monitoring przy domu

Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie (jeden pies śpi na dworze, bo nie zna innego życia - po 11 latach uwolniony z łańcucha, drugi śpi z wyboru). Ludzi zawistnych i msciwych niestety nie brakuje.
Mogę sobie kupić kamerę, czy muszę np gdzieś powiesić tabliczkę że teren monitorowany?
anonim cytuj
29-07-2020
Z kamerami jest tak, jeśli nie będziesz nagrywał innych części posesji niż swoje to nie ma problemu, jeśli obszar nagrywania będzie np. fragment domu sąsiada to mogą być problemy i sprawa w sądzie skoro sąsiedzi nie są przychylni, jeśli będziesz nagrywać choć fragment chodnika to już musisz mieć tabliczkę informacyjna że względu na przepisy dotyczące ochrony danych osobowych

anonim cytuj
29-07-2020
Tak długo jak nie będziesz nagrywał niczego poza swoim terenem to nie będzie problemu, ale tabliczkę dla świętego spokoju warto powiesić, raz że straszak dodatkowy a poza tym przezorności w twoim wypadku nigdy dość bo jeśli nagrasz kogoś na ulicy to ty możesz mieć problemy w związku z prywatnością i ochrona wizerunku, twój dom tak, chodnik i dom sąsiada już nie

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Na jakie konto alimenty po 18 roku życia?
Alimenty zasądzone 15 lat temu na konto ex. Czy jeśli dziecko osiągnęło pełnoletność i studiuje zaocznie to alimenty mogę wpłacać już na konto dziecka? Czy muszę to zmieniać przez sąd?...
Kto może odmówic składania zeznań?
Pan X ma sprawę w sądzie przeciwko Panu Y. Pan X wezwał na świadka swojego brata i jego żonę. Brat pana X nie chce zaznawać i ma prawo odmówić składania zeznań, bo jest to stopień pokrewieństwa. Pytanie czy żona brata, (bratowa pana X) może odmówić składania zeznań? Czy według prawa to jest rodzina dla Pana X i również ma prawo odmówić zeznań? Sytuacja jest dosyć dziwna, bo brat z żoną Pana X niezbyt mają ze sobą kontakt, nie znają sytuacji i...
Wyznaczenie pieczy zastępczej.
Sąd wyznaczył opiekuna prawnego (wychowawcę z placówki, brak pokrewieństwa) dla dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej pomimo braku zgody tej osoby. Czy od wyroku sądu rejonowego można się odwołać? Czy wnioskodawca musi wnieść z tego tytułu opłatę (jaką)?...
Podział majątku przy rozwodzie.
Witam, bardzo proszę o poradę. Jestem z moim mężem od 18 lat, ale małżeństwem jesteśmy od 4 lat. Nim wzięliśmy ślub, mąż znalazł firmę która miała na sprzedaż różnego rodzaju działki budowlane w różnych częściach Polski. Zdecydował się i płaci miesięcznie raty i mieliśmy plan aby się tam wybudować. Rok później wzięliśmy ślub. Nie mamy żadnej intercyzy. Niestety drogi nasze się rozeszły i nie ma możliwości abyśmy wrócili do siebie i czekamy na s...

Wyszukiwarka