Witam, pare miesięcy temu podpisaliśmy umowę z właścicielem mieszkania za pośrednictwem biura nieruchomości ale kilka dni temu okazało się ze mieszkanie jest zadłużone a właściwie jego właściciel który nie płaci alimentów, komornik chce zajac mieszkanie. Oczywiście fakt zadłużenia został ukryty przed nami w momencie podpisywania umowy, dostaliśmy pismo ze musimy od teraz wpłacać pieniądze na konto komornika. Oczywiście właściciel się na to nie zgadza i chce przepisać umowę na jakaś w której nie ma zapisu ze płacimy.. Czy biuro nieruchomości odpowiada za to w jakiś sposob i powinno się tym zajac? Jak mamy postąpić jeśli chodzi o wpłatę pieniędzy ? Powinnismy przelewać na konto komornika ? Jeśli dostaliśmy pismo kilka dni temu gdy mieszkanie wciąż jest na dłużnika czyli właściciela to czy powinnismy przelać pieniądze komornikowi?
anonim cytuj
13-11-2020
Jakiej treści to jest pismo? Zajęcie wierzytelności z tytułu umowy najmu?
Jeżeli tak,to pieniądze należy przekazywać na konto komornika. Trzeba też na piśmie poinformować że wierzytelność przysługuje w jakiej kwocie i do kiedy będzie przekazywana.
anonim cytuj
13-11-2020
Czy możemy dodać aneks do umowy o zmianie kwoty na mniejsza po prostu?
Jeżeli pismo o wysyłaniu pieniędzy na konto komornika otrzymaliśmy na przykład 11.11 i na umowie było napisane ze płacimy 40 zł a 15.11 podpisujemy aneks do umowy o zmianie kwoty na 30 zł to musimy wysłać kwotę przed czy po podpisaniu aneksu ?
anonim cytuj
13-11-2020
Trzeba uiszczać należności takie jakie wynikają z umowy. Natomiast nie udzielamy informacji i porad jak omijać przepisy.
Poza tym proszę mieć świadomość, że na wniosek wierzyciela nieruchomość może być zajęta i zlicytowana.
anonim cytuj
13-11-2020
Czy taka zmiana umowy na umowę z niższą opłatą nie będzie odpadała pod jakaś pomoc przy ukrywaniu majątku?
anonim cytuj
13-11-2020
Jeżeli "dogadanie się" będzie polegać na tym, że w umowie będzie inna kwota niż faktycznie płacona (niższa) to tak, może być przestępstwo pomocnictwa przy udaremnianiu zaspokojenia wierzyciela.
anonim cytuj
13-11-2020
Jest taka fundacja o się zajmuje różnymi problemami z zadłużonymi mieszkaniami i można tam dostać bezpłatne konsultacje jakoś nazywa się fundacja wolnoścci mieszkaniowej czy coś. Spróbuj tam uzyskać pomoc
Gdzie szukać pomocy kiedy firma sprzątająca zatrudniona w naszym bloku nie wywiązuje się ze swoich obowiązków? Notorycznie lekceważą swoje obowiązki. Nie przychodzą wcale a jeśli już to pracują po łebkach. Na klatkach jest syf, okna nie myte kilka lat. Sprawą zainteresowaliśmy media a i tak nic się nie zmienia. Setki skarg do zarządcy, który zatrudnia firmę niczego nie zmienia. Firma wciąż wygrywa przetargi. PIP twierdzi, że takimi sprawami się n...
Witam pracuje na umowę o pracę za najniższa krajowa, a do tego na umowę zlecenie w innej spółce. I tu pojawia się problem gdyż np. mój kolega pobiera wypłatę w wysokości 16.40 zł netto na godzinę a ja 13.29zl netto wykonując ta sama pracę i te same godziny pracy? Jak to jest możliwe? W kadrach nie potrafią mi tego wytłumaczyć. I w ogóle ile teraz wynosi netto najniższa stawka godzinowa na umowę zlecenie na rękę?...
Witam. Będę pisała do sądu pismo z prośbą o zrzeczenie się spadku w imieniu syna po dziadku. Czy jest może ktoś to by mi podpowiedział w jaki sposób mam takie pismo napisać, byłabym ogromnie wdzięczna....
Witam mam pytanie, jeśli szkoła wystąpiła do sądu rodzinnego o nienależycie wykonywaną władzę rodzicielską ponieważ dziecko jest problemowe ( nazywając rzecz po imieniu Pyskate) i sąd nie znalazł przesłanek dla tego wniosku. Uznał że nie widzi tu żadnego argumentu który wskazywała by na winę rodziców. Czy w takim przypadku mogę wystąpić przeciwko szkole o " szykanowanie " mojej rodziny, czy też bezpodstawne pomówienia? Śmiem twierdzić ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: