wynagrodzenie za umowe zlecenie

Dzień dobry! Wczoraj poszłam do nowej pracy, 5h w restauracji. Dzień wcześniej byłam na 2h wdrożeniu, wcześniej już pracowałam w tym zawodzie. Właścicielka rozpisała mi grafik na następne dwa tygodnie. Dziś miałam przyjść na 17. O 16.20 dostałam telefon, że rozmawiała z współwłaścicielem i doszli do wniosku, że sobie nie poradzę.Że w weekendy jest dużo gorzej niż teraz, nie umiem robić kawy. Zaprzeczyłam, bo w poprzedniej pracy to robiłam. Moje pytania odpowiedziała, że klienci czekają i szybko zakończyła rozmowę.I teraz nurtują mnie dwie sprawy. Bo kobieta mówiła, że to umowa zlecenie, wczoraj dokumentu nie dostała, ale nie zdzwiło mnie to, bo w poprzednich pracach dostawałam go po kilku dniach. Zdziwiło mnie to, że dziewczyna,która pracuje tam od końca czerwca nadal jej nie ma, a wynagrodzenie to 11 zł na rękę, a przecież to nawet nie jest najniższa krajowa. I druga sprawa, czy mam prawo ubiegać się o zapłatę za wczorajszy dzień? Co mogę zrobić w takim wypadku?
anonim cytuj
17-07-2020
Musza ci zapłacić - i za te 2h wdrożenia tez. Szkolenia nie są bezpłatne. Od 1 czerwca najniższa stawka wynosi 17zl brutto za godzinę.

anonim cytuj
17-07-2020
Niech Pani idzie tam I upomni się o pieniądze za godziny przepracowane. Najlepiej może niech wyślę tez pani smsa lub meila z prośbą o wypłatę, by mieć podkładkę na piśmie w razie czego. Proszę też postraszyć Inspekcja pracy.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Licytacja auta przez gminę.
Dzień dobry. Czy ktoś spotkał się z sytuacją, że auto zostało zabrane na parking policyjny z niewiadomych przyczyn. Właściciel auta nie żyje, auto na parkingu stało ponad 6 msc. Aktualnie trwa postępowanie o podział spadku, który odziedziczę. Na dzisiejszej wizycie na parkingu policyjnym dowiedzieliśmy się, że auto zostało zlicytowane przez gminę/miasto. Czy jest to możliwe, żeby gmina mogła wylicytować auto z niezakończoną sytuacja prawną? Przy...
Wynagrodzenie na urlopie macierzyńskim
Od lutego do maja byłam na L4 (ciąża mnogą). 14 maja urodziłam więc od tego czasu jestem na macierzyńskim. W trakcie mojego L4 moja firma zgłosiła się do tarczy antykryzysowej, której pomoc można było dostać pod warunkiem że wszystkim pracownikom obniży się etaty do 3/4. Moja firma tak zrobiła. Problem polega na tym że od maja będąc na macierzyńskim zostały mi obliczone pieniążki od podstawy wynagrodzenia 3/4 etatu a nie pełnego.. od lipca prac...
Przy wyrabianiu paszportu muszą być oboje prawni opiekunowie dziecka. Mąż urwał kontakt.
Dzień dobry, mąż/ ojciec naszego nieletniego dziecka zerwał z nami kontakt. W październiku dziecku kończy się ważność paszportu. Chciałabym wyrobić nowy, ponieważ jeździ na konkursy poza granice kraju. Wiem, że przy wyrabianiu paszportu muszą być oboje prawni opiekunowie nieletniego dziecka. Jak mogę załatwić tą sprawę?...
Były mąż w zemście za założenie niebieskiej karty i zawiadomienie o groźbach karalnych złożył na mnie zawiadomienie do prokuratury o nadużywanie alkoholu.
Dobry wieczór, Były mąż w zemście za założenie niebieskiej karty i zawiadomienie o groźbach karalnych złożył na mnie zawiadomienie do prokuratury o nadużywanie alkoholu..(bezpodstawnie) proszę o informacje jak to teraz będzie wyglądało,bo sytuacja jest dla mnie absurdalna i nie wiem co robić...

Wyszukiwarka