Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Umowa darowizny mieszkania.
Babcia chce przepisać dom na mnie i mojego tatę. Tata ma syna z pierwszego małżeństwa, który z nami nie utrzymuje kontaktu. Czy w razie śmierci babci lub taty przyrodni brat ma prawo do zachowku? Jak to wygląda prawnie?...
Spadek po rodzicach.
Witam, jak wygląda sytuacja gdy jest spadek po rodzicach a rodzeństwo nie może się dogadać? Siostra widzi tylko jedno rozwiązanie, że to należy się jej, a sprzedaż nie wchodzi w grę bo ona się na nią nie zgadza, a spłacić mnie też nie chce. Chce założyć sprawę w sądzie i oczekuje że ja się zrzeknę spadku....
Czy mogę złożyć wniosek o rodzinne?
Witam, we wrześniu rozwiązałem umowę o pracę. W Październiku założyłem jdg, i mój dochód był w granicach 2000 zł netto na 5 osób. Mam pytanie, dowiedziałem się dzisiaj że mogłem składać o rodzinne. W sierpniu urodziło mi się dziecko i dowiedziałem się że dostałbym dodatkowo 1000 zł w ramach rodzinnego + rodzinne za październik. W listopadzie mój dochód będzie już przewyższał dochód, który trzeba mieć aby uzyskać rodzinne. Czy jak złożę wniosek dz...
Rozwiązanie umowy na L4
Dzień dobry ,jestem na zwolnieniu lekarskim.Chciałabym złożyć wypowiedzenie umowy o prace (mam miesięczne ) Czy mogę złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron,z uwzględnieniem urlopu i z dniem ostatnim urlopu rozwiązanie umowy ? Czy lepiej złożyć wypowiedzenie miesięczne i przedłużyć L4 . Nie chce już tam wracać . Czy wypowiedzenie mogę dostarczyć osobiście ? Czy lepiej pocztą? Z góry dziękuje za odp....

Wyszukiwarka