Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
Witam
Mam problem z deweloperem . Zakupiłam nowe mieszkanie na osiedlu, na którym po dwóch latach założyli szlaban.
Pilot otrzymali tylko Ci mieszkańcy co mają wykupione miejsca postojowe pod blokiem. Uniemożliwili mi tym wjazd pod mój bezpośrednio blok, gdzie nie chce korzystać z miejsc parkingowych Ale podjechać np pod klatkę z zakupami i małym dzieckiem. Miejsc do wykupienia już nie ma pod blokiem, deweloper zaproponował wykup miejsca dla ...
Witam! Potrzebuje porady, a mianowicie
Wychowuje się bez ojca, matka parę lat temu utraciła prawa rodzicielskie nade mną - ojciec również jest ich pozbawiony. Ja jestem pełnoletna.
Nie wiem co z matką się dzieje i nie chce wiedzieć, ale jak to jest z dziedziczeniem spadku?
Czy ja muszę sama napisać pismo do sądu odnośnie zrzeczenia się spadku czy dostanę pismo czy chce spadek czy odrzucam?
Jak to wygląda w praktyce?
Jedni mi mówią, żebym ...
Dzień dobry, jestem wezwana jako świadek na rozprawę do Opola (5 lutego).Trasa z miejsca mojego zamieszkania do Opola to 350 km. Czy istnieje coś takiego jak możliwość wnioskowania o składanie zeznań w miejscu mojego zamieszkania?...
Ścigam wynajmującego o zwrot kaucji, po wezwaniu do zapłaty brak reakcji, termin przekroczony. Czy jest sens wnosić to najpierw do e-sądu tzn. EPU, czy lepiej od razu wnosić sprawę do zwykłego sądu? Przy odwołaniu od EPU podobno sprawa i tak idzie do zwykłego sądu....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: