monitoring przy domu

Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie (jeden pies śpi na dworze, bo nie zna innego życia - po 11 latach uwolniony z łańcucha, drugi śpi z wyboru). Ludzi zawistnych i msciwych niestety nie brakuje.
Mogę sobie kupić kamerę, czy muszę np gdzieś powiesić tabliczkę że teren monitorowany?
anonim cytuj
29-07-2020
Z kamerami jest tak, jeśli nie będziesz nagrywał innych części posesji niż swoje to nie ma problemu, jeśli obszar nagrywania będzie np. fragment domu sąsiada to mogą być problemy i sprawa w sądzie skoro sąsiedzi nie są przychylni, jeśli będziesz nagrywać choć fragment chodnika to już musisz mieć tabliczkę informacyjna że względu na przepisy dotyczące ochrony danych osobowych

anonim cytuj
29-07-2020
Tak długo jak nie będziesz nagrywał niczego poza swoim terenem to nie będzie problemu, ale tabliczkę dla świętego spokoju warto powiesić, raz że straszak dodatkowy a poza tym przezorności w twoim wypadku nigdy dość bo jeśli nagrasz kogoś na ulicy to ty możesz mieć problemy w związku z prywatnością i ochrona wizerunku, twój dom tak, chodnik i dom sąsiada już nie

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Kto dziedziczy najpierw?
Jeżeli babcia zmarła i nie pozostawiła testamentu. Miała syna i córkę. Syn odrzucił spadek. Kto dziedziczy po synu najpierw? Siostra czy dzieci syna?...
Kilkukrotna kradziez w sklepie
Witam. Z kamer monitoringu wynikla kilkuktrotna kradziez przedmiotow na kwote ponizej 800zl. Jakiej kary sie spodziewac?...
Prawo spadkowe.
Mam do was pytanie, związane chyba z prawem spadkowym. Sprawa dotyczy działki. Zaczynając od początku działka należała do moich dziadków. Po śmierci babci, dziadek postanowił, ze przekaże działkę swojemu synowi czyli mojemu wujkowi. Wujek chciał oddać działkę mi, ale ja byłam jeszcze za młoda i stwierdziłam, że jest będzie problemem. Wujek umarł 6 lat temu i nie zostawił testamentu, więc działka należy do jego rodzeństwa i ojca (mojego dziadka...
Wskazanie lokalu socjalnego.
Chciałbym się zapytać czy nie doszło do złamania prawa jeżeli chodzi o wskazanie lokalu socjalnego, który nie spełnia kryteriów i warunków pomieszczenia tymczasowego ( z mamą byliśmy eksmitowani w 2015 roku 20 kwietnia ), do sutereny, pomieszczenia piwnicznego, bez poziomu przy ziemi, z zawilgoconą przegrodą budowlaną wewnętrzną ( punkt 4 mówi o tym że przegrody budowlane nie mogą być zawilgocone ), budynek ma ponad 100 lat, do tego dochodzi zła ...

Wyszukiwarka