uregulowanie kontaktów z dzieckiem

Witam, dostałam pismo z Sądu o niejawnym posiedzeniu i rozpatrzeniu sytuacji na czas rozprawy. Z tymczasowego postanowienia Sądu wynika, iż ojciec mojego dziecka może się z nim spotykać dwa razy w tygodniu w miejscu naszego zamieszkania, tutaj mam pytanie; czy jeżeli wiem, że ojciec dziecka regularnie przyjmuje narkotyki i uważam, że tym samym stwarza niebezpieczeństwo dla dziecka, czy za każdym razem, gdy przyjeżdża mogę go prosić o wykonanie testu na obecność narkotyków? Dodam, że dwa tygodnie temu, gdy był w odwiedzinach odmówił zrobienia testu informując mnie, że zrobi mi na złość I go nie wykona (mam to nagrane). Kierując się tym, iż kazał mi zadzwonić na policję, policjant poradził mi, że jeżeli nie chce zrobić testu, najprawdopodobniej jest pod wpływem narkotyków. Powiedział mi, że mam go wyprosić w takiej sytuacji, a jeżeli nie będzie chciał wyjść to policja przyjedzie. Co mogę zrobić? Czy mam prawo żądać od niego by zrobił test jeżeli chce się widzieć z dzieckiem? Martwię się o bezpieczeństwo dziecka i swoje, były już sytuację, gdy groził nam siekierą, będąc pod wpływem

Potwiedź że nie jesteś botem

Wyszukiwarka