Miałem mieć staż do końca listopada ale zakończyłem staż w październiku ponieważ nie nauczyłem się prawie nic czy dostanę Stypendium stażowe za październik ?
W przypadku stażu finansowanego przez urząd pracy zastosowanie mają przepisy ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, w szczególności art. 53 oraz akty wykonawcze, w tym rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 20 sierpnia 2009 r. w sprawie odbywania stażu przez bezrobotnych.
Stypendium stażowe przysługuje za każdy dzień, w którym bezrobotny faktycznie odbywał staż, z wyłączeniem dni wolnych wynikających z rozkładu czasu pracy oraz usprawiedliwionych nieobecności.
Zakończenie stażu przed planowanym terminem nie wyklucza wypłaty stypendium za okres faktycznego jego odbywania. Jeśli staż zakończono w październiku, a uczestnik uczestniczył w nim w danym miesiącu, stypendium za te dni powinno zostać wypłacone. Podstawą będzie karta obecności i potwierdzenie realizacji programu przez organizatora stażu.
Zgodnie z § 6 ust. 1 ww. rozporządzenia, starosta może pozbawić prawa do stypendium jedynie w przypadku przerwania stażu z winy bezrobotnego. Jeśli jednak zakończenie stażu nastąpiło za porozumieniem stron lub na wniosek bezrobotnego z ważnych powodów, prawo do stypendium za okres przepracowany pozostaje zachowane.
Dobry wieczór,
Chciałbym poruszyć temat zasiedzenia nieruchomości.
Poniżej przedstawię mój, a właściwie przypadek teścia, który chce posiąść działkę, która sąsiaduje z jego.
Otóż w 1994 r. teściu rozpoczął budowę domu na części działki, która została mu darowana w 1997 roku. Pozostała część działki Jego rodziców została przez nich nabyta chyba w latach czterdziestych.
Już na etapie budowy wystąpiły problemy z właścicielem sąsiadującej działki...
Hej! Mam pytanie dotyczące prawa do wystawiania opinie w internecie i tzw. Potencjalnego zniesławienia. skontaktowałam się z firma telefonicznie po wcześniejszym kontakcie mailowym (z ich strony bez odpowiedzi).
Pan na ”obsłudze” klienta odniosl się do mnie niesamowicie lekceważąco. No to się zdenerwowałam i napisałam opinie na Google…. Na co szanowny pan najpierw próbował mnie przekupić oferując coś za usunięcie opini a teraz straszy pozwami o...
Czy dziecko (obywatel Polski) w wieku 6 lat może samodzielnie przekroczyć granice Polski do kraju spoza UE? Dziecko ma ważny paszport oraz ważny dowód. Sądząc po wyjaśnieniach funkcjonariuszy Straży Granicznej https://www.strazgraniczna.pl/.../1302,Dziecko-w-podrozy... – tak, ale spotkałem się z wieloma komentarzami, że tak naprawdę nie. Nie znalazłam żadnych ograniczeń w poniższych ustawach: Dz.U. 1990 nr 78 poz. 461, Dz.U. 1990 nr 78 poz. 462, ...
Mam straszny problem z samochodem, który kupiłam z mężem jeszcze w trakcie trwania małżeństwa. Ja jestem współwłaścicielem tego samochodu. Chciałam go sprzedać i oddać mu połowę pieniędzy za niego, tak by było najprościej. Niestety jest człowiekiem zawistnym i samochód zabrał i ja w obecnej chwili nie mam do tego samochodu żadnego dostępu ani do dokumentów. W tej chwili wyjechał i ma to daleko gdzieś. Teraz zaczęły mi przychodzić wezwania do zapł...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: