kontrola kuratorium

Chciałabym zamieścić post z prośbą o poradę. W szkole, gdzie pracuję była kontrola kuratorium - w podsumowaniu kontroli była sugestia iż stosuję przemoc wobec 3 dzieci a mianowicie zadaję dodatkowe prace. Niestety nie otrzymałam kopii tego dokumentu tylko został publicznie odczytany. Uważam , że kuratorium nie dopełniło należytej staranności podczas kontroli , ponieważ mamy wewnętrzny regulamin - podpisany przez dzieci , który mówi , że jeżeli dziecko nie pracuje na lekcji albo uniemożliwia jej prowadzenie to nauczyciel może zadać dodatkową pracę. Czy w takiej sytuacji mam podstawy do odwołania się od decyzji kuratorium? Najchętniej poprosiłabym prawnika o pomoc - jeżeli to ma sens?
W moim przekonaniu kuratorium nie zapoznało się z dokumentem.
anonim cytuj
16-10-2020
Czy wspomniany dokument zostal przedstawiony podczas kontroli?

anonim cytuj
16-10-2020
Nie - podczas kontroli były rozdane ankiety . Natomiast ten dokument to były wnioski pokontrolne odczytane przez dyrekcję.

anonim cytuj
16-10-2020
Natomiast jeśli chodzi o regulamin to oczywiście jest w dokumentacji szkolnej , ale nie posiadam wiedzy czy oni zapoznali się . Z podsumowania wynika, że nie.

anonim cytuj
16-10-2020
to wyjasnia wynik pokontrolny zatem nie może pani stawiać zarzutu jesli strona nie zna dokumentu. Tutaj dyrekcja powinna ustosunkować się

anonim cytuj
16-10-2020
Szkoda, bo tam wymieniono mnie z imienia i nazwiska i to mnie się nie podoba . To może mogę złożyć skargę?

anonim cytuj
16-10-2020

Sugerowane Tematy

Wniosek o ubezwłasnowolnienie.
W wezwaniu do uzupełnienia braków formalnych wniosku o ubezwłasnowolnienie (mojej Mamy), sąd cywilny wzywa m. innymi do przedłożenia odpisu skróconego aktu małżeństwa. Mama jest rozwiedziona od roku 1978 i od kilkudziesięciu lat nie utrzymujemy kontaktu z ojcem (jego wola), ma on drugą żonę i nową rodzinę. Ze względu na obecny stan zdrowia Mamy (brak logicznego kontaktu po ciężkim udarze) nie może ona samodzielnie wystąpić o żadne zaświadczenia...
L4 na wypowiedzeniu umowy o prace
Czy po dwutygodniowym wypowiedzeniu jeśli będę kontynuować L4, czy przysługuje mi 91 dni płatnego chorobowego? ...
Śmierć współwłaściciela pojazdu.
Jakiś czas temu odszedł główny właściciel pojazdu, którego ja jestem współwłaścicielką (stosunek rodzinny: dziadek-wnuczka). Zagwozdka polega na tym, czy w takiej sytuacji automatycznie stałam się główną właścicielką pojazdu czy też teraz współdzielę pojazd z żoną głównego właściciela, w następnej kolejności z jego dziećmi? Nikt się w rodzinie nie wykłóca, ale chcielibyśmy załatwić prawne sprawy do porządku tak, aby samochód był już wyłącznie moj...
Współwłasność samochodu z ex
Dzień Dobry, mam do państwa takie pytanie otóż: Mam auto i jestem właścicielem ale te auto ma również współwłaściciela ,mojego ex ,których odszedł do innej kobiety. Chcę te auto oddać na szrot lub sprzedać, to auto jest z 2004r, nie jest dużo wart ,ale mój ex nie chcę podpisać zgody. Chciałam te auto mu oddać ale miał mi podpisać zgodę przez notariusza i nie chcę się zgodzić. Niestety opłaty czyli ubezpieczenie jest na moje imię i nazwisko wi...

Wyszukiwarka