obniżenie alimentów

Jakie argumenty warto poruszać, które dla sądu mają znaczenie przy obniżenie alimentów?
Jakich lepiej nie poruszać? Pomożecie?
anonim cytuj
12-11-2020
Obniżenie alimentów wymaga znaczącej zmiany stosunków i to tę zmianę trzeba udowodnić. Zatem wykazać obniżenie możliwości zarobkowych (nie zarobków!) albo potrzeb dziecka. Na tym trzeba się skupić

anonim cytuj
12-11-2020
czy możliwości zarobkowe to ograniczenia z niemożności realizacji zleceń w branży ślubnej i mniejszy popyt na takie usługi? na tym się znam, to robiłem całe życie. Przebranżowić się teraz w trakcie covid19 na podobny poziom finansów jest trudno

anonim cytuj
12-11-2020
Z pewnością jest to dość mocny argument tym bardziej, że jest to okoliczność niezależna od Pana - ale czy argument będzie skuteczny w takiej sprawie czy nie to już oceni sąd. Niemniej - ja bym się na tym opierał.

anonim cytuj
12-11-2020
Czy to wystarczy, to się okaże i zapewne w dużym stopniu będzie zależało od uznania sędziego na którego sprawa trafi. Jednak przy takich alimentach i w sytuacji niemal całkowitej utraty dochodów, niezależnej od pana może być bardzo istotne. Pytanie też czy zmieniło się coś od ostatniego momentu orzekania o alimentach- czy dziecko częściej bywa u pana, czy tak samo jak poprzednio? Bo 3 noce w tygodniu u pana to niemal opieka naprzemienna, więc takie alimenty zasądzone to aż dziwne. Choć nie wiem jakie miał pan możliwości zarobkowe przed Covidem. Być może wystarczająco duże, a dziecko może ma jakieś szczególne potrzeby wymagające wyższych alimentów niż przeciętnie. To też będzie brane pod uwagę.

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Ustanie L4 a podpisanie nowej umowy
Dzień dobry, 31.10. 2023 r. W ostatnim dniu pracy zostało mi wystawione L4 do dnia 29.11.2023r. Nowa pracę zaczynam od grudnia. Czy na czas od 29.11 do dnia podpisania umowy przysługuje mi jakieś ubezpieczenie? Dziękuję za odpowiedź ...
Poinformowałam pracodawcę że podjęłam leczenie. Czy kadrowa ma prawo dzwonić do kliniki w celu pozyskania informacji?
Dzień dobry, drugi tydzień przebywam na oddziale dziennym w klinice psychiatrycznej. Poinformowałam pracodawcę o tym zanim podjęłam leczenie. W takiej sytuacji psychiatra wystawia zwolnienie wsteczne Po dwóch tygodniach uczęszczania na terapie. Moje pytanie brzmi czy kadrowa ma prawo dzwonić do kliniki w celu pozyskania informacji na mój temat i mojego zwolnienia? Nie informowałam jej o moim leczeniu bezpośrednio. Powiedziałam tylko dyrekcji i ko...
Zwrot kaucji za niewynajmowane mieszkanie.
Miałam wynająć mieszkanie, właściciel prosił o wpłacenie kaucji, ponieważ powiedziałam że chcę to mieszkanie wynająć. Kaucja miała wynosić 2500 zł, ale wpłaciłam 1800 zł z powodów prywatnych przelewem a w tytule było napisane kaucja. Wysłałam mu przez messenger swoje dane, bo miał sporządzić umowę, ale finalnie jej nie podpisałam ani nie widziałam na oczy. Z powodu spraw prywatnych postanowiłam jednak nie wynajmować tego mieszkania o czym powiado...
Brak ubezpieczenia zdrowotnego.
Pewna osoba trafiła do szpitala, nie jest ubezpieczona. Był to stan zagrożenia życia. Będzie rachunek, którego opłacenie będzie nieosiągalne dla tego człowieka. Jest jakieś wyjście z sytuacji? Nie zarobi już nigdy tej sumy pieniędzy, bo jego organizm odmówił posłuszeństwa, pracował fizycznie, nie ma wykształcenia. Czy istnieje prawnie jakieś wyjście z tej sytuacji? ...

Wyszukiwarka