Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Wymiar etatu, a czas pracy.
Jestem zatrudniony na 0,5 etatu czyli tak na logikę powinienem pracować 4 godziny dziennie. Po raz kolejny w nowym grafiku na listopad ani razu nie mam dnia z czterema godzinami w pracy. Ja rozumiem: jestem zatrudniony w równoważnym systemie czasu pracy, ale czy to nie jest przesada ? A może wręcz mobbing: bo to wpływa na moje życie bo już kilka lat temu odrzuciłem z przyczyn właśnie osobistych propozycję przejścia na 0,75 etatu....
Składowanie odpadów przez sąsiada.
Sprawa wygląda tak, sąsiad postawił coś w rodzaju szopy -wiaty o wymiarach około 2,5x2,5 metra na pojemniki ze śmieciami itp. Wiatę tą ustawił bezpośrednio przy ścianie swego budynku przy narożniku domu w odległości około 1.5 metra od swojego okna oraz około 1.5 metra od granicy mojej posesji. sprawdzając w internecie wyczytać można iż taka budowla powinna się znajdować 2 metry od działki sąsiedniej i 5 metrów od okna pomieszczenia na pobyt stały...
Ślub z nieletnią
Mam 26 lat dziewczyna jeszcze 17 lat. 18-nastkę kończy dopiero 15 lipca, matka dziewczyny nie zgadza się na ślub w sądzie co mamy robić bym miał nad nią opiekę, mamy wspólnego syna co, do którego mam pełne prawa rodzicielskie, zależy mi na tym bym miał nad nią opiekę, gdyż do urodzin siedzi w Placówce Opiekuńczo Wychowawczej. ...
przyczepienie pergoli tarasowej do domu
Witam mam teraz w domu i chciałbym dołożyć sobie Taras który będzie przyczepiony do elewacji budynku proszę mi powiedzieć czy mogę to zrobić na zgłoszenie czy wymagany jest jakiś specjalny projekt budowlany pod to. Zależy mi na jak najmniejszych formalnościach jeżeli będzie trzeba to mogę nawet lekko odsunąć o centymetr od elewacji te pergole byle tylko nie mieszać się w papierologię...

Wyszukiwarka