wynagrodzenie za umowe zlecenie

Dzień dobry! Wczoraj poszłam do nowej pracy, 5h w restauracji. Dzień wcześniej byłam na 2h wdrożeniu, wcześniej już pracowałam w tym zawodzie. Właścicielka rozpisała mi grafik na następne dwa tygodnie. Dziś miałam przyjść na 17. O 16.20 dostałam telefon, że rozmawiała z współwłaścicielem i doszli do wniosku, że sobie nie poradzę.Że w weekendy jest dużo gorzej niż teraz, nie umiem robić kawy. Zaprzeczyłam, bo w poprzedniej pracy to robiłam. Moje pytania odpowiedziała, że klienci czekają i szybko zakończyła rozmowę.I teraz nurtują mnie dwie sprawy. Bo kobieta mówiła, że to umowa zlecenie, wczoraj dokumentu nie dostała, ale nie zdzwiło mnie to, bo w poprzednich pracach dostawałam go po kilku dniach. Zdziwiło mnie to, że dziewczyna,która pracuje tam od końca czerwca nadal jej nie ma, a wynagrodzenie to 11 zł na rękę, a przecież to nawet nie jest najniższa krajowa. I druga sprawa, czy mam prawo ubiegać się o zapłatę za wczorajszy dzień? Co mogę zrobić w takim wypadku?
anonim cytuj
17-07-2020
Musza ci zapłacić - i za te 2h wdrożenia tez. Szkolenia nie są bezpłatne. Od 1 czerwca najniższa stawka wynosi 17zl brutto za godzinę.

anonim cytuj
17-07-2020
Niech Pani idzie tam I upomni się o pieniądze za godziny przepracowane. Najlepiej może niech wyślę tez pani smsa lub meila z prośbą o wypłatę, by mieć podkładkę na piśmie w razie czego. Proszę też postraszyć Inspekcja pracy.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów
Dzień dobry, Proszę o poradę - moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Dzisiaj pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów, twierdząc że jako rodzic ponoszę odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez moje dziecko. Jednak dziecko było w tym czasie pod opieką szkoły, więc nie uważam abym to ja była temu winna. Trochę głupio mi w stosunku do Pani nauczycielki, ale dlacz...
Wypowiedzenie umowy o pracę.
Witam mam następujące pytanie: Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy. Moje pytanie: Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalen...
Kupiłam kosmetyk który zamiast pomóc, zaszkodzil (Jak zareklamować?)
Kupilam kosmetyk na allegro. W nazwie Anti Irritate. Podrażnil mi skóre i wystąpiła mocna reakcja alergiczna. Zamiast pomóc, bardzo zaszkodzil. Sprzedawca skontaktował mnie z producentem. Producent poprosil z zdjecia, numer produktu, nazwe, obajwy oraz dane teleadresowe. Jak wygladaja takie reklamacje. Wole oddac przez Smart Allegro. Niz inwestowac w koszty kuriera zeby odsylac do producenta, ktory nakazuje wypelniac kolejne ankiety. Czy sp...
Zadłużenie u komornika.
Mam zadłużenie u komornika, dzieci są już dorosłe i zrzekły się roszczeń, mam dziecko z partnerką, z którą obecnie mieszkam, co mogę zrobić żeby komornik nie zabierał mi 60 procent z zarobków....

Wyszukiwarka