kontrola kuratorium

Chciałabym zamieścić post z prośbą o poradę. W szkole, gdzie pracuję była kontrola kuratorium - w podsumowaniu kontroli była sugestia iż stosuję przemoc wobec 3 dzieci a mianowicie zadaję dodatkowe prace. Niestety nie otrzymałam kopii tego dokumentu tylko został publicznie odczytany. Uważam , że kuratorium nie dopełniło należytej staranności podczas kontroli , ponieważ mamy wewnętrzny regulamin - podpisany przez dzieci , który mówi , że jeżeli dziecko nie pracuje na lekcji albo uniemożliwia jej prowadzenie to nauczyciel może zadać dodatkową pracę. Czy w takiej sytuacji mam podstawy do odwołania się od decyzji kuratorium? Najchętniej poprosiłabym prawnika o pomoc - jeżeli to ma sens?
W moim przekonaniu kuratorium nie zapoznało się z dokumentem.
anonim cytuj
16-10-2020
Czy wspomniany dokument zostal przedstawiony podczas kontroli?

anonim cytuj
16-10-2020
Nie - podczas kontroli były rozdane ankiety . Natomiast ten dokument to były wnioski pokontrolne odczytane przez dyrekcję.

anonim cytuj
16-10-2020
Natomiast jeśli chodzi o regulamin to oczywiście jest w dokumentacji szkolnej , ale nie posiadam wiedzy czy oni zapoznali się . Z podsumowania wynika, że nie.

anonim cytuj
16-10-2020
to wyjasnia wynik pokontrolny zatem nie może pani stawiać zarzutu jesli strona nie zna dokumentu. Tutaj dyrekcja powinna ustosunkować się

anonim cytuj
16-10-2020
Szkoda, bo tam wymieniono mnie z imienia i nazwiska i to mnie się nie podoba . To może mogę złożyć skargę?

anonim cytuj
16-10-2020

Sugerowane Tematy

Jaki jest maksymalny czas l4 po zakończeniu umowy?
Dzień dobry. Moja umowa o pracę na czas określony zakończyła się 11 lipca, a od 12 lipca mam l4 na dwa miesiące. Czy ja muszę to gdzieś do zusu zgłosić? Którego dnia ZUS wypłaci te 80%, czy w ten sam dzień miesiąca tak jak miałam w zakończonej pracy? Jaki jest maksymalny czas l4 po zakończeniu umowy?...
Współwłasność nieruchomości z mamą.
Dzień dobry. Szukam porady co zrobić w takiej sytuacji. Moja mama bierze ślub z partnerem, który ma już pełnoletnią córkę. Mieszkanie, w którym mieszka moja mama z partnerem jest zapisane na mnie i mamę. Jak się zabezpieczyć przed przypadkiem, kiedy za jakiś czas jego córka będzie domagała się (po śmierci ojca) jakieś spłaty lub części mieszkania z racji, że jej ojciec tam mieszkał i miał jakiś wkład w to mieszkanie po ślubie. Jakaś intercyza c...
Wymuszony bezpłatny urlop przez pracodawce.
Zatrudniłem się poprzez urząd pracy. Pracuje prawie rok w tej firmie. Jak wiadomo pracodawca dostaje pieniądze za pracownika z up ale musi spełnić pewne warunki takie jak: Umowa na rok. Od dwóch miesięcy pracodawca daje mi wolne co kilka dni (bezpłatny urlop). W tym miesiącu przez to dostałem poniżej krajowej a mam na utrzymaniu rodzinę. Oczywiście z nowym rokiem pracę zmieniam. Pytanie co w takiej sytuacji? Czy mogę to gdzieś zgłosić? Często ...
Zarejestrowanie auta.
Mój ojciec w 2020 roku zarejestrował na mnie samochód. On to zrobił, ja niczego nie podpisywałam. Przez krótki okres użytkowałam ten samochód. Teraz dostałam pismo o zajęciu rachunku na 8k. Jest to kara za niespełnienie obowiązku ubezpieczeniowego owego samochodu. Samochód został przez mojego tatę sprzedany w 2020/21. Co teraz robić? Ojciec ma umowę kupna sprzedaż, ale jeżeli odwołam się to tak jakby przyznam się, że to ja podpisałam dokumenty, a...

Wyszukiwarka