Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021.
W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej.
W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu.
Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy.
Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje?
Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie.
Sąsiedzi zamontowali na swoim budynku kamery. Kilka z nich na pewno nagrywa dużą część całej działki (w sumie prawie całą) wraz z dźwiękiem. Nie zgadzam się na nagrywanie mnie i podsłuchiwanie. Informacja do sąsiadów ani zawiadomienie policji nie pomogło. Co mogę z tym zrobić?...
Dzisiaj dzwonił do mnie jeden facet z kursów nauki języków obcych i po rozmowie dostałem smsa z gratulacjami i że kurier będzie w ciągu 2 dni roboczych u mnie( niestety mają mój adres) i opłata za pobraniem będzie 397 złotych. Jak się z tego wyplątać ??Czy taka umowa jest wiążąca ????...
Dzień dobry, niemal 10lat temu mój rodzić miał sprawę sądową w związku z zadłużeniem czynszu, miałem wtedy 13 lat, teraz po takim czasie otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego w którym pokryć mam koszta sądowe/adwokackie/korespondencyjne+prowizje czy to jest zgodne z prawem? Że pokrywać muszę koszta za sprawę która odbyła się niemal 10 lat temu, a ja byłem niepełnoletni?...
Płacę alimenty na córkę, 19l. Niestety z przyczyn ode mnie niezależnych nie mam z nią kontaktu. Nie mogę w żaden sposób dowiedzieć się czy pracuje, czy się uczy. Jakie mam możliwości prawne, aby się tego dowiedzieć? ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: