kontrola kuratorium

Chciałabym zamieścić post z prośbą o poradę. W szkole, gdzie pracuję była kontrola kuratorium - w podsumowaniu kontroli była sugestia iż stosuję przemoc wobec 3 dzieci a mianowicie zadaję dodatkowe prace. Niestety nie otrzymałam kopii tego dokumentu tylko został publicznie odczytany. Uważam , że kuratorium nie dopełniło należytej staranności podczas kontroli , ponieważ mamy wewnętrzny regulamin - podpisany przez dzieci , który mówi , że jeżeli dziecko nie pracuje na lekcji albo uniemożliwia jej prowadzenie to nauczyciel może zadać dodatkową pracę. Czy w takiej sytuacji mam podstawy do odwołania się od decyzji kuratorium? Najchętniej poprosiłabym prawnika o pomoc - jeżeli to ma sens?
W moim przekonaniu kuratorium nie zapoznało się z dokumentem.
anonim cytuj
16-10-2020
Czy wspomniany dokument zostal przedstawiony podczas kontroli?

anonim cytuj
16-10-2020
Nie - podczas kontroli były rozdane ankiety . Natomiast ten dokument to były wnioski pokontrolne odczytane przez dyrekcję.

anonim cytuj
16-10-2020
Natomiast jeśli chodzi o regulamin to oczywiście jest w dokumentacji szkolnej , ale nie posiadam wiedzy czy oni zapoznali się . Z podsumowania wynika, że nie.

anonim cytuj
16-10-2020
to wyjasnia wynik pokontrolny zatem nie może pani stawiać zarzutu jesli strona nie zna dokumentu. Tutaj dyrekcja powinna ustosunkować się

anonim cytuj
16-10-2020
Szkoda, bo tam wymieniono mnie z imienia i nazwiska i to mnie się nie podoba . To może mogę złożyć skargę?

anonim cytuj
16-10-2020

Sugerowane Tematy

Kara pieniężna nałożona na pracownika.
Witam, pracuje w firmie zajmującej się sprzedażą okien, zamówiłem okna u producenta, okazało się że zamówiłem błędne wymiary. Klientka zdenerwowana chce obciążyć mnie karą. którą będzie musiała zapłacić wykonawcy kuchni. Wstępnie powiedziała, że jest to 29 tysięcy. I teraz pytanie czy ja jako zarabiający minimalna krajową muszę płacić tak wysoką karę? Ewentualnie jeśli będzie chciała wyciągnąć taką karę od pracodawcy to czy pracodawca może obarc...
Czy zadatek jest zwrotny mimo rozwiązania/zerwania umowy?
Czy to prawda że jeżeli minie mniej niż 7 dni od podpisania umowy to zadatek jest zwrotny mimo rozwiązania/zerwania umowy przez klienta?...
Odrzucenie spadku po terminie.
Mam brata niepełnosprawnego chorego na autyzm nasi rodzice nie są razem od wielu lat i ojciec jest pozbawiony władzy rodzicielskiej . Nigdy nie płacił alimentów wypłacał mamie fundusz. Ostatnio dowiedziałam się że moja „babcia” której nie znam od strony ojca zmarła 2 lata temu a ojciec zrzekł się spadku i mama dostała pismo że brat ma spłacić dług za mieszkanie komunalne w którym mieszkała właśnie ta „babcia” . Ja mogę się zrzec spadku bo dopiero...
Odszkodowanie za uszkodzenie elewacji
Witam, może ktoś coś poradzi. Sąsiad zarzucił mojemu tacie, że niby podczas koszenia trawy,(traktorem) uszkodził mu elewacje domu, na elewacji jest rysa ok 3 cm z czego nie można było jej obejrzeć bo nie wpuścił na poseje. Dodam że sąsiad miał już wyrok za nękanie moich rodzicow.Co chwila wzywa na nich policję. Rodzice początkowo nie podali numeru polisy bo nie zgadzają się z zaistniałą sytuacją, bo nie mógł tego zrobić z odległości ok 100 metrów...

Wyszukiwarka