monitoring przy domu

Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie (jeden pies śpi na dworze, bo nie zna innego życia - po 11 latach uwolniony z łańcucha, drugi śpi z wyboru). Ludzi zawistnych i msciwych niestety nie brakuje.
Mogę sobie kupić kamerę, czy muszę np gdzieś powiesić tabliczkę że teren monitorowany?
anonim cytuj
29-07-2020
Z kamerami jest tak, jeśli nie będziesz nagrywał innych części posesji niż swoje to nie ma problemu, jeśli obszar nagrywania będzie np. fragment domu sąsiada to mogą być problemy i sprawa w sądzie skoro sąsiedzi nie są przychylni, jeśli będziesz nagrywać choć fragment chodnika to już musisz mieć tabliczkę informacyjna że względu na przepisy dotyczące ochrony danych osobowych

anonim cytuj
29-07-2020
Tak długo jak nie będziesz nagrywał niczego poza swoim terenem to nie będzie problemu, ale tabliczkę dla świętego spokoju warto powiesić, raz że straszak dodatkowy a poza tym przezorności w twoim wypadku nigdy dość bo jeśli nagrasz kogoś na ulicy to ty możesz mieć problemy w związku z prywatnością i ochrona wizerunku, twój dom tak, chodnik i dom sąsiada już nie

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

osoba nie przybywa pod adresem stałego meldunku, jak go ustalić?
Witam serdecznie Może ktoś miał podobny przypadek i może mi podpowiedzieć co mogę zrobić.Jezeli osoba nie przybywa pod adresem stałego meldunku, nigdzie więcej nie figuruje, nic na siebie nie ma, to w jaki sposób mogę go odnaleźć podać adres do sądu skoro nie odbiera żadnych przesyłek sądowych awizowanych.Dostalam dokumenty z sądu gdzie muszę wziąść komornika który go odnajdzie , lub podać adres pod którym przebywa, Moze ktoś miał podobną sytua...
Wynagrodzenie za urlop.
Dzień dobry Zwykle mam stałe wynagrodzenie składające się z 2 składników podstawa i premia , nie płaca mi za nadgodziny. Ostanie 4 miesiące na dużym projekcie pracowałem po 300 h i dyrektor płaci za nadliczbowe godziny pojawiła się kolejna pozycja na pasku o nazwie nagroda. Nagroda została doliczona do wszystkich innych składników wynagrodzenia i o podatkowana Idę na 3 tygodniowy Urlop czy powinny te wypracowane miesiące mieć wpływ na wynag...
Pytania dotyczące ulgi podatkowej. Pracodawca zmniejszył wypłatę, czy można odzyskać te pieniądze?
Witajcie, problem dotyczy mojego chłopaka. Pracuje w jednej firmie na dwie umowy, jedna jest to umowa o pracę a druga umowa zlecenie żeby sobie dorobić, dostaje 2 wypłaty za dwie umowy, najniższa krajowa a zlecenie ma płatne od godziny. Z końcem sierpnia skończyła mu się umowa o pracę i dostał nawet świadectwo pracy, aneks dostał dopiero kilka dni później z datą od 1 września, wypłata to najniższa krajowa. We wrześniu wypłata za sierpień z umo...
Odpady produkcyjne.
Wynajmowałem lokal spółce która pozostawiła przed lokalem na mojej posesji kilkanaście m3 odpadów poprodukcyjnych w tym część jakiś chemikaliów . Spółka raczej jest niewypłacalna, co zrobić żeby zmusić spółkę do utylizacji śmieci, gdzie można to zgłosić aby uzyskać skuteczną pomoc w tym zakresie....

Wyszukiwarka