obciążenie finansowe

Dzień dobry,
córka podjęła pracę w sklepie na umowę zlecenie. W sklepie znajduje się punkt Lotto, który obsługują wszyscy pracownicy. Podczas nieobecności szefa zniknęły zdrapki o wartości około 400 zł. Szef podejrzewa jednego z pracowników, ale nie jest wstanie udowodnić kradzieży tej osobie. Poinformował, że z najbliższej wypłaty odejmie każdemu część pieniędzy żeby pokryć stratę. Jeśli złodziej przyzna się do winy to pieniądze mają zostać zwrócone niewinnym. Córka nie podpisywała żadnych dokumentów o braniu odpowiedzialności za cokolwiek. W umowie również nie ma nic na ten temat. Jeśli to ma znaczenie to pracownicy otrzymują wynagrodzenie do ręki.
Czy zleceniodawca ma prawo w takiej sytuacji obciążyć finansowo moją córkę? Jak zareagować?
anonim cytuj
01-10-2020
Nie może. Mógłby tak zrobić w wypadku podpisania umowy o odpowiedzialności za powierzone mienie.

anonim cytuj
01-10-2020
Trzeba miec uprawnienia , zeby obslugiwac totolotek .

anonim cytuj
01-10-2020
żadna z osób tam pracujących nie przeszła kursu z tego co mi wiadomo,

anonim cytuj
01-10-2020
Jeżeli nikt pracujacy nie przeszedł szkolenia, w takim razie musze pracować na kogoś kodach logowania. Co jest zabronione. Sytuacje zgłosic do PRSa (tego co przywozi zdrapki) . Jeżeli osoba szkolenia nie przeszła to nie ponosi absolutnie żadnej odpowiedzialności co do braków. Bo fizycznie nie może pracować. A jakie kolwiek potracenie z wynagrodzenia bedzie niezgodne z prawem pracy.

anonim cytuj
01-10-2020
Właściciel powinien zgłosić kradzież zdrapek w Lotto i będą zablokowane,wtedy złodziej nie będzie mógł je wymienić na pieniądze.

anonim cytuj
01-10-2020

Sugerowane Tematy

Spadek po siostrze.
Siostra nie miała dzieci, zmarła , dziedziczy rodzeństwo. Zostawiła testament chcąc celowo aby jeden z braci (brat D) nic nie dostał z mieszkania, które posiadła. Ale ujęła to w testamencie tak: 47 % siostra A 43 % siostra B 10% brat C Zmarła chciała celowo wydziedziczyć brata D, ale ani nie ujęła w testamencie aby brat D był wydziedziczony, ani nie napisała brat D 0%. Czy w tej sytuacji brat D ma prawo do zachowku. Jak zostanie wezwany do t...
Fałszywe zeznania.
Dzień dobry, Chciałbym się Państwa zapytać, czy moje rozumowanie jest poprawne oraz czy mam szansę na pomyślne postępowanie poprzez Kodeks Karny. 1. Toczę sprawę w Sądzie Rodzinnym o ustalenie kontaktów, na przesłuchaniu stron padły oszczerstwa, które są fałszywe i stawiają mnie w złym świetle. Przez te pomówienia, Sąd odrzucił wniosek o zabezpieczenie kontaktów w celu zbadania konfliktu. Oskarżenia typu, narkotyki, przemoc. Czy mogę dochodzić ...
Pierwsza sprawa rozwodowa.
Jak to wygląda? Z mojej strony: Pozew bez orzekania o winie\ zabezpieczenie alimentów na czas trwania procesu (już przyznane) /kontakty z dzieckiem /piecza Druga strona nie wypowiedziała się co do pozwu, nie podjęła nawet pisma, 2 krotnie awizowanego... Ale, nagle komornik zadziałał (zabezpieczenie alimentacyjne na czas trwania procesu) i strona być może pojawi się w Sądzie. Moje pytanie: Jeżeli strona się stawi na pierwszej rozprawie, oczyw...
Pozbawienie praw rodzicielskich.
Dzień dobry, czy może ktoś mi podpowiedzieć kiedy mogę składać wniosek o pozbawienie władzy ojca dziecka, który już 3 rok nie interesuje się dzieckiem? Na tyle, że nawet od dnia porodu na oczy nie widział jak dziecko wygląda.. I czy da się zlikwidować jego nazwisko, dziecko ma dwuczłonowe....

Wyszukiwarka