Rozwiązanie umowy z przedszkolem.

Dzień dobry,
Syn dostał się do zerówki w przedszkolu publicznym, w związku z tym chcieliśmy złożyć wypowiedzenie w obecnym przedszkolu prywatnym z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Jednakże napotkaliśmy na problem. W umowie widnieje zapis:
1. Rodzice/Opiekunowie prawni mogą rozwiązać umowę, bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku zmiany Regulaminu ograniczającej ich dotychczasowe prawa lub prawa dziecka, lub zwiększającej zakres ich obowiązków
2. Przedszkole może rozwiązać umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku (i tutaj są 3 punkty związane z brakiem opłacania czesnego, gdy pobyt dziecka zagraża zdrowiu i życiu innych oraz niewyrażenia zgody lub cofnięciu zgody na przetwarzanie danych osobowych)
3. Przedszkole może rozwiązać umowę lub odstąpić od niej w przypadkach wskazanych w Regulaminie.
Aneks do umowy podpisujemy raz w roku na okres od 01.09 do 31.08 kolejnego roku.
Ani w aneksie ani w umowie, regulaminie i statucie nie jest wyznaczony okres wypowiedzenia.
Nie do końca wiem w związku z tym z jakim okresem wypowiedzenia powinnam wystosować taką rezygnację.
Pani dyrektor powiedziała mi, że umowę zawarłam na rok i nawet jak dziecko zabiorę z przedszkola to muszę uiścić opłaty za cały rok.
Proszę o podpowiedzi.

Potwiedź że nie jesteś botem

Wyszukiwarka