monitoring przy domu

Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie (jeden pies śpi na dworze, bo nie zna innego życia - po 11 latach uwolniony z łańcucha, drugi śpi z wyboru). Ludzi zawistnych i msciwych niestety nie brakuje.
Mogę sobie kupić kamerę, czy muszę np gdzieś powiesić tabliczkę że teren monitorowany?
anonim cytuj
29-07-2020
Z kamerami jest tak, jeśli nie będziesz nagrywał innych części posesji niż swoje to nie ma problemu, jeśli obszar nagrywania będzie np. fragment domu sąsiada to mogą być problemy i sprawa w sądzie skoro sąsiedzi nie są przychylni, jeśli będziesz nagrywać choć fragment chodnika to już musisz mieć tabliczkę informacyjna że względu na przepisy dotyczące ochrony danych osobowych

anonim cytuj
29-07-2020
Tak długo jak nie będziesz nagrywał niczego poza swoim terenem to nie będzie problemu, ale tabliczkę dla świętego spokoju warto powiesić, raz że straszak dodatkowy a poza tym przezorności w twoim wypadku nigdy dość bo jeśli nagrasz kogoś na ulicy to ty możesz mieć problemy w związku z prywatnością i ochrona wizerunku, twój dom tak, chodnik i dom sąsiada już nie

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku. Czy za nienarodzone dziecko muszę się zrzec?
Witam wszystkich. Zmarła siostra mamy. Mama jedzie w poniedzialek do notariusza zrzec się spadku. Wiem ze od tej chwili mam 6 miesiecy na to. Jestem w ciąży termin na marzec. Czy za nienarodzone dziecko musze sie zrzec? Jak to zrobić? Nie jestem mężatką i nie wiem czy ojciec dziecka je uzna, bo raz mówi tak a raz inaczej. ...
Czy zarejestrowanie działalności gospodarczej pod danym adresem uniemożliwia wynajem okazjonalny ?
Czy zarejestrowanie działalności gospodarczej pod danym adresem uniemożliwia wynajem okazjonalny ? Przypadek jest taki: Właściciel mieszkania mieszka na wsi w swoim domu i tam też jest zameldowany, ale ma zarejestrowaną działalność gospodarczą pod adresem mieszkania, które znajduje się w mieście. Jest przedstawicielem handlowym - mieszkanie nie jest wykorzystywane do fizycznej działalności tzn. nie ma tam sklepu, magazynu czy biura obsługi itd....
Upadłość konsumencka a egzekucja komornicza.
Dziś odebrałem 2 listy. Jeden z 21.11.23 - postanowienie upadłości konsumenckiej o którą się staram. Drugi z 29.11.23 z urzędu skarbowego który poszedł również do agencji pracy która zatrudnia mnie na umowę zlecenie. Jest tam napisane aby pracodawca nie uiszczał wynagrodzenia do wysokości tam 3500 z groszami zobowiązanemu. Raz że to jedyne moje źródło dochodu. Prace rozpocząłem od 2 listopada za 24zł brutto po 5 h dziennie. Ja około 2000 zarobię....
Czy stawka VAT dla garaży blaszanych to 23%?
Witam, Jestem nowym przedsiębiorcą i zamierzam rozpocząć sprzedaż garaży blaszanych. Jestem teraz w fazie gromadzenia informacji i chciałbym zrozumieć dokładnie, jakie podatki będę musiał ustalić od moich produktów, a konkretnie, jak będzie wyglądać kwestia VAT-u. Wiem, że podstawowa stawka VAT w Polsce wynosi 23%, ale jestem świadomy, że dla niektórych produktów czy usług stawki te mogą się różnić. Chciałbym dowiedzieć się, czy garaże blaszan...

Wyszukiwarka