Wskazanie lokalu socjalnego.

Chciałbym się zapytać czy nie doszło do złamania prawa jeżeli chodzi o wskazanie lokalu socjalnego, który nie spełnia kryteriów i warunków pomieszczenia tymczasowego ( z mamą byliśmy eksmitowani w 2015 roku 20 kwietnia ), do sutereny, pomieszczenia piwnicznego, bez poziomu przy ziemi, z zawilgoconą przegrodą budowlaną wewnętrzną ( punkt 4 mówi o tym że przegrody budowlane nie mogą być zawilgocone ), budynek ma ponad 100 lat, do tego dochodzi zła cyrkulacja powietrza, ponadto lokal nie został odpowiednio zaadaptowany do mieszkania, od ziemi ciągnie zimno strasznie w ciągu zimy jak są mrozy, tbsy twierdzą że przegroda budowlana nie jest zawilgocona, to jak to rozumieć skoro przegroda jest mokra, wilgotna i dochodzi do wilgoci nawet powyżej 70% ( mam osuszacz powietrza który pracuje non stop), w związku z tym jeżeli mogę na drodze postepowania sądowego domagać się odpowiedniego zaadaptowania lokalu tak aby on spełniał przesłanki przewidziane w prawie budowlanym, czy mogę ubiegać się też o obniżenie czynszu za ten lokal (płace 321 zł razem ze wszystkim), prosiłbym o pomoc prawną.

Potwiedź że nie jesteś botem

Wyszukiwarka