Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
Witam,
Byłem zatrudniony na umowie B2B w ramach której świadczyłem usługi doradcze dla innej firmy.
Umowa skończyła się z dniem 31.06.2023, jednak po jej trwaniu wspólnie ustaliliśmy że będziemy ją przedłużać (słownie, posiadam screenshot rozmowy na Skype oraz nagrania z kamery samochodowej jak codziennie dojeżdżam do biura)
Świadczyłem usługi do 14.07 wtedy też z mojej strony pojawiła się inna opcja zatrudnienia bardziej dochodowego.
Wystawi...
Odrobiłem pracę społeczne.
Zakład pracy w którym je robiłem był jakimś żartem, bo przychodziłem do pracy a ci mnie odsyłali ileś razy do domu "że nie ma nic do zrobienia, że się niby spóźniłem pół godziny", przez co zamiast chodzić na wpisane dni(kazali się wpisywać) musiałem chodzić i oczywiście tracić czas na dojazdy,o tych parę dni więcej, pomijając już inne rzeczy.
Inni opowiadali że wszyscy cpaja i piją ale nikt nie zwraca na t...
Zakup mieszkania na licytacji komorniczej. Co z lokatorami? Czy po zakupie mogę wejść do mieszkania pomimo zamieszkiwania go przez dłużnika? Co jeśli osoba przebywa tam nielegalnie- nie była właścicielem, nie jest zameldowana?...
Dzień dobry
Mam zapytanie w kwestii prawa rodzinnego. Może to klasyk ale pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i próbuje sobie pomóc:
Rozwód z orzeczeniem dla winy męża. Dziecko od lat ze mną pod jednym dachem. Ojciec płaci alimenty i raczej wychowawczo się nie udziela. Dziecko ma zapewnione wszystko, moja opiekę, spokojny dom. Pracuje od lat by zapewnić wszystko w ramach rozsądku. Przyszedł bunt dojrzewania. Oczywista oczywistość że teraz dzi...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: