PIT-2

Który punkt w oświadczeniu PIT-2 należy zaznaczyć jeżeli nie chcę żeby była pobierana zaliczka oraz nie chcę pomniejszać miesięcznej zaliczki na podatek?
anonim cytuj
05-08-2024
W przypadku, gdy nie chcesz, aby była pobierana zaliczka na podatek dochodowy oraz nie chcesz pomniejszać miesięcznej zaliczki na podatek, nie zaznaczasz żadnego z punktów w formularzu PIT-2. PIT-2 to oświadczenie składane pracodawcy, które upoważnia go do pomniejszania zaliczki na podatek dochodowy od osób fizycznych o kwotę wolną od podatku. Jeśli nie chcesz korzystać z tej możliwości, po prostu nie składasz tego oświadczenia lub nie zaznaczasz żadnego pola w formularzu.

anonim cytuj
29-08-2024

Sugerowane Tematy

GOPS odmówił żonie przyznania rodzinnego i świadczenia pielęgnacyjnego na dziecko.
W tym roku musiałem zawiesić działalność, ale w zeszłym roku miałem dosyć dobry zarobek. Teraz pytanie- gops odmówił żonie przyznania rodzinnego i świadczenia pielęgnacyjnego na dziecko (żona nie pracuje bo zajmuje się niepełnosprawnym synem) z powodu że działalność mam zawieszoną a nie zamkniętą.. To gdybym zamknął działalność wtedy dochód za zeszły rok nie ma znaczenia a jak jest zawieszona to ma???...
Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem. Czy może mi sprzedawca odmówić zwrotu? Co w takim przypadku?
Dzień dobry. Mam problem z zakupionym samochodem. Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem po oględzinach pojazdu. Teraz gdy chciałem go naprawić okazało się, że te uszkodzenia, o których byłem poinformowany nie są jedyne, bo samochód był w taki sposób zabezpieczony do sprzedaży, żeby nie było ich widać. Dopiero po odkręceniu kilku części zobaczyłem, co było ukryte. Chciałbym zwrócić sprzedawcy ten samochód. Po pierw...
Pomyłka kuriera, dostarczył paczkę pod zły adres? co mogę zrobić?
Witam mam pewną sprawę i nie za bardzo wiem jak mam ja ugryźć a więc: Zamówiłam buty internetowo ( sklep super wywiązał się z wysyłką) zaznaczyłam kuriera DPD , buty miały być w piątek, o godzinie 9.30 dostałam maila ze przesyłka doręczona ( oczywiście nie do mnie ) osoba odbierająca " A..A " nie moje inicjały, kilkukrotnie próbowałam skontaktować się z kurierem tego dnia bez skutku ( na smsy również nie odpowiadał ) , nie wiele myś...
Zwrot za rezerwację anulowaną bez podania przyczyny (bon turystyczny), co powinno zawierać ponaglenie do zwrotu zaliczki?
Dzień dobry, W zeszłym roku zrobiłam rezerwacje w ośrodku wczasowym płacąc bonem turystycznym ( 500zl). Z rezerwacji mogłam zrezygnować do końca lutego i liczyć na 100% zwrot zaliczki. Dzień przed końcem czasu, który regulaminowo kończył się na koniec lutego dostałam maile ze rezerwacja została anulowana bez podania przyczyny przez ośrodek. Mimo tygodniowych prób skontaktowania się z ośrodkiem mailowo i telefonicznie zmuszona byłam zrobić rezer...

Wyszukiwarka