alimenty

Rozstałam sie z ojciem dzieci. Założona niebieska karta i sprawa o znęcanie. Sąd przyznał zabezpieczenie alimentów w kwocie 800 zl. Ponieważ dobrowolnie nie chciał płacić sprawę zgłosiłam do komornika. Jak sie okazuje ma on kilka zajęć i komornik nie może ściągnąć pieniędzy z tytułu alimentów a ojciec dzieci nie chce płacić całej kwoty w terminie czy mogę coś zrobić?
anonim cytuj
10-09-2020
Alimenty są pierwsze w kolejności przed zwykłymi długami, więc komornik musi Tobie przekazywać.

anonim cytuj
10-09-2020
Może uda się dogadać z ojcem dziecka, tak będzie najprościej, jeśli on poinformuje wszystkich swoich komorników, że jest zbieg egzekucji i sprawę powinien przejąć jeden komornik. A wtedy alimenty będą miały pierwszenstwo. Jeśli nie to spróbuj znaleźć komornika, który aktualnie zajmuje wypłatę i u niego złożyć wniosek o egzekucje.

anonim cytuj
10-09-2020
Jeśli wynagrodzenie za długi ściąga inny komornik niz ten, do ktorego zgłosiłaś się, to może napisać do pracodawcy pismo, załączyć wyrok. Pracodawca moze wykazać się dobrą wolą i poinformować komornika o alimentach lub Ciebie, kto prowadzi aktualne egzekucje. Poza tym komornik, do którego zwróciłaś się, wie o ściąganiu długu przez innego, zapewne tez wie, przez jakiego komornika. Może trzeba poprosić o przekazanie sprawy do prowadzacego aktualnie inne egzekucje.

anonim cytuj
10-09-2020

Sugerowane Tematy

Czy można wziąć kredyt w trakcie rozwodu?
Dzień dobry. Jestem w trakcie składania pozwu o rozwód i kompletowania dokumentów. 15 lat małżeństwa. Trójka Dzieci. Ja pracuje na pół etatu na umowę o pracę od września 2023. Brak rozdzielności majątkowej, osobne konta. Mąż prosi mnie o wstrzymanie się z pozwem, ponieważ on chce wziąć kredyt na firmę (własna działalność) na zakup partycypacji TBS. Ja się na ten kredyt nie zgadzam i z niczym nie mam zamiaru się wstrzymywać. Czy on może zaciągać k...
Wypowiedzenie umowy o prace przez pracodawce.
Czy ktoś jest w stanie pomoc w sprawie wypowiedzenia umowy o prace na czas nieokreślony od strony pracodawcy? Podobno powinno być uzasadnione dlaczego dana osoba została zwolniona. Na rozwiązaniu umowy jest tylko mowa o likwidacji stanowiska pracy. ( z czego druga osoba która zajmowała się tym samym, tylko miała inna nazwę stanowiska, została). Czy można żądać od pracodawcy uzasadnienia? ...
Zachowek.
Kilkanaście lat temu odbyło się postępowanie zakończone ugodą w sprawie działu spadku po zmarłym ojcu ustaleniu majątku wspólnego i zniesienia współwłasności gospodarstwa rolnego rodziców .W myśl wydanego postanowienia ja otrzymałem gospodarstwo mama i siostra zrzekły się swoich udziałów a brat otrzymał spłatę za dział spadku po ojcu i zniesienie współwłasności taką jaką żądał. Spłata została wykonana. Przez kilkanaście lat wykonywałem nieujętą w...
Prawa autorskie.
Chciałbym opublikować wiersz/piosenkę na spotter fb publicznie, skierowana do bliskiej osoby ze względu na miłe dla niej zaskoczenie. Piosenko/wiersz jest na tyle genialna i ładnie ułożona, że boję się, że może zostać skradzione i wykorzystane przez jakiś zespół lub osobę. W jaki sposób mogę to zabezpieczyć i udowodnić, że należy do mnie w razie gdybym gdzieś ja usłyszał? Jaka adnotację napisać pod publikowana piosenka?. Proszę o wskazówki jak si...

Wyszukiwarka