alimenty

Rozstałam sie z ojciem dzieci. Założona niebieska karta i sprawa o znęcanie. Sąd przyznał zabezpieczenie alimentów w kwocie 800 zl. Ponieważ dobrowolnie nie chciał płacić sprawę zgłosiłam do komornika. Jak sie okazuje ma on kilka zajęć i komornik nie może ściągnąć pieniędzy z tytułu alimentów a ojciec dzieci nie chce płacić całej kwoty w terminie czy mogę coś zrobić?
anonim cytuj
10-09-2020
Alimenty są pierwsze w kolejności przed zwykłymi długami, więc komornik musi Tobie przekazywać.

anonim cytuj
10-09-2020
Może uda się dogadać z ojcem dziecka, tak będzie najprościej, jeśli on poinformuje wszystkich swoich komorników, że jest zbieg egzekucji i sprawę powinien przejąć jeden komornik. A wtedy alimenty będą miały pierwszenstwo. Jeśli nie to spróbuj znaleźć komornika, który aktualnie zajmuje wypłatę i u niego złożyć wniosek o egzekucje.

anonim cytuj
10-09-2020
Jeśli wynagrodzenie za długi ściąga inny komornik niz ten, do ktorego zgłosiłaś się, to może napisać do pracodawcy pismo, załączyć wyrok. Pracodawca moze wykazać się dobrą wolą i poinformować komornika o alimentach lub Ciebie, kto prowadzi aktualne egzekucje. Poza tym komornik, do którego zwróciłaś się, wie o ściąganiu długu przez innego, zapewne tez wie, przez jakiego komornika. Może trzeba poprosić o przekazanie sprawy do prowadzacego aktualnie inne egzekucje.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Udostępniłam auto koledze i on dostał mandat
Proszę o poradę! Mojemu sąsiadowi udostępniłam auto, niestety stanął na zakazie zatrzymania i ja dostałam mandat, przesłałam straży miejskiej jego dane żeby go zapłacił ale jak się okazało on przebywa teraz za granicą nie wiadomo na jak długo i nie może odebrać tego mandatu. Chciałabym zapłacić ten mandat tylko nie wiem jak to teraz odwrócić. Z góry dziękuję za pomoc...
Złożyłem zawiadomienie o przestępstwie z art. 161 2kk, prokurator wydał postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia.
Dzień dobry, złożyłem zawiadomienie o przestępstwie z art. 161 2kk, prokurator wydał postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia, napisałem zażalenie do prokuratury i sąd na posiedzeniu podtrzymuje decyzję prokuratora, a ja jestem pewien że osoba wiedziała o tym że jest na coś chora ale mi o tym nie powiedziała, co w tej sytuacji powinienem zrobić? pozdrawiam...
Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej
Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej ale wiem, że można ją założyć - po prostu przez lata nie chciało mi się złożyć wniosku o wpis. Czy notariusz jest osoba, która wyjaśni mi wszystkie dostępne opcje? Np. czy złożyć najpierw wniosek o wpis a potem wystawić mieszkanie, czy sprzedawać bez i jak udowodnić kupującemu, że księga jest możliwa do założenia lub inne o których nie wiem? ...
Były partner koleżanki pożyczył od niej pieniądze, wzięła na niego dwa kredyty, które miał spłacać ale nie spłaca. Czy jest sens zgłosić do sądu, jeśli nie ma niczego na piśmie?
Czy taka sytuacje można nazwać wyłudzeniem? Były partner mojej koleżanki pożyczył od niej pieniądze plus wzięła na niego dwa kredyty, które miał spłacać. Oczywiście kredytów nie chce spłacać i pieniędzy nie chce oddać. Ona myśli nad tym, żeby sprawę zgłosić do sądu, ale jeśli nie ma niczego na piśmie to jest w ogóle sens taka sprawę zakładać?...

Wyszukiwarka