Wpis do KW.

Dzień dobry,
mam zagwozdkę jak ruszyć ze sprawą o uregulowanie treści księgi wieczystej, na której postawiony jest mój lokal mieszkalny
może od początku, matka, aktem własności ziemi nabyła gospodarstwo rolne, (informacja o nabyciu gospodarstwa przez matkę nie została wpisana do KW, nadal wpisanym jest poprzedni właściciel)
Matka zmarła, spadek po matce przypadł dla mnie i mojego brata,
W postępowaniu działowym, sąd wyodrębnił z jednego budynku mieszkalnego, dwa lokale mieszkalne, tj. jeden mój, a drugi brata, (sąd oparł się na opinii biegłego, który wskazał sposób podziału budynku)
Księga wieczysta dla odziedziczonego przeze mnie i brata gospodarstwa składa się z dwóch działek,
Działka rolna przypadły na rzecz brata, druga działka, na której postawiony jest budynek mieszkalny wraz z otoczeniem, sąd podzielił na 3 działki, (z działki 106 zrobił 106/1 - na którym leży budynek, 106/2 -ogródek, który został mi przyznany , 106/3 ogród przyznany bratu,)
- w księdze wieczystej nie ma informacji o podziale działki 106,
- dodatkowo w księdze nieruchomości jest wpisany ciężar realny oraz ostrzeżenie o migracji działek,
- z bratem jesteśmy skłóceni, nie mamy kontaktu, nie mam możliwości wybrać wypis i wyrys działki 106/3 - ogród brata)
Chcę wpisać swoje prawo własności oraz matki, co robić?

Potwiedź że nie jesteś botem

Wyszukiwarka