monitoring przy domu

Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie (jeden pies śpi na dworze, bo nie zna innego życia - po 11 latach uwolniony z łańcucha, drugi śpi z wyboru). Ludzi zawistnych i msciwych niestety nie brakuje.
Mogę sobie kupić kamerę, czy muszę np gdzieś powiesić tabliczkę że teren monitorowany?
anonim cytuj
29-07-2020
Z kamerami jest tak, jeśli nie będziesz nagrywał innych części posesji niż swoje to nie ma problemu, jeśli obszar nagrywania będzie np. fragment domu sąsiada to mogą być problemy i sprawa w sądzie skoro sąsiedzi nie są przychylni, jeśli będziesz nagrywać choć fragment chodnika to już musisz mieć tabliczkę informacyjna że względu na przepisy dotyczące ochrony danych osobowych

anonim cytuj
29-07-2020
Tak długo jak nie będziesz nagrywał niczego poza swoim terenem to nie będzie problemu, ale tabliczkę dla świętego spokoju warto powiesić, raz że straszak dodatkowy a poza tym przezorności w twoim wypadku nigdy dość bo jeśli nagrasz kogoś na ulicy to ty możesz mieć problemy w związku z prywatnością i ochrona wizerunku, twój dom tak, chodnik i dom sąsiada już nie

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Zwolnienie dyscyplinarne podczas urlopu macierzyńskiego.
Dzień dobry, czy podczas zwolnienia lekarskiego w ciąży/ urlopu macierzyńskiego można wręczyć dyscyplinarne zwolnienie kobiecie, związane jest to ze świadomym plagiatem poczynionym przez tą kobietę i naruszeniem dóbr firmy, które wyszły po czasie i firma zatrudniająca będzie pociągnięta do odpowiedzialności?...
Licytacja domu przez syndyka.
Witam, sytuacja wygląda tak, mam licytacje domu przez syndyka, są w nim zameldowani ludzie, typu dzieci itp, ja myślę to wykupić a reszta rodzeństwa nie bardzo, bo niby nie mogą wyrzucić nas na bruk, cena dość niska jak na dom, także pewnie znajdzie się jakiś wariat który będzie chciał kupic, Pytanie czego można się później spodziewać, eksmisji czy jednak nawet sądownie nie można nas wyrzucić ?...
Umowa B2B - rozwiązanie umowy.
Witam, Byłem zatrudniony na umowie B2B w ramach której świadczyłem usługi doradcze dla innej firmy. Umowa skończyła się z dniem 31.06.2023, jednak po jej trwaniu wspólnie ustaliliśmy że będziemy ją przedłużać (słownie, posiadam screenshot rozmowy na Skype oraz nagrania z kamery samochodowej jak codziennie dojeżdżam do biura) Świadczyłem usługi do 14.07 wtedy też z mojej strony pojawiła się inna opcja zatrudnienia bardziej dochodowego. Wystawi...
Co ma zrobić gdy osoba została potrącona przez samochód? Była w szoku nie zgłosiła tego od razu
Dzień dobry, dwa tygodnie temu moją mamę na chodniku potrącił samochód, z całego stresu nie wezwała pogotowia bo była w szoku wezwała tylko policję. Policja która przyjechała na miejsce chciała kierowcy dać mandat wysokości 500 zł bo jak się okazało on nie ma w ogóle uprawnień do prowadzenia pojazdu. Tego samego dnia mama cała poobijana pojechała na ostry dyżur gdzie lekarz stwierdził silne obicia i dał mamie zwolnienie niestety cały czasu nie pr...

Wyszukiwarka