Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Egzekucja wyroku.
Złapałem złodzieja na działce na włamaniu na gorącym uczynku i złodziej został skazany trafił do więzienia oraz ma mi zapłacić 2000 zł. Jest tylko jeden problem w wyroku. Nie podano sposobu zapłaty ani terminu. W zamian była dołączona do wyroku kartka z informacją że mam sam poinformować złodzieja jak mi ma zapłacić. Jak dla mnie to jest jakiś żart. Wiadomo że nie będzie odbierał pism ode mnie, na sprawie też się nie stawił. Czy ja mogę ten wyrok...
Renta dla dziecka
Witam, proszę o pomoc. Jestem w ciąży i dziecko zaraz przyjdzie na świat. Mój partner popełnił samobójstwo w Holandii. Chodzi o ustalenie ojcostwa i przyznanie dziecku renty. Sekcja zwłok oraz próbki DNA zostały pobrane przez holenderska policję. Natomiast później został przewieziony do Polski i skremowany, pochowano go w Polsce. 1.Czy holenderska policja wyda próbki DNA aby móc ustalić ojcostwo ? 2. Co robić jeżeli nie wydadzą? Kontak...
Skrócenie czasu wypowiedzenia umowy
Wynajmuję mieszkanie od niespełna dwóch lat, w umowie najmu jest napisane, że okres wypowiedzenia, to bite 3 miesiące. Chcę się wyprowadzić z przyczyn osobistych. Czy jest jakakolwiek szansa, aby skrócić okres wypowiedzenia?...
Zakaz konkurencji.
Pracowałam 4 lata na umowę zlecenie u jednego pracodawcy w prowadzeniu zajęć dodatkowych w różnych placówkach oświatowych. Co roku podpisywałam umowy zlecenia z tym jednym zleceniodawcą w których miałam zapis o zakazie konkurencji i prowadzeniu takich lub podobnych zajęć tylko za zgodą byłego zleceniodawcy w tych konkretnych placówkach przez okres 3 lat od zakończenia umowy pod rygorem kary pieniężnej. Czy te umowy się sumują i nie mogę wykonyw...

Wyszukiwarka