Umowa zlecenie (rezygnacja)

Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
anonim cytuj
16-11-2020
Pracodawca może zażądać odszkodowania od Ciebie. To Ty jesteś odpowiedzialna za pokrycie szkody, jeśli takowa wystąpi przez Twoje zwolnienie z pracy.

anonim cytuj
16-11-2020
Nie ma pracodawcy jeśli mówimy o umowie zlecenie. Zleceniodawca

anonim cytuj
16-11-2020
Jeżeli nie ma terminu wypowiedzenia to sugerowałbym aby się ze zleceniodawcą dogadać na rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

pracodawca podsunął mi do podpisałam wypowiedzenie ze spółki
Witam Chciałabym zapytać o art 23 k.p. W dniu 1.10 pracodawca podsunął mi do podpisałam wypowiedzenie ze spółki oznaczmy A- z.o.o sp.k za porozumieniem stron I od razu nowa umowę z spółka B sp.zo.o. Chciałabym zapytać czy w tej sytuacji ma zastosowanie wspomniany artykuł, dokładnie podpunkt 4 mówiacy o możliwości 7 dniowego wypowiedzenia? Pracodawca i zakres obowiązków jest ten sam, inne są tylko dane na umowie....
Czy komornik może wciąć coś z macierzyńskiego?
Witam, czy komornik może wciąć coś z macierzyńskiego?...
Kupno garażu a wada ukryta.
Kupiliśmy kilka miesięcy temu tj. na wiosnę garaż. Umowa u notariusza. Żadnych wad nie stwierdzono. W środku świeżo pomalowany na biało... Teraz okazało się, że dach przecieka. Mamy tam meble i część zamokła. Co możemy zrobić?...
Czy komornik może zająć świadczenia na dzieci?
Komornik wszedł mi na konto, na które wpływają świadczenia na dzieci, czy ma prawo cokolwiek ruszyć z tych pieniędzy?...

Wyszukiwarka