Uregulowanie kontaktów z dzieckiem.
Mam dziecko z kobietą z którą żyłem, mieszkałem do tej pory. Dziecko ma prawie 3 lata. To ja wynajmowałem mieszkanie, utrzymywałem ją i dziecko. Zawsze dbałem o to żeby nic nie brakowało i jej i dziecku. Dziecko było, jest i będzie dla mnie najważniejsze w życiu.
Owa partnerka się wyprowadziła nagle, zabrała dziecko i wszystkie jego rzeczy.
Wielokrotnie usiłowałem się z nią dogadać polubownie ale z tą osobą nie da się dogadać.
Wieczna manipulatorka, oszustka itp.
Mało tego, grozi mi że mnie zniszczy, że zniszczy moją rodzinę, że jej znajomi mnie zniszczą, że zabierze mi dziecko, że wyjedzie z kraju z nim pomimo mojego zakazu i braku zgody na co mam dowody w postaci screenów z wiadomości.
Matka dziecka to manipulatorka, żyje w swoim jakimś dziwnym wyimaginowanym świecie, opowiada bzdury wśród znajomych typu, że bierze ze mną ślub, że kupiła mieszkanie itp.
Nie widzę możliwości żeby się z nią dogadać.
Dziecko jest silnie związane ze mną od samego początku na co mam dowody w postaci wielu zdjęć od czasu narodzin do chwili obecnej, mam również dokumenty od lekarza, że to ja z dzieckiem jeździłem.
Potrafię się zająć małym dzieckiem. Umiem nakarmić, przebrać, umyć. Ja to przez większość wspólnego mieszkania robiłem.
W kwestii kontaktów co mogę zrobić? Napisać wniosek do Sądu rodzinnego podlegającego pod adres zameldowania dziecka? Wniosek o uregulowanie kontaktów?
Chciałbym zabierać dziecko do siebie w każdy piątek wieczorem i odwozić w niedziele wieczorem.
Nie wykluczam wystąpienia o całkowitą opiekę w zależności jak będzie się dzieckiem opiekowała.
Czy mogę załączyć zdjęcia z dzieckiem do wniosku? Co w takim wniosku napisać, żeby był skuteczny?