obniżenie alimentów

Jakie argumenty warto poruszać, które dla sądu mają znaczenie przy obniżenie alimentów?
Jakich lepiej nie poruszać? Pomożecie?
anonim cytuj
12-11-2020
Obniżenie alimentów wymaga znaczącej zmiany stosunków i to tę zmianę trzeba udowodnić. Zatem wykazać obniżenie możliwości zarobkowych (nie zarobków!) albo potrzeb dziecka. Na tym trzeba się skupić

anonim cytuj
12-11-2020
czy możliwości zarobkowe to ograniczenia z niemożności realizacji zleceń w branży ślubnej i mniejszy popyt na takie usługi? na tym się znam, to robiłem całe życie. Przebranżowić się teraz w trakcie covid19 na podobny poziom finansów jest trudno

anonim cytuj
12-11-2020
Z pewnością jest to dość mocny argument tym bardziej, że jest to okoliczność niezależna od Pana - ale czy argument będzie skuteczny w takiej sprawie czy nie to już oceni sąd. Niemniej - ja bym się na tym opierał.

anonim cytuj
12-11-2020
Czy to wystarczy, to się okaże i zapewne w dużym stopniu będzie zależało od uznania sędziego na którego sprawa trafi. Jednak przy takich alimentach i w sytuacji niemal całkowitej utraty dochodów, niezależnej od pana może być bardzo istotne. Pytanie też czy zmieniło się coś od ostatniego momentu orzekania o alimentach- czy dziecko częściej bywa u pana, czy tak samo jak poprzednio? Bo 3 noce w tygodniu u pana to niemal opieka naprzemienna, więc takie alimenty zasądzone to aż dziwne. Choć nie wiem jakie miał pan możliwości zarobkowe przed Covidem. Być może wystarczająco duże, a dziecko może ma jakieś szczególne potrzeby wymagające wyższych alimentów niż przeciętnie. To też będzie brane pod uwagę.

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku po terminie.
Witam mam mały problem od śmierci Taty minęło 6 lat. Teraz zgłosił się do mnie komornik z żądaniem spłaty zadłużenia po Tacie bo nie odrzuciłem spadku. O żadnych długach itd nigdy nie wiedziałem z tego co mi było wiadomo tata też nie miał żadnych kredytów itd. Ale na aktualną chwilę wychodzi że jednak coś było zatajone o czym nie wiedziałem. Spadku nie odrzuciłem bo nie było co odrzucać Tata nic nie posiadał, na chwilę śmierci był bezrobotnym, w...
Odrzucony urlop na żądanie po całym dniu
Witam. W piątek o godzinie 6 zgłosiłam urlop na żądanie (do pracy miałam na 12) w aplikacji pracowniczej. Chwilę po godzinie 12 kierowniczka na czacie pracowniczym poinformowała resztę pracowników, że taki urlop wzięłam. Już popijając fakt, że nie był to normalny sposób, tylko z pretensjami. Około godziny 20 na czacie napisała znów kierowniczka, że to w jaki sposób zgłosiłam urlop nie był sposobem poinformowania i dała mi nieobecność nieusprawied...
Alimenty na siebie i dziecko.
Właśnie rozwodzę się z mężem mamy syna 6 miesięcy w sierpniu skończy mi się macierzyńskie. Czy mogę podać go o alimenty na siebie i na małego czy na siebie dopiero w sierpniu. Do zajścia w ciążę cały czas pracowałam, ale teraz nie mam jak iść do pracy. Miejsca w żłobku nie ma, a małego nie mam z kim zostawić....
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki?
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki? Niezgłoszenie wynikało z niewiedzy... Osoba myślała że miasto ma tą informacje z ksiąg wieczystych i sami zgłoszą się w sprawie podatków (czyli potocznie przyjdzie pismo od miasta w sprawie zapłaty podatku)...

Wyszukiwarka