zakaz noszenia przyłbic

Dobry wieczór. Pracuje w handlu i właśnie sie dowiedziałam, ze odgórnie mamy zakaz noszenia przyłbic i pół przyłbic, dozwolone jedynie maseczki. Czy pracododawca ma takie prawo? Dziękuję z góry za każdą porade
anonim cytuj
12-11-2020
Tak, ma takie prawo.

anonim cytuj
12-11-2020
Niestety pracodawca może nakazać nosić odzież ochronna, ubranie robocze, kask, maseczkę lub przyłbice, poza pracą nie może nic nakazać, jednak podczas pracy może nakazać nosić maseczki, o ILE ZAPEWNI TE ARTYKUŁY

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Wynajem mieszkania od osoby, która straciła pełnomocnictwo.
Zastała mnie niemiła niespodzianka - dowiedziałem się, że wynajmuję mieszkanie od osoby, która nie jest jego właścicielem. W zeszłym roku wynająłem mieszkanie od osoby A. Osoba ta poinformowała mnie podczas wynajmu, że jest właścicielem mieszkania i podpisaliśmy umowę, która zawiera taką właśnie informację. Niedawno zgłosiła się do mnie osoba B, która twierdzi, że jest właścicielem mieszkania. Ku mojemu zdziwieniu, okazało się, że to prawda. Pr...
Pytanie odnośnie wypracowanych godzin.
Witam, pracuje w pewnej firmie na pół etatu. W umowie mam napisane praca od pon-pt. Godziny mam wypracowane, jak i nadliczbowe. Teraz moje pytanie jest następujące. Czy mogę zrobić sobie nieodpłatne wolne, jeśli mam godziny wyrobione ? Niby według k.p pracownik powinien wyrobić 20 godzin w tygodniu. Natomiast zastanawia mnie zapis w umowie, odnośnie pracy pon-pt. Proszę o szybką odpowiedź, najlepiej też z podanym artykułem....
Darowizna działki od rodziców.
Dzień dobry, rodzice postanowili darować mi działkę powierzchni 900 arów, czy w związku z tym muszę opłacić podatek czy wystarczy tylko wizyta u notariusza ? Jakie wiążą się z tym koszta. Notariusz poinformował nas, że musimy wycenić działkę według siebie a nie według cen rynkowych, działka przez rodziców została kupiona 30 lat temu więc nie mogą wpisać wartości 5 tys. zł....
Komornik a wypłata.
Jeśli Komornik zabiera mi z wypłaty 500 zł , resztę zostawia. Konto w pracy podane jest na dziewczynę, to czy jeśli podejmę nowa pracę , w której obowiązuje pierwszy miesiąc umowa zlecenie, czyli mówiąc krótko następna wypłatę stary pracodawca wyśle komornikowi 500 zł , to czy zdąży zorientować się że pracuje w innej firmie? Z tego co wiem na umówię zlecenie może zabrać mi wszystkie pieniądze tak ? Może macie jakieś rady jak podejść do sprawy?...

Wyszukiwarka