Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
Witam
Mam dwa pytania
Czy mogę bez zgody sąsiadów zamontować monitoring obejmujacy część wspólną spółdzielni mieszkaniowej? (montaż na mojej części nieruchomości)
I czy nagranie mogę przekazać Policji w celu wystawienia mandatu za zanieczyszczczanie trawnika?
Sąsiad wyprowadza tam psa a moje prośby o zaprzestanie tego "procederu" ma w nosie mimo że tam bawi się moje dziecko.
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Witam, pracuje w dużym zakładzie produkcyjnym. Jestem zatrudniona na umowę na czas nieokreślony. Wymiar czasu pracy to 40h tygodniowo (pon-pt). Wynagrodzenie to podstawa plus premie. Ostatnio w zakładzie praktykowane jest zabieranie premii i wbijanie urlopu na żądanie za nie przyjście do pracy w sobotę. Czy jest to zgodne z prawem? Czy kierownik może zabrać mi urlop na żądanie nawet jak żadnej karty urlopowej nie podpisałam i nie została mi przed...
Przedłuża się stworzenie spisu inwentarza przez komornika. Za miesiąc mija 6 miesięcy od śmierci rodzica, więc chcielibyśmy przyjąć spadek z dobrodziejstwem inwentarza, ale boję się, że komornik nie zdąży. Chciałbym stworzyć wykaz inwentarza, gdzie i w jaki sposób go złożyć?...
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie spraw egzekucyjnych. Otrzymałam pismo od komornika o podstawienie pojazdu pod kancelarię, celem zajęcia mienia. Czy komornik moze żądać ruchomości, która prawie 20krotnie przekracza wysokosc długu? Dług opiewa na 1500 zł już z opłatami komorniczymi, wartość auta to ponad 25000. Dodatkowo, auto ma dwóch właścicieli, a postępowanie tyczy się tylko jednego z nich. Nie jest to małżeństwo. Jak rozwiązać tą sprawę? Ko...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: