wynagrodzenie za umowe zlecenie

Dzień dobry! Wczoraj poszłam do nowej pracy, 5h w restauracji. Dzień wcześniej byłam na 2h wdrożeniu, wcześniej już pracowałam w tym zawodzie. Właścicielka rozpisała mi grafik na następne dwa tygodnie. Dziś miałam przyjść na 17. O 16.20 dostałam telefon, że rozmawiała z współwłaścicielem i doszli do wniosku, że sobie nie poradzę.Że w weekendy jest dużo gorzej niż teraz, nie umiem robić kawy. Zaprzeczyłam, bo w poprzedniej pracy to robiłam. Moje pytania odpowiedziała, że klienci czekają i szybko zakończyła rozmowę.I teraz nurtują mnie dwie sprawy. Bo kobieta mówiła, że to umowa zlecenie, wczoraj dokumentu nie dostała, ale nie zdzwiło mnie to, bo w poprzednich pracach dostawałam go po kilku dniach. Zdziwiło mnie to, że dziewczyna,która pracuje tam od końca czerwca nadal jej nie ma, a wynagrodzenie to 11 zł na rękę, a przecież to nawet nie jest najniższa krajowa. I druga sprawa, czy mam prawo ubiegać się o zapłatę za wczorajszy dzień? Co mogę zrobić w takim wypadku?
anonim cytuj
17-07-2020
Musza ci zapłacić - i za te 2h wdrożenia tez. Szkolenia nie są bezpłatne. Od 1 czerwca najniższa stawka wynosi 17zl brutto za godzinę.

anonim cytuj
17-07-2020
Niech Pani idzie tam I upomni się o pieniądze za godziny przepracowane. Najlepiej może niech wyślę tez pani smsa lub meila z prośbą o wypłatę, by mieć podkładkę na piśmie w razie czego. Proszę też postraszyć Inspekcja pracy.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Kierowca spowodował kolizję i uciekł z miejsca zdarzenia uszkadzając moje auto.
Dzień dobry. Pewnien kierowca spowodował kolizję i uciekł z miejsca zdarzenia uszkadzając moje auto. Zgłosiłam zdarzenie na policję podałam nazwisko oraz nr rej auta sprawcy. I co ciekawe otrzymałam informację z policji że sprawca przyznał się do dokonania kolizji jednak nie udostępniono mi nr polisy,oraz nazwy ubezpieczyciela. Czy policja nie ma obowiązku udostępnienia tych informacji pokrzywdzonemu, bo w jaki sposób mam zgłosić szkodę. Dodam...
Kto jest odpowiedzialny za remont mieszkania komunalnego?
Moja mama posiada mieszkanie komunalne, które z racji jej zdrowia trzeba zdać. Mieszkanie dostała w stanie do remontu. Ściany są zdrapane, pomalowane, nowe oświetlenie, listwy przypodłogowe, karnisze. W tym momencie komunalka żąda wyniesienie wszystkiego(to akurat jest zrozumiałe. Oraz odmalowanie całego mieszkania....
Mąż nie wstawia się na żadne rozprawy czy przesłuchania na policji.
Witam. Niebawem czeka mnie pierwsza sprawa o zaprzeczenie ojcostwa syna. Sprawa rodowodowa jest zawieszona na czas rozwiązania właśnie tej sprawy. Mąż nie wstawia się na żadne rozprawy czy przesłuchania na policji. Ma na koncie wyroki przez co jest poszukiwany do ich odbycia. Nie odbiera również żadnych pism, pozwów sądowych. Jestem pewna że na sprawie również się nie wstawi a zostało już mało czasu . Termin został ustalony tylko dlatego że zosta...
Alimenty na studenta.
Witam. Mam chyba dość nietypowe pytanie. Jestem po rozwodzie z żoną. Jedno z naszych dzieci jest studentem- wszystkie koszty utrzymania dziecka na studiach ponoszę sam (najem mieszkania, kieszonkowe , opłata za studia). Była żona zarabia nawet więcej ode mnie ale nie chce "wydawać pieniędzy". Studia są tylko w trybie dziennym więc możliwość, że sam się utrzyma odpada. CZY JEST JAKAŚ SZNASA NA POZWANIE ŻONY O ZAPŁATĘ POŁOWY ALIMENTÓW? ...

Wyszukiwarka