Teoretycznie wystarczy, ale do każdej sprawy będziesz musiał złożyć nowy odpis, więc będzie kosztownie. Lepiej nich Ci mama podpisze pełnomocnictwo ogólne do spraw sądowych na zwykłej kartce w tylu egzemplarzach, ile potrzebujesz. Wyjdzie taniej.
Pełnomocnictwo składasz do każdej sprawy - nie ma tak, że złożysz w sądzie jedno i sąd będzie je z urzędu uwzględniał w każdej kolejnej sprawie.
[quote]Rozumiem. Dziękuję za odpowiedź. Nasuwa się mi jeszcze takie pytanie:
Jeśli mama mieszka za granicą i nie ma w Polsce już żadnego adresu to co z korespondencją? Bo skoro nie mogę zostać jej ogólnym pełnomocnikiem do wszystkich spraw to w jaki sposób dowiadywać się czy są jakieś nowe sprawy przeciwko niej? Wychodzi na to jakby sama musiała dzwonić co jakiś czas i dopytywać do wydziału cywilnego?[/quote]
A na jaki adres trafia korespondencja w dotychczasowych w sprawach?
Mama może udzielić Ci pełnomocnictwa pocztowego do odbioru kierowanych do niej pism, w tym z sądów i urzędów. Pełnomocnictwa takiego udziela się na specjalnym formularzu z poczty.
[quote]Dotychczas korespondencja trafiała pod adres, gdzie mama mieszkała kiedyś w Polsce, ale w tym roku ten dom został zlicytowany i de facto nie ma już żadnego adresu, gdzie listy w nowych sprawach mogłyby przychodzić stąd też wynika moja chęć przekierowania tego do mnie.[/quote]
Nie przekierujesz. Zresztą od 2019r. jeśli sąd nie doręczy się pozwu do rąk pozwanego, to powód musi doręczać poprzez komornika. Więc zmniejszono ryzyko dla pozwanego.

Potwiedź że nie jesteś botem