Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Co się dzieje z emeryturą w więzieniu?
Witam. Mam pytanie, jeśli emeryt przebywa w więzieniu to co wtedy z emeryturą?...
Kara za niedotrzymanie terminu?
Pracownica przeoczyła termin złożenia wniosku do Urzędu. Firma nie otrzyma dofinansowania w kwocie 8tys.zł. Czy upomnienie z wpisem do akt będzie wystarczającą karą? Czy pracodawca może nałożyć karę pieniężną oraz nakazanie zwrotu kwoty, lub zwolnić?...
Wskazanie osoby poszukiwanej.
Dzień Dobry Rozpoznałem osobę przedstawioną na jednym z nagrań (kamera przemysłowa) poszukiwaną przez organy ścigania, mogącą mieć związek z popełnieniem przestępstwa lub będącą jej świadkiem. Jej dane personalne są dla policji nieznane. Moje typowania opierają się, na fotografiach (wykonanie własne) osoby, którą rozpoznałem - bardzo duże podobieństwo, w sylwetce, chodzie, cechach twarzy. Niestety nagranie z kamery - jest słabej, jakości. Ch...
Mieszkanie na kredyt.
Witam, kupiłam mieszkanie w kredycie, właściciel mieszkania oburzony czemu tak długo trwa uruchomienie kredytu, do końca października ma mieć pieniądze na koncie od banku ale on stwierdził że jak do jutra nie będzie kasy to on wyjeżdża na 3 tygodnie I klucze I mieszkanie zda za 3 tygodniu. Umowa notarialna również jest do końca października ze do tego czasu musi zdać mieszkanie. Co mogę zrobić w tej sytuacji jeżeli on naprawdę wyjdzie ?...

Wyszukiwarka