
18-11-2020
Oki, dziękuję za pomoc

anonim cytuj
18-11-2020

Sugerowane Tematy

Dziecko nie chce jeżdzić do ojca na widzenia
Dzień dobry. Mamy z byłym mężem ustalone kontakty z dzieckiem ale syn nie chce jeździć do ojca , co przyjedzie po niego to dziecko płacze i mówi że chce zostać w domu. Najchętniej bym go wtedy nie dawała ponieważ bardzo mi go szkoda i wiadomo , wiem też że ojciec będzie delikatnie na niego krzyczał że mówi mi takie rzeczy że tam się go wiecznie czepiają że wszytko jest na niego i on za nim nie stanie . Czy mogę coś z tym zrobić czy już niestety n...
Wskazanie osoby poszukiwanej.
Dzień Dobry Rozpoznałem osobę przedstawioną na jednym z nagrań (kamera przemysłowa) poszukiwaną przez organy ścigania, mogącą mieć związek z popełnieniem przestępstwa lub będącą jej świadkiem. Jej dane personalne są dla policji nieznane. Moje typowania opierają się, na fotografiach (wykonanie własne) osoby, którą rozpoznałem - bardzo duże podobieństwo, w sylwetce, chodzie, cechach twarzy. Niestety nagranie z kamery - jest słabej, jakości. Ch...
Czy potrzebuje zgody ojca dziecka na wyjazd z dzieckiem za granicę?
Witam, planuje wyjazd z 4 letnim dzieckiem do USA na 3 miesiące. Z jego ojcem mamy sądownie ustalone kontakty i alimenty. On osobiście z kontaktów się nie wywiązuje, jedynie dziadkowie opiekują się nim w wyznaczone dni. Nie widziałam go, ani nie mam z nim kontaktu od kilku miesięcy. Widnieje w akcie urodzenia dziecka, nie ma też ograniczonych, ani odebranych praw rodzicielskich. Chciałabym się dowiedzieć, czy potrzebuje jego zgody na wyjazd? Jak...
Komornik a zakup nieruchomości.
Witam, mam pewne zadłużenie i kilku komorników na karku. Aktualnie planuje zakup nieruchomości. W jaki sposób mogę ją zabezpieczyć przed zajęciem? Posiadam czeską spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, czy mogę na nią dokonać zakupu nieruchomości w Polsce?...

Wyszukiwarka