Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Umowa o najem mieszkania.
Dzień dobry! Miałem podpisać umowę o najem mieszkania. Wpłaciłem kaucje o wysokości 2000pln a po zapoznaniu się z dodatkowymi szczegółami podjął decyzje o rezygnacji z tego mieszkania. Nie akceptowałem i nie podpisywałem żadnych umów tylko wysłałem przelew z tytułem kaucja. W tej chwili właściciel mieszkania nie odbiera telefonu i nie odpisuje. Jak mam postępować?...
Zwolnienie lekarskie przy umowie zlecenia i umówię o pracę.
Pracuję u dwóch różnych pracodawców. Chcę skorzystać z L4. Jak wygląda sytuacja z L4 przy umowie zlecenia z umową o pracę ? Mogę normalnie skorzystać ze zwolnienia?...
Darowizna za życia a zachowek.
Mam pytanie odnośnie zachowku. Sytuacja przedstawia się następująco, pewna osoba dostała darowiznę (dom z działką )od ojca jak jeszcze żył, na mocy aktu notarialnego. Teraz dwa lata po jego śmierci, czy rodzeństwo obdarowanej może się ubiegać o zwrot należności na mocy dochowku za ojca. Ojciec nie zostawił testamentu po sobie ani nic więcej z rzeczy które można dziedziczyć. Dom był ojca rodzinnym domem który był wyłącznym właścicielem z pominięc...
Czy zgłoszenie gwałtu po 20 latach ma sens?
Czy można zgłosić gwałt po 20 latach od wydarzenia? Jest to w ogóle możliwe, aby sprawca poniósł jeszcze karę?...

Wyszukiwarka