Witam. Mam pytanie, ponieważ nie wiem co mam zrobić i czy mam się gdzieś z tym udać. Z ojcem nie mam żadnego kontaktu, dostaje alimenty co miesiąc, ale od jakiegoś czasu zaczęłam pracę. I moje pytanie brzmi, czy mam kogoś poinformować, że pracuje i ojciec nie musi mi wysyłać alimentów, czy on może mieć ustalony jakiś okres płatności tych alimentów, czy to w jego interesie jest dowiedzieć się, czy pracuje? Po prostu nie chce, żeby za jakiś czas rządał ode mnie zwrotu pieniędzy.
anonim cytuj
29-09-2020
Alimenty placi się do momentu usamodzielnienia, decyduje sąd o tym kiedy koniec jest alimentów, po złożeniu przez ojca sprawy o zaprzestaniu alimentacyjnym
anonim cytuj
29-09-2020
Możesz poinformować go że jestes juz samodzielna i ze ma on prawo zlozyc wniosek do sądu o zniesienie obowiązku alimentacyjnego.
Natomiast robić tego nie musisz - to leży w jego intetesie.
anonim cytuj
29-09-2020
tylko należałoby dodac że jesli nie poinformuje ojca ,to on ma prawo złożyć potem w Sądzie pozew o uchylenie alimentów z data wsteczna.
anonim cytuj
29-09-2020
nawet jak zniesie obowiazek z data wsteczna to jeszcze nie znaczy, ze trzeba bedzie zwracac.
Komornik zablokował konta dłużnikowi na poczet alimentów. Alimenty wysyła bezpośrednio pracodawca.
Doszły mnie słuchy że były mąż już coś wymyśla byle by nie płacić wysokich alimentów.
Pracuje w firmie i teraz chce się zwolnić, dogadać z komornikiem z wpłatami alimentów żeby sam płacił.. po czym ponownie chce się zatrudnić w tej samej firmie. Byle by pracodawca sam nie wpłacał komornikowi alimentów. Chwalił się że komornikowi będzie płacił tyle...
Cześć, moi rodzice zamówili catering ze słynnej z telewizji firmy i z którego chcieliby zrezygnować. Posiłki przestały dojeżdżać, kilkukrotnie brakowało któregoś dania (i wszyscy już wiedza o jaka firmę chodzi ? ) czy przyjechała zupełnie z inną kalorycznością. W przeciągu tygodnia brakowało przy tylko jednej diecie 3x podwieczorka, raz nie przyjechało nic.. Z biegiem czasu kurier przestał dostarczać pojemniki coraz częściej a spytany czemu tak j...
Czy jak wygram sprawę, to mogę się starać o zwrot kosztów, które poniosłam, czyli adwokata? Jaka jest szansa? Czy to ciężko odzyskać? Ciemna jestem w tych sprawach....
Witam. Mam pytanie. Czy jeżeli przychodzi inspekcja handlowa do sklepu, wcześniej zapowiedzenia i przyszedł mail do kierowników, że w razie mandatu płaci sklep, to czy taki mandat tez muszą płacić pracownicy?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: