Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Witam, czy dyrektor przedszkola niepublicznego może zlikwidować przedszkole?
1.Witam, czy dyrektor przedszkola niepublicznego może zlikwidować przedszkole informując o tym rodziców 3 dni przed ? (Wszyscy mieli umowy do 31.08.2023) 2. W lutym trzeba było zapłacić wyprawkę 250 zł deklarując przy tym że dziecko będzie uczęszczać do przedszkola w roku szkolnym 2023/2024, czy ta wyprawka podlega zwrotowi skoro rok szkolny jeszcze się nie zaczął ? 3. Od 1.09.2022 do tej pory czesne zostało podwyższone dwa razy o łączną kwot...
Czy dochody z praktyk uczniowskich a PIT.
Mam pytanie odnośnie poprawnie wypełnienia PIT-u. Otóż dziecko ukończyło 18 lat w marcu 2023, miało praktyki i zarobiło 3746zł. Wypełniłem PIT-M dla dziecka + ulga na dziecko za 2 miesiące dla obojga rodziców. Czy dobrze zrobiłem, czy też dziecko już musi wypełnić swój "osobny" PIT ?...
Windykacja długu już raz spłaconego.
Miałem dług. Komornik ściągnął z poborów całość zadłużenia co do złotówki. Po otrzymaniu od komornika potwierdzenia zamknięcia sprawy (bo wszystko uregulowane) firma windykacyjna, która wszczęła sprawę - wydzwania do mnie "bo jeszcze zostało do dopłacenia" kilka setek. W tej samej sprawie, ten sam wierzyciel - i mam na podstawie telefonicznej informacji przelać kasę na ich konto. Pytanie: reagować? Czego się domagać? Co taka firma musi ...
Pielęgniarka zrobiła mi test pcr wymaz z gardła, zamiast zrobić wymaz dźgnęła mnie w gardło od czego mam paraliż prawego nerwu fałdu gardła oraz paraliż połowy krtani
Witam 2 lata temu w sierpniu podczas przyjęcia do szpitala pielegniarka oddziałowa zrobiła mi test pcr wymaz z gardła . Niestety były to początki testowania i zamiast zrobić wymaz dźgnęła mnie w gardło od czego mam paraliż prawego nerwu fałdu gardła oraz paraliż połowy krtani … straciłam głos + problemy z połykaniem ( krztusze się własna ślina lub podczas jedzenia picia ) . Czy była by możliwość pociągnięcia do odpowiedzialności szpitala ? Dodam...

Wyszukiwarka