Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
Czy Naczelnik Urzędu Skarbowego może prowadzić egzekucję ze wspólnej nieruchomości (działka w trakcie zabudowy) na zasadzie wspólności majątkowej małżeńskiej kiedy jeden z małżonków nie wiedział o długach drugiego?
Doprecyzowując są to zaległe podatki po zamkniętej działalności gospodarczej do której drugi z małżonków w ogóle się nie wtrącał ani nie miał z tą działalnością nic wspólnego....
Partner zamówił łóżko na stronie internetowej . Minęły już 3 tygodnie ,firma raz opowiedziała że mają jeszcze czas po czym nie ma z nimi żadnego kontaktu . Nie odbierają telefonów i nie odpisują na maile . Łóżko zostało w całości opłacone. Po głębszym przeszukaniu okazuje się ,że niektórzy dostają zamówienia a większość jednak ani łóżka ani pieniędzy. Czy możemy jakoś odzyskać pieniądze?...
Proszę o interpretację zapisu:
"W przypadku nieprzestrzegania niniejszej Umowy oraz w razie dopuszczenia się zwłoki w zapłacie czynszu i opłat dłużej niż 30 dni, Wynajmujący może rozwiązać niniejszą Umowę z terminem natychmiastowym. W tym przypadku Najemca zobowiązuje się do opuszczenia lokalu będącego przedmiotem najmu w terminie 7 dni od daty rozwiązania Umowy i zobowiązuje się zabrać rzeczy wniesione do przedmiotu umowy najmu. Za pozosta...
Jestem na wypowiedzeniu 3 miesięcznym nie mogę nigdzie znaleźć informacji ile przysługuje mi urlopu z powodu siły wyższej ? Podczas nieprzepracowania pełnego roku Umowa kończy się we wrześniu....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: