Witam, mam pytanie, rozstajemy się z partnerka lecz mamy wspólne dziecko, chcemy się dogadać w kwestii alimentów i widzeń ale bez sądu , i moje pytanie brzmi czy jeśli będę jej płacił alimenty do 'ręki' i ona mi napisze potwierdzenie że dostała pieniądze to czy takie coś będzie ważne? Czy lepiej wysyłać przez pocztę? Dodam że wysyłanie pieniądzy z konta nie wchodzi w grę.. Proszę o pomoc..
anonim cytuj
29-09-2020
Nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszlosc- lepiej miec potwierdzenie wplat, czyli wplata na poczcie.
anonim cytuj
29-09-2020
Proszę znaleźć mediatora sodaowego i się do niego umówić. On spisze to co jest między wami ustalone i wtedy po 2 tyg powinno przyjść potwierdzenie z sądu z wyrokiem i klauzula wykonalności.
anonim cytuj
29-09-2020
Jesli bedzie napisane otrzymałam alimenty na dziecko za miesiac (nalezy wpisać miesiac) i bedzie podpis matki jak najbardziej jest to dowód ze pan dal pieniądze
Czy właściciel mieszkania musi przedstawić faktury w przypadku gdy nie zwrócił kaucji z powodu np koniecznosci odmalowania?
Czy może potrącić kwotę z tyt. Robocizny pracy własnej?
...
Witam. Mam problem z odwolaniem od decyzji zus. Wniosek o rentę częsciowo odrzucony przez ZUS. Zus stwierdza częściową niezdolność do pracy, a nie calkowita niezdolnosc. Po odwolaniu ponownie odrzucono calkowita niezdolnosc.
Wniosek do sadu, ktory powolal biegłego ortopede.
Ten przychylil sie do wniosku, ze renta jest niezbedna z tytułu całkowitej niezdolności.
I tutaj zaskoczenie, sad nie roztrzyga, tylko powoluje lekarza medycyny pracy. L...
Witam, mam takie pytanie a zarazem prośbę o pomoc.
Jakiś czas temu, około tygodnia temu w sklepie odzieżowym oddałem do reklamacji spodnie, w dniu dzisiejszym otrzymałem sms "Zapraszamy po odbiór reklamacji" skontaktowałem się telefonicznie ze sklepem otrzymałem informację, że reklamacja nie została uwzględniona z powodu rzekomego "mechanicznego uszkodzenia" i teraz moje pytanie jako, że sklep znajduje się odległości około 40...
Sąd Okręgowy oddalił moje zażalenie na postanowienie Sądu Rejonowego o zapłatę. Obie instancje uzasadniały swoje stanowisko faktem, iż mój pełnomocnik nie uzupełnił braków formalnych w terminie, mimo, iż posiadał wszystkie informacje aby te braki uzupełnić.
Moje uprzejme zapytanie:
1. W jakim terminie mogę zwrócić się do BRPR z prośba o złożenie skargi kasacyjnej do SN;
2. Czy za niedopełnienie obowiązków mogę dochodzić od pełnomocnika odszkod...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: