Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Wynagrodzenie na urlopie macierzyńskim
Od lutego do maja byłam na L4 (ciąża mnogą). 14 maja urodziłam więc od tego czasu jestem na macierzyńskim. W trakcie mojego L4 moja firma zgłosiła się do tarczy antykryzysowej, której pomoc można było dostać pod warunkiem że wszystkim pracownikom obniży się etaty do 3/4. Moja firma tak zrobiła. Problem polega na tym że od maja będąc na macierzyńskim zostały mi obliczone pieniążki od podstawy wynagrodzenia 3/4 etatu a nie pełnego.. od lipca prac...
Spadek po tacie.
Mój tata zmarł ponad miesiąc temu, w związku z brakiem testamentu dom po nim jak rozumiem zostaje przepisany w połowie na mamę, a druga połowa jest podzielona pomiędzy mnie a brata. Mama dom zamieszkuje i z bratem absolutnie chcemy by dalej tak było. Natomiast stan ten rozumiem może być problematyczny w kontekście zawierania umów, decyzji inwestycyjnych w posiadłość etc. - może też powodować, że gdy mama się zadłuży - my będziemy z automatu te ...
Czy pełnomocnik może być drugą stroną czynności prawnej?
Witam, druga strona ma pełnomocnika. Czy w tym przypadku tylko pełnomocnik może być na rozprawie czy druga strona też ?...
Jestem uczniem a nie mam ubezpieczenia.
Potrzebuję porady, bo nie wiem co powinienem w tej sytuacji zrobić. Mam 19 lat, uczęszczam do technikum więc aktualnie nie pracuję na umowę. Nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, za każdą wizytę muszę płacić, a nie ukrywajmy że nie są to tanie rzeczy. Moja mama aktualnie nie pracuje na umowę ze względu na komornika. Mój ojciec jest na rencie i nie utrzymuje ze mną kontaktu, do tego stopnia że postanowiłem zmienić nazwisko na mamy panieńskie....

Wyszukiwarka