alimenty i widzenia bez sądu

Witam, mam pytanie, rozstajemy się z partnerka lecz mamy wspólne dziecko, chcemy się dogadać w kwestii alimentów i widzeń ale bez sądu , i moje pytanie brzmi czy jeśli będę jej płacił alimenty do 'ręki' i ona mi napisze potwierdzenie że dostała pieniądze to czy takie coś będzie ważne? Czy lepiej wysyłać przez pocztę? Dodam że wysyłanie pieniądzy z konta nie wchodzi w grę.. Proszę o pomoc..
anonim cytuj
29-09-2020
Nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszlosc- lepiej miec potwierdzenie wplat, czyli wplata na poczcie.

anonim cytuj
29-09-2020
Proszę znaleźć mediatora sodaowego i się do niego umówić. On spisze to co jest między wami ustalone i wtedy po 2 tyg powinno przyjść potwierdzenie z sądu z wyrokiem i klauzula wykonalności.

anonim cytuj
29-09-2020
Jesli bedzie napisane otrzymałam alimenty na dziecko za miesiac (nalezy wpisać miesiac) i bedzie podpis matki jak najbardziej jest to dowód ze pan dal pieniądze

anonim cytuj
29-09-2020

Sugerowane Tematy

Wezwanie do bycia rodziną zastępczą.
Członek z dalekiej rodziny, ale jednak spokrewniony, napisał list w desperacji, że wskaże mnie jako rodzinę zastępczą dla swojego dziecka (odebrano mu prawa). Myślę, że już dawno to dziecko jest w rodzinie zastępczej, ale chciałabym podpytać o kwestie prawne. Czy może przyjść do mnie wezwanie do stawienia się w sądzie w innym mieście, gdzie ja nawet nie wyrażam na to zgody. Nie chcę się tułać przez pół Polski, bo ktoś sobie wymyślił, że będą rodz...
Gdzie spisać dokument wskazujący obę do opieki na dzieckiem?
Cześć, chciałabym spisać dokument, w którym wskażę kto w przypadku śmierci obojga rodziców ma sprawować opiekę nad nieletnim dzieckiem. Czy ktoś mógłby mi podpowiedz jak taki dokument powinien wyglądać? Czy powinien być spisany u notariusza?...
Umowa dożywocia.
W czerwcu moi teściowie przepisali na mnie i na męża swój dom w ramach umowy dożywocia. Generalnie teraz to my powinniśmy być jego właścicielami. Dzisiaj w wyszukiwarce ksiąg wieczystych zobaczyłam że dalej oni widnieją jako właściciele a jedynie w którymś tam dziale jest tylko wpis że jest użytkowanie dożywotnie. O mnie i o mężu nie jest nigdzie napisane że jesteśmy teraz właścicielami domu. Czy to jest prawidłowo zapisane czy po prostu KW nie z...
Rozwiązania stosunku pracy.
Witam mam pytanie odnośnie rozwiązania stosunku pracy. Z racji tego że znalazłem pracę bliżej swojego miejsca zamieszkania, a do obecnej mam 30km. Czy można rozwiązać umowę o pracę za porozumieniem stron jednego dnia?????...

Wyszukiwarka