Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Jeśli wezmę czasie ślub, to renta zostanie odebrana?
Dzień dobry. Pobieram rentę rodzinną, oraz rentę z tytułu niezdolności do pracy. Jest ona na dwa lata. Jeśli wezmę w tym czasie ślub, to renta zostanie odebrana?...
Podział majątku po rozwodzie.
Mieszkanie kupione w połowie z darowizny, którą otrzymałam od rodziców. Na drugą połowę mieszkania wzięliśmy z mężem wspólny kredyt hipoteczny. Niestety doszło do rozwodu. Jak sąd może do tego podejść? Czy dobrze rozumiem że ex należy się 1/4 wartości mieszkania?...
Czy USC może odmówić wydania aktu zgonu w celu zrzeknięcia się spadku po zmarłym.
Dzień dobry.Czy USC może odmówić wydania aktu zgonu w celu zrzeknięcia się spadku po zmarłym. Mąż ma problem gdyż jego stryj ( brat jego taty) zmarł na początku września. Był pod opieką gosp i to oni zajęli się pochówkiem. Nie miał już nikogo był kawalerem ,bez dzieci, a jedyną najbliższą rodziną był mój mąż,i jego dwaj bracia. Stryj zmarł w innej miejscowości niż mieszkał. W USC powiedzieli że nie wydadzą owego odpisu bo nie są w linii prostej....
Dopisanie drugiego najemcy do umowy najmu okazjonalnego
Chcę dopisać partnera do umowy najmu okazjonalnego sporządzonego u notariusza. Umowa jest na mnie. Chcę żeby partner też był wymieniony jako drugi najemca lokalu. Wszystkie pozostałe zapisy umowy bez zmian. Czy w takim razie wystarczy aneks do umowy podpisany przeze mnie, partnera i właściciela lokalu czy musi być sporządzony u notariusza?? ...

Wyszukiwarka