współwłaściciel blokujący sprzedaż

Witam czy może mi ktoś podpowiedzieć co można zrobić w sytuacji gdy jest 3 właścicieli nieruchomości z czego jeden współwłaściciel uparcie nie chce sprzedać swojej części i nie podaje powodu ???
anonim cytuj
29-09-2020
Powinno zrobić się sądowy podział nieruchomości. Wtedy można by sprzedać swoją część

anonim cytuj
29-09-2020
Wniosek do sądu o zniesienie współwłasności ze spłatą tyle, że tu istnieje pewne niebezpieczeństwo w postaci postanowienia sądu o przymusowej sprzedaży nieruchomości w drodze licytacji, co niechybnie wywołałoby szkodę na majątku współwłaścicieli, gdyż ceny z rynku są zazwyczaj wyższe niż te, pozyskane na licytacji.

anonim cytuj
29-09-2020

Sugerowane Tematy

Zwrot towaru a działalność nierejestrowana.
Witam, prowadzę działalność nierejestrowaną w postaci sprzedaży produktów na allegro. Jestem świadom, że nie mogę przekroczyć miesięcznego progu minimalnej krajowej (w przeciwnym wypadku muszę założyć działalność). Pytanie - co w sytuacji gdy sprzedam towar, dotrze do klienta, a ten mi go zwróci w ciągu 14 dni? Czy jak mu zwracam pieniądze za zwrócony towar, to to co wcześniej mi zapłacił muszę wliczyć do miesięcznego przychodu, czy nie?...
Alimenty na studenta.
Witam. Mam chyba dość nietypowe pytanie. Jestem po rozwodzie z żoną. Jedno z naszych dzieci jest studentem- wszystkie koszty utrzymania dziecka na studiach ponoszę sam (najem mieszkania, kieszonkowe , opłata za studia). Była żona zarabia nawet więcej ode mnie ale nie chce "wydawać pieniędzy". Studia są tylko w trybie dziennym więc możliwość, że sam się utrzyma odpada. CZY JEST JAKAŚ SZNASA NA POZWANIE ŻONY O ZAPŁATĘ POŁOWY ALIMENTÓW? ...
Co gdy sprawa ciągnie się zbyt długo?
Sprawa o niealimentacje od ponad 2 lat nie ruszona. Nie byliśmy nawet wezwani na przesłuchanie. Prawnik za każdym telefonem twierdzi, że lada moment sprawa ruszy. Skarga na opieszałość sądu złożona w lutym, także cisza. Czy jak pojadę do Prokuratury to z miejsca się dowiem na jakim etapie jest sprawa czy muszę złożyć jakiś wniosek? Jak mam to w końcu ruszyć? Już zaczynam myśleć, że prawnik mi ściemnia. A eks od 2lata wpłaca po 300-500zl i śmieje...
Czy pobyt na SOR wlicza się w hospitalizację?
W dniu 7.10 zerwałem ścięgno udałem się na SOR (data przyjęcia 7.10 godz. 16:01 data wypisu 0) gdzie została mi udzielona pierwsza pomoc , wystawione zwolnienie lekarskie i skierowanie do poradni i na oddział szpitalny. Dopiero 18.10 do 22.10 udałem się do szpitala na operacje reinsercji ścięgna( wcześniej nie było miejsca). I teraz mam pytanie. Czy pobyt na SOR to pobyt w szpitalu , ponieważ ubezpieczyciel odmówił wypłaty ubezpieczenia ponieważ...

Wyszukiwarka