Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
Witam wszystkich serdecznie, potrzebuję pomocy w kwestii dotyczącej wynajmu mieszkania. Mianowicie... Aktualnie wynajmuję mieszkanie za kwotę 2000 zł miesięcznie. Na moją prośbę za misiące maj, czerwiec, lipiec kwota ta została zmniejszona na 1800 zł za zgodą właścicielki ze względu na panującą sytuację epidemiologiczną. Teraz, kiedy chcę wyprowadzić się z tego mieszkania - właścicielka żąda zwrotu różnicy z tych 3 miesięcy. Posiadam zapis do umo...
Czy pracodawca może nakazać pracownikowi zatrudnionemu na czas nieokreślony na umowę o pracę w transporcie na to by przeszedł na swoją działalność ? Podobno pracodawca przekształca firmę na spółkę. Czy pracodawca ma prawo zwolnić takiego pracownika bez okresu wypowiedzenia?...
Dzień dobry, kilka lat temu otrzymałem dom z zapisem: " [moje dane] na życzenie babci [dane] i brata ojca [dane] nieodpłatnie na ich rzecz dożywotnią służebność polegająco na prawie korzystania z parteru domu mieszkalnego z prawem wejścia, prawie korzystania z budynków gospodarczych z prawem swobodnego poruszania się po działce". Czy ten zapis oznacza że wszelkie opłaty za media, utrzymanie nieruchomości czy żywność lub ubiór ponoszę ja...
Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: