Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
Czesc. Mam pytanie odnosnie mieszkania. Za czasow trwania zwiazku partnerskiego "kupilismy " z partnerem mieszkanie. Z uwagi na brak mojej zdolnosci- on wziął kredyt na mieszkanie. W akcie rowniez widnieje on jak rowniez bank. My spisalismy umowe w ktorej jest napisane ,ze mieszkanie jest nasza wspolna wartoscia i oboje partycypujemy w kosztach zwiazanych z w/w mieszkaniem. Czy ten dokument ma jakas moc prawna?...
Witam. Może ktoś z państwa mi podpowie jak prawnie to wygląda. Mianowicie: wystawiłam ogłoszenie w celu sprzedaży auta. Znalazł się kupiec który chciał te auto oczywiście zakupić. Niestety facet był zagranicą, więc poprosił mnie o "rezerwacje" samochodu do czasu jego powrotu do Polski. W tym celu wysłał zaliczkę 500zl abym napewno nie podejmowała żadnych czynności ze sprzedażą auta, tym samym miałam pewność, że facet z pewnością je k...
Witam mam pytanie i proszę o pomoc... Mam 1/2 i 3/4 domu zapisana i wszystko prawnie uregulowane ale drugą część domu czyli 1/4 maja dzieci zmarłego właściciela no i niestety moi wspólni właściciele postanowili dom sprzedać mimo mojej chęci wykupu ale niestety wykluczyli mnie i czy jest szansa zmuszenia ich prawnie do takiego postępowania , czy jest szansa wykupić drugą niecałą polowe domu bez zgody właścicieli a właściwie współwłaścicieli...
Czy komornik może doliczać do mojego zadłużenia tą samą kwotę którą wpłacam bezpośrednio wierzycielowi na konto. Tłumaczy komornik że dopiero jak wierzyciel osobiście potwierdzi że otrzymał pieniądze to komornik odejmie to od zaległości. Problem w tym że wierzyciel tego nie robi i co miesiąc moja zaległość rośnie....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: