Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

montaż monitoringu
Witam Mam dwa pytania Czy mogę bez zgody sąsiadów zamontować monitoring obejmujacy część wspólną spółdzielni mieszkaniowej? (montaż na mojej części nieruchomości) I czy nagranie mogę przekazać Policji w celu wystawienia mandatu za zanieczyszczczanie trawnika? Sąsiad wyprowadza tam psa a moje prośby o zaprzestanie tego "procederu" ma w nosie mimo że tam bawi się moje dziecko. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Urlop na żądanie na dzień wolny
Witam, pracuje w dużym zakładzie produkcyjnym. Jestem zatrudniona na umowę na czas nieokreślony. Wymiar czasu pracy to 40h tygodniowo (pon-pt). Wynagrodzenie to podstawa plus premie. Ostatnio w zakładzie praktykowane jest zabieranie premii i wbijanie urlopu na żądanie za nie przyjście do pracy w sobotę. Czy jest to zgodne z prawem? Czy kierownik może zabrać mi urlop na żądanie nawet jak żadnej karty urlopowej nie podpisałam i nie została mi przed...
Dziedziczenie z dobrodziejstwem inwentarza.
Przedłuża się stworzenie spisu inwentarza przez komornika. Za miesiąc mija 6 miesięcy od śmierci rodzica, więc chcielibyśmy przyjąć spadek z dobrodziejstwem inwentarza, ale boję się, że komornik nie zdąży. Chciałbym stworzyć wykaz inwentarza, gdzie i w jaki sposób go złożyć?...
Egzekucja komornicza.
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie spraw egzekucyjnych. Otrzymałam pismo od komornika o podstawienie pojazdu pod kancelarię, celem zajęcia mienia. Czy komornik moze żądać ruchomości, która prawie 20krotnie przekracza wysokosc długu? Dług opiewa na 1500 zł już z opłatami komorniczymi, wartość auta to ponad 25000. Dodatkowo, auto ma dwóch właścicieli, a postępowanie tyczy się tylko jednego z nich. Nie jest to małżeństwo. Jak rozwiązać tą sprawę? Ko...

Wyszukiwarka