monitoring przy domu

Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie (jeden pies śpi na dworze, bo nie zna innego życia - po 11 latach uwolniony z łańcucha, drugi śpi z wyboru). Ludzi zawistnych i msciwych niestety nie brakuje.
Mogę sobie kupić kamerę, czy muszę np gdzieś powiesić tabliczkę że teren monitorowany?
anonim cytuj
29-07-2020
Z kamerami jest tak, jeśli nie będziesz nagrywał innych części posesji niż swoje to nie ma problemu, jeśli obszar nagrywania będzie np. fragment domu sąsiada to mogą być problemy i sprawa w sądzie skoro sąsiedzi nie są przychylni, jeśli będziesz nagrywać choć fragment chodnika to już musisz mieć tabliczkę informacyjna że względu na przepisy dotyczące ochrony danych osobowych

anonim cytuj
29-07-2020
Tak długo jak nie będziesz nagrywał niczego poza swoim terenem to nie będzie problemu, ale tabliczkę dla świętego spokoju warto powiesić, raz że straszak dodatkowy a poza tym przezorności w twoim wypadku nigdy dość bo jeśli nagrasz kogoś na ulicy to ty możesz mieć problemy w związku z prywatnością i ochrona wizerunku, twój dom tak, chodnik i dom sąsiada już nie

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Chcę odrzucić spadek - co powinnam zrobić?
Hej. Może ktoś wie co powinnam zrobić. Zmarł mój ojciec, z którym całe życie nie miałam kontaktu. Nic praktycznie o nim nie wiem, ale raczej pozostawił mi długi (nigdy np. nie spłacił mi alimentów), nie należał do osób majętnych (raczej wolał zajrzeć do butelki niż zainteresować się mną). Chcę odrzucić spadek - co powinnam zrobić? Nie wiem czy mam jakieś rodzeństwo, czy jakąkolwiek rodzinę z jego strony. Mam 3jkę dzieci....
Dziedziczenie długów po śmierci syna.
Zmarły posiada dwójkę rodzeństwa oraz żyjącego ojca (matka nie żyje, brak dzieci). Ze znalezionej korespondencji wynika, że posiada spore długi. Nie posiada jednak żadnego majątku (nieruchomość, samochód etc). Pytanie 1: kto dziedziczy te długi, ojciec czy również rodzeństwo? Pytanie 2: co w sytuacji gdy ojciec umrze i nie zdąży odrzucić spadku po synu? Czy zobowiązania przechodzą na rodzeństwo, czy może zostaną ściągnięte ze spadku, który ojc...
Zabezpieczenie kontaktów ojca z dzieckiem.
Odbyła się rozprawa sądowa o zabezpieczenie kontaktów ojca z dzieckiem na której każdy z nas. Podpisał zgodę że zgadzamy się na to zabezpieczenie.3 dni po rozprawie ojciec dziecka przynosi mi grafik z firmy do której został świeżo zatrudniony i chce zmiany widzeń według jego grafiku. Czy tak można postąpić gdy zabezpieczenie jest już przyznane przez sąd w innych dniach?...
Umowa przedwstępna a zadatek.
Witam, zawarłem z klientem umowę przedwstępną na zakup nieruchomości, klient dał zadatek. Klient miał 3 ponad miesiące na załatwienie kredytu i podpisanie aktu notarialnego i faktycznie go załatwił, tylko poinformował mnie o tym 12 dni przed upływem ostatecznego terminu podpisania aktu notarialnego. Klient zażądał ode mnie dokumentów z gminy, starostwa, których wymagał notariusz, bez których umowa nie mogła być zawarta. Ww. informacja została prz...

Wyszukiwarka