Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie dzierżawionej działki.
Posiadam działkę, którą dzierżawie już prawie 40 lat. Umowa dzierżawy została zawarta bez udziału gminy. Podatek początkowo płaciła osoba, od której dzierżawiły ale umarła 17 lat temu i od tego czasu ja opłacam podatek. Osoba od której dzierżawiłem pole nie posiadała dzieci, miała 2 siostry i jedna z tych sióstr posiada dzieci. Chciałem założyć sprawę o przeniesienie własności, czy mam taką możliwość. Czy mógłbym utracić tą działkę?...
Prawdopodobne zwolnienie.
Jestem zatrudniona w firmie od 6 lat. 4 lata nieobecności (3 ciąże +macierzyński i rodzicielski). Podczas mojej nieobecności zaczęły się zwolnienia pracowników ze względu na mały obrót itp. Podejrzewam że po moim powrocie tez tak skończę...pytanie co mi się należy i czy w ogóle mi się coś należy od pracodawcy. Zwolnienia są po prostu za porozumieniem stron "bo nie potrzeba tyle pracowników"....
Praca ponad normę.
Witam. Jakie mam prawo, gdyż pracuje ogólnie od poniedziałku do piątku. Nagle w sytuacji musze przyjść w sobotę i w niedzielę do pracy ale za te dni mi nie zapłacą. Czy też z automatu należą mi się za te dni dwa dni wolne?? Też forma pracy na orzeczeniu niepełnosprawności....
Co dalej z egzekucją?
Dowiedziałem się, że mój dłużnik zmarł. Ostatnia egzekucja komornicza była bezskuteczna ok. 2 lata temu. Oprócz mnie miał jeszcze długi u innych osób. Dłużnik miał intercyzę z żoną i nie był ściągalny. Miał dwoje dzieci pełnoletnich. Nie wiem czy zostawił testament, czy dzieci były świadome długów ojca. Czy mogę coś w tej sprawie nadal zrobić aby odzyskać swoje pieniądze?...

Wyszukiwarka