Witam. Mam pytanie, ponieważ nie wiem co mam zrobić i czy mam się gdzieś z tym udać. Z ojcem nie mam żadnego kontaktu, dostaje alimenty co miesiąc, ale od jakiegoś czasu zaczęłam pracę. I moje pytanie brzmi, czy mam kogoś poinformować, że pracuje i ojciec nie musi mi wysyłać alimentów, czy on może mieć ustalony jakiś okres płatności tych alimentów, czy to w jego interesie jest dowiedzieć się, czy pracuje? Po prostu nie chce, żeby za jakiś czas rządał ode mnie zwrotu pieniędzy.
anonim cytuj
29-09-2020
Alimenty placi się do momentu usamodzielnienia, decyduje sąd o tym kiedy koniec jest alimentów, po złożeniu przez ojca sprawy o zaprzestaniu alimentacyjnym
anonim cytuj
29-09-2020
Możesz poinformować go że jestes juz samodzielna i ze ma on prawo zlozyc wniosek do sądu o zniesienie obowiązku alimentacyjnego.
Natomiast robić tego nie musisz - to leży w jego intetesie.
anonim cytuj
29-09-2020
tylko należałoby dodac że jesli nie poinformuje ojca ,to on ma prawo złożyć potem w Sądzie pozew o uchylenie alimentów z data wsteczna.
anonim cytuj
29-09-2020
nawet jak zniesie obowiazek z data wsteczna to jeszcze nie znaczy, ze trzeba bedzie zwracac.
Witam,
pytanie jest następujące . Półtora roku sprzedałem przedmiot na allegro, który miał w opisie gwarancja 24 miesiące (chodziło o gwarancję od producenta okazało się że ma nawet 5 lat od producenta ) . 1.11.2020 przedmiot się popsuł i kupujący żąda ode mnie gwarancji chociaż kupił towar bez paragonu i o tym wiedział, ale dopiero teraz dowiedział się aby zgłosić u producenta towar musi posiadać dowód zakupu . Allegro twierdzi, że kupujący moż...
Dobry wieczór Państwu.
Mam pytanie
Kolega dziś mi powiedział,że od 3 lat ma nieważny dowód osobisty!
Chce teraz iść złożyć wniosek o nowy dowodem ,ale się boi ,że dostanie karę.
Z tego co wiem co jest kara 5tys. Lub więzienie ,ale on nie korzystał z tego dowodu z powodu depresji. Będzie mu coś grozić ?
...
Witam serdecznie,
10 października kupiłam na stronie internetowej 2 komplety dresów.
11 listopada wysłałam odstąpienie od umowy przez pocztę e-mail ponieważ ciągle czekali na dostawę-brak towaru w magazynie.
14 listopada odpisali z informacją o anulowaniu zamówienia oraz prośbą o numer rachunku bankowego do zwrotu. Odpisałam.
18 listopada napisałam przypomnienie, oraz dzisiaj 30.11 ponaglenie.
Jaki krok powinien być następny? Jak odzyskać ...
Dzień dobry,
03.01.2024 r. miałem kolizję nie z mojej winy, od 05.01.2024r miałem samochód zastępczy z OC sprawcy, do dnia 22.01.2024r. Uznano szkodę całkowitą mojego auta i wypłacono mi odszkodowanie pomniejszone o wartość wraku, pieniądze wpłynęły na konto po południu 15.01.2024r. Dziś przyszło pismo od likwidatora szkody PZU w którym stwierdzają że samochód zastępczy z OC sprawcy należał mi się tylko do 16.01.2024r (czyli dzień po wypłaceniu ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: