Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
Witam Serdecznie mam pytanie odnosnie podizału majatku , opisze po krótce o co mi chodzi
Mam babcie która mieszka sama i jest włascicielem domu , ma córkę , jej syn nie żyje a po synie została 5 dzieci już pełnoletnich. W chwili obecnej dom jest w krytycznym stanie i córka babci wymyśliła sobie podiał majątku na wszystkie osoby czyli łącznie z babcią 7 osób , Ja osobiście do tego mieszkania nie posiadam do niego praw tylko jestem w nim zameldow...
Witam.
Mam 2 dzieci, żona mnie zdradziła i jest w ciąży z obecnym partnerem. Mieszka z nim i z dziecmi. Ja mieszkam w domu rodzinnym z ojcem który utrzymuje z się tylko z emerytury i dwiema siostrami które pracują.
Wniosek o rozwód za porozumieniem stron już jest złożony, zarówno został podany wniosek o alimenty w kwocie 600 zl na dziecko. Rozprawy zadnej jeszcze nie było.
Zarabiam 4 tys/msc brutto.
Do pracy dojeżdżam 5 dni w tygodniu 20 ...
Dzień dobry,
mam bardzo trudny przypadek w pracy i nie znam odpowiedzi. Proszę o pomoc
W skrócie:
1. Organ wydał decyzję administracyjną o nałożeniu kary pieniężnej 5000 zł.
2. Strona nie wniosła odwołania, decyzja stała się ostateczna i wykonalna.
3. Strona nie wykonała tej decyzji, Organ skierował sprawę do Urzędu Skarbowego a ten do Komornika.
4. Strona zapłaciła karę 5000 zł Komornikowi ale płacąc co miesiąc po 1000 zł.
Moje pytanie: ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: