monitoring przy domu

Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie (jeden pies śpi na dworze, bo nie zna innego życia - po 11 latach uwolniony z łańcucha, drugi śpi z wyboru). Ludzi zawistnych i msciwych niestety nie brakuje.
Mogę sobie kupić kamerę, czy muszę np gdzieś powiesić tabliczkę że teren monitorowany?
anonim cytuj
29-07-2020
Z kamerami jest tak, jeśli nie będziesz nagrywał innych części posesji niż swoje to nie ma problemu, jeśli obszar nagrywania będzie np. fragment domu sąsiada to mogą być problemy i sprawa w sądzie skoro sąsiedzi nie są przychylni, jeśli będziesz nagrywać choć fragment chodnika to już musisz mieć tabliczkę informacyjna że względu na przepisy dotyczące ochrony danych osobowych

anonim cytuj
29-07-2020
Tak długo jak nie będziesz nagrywał niczego poza swoim terenem to nie będzie problemu, ale tabliczkę dla świętego spokoju warto powiesić, raz że straszak dodatkowy a poza tym przezorności w twoim wypadku nigdy dość bo jeśli nagrasz kogoś na ulicy to ty możesz mieć problemy w związku z prywatnością i ochrona wizerunku, twój dom tak, chodnik i dom sąsiada już nie

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

PIT-2
Który punkt w oświadczeniu PIT-2 należy zaznaczyć jeżeli nie chcę żeby była pobierana zaliczka oraz nie chcę pomniejszać miesięcznej zaliczki na podatek?...
mam obowiązek informowania byłej partnerki co robi nasz syn u mnie na wakacjach?
Dzień dobry mam problem z była partnerka dostaje od niej obraźliwe sms z wyzwiskami czepia się wszystkiego Czy można coś z tą sprawą zrobic ? Jeśli syn przebywa u mnie na wakacjach czy mam obowiązek informowania byłej partnerki co robi itd (syn ma 12 lat ma swój telefon) Czy była partnerka musi znać mój obecny numer tel...
Prawo do informacji o stanie zdrowia dziecka.
Witam. Mam pytanie czy moja była małżonka ma obowiązek o powiadomieniu mnie, że chodzi prywatnie do psychologa oraz psychiatry z dzieckiem i czy muszę ewentualnie wyrazić na to zgodę ? Nadmiernie, że moja ex wymyśla dziecku różne choroby i cuda. Gdy zażądałem wyników badań to ich nie otrzymałem. Przepraszam raz otrzymałem lecz gdy pokazałem je lekarzowi to stwierdził, że po tych wynikach nie wynika nic żeby dziecko miało tę dolegliwość/ chorobę....
Doręczenie pozwanemu nakazu zapłaty.
Dzień dobry, co zrobić w sytuacji kiedy komornik nie był w stanie dostarczyć pozwu i nakazu zapłaty do dłużnika? Nie potrafił znaleźć adresu przez inne instytucje. Sąd zawiesił postępowanie z powodu niemożności dostarczenia nakazu zapłaty i powiadomienia dłużnika. Czy to już koniec? Czy warto wnosić zażalenie?...

Wyszukiwarka