Mam pytanie chodzi o umowę zlecenie (praca na akord) od 9.11 byłam nieobecna w pracy z powodu zamknięcia szkoły, o czym ustnie informowałam wcześniej moich koordynatorów i w pierwszym dniu nieobecności także poinformowałam o tym sms, w dniu wczorajszym złożyłam wniosek o dodatkowy zasiłek opiekuńczy.
Pani z kadr zadzwoniła dziś że mi się on nie należy, wytłumaczyłam jej że też tak myślałam ale że sprawdziłam te informacje i mi przysługuje (chorobowe od 1.11) pani poprosiła o przysłanie informacji gdzie znalazłam takie informacje i powiedziała że będzie dzwonić do zus i się dowiadywać. Oddzwonilam później i Pani stwierdziła że dalej ma wątpliwości i czemu nie złożyłam wniosku od razu ( z tego co wiem jest na to pół roku) i tak naprawdę powinna mnie wyrejestrować od dnia kiedy przestałam świadczyć pracę dla zleceniodawcy i wtedy nic mi nie przysługuje.(dodam że umowę na dany miesiąc podpisujemy dopiero na koniec miesiąca).
Czy oni mają prawo coś takiego zrobić?
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: