monitoring przy domu

Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie (jeden pies śpi na dworze, bo nie zna innego życia - po 11 latach uwolniony z łańcucha, drugi śpi z wyboru). Ludzi zawistnych i msciwych niestety nie brakuje.
Mogę sobie kupić kamerę, czy muszę np gdzieś powiesić tabliczkę że teren monitorowany?
anonim cytuj
29-07-2020
Z kamerami jest tak, jeśli nie będziesz nagrywał innych części posesji niż swoje to nie ma problemu, jeśli obszar nagrywania będzie np. fragment domu sąsiada to mogą być problemy i sprawa w sądzie skoro sąsiedzi nie są przychylni, jeśli będziesz nagrywać choć fragment chodnika to już musisz mieć tabliczkę informacyjna że względu na przepisy dotyczące ochrony danych osobowych

anonim cytuj
29-07-2020
Tak długo jak nie będziesz nagrywał niczego poza swoim terenem to nie będzie problemu, ale tabliczkę dla świętego spokoju warto powiesić, raz że straszak dodatkowy a poza tym przezorności w twoim wypadku nigdy dość bo jeśli nagrasz kogoś na ulicy to ty możesz mieć problemy w związku z prywatnością i ochrona wizerunku, twój dom tak, chodnik i dom sąsiada już nie

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Minął termin odrzucenia spadku co teraz mam zrobić??
Witam serdecznie, Jutro będę uczestnikiem sprawy sądowej celem złożenia zapewnienia spadkowego. Sprawa na wniosek wierzyciela po zmarłym. Z tego co wiem to są same długi, żadnego spadku. Pokrewieństwo drugiej linii. Jak się bronić w takim przypadku?...
Kupiłem samochód z wadą ukrytą, co teraz moge zrobić?
Parę dni kupiłem samochód, gdzie przed kupnem byłem z nim na stacji diagnostycznej. Wady, które udało się diagnoście wykryć były dla mnie w porządku, obaj wiedzieliśmy, że owe istnieją (no tam z wyjątkiem paru pomniejszych rzeczy), podpisaliśmy umowę wszystko spoko. Nagle po 1 dniu jazdy zaświecił się check engine, a z rury wydechowej (czego też diagnosta na stacji diagnostycznej nie zauważył) przy ciepłym silniku wydobywa się biały dym. Po sk...
Brak ściągalności zabezpieczenia alimentów
Dzień dobry. Mam pytanie w związku z brakiem ściągalności zabezpieczenia alimentów. Zabezpieczenie ściąga komornik z ojca dziecka. W tym miesiącu do matki dziecka nie wpłynęły te pieniądze. Jest 5 po terminie wyznaczonym przez sąd. Komornik nie odpowiada na maile i telefony. Co można zrobić?...
Podział majątku po rozwodzie.
Mieszkanie kupione w połowie z darowizny, którą otrzymałam od rodziców. Na drugą połowę mieszkania wzięliśmy z mężem wspólny kredyt hipoteczny. Niestety doszło do rozwodu. Jak sąd może do tego podejść? Czy dobrze rozumiem że ex należy się 1/4 wartości mieszkania?...

Wyszukiwarka