wynagrodzenie za umowe zlecenie

Dzień dobry! Wczoraj poszłam do nowej pracy, 5h w restauracji. Dzień wcześniej byłam na 2h wdrożeniu, wcześniej już pracowałam w tym zawodzie. Właścicielka rozpisała mi grafik na następne dwa tygodnie. Dziś miałam przyjść na 17. O 16.20 dostałam telefon, że rozmawiała z współwłaścicielem i doszli do wniosku, że sobie nie poradzę.Że w weekendy jest dużo gorzej niż teraz, nie umiem robić kawy. Zaprzeczyłam, bo w poprzedniej pracy to robiłam. Moje pytania odpowiedziała, że klienci czekają i szybko zakończyła rozmowę.I teraz nurtują mnie dwie sprawy. Bo kobieta mówiła, że to umowa zlecenie, wczoraj dokumentu nie dostała, ale nie zdzwiło mnie to, bo w poprzednich pracach dostawałam go po kilku dniach. Zdziwiło mnie to, że dziewczyna,która pracuje tam od końca czerwca nadal jej nie ma, a wynagrodzenie to 11 zł na rękę, a przecież to nawet nie jest najniższa krajowa. I druga sprawa, czy mam prawo ubiegać się o zapłatę za wczorajszy dzień? Co mogę zrobić w takim wypadku?
anonim cytuj
17-07-2020
Musza ci zapłacić - i za te 2h wdrożenia tez. Szkolenia nie są bezpłatne. Od 1 czerwca najniższa stawka wynosi 17zl brutto za godzinę.

anonim cytuj
17-07-2020
Niech Pani idzie tam I upomni się o pieniądze za godziny przepracowane. Najlepiej może niech wyślę tez pani smsa lub meila z prośbą o wypłatę, by mieć podkładkę na piśmie w razie czego. Proszę też postraszyć Inspekcja pracy.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Spłata długu po licytacji/przetargu.
Dokonałem spłaty długu już po przetargu/licytacji, komornik oświadczył, że niestety wiąże go art. 781 kpc i mógł umorzyć egzekucję gdybym okazał potwierdzenie wpłaty zaksięgowane do czasu zakończenia licytacji, a czas na spłatę miałem do końca przetargu. Mimo wszystko po około tygodniu skontaktowałem się z wierzycielami (3 wierzycieli) i wpłaciłem im wszystko to co z nakazów i odsetki (bez kosztów komorniczych) z prośbą o cofnięcie wniosków o egz...
Podatek od sprzedaży mieszkania.
Dobry wieczór. Szanowni Państwo, zechcielibyście wyjaśnić mi, czy prawidłowo opłaciłem podatek za sprzedaż mieszkania. W skrócie: 2014 - mój ojciec przekazał mi w formie darowizny 50% mieszkania; 2017 - po śmierci mojej matki - otrzymałam w spadku pozostałe 50% mieszkania. 2018 - sprzedałam mieszkanie, po czym odprowadziłam do US 19% wartości od całej kwoty za mieszkanie. Ostatnio zasłyszałam, że obowiązek opłaty podatku zachodzi, gdy spadko...
Alimenty w małżeństwie.
Mój mąż po nieudanej działalności jedyne co aktualnie posiada to komorników. Niestety choruje on również na przewlekłe choroby, więc musi kupować sobie leki. Po opłatach kwota, jaką mi daje na życie to nawet nie jest połowa opłat za mieszkanie, nie mówiąc o całej reszcie. Czy w tym wypadku jest sens bym występowała o alimenty jeszcze będąc z nim w małżeństwie? Obydwoje i tak chcemy się rozejść, ale aktualnie żyjemy pod jednym dachem, bo jest to ...
Jak wymeldować lokatora?
Chciałam się poradzić w dość trudnej dla mnie sprawie. Ale zaczynając od początku Kilka lat temu zameldowałam w swoim domu brata i jego nieletniego syna żeby mu pomóc bo nagle został wdowcem. Miało to być na jakiś czas ale niestety ciągnie się to do dziś. Brat wczoraj oznajmił mi że wyjeżdża za granicę do pracy a syna oddaje teściowej. Ale wymeldować się nie chce . Czy po jego wyjeździe mogę ich jakoś wymeldować bez ich zgody ?...

Wyszukiwarka