monitoring przy domu

Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie (jeden pies śpi na dworze, bo nie zna innego życia - po 11 latach uwolniony z łańcucha, drugi śpi z wyboru). Ludzi zawistnych i msciwych niestety nie brakuje.
Mogę sobie kupić kamerę, czy muszę np gdzieś powiesić tabliczkę że teren monitorowany?
anonim cytuj
29-07-2020
Z kamerami jest tak, jeśli nie będziesz nagrywał innych części posesji niż swoje to nie ma problemu, jeśli obszar nagrywania będzie np. fragment domu sąsiada to mogą być problemy i sprawa w sądzie skoro sąsiedzi nie są przychylni, jeśli będziesz nagrywać choć fragment chodnika to już musisz mieć tabliczkę informacyjna że względu na przepisy dotyczące ochrony danych osobowych

anonim cytuj
29-07-2020
Tak długo jak nie będziesz nagrywał niczego poza swoim terenem to nie będzie problemu, ale tabliczkę dla świętego spokoju warto powiesić, raz że straszak dodatkowy a poza tym przezorności w twoim wypadku nigdy dość bo jeśli nagrasz kogoś na ulicy to ty możesz mieć problemy w związku z prywatnością i ochrona wizerunku, twój dom tak, chodnik i dom sąsiada już nie

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Podwyższenie alimentów.
Zostałem wezwany w sprawie o podwyższenie alimentów. Jeśli w pełni zgadzam się z racją powódki i i chcę płacić dokładnie taką kwotę jak ona żąda na dziecko, to czy muszę poza wyrażeniem zgody na podwyższenie alimentów załączać zaświadczenie o zarobkach za ostatnie 6 miesięcy i składniki wynagrodzenia ? Zarabiam za granica i otrzymuję wypłaty tygodniowo, pracodawca nie umie wystawiać zaświadczeń lub nie chce. Ale skoro zgadzam się w 100% z powódk...
Po jakim czasie uprawomocni się nakaz zapłaty?
Złożyłem pozew o nakaz zapłaty do e-sądu. Nakaz został wydany i wysłany do powoda ale powód nie odebrał po 2 krotnym awizo, co jest już w aktach sprawy. W aktach widnieje: Tradycyjne Doręczenie zastępcze XXXXXX w dniu 2024-03-12. Minęło już więc 14 dni i powinno się uprawomocnić, jednak nie mam takiego statusu w e-sądzie. Czy coś muszę teraz zrobić? wystąpić z jakimś pismem albo wnioskiem? Jak to teraz wygląda i dlaczego nie ma statusu uprawomocn...
Słup energetyczny na działce.
Zakupiłem nieruchomość w 2016 roku od dewelopera, na którym stał słup energetyczny. Chce teraz zrobić z tym porządek. Co mogę zrobić? Z tego słupa rozchodzi się prąd linka napowietrzna do sąsiadów w najbliższej okolicy. ...
darowizna
Dzień dobry wszystkim, Teściowie po naszym ślubie przepisali dom mojemu mężowi notarialnie, ja nie zostałam uwzględniona (Oby nigdy nic, ale różnie w życiu bywa) Jeżeli ( nie daj Boże ) coś by się stało mojemu mężowi to czy ja mam jakieś prawa do tego domu ?...

Wyszukiwarka