Chciałabym zamieścić post z prośbą o poradę. W szkole, gdzie pracuję była kontrola kuratorium - w podsumowaniu kontroli była sugestia iż stosuję przemoc wobec 3 dzieci a mianowicie zadaję dodatkowe prace. Niestety nie otrzymałam kopii tego dokumentu tylko został publicznie odczytany. Uważam , że kuratorium nie dopełniło należytej staranności podczas kontroli , ponieważ mamy wewnętrzny regulamin - podpisany przez dzieci , który mówi , że jeżeli dziecko nie pracuje na lekcji albo uniemożliwia jej prowadzenie to nauczyciel może zadać dodatkową pracę. Czy w takiej sytuacji mam podstawy do odwołania się od decyzji kuratorium? Najchętniej poprosiłabym prawnika o pomoc - jeżeli to ma sens?
W moim przekonaniu kuratorium nie zapoznało się z dokumentem.
anonim cytuj
16-10-2020
Czy wspomniany dokument zostal przedstawiony podczas kontroli?
anonim cytuj
16-10-2020
Nie - podczas kontroli były rozdane ankiety . Natomiast ten dokument to były wnioski pokontrolne odczytane przez dyrekcję.
anonim cytuj
16-10-2020
Natomiast jeśli chodzi o regulamin to oczywiście jest w dokumentacji szkolnej , ale nie posiadam wiedzy czy oni zapoznali się . Z podsumowania wynika, że nie.
anonim cytuj
16-10-2020
to wyjasnia wynik pokontrolny zatem nie może pani stawiać zarzutu jesli strona nie zna dokumentu. Tutaj dyrekcja powinna ustosunkować się
anonim cytuj
16-10-2020
Szkoda, bo tam wymieniono mnie z imienia i nazwiska i to mnie się nie podoba . To może mogę złożyć skargę?
Witam serdecznie.
Mam pewien problem, a dokładniej mój chłopak. Otóż podczas przesłuchania w większej sprawie (w której nie brał udziału) jedna osoba pomówiła go o to, że mój chłopak kupował od niego notorycznie w odstępach co 2-3 dni narkotyki (amfetamine, po 1-2g). Łącznie wyliczyli około 75 porcji po 2g. Podejrzany jest o popełnienie przestępstwa z art. 62 ust. 2. Na podstawie nakazu straż graniczna przesłuchała mnie i przeszukała moje mieszk...
Pan płacący alimenty(przez komornika) ogłasza(wyrokiem sądu) upadłość konsumencka. Czy komornik powinien poinformować o tym fakcie mamę która dostaje te alimenty oraz syndyka ?...
Witam. Od pewnego czasu mam problem z partnerem. Mam dwóch synów starszy z pierwszego związku ma 14 lat a młodszy ma niecały rok z tego związku. Starszy syn ma zespół aspergera. Głównym problemem jest to że partner zaczął źle traktować starszego. Ubliża mu i za niekiedy bzdury wyznacza mu kary np. zakaz używania laptopa na kilka dni bo dostał minus za aktywność na wf. Syn że względu na aspergera ma swoje nawyki i nie da się ich zmienić. Trwam w t...
Dzień Dobry, mam do państwa takie pytanie otóż:
Mam auto i jestem właścicielem ale te auto ma również współwłaściciela ,mojego ex ,których odszedł do innej kobiety.
Chcę te auto oddać na szrot lub sprzedać, to auto jest z 2004r, nie jest dużo wart ,ale mój ex nie chcę podpisać zgody. Chciałam te auto mu oddać ale miał mi podpisać zgodę przez notariusza i nie chcę się zgodzić.
Niestety opłaty czyli ubezpieczenie jest na moje imię i nazwisko wi...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: