Wizyta kuratora przed sprawą o pozbawienie władzy rodzicielskiej.

Witajcie. Pytanie do osób, które odbierały władze rodzicielskie jednemu z rodziców. Sprawa przed nami, ale pani adwokat nas uprzedziła, że przed sprawą pojawi się kurator w domu. Czy to zawsze tak jest? Co sprawdza i ile przed sprawą was odwiedził?
anonim cytuj
10-04-2024
U nas był miesiąc przed rozprawą. Prędzej zadzwoniła informując kiedy będzie. Nie ma powodów do paniki.

anonim cytuj
10-04-2024
Ja miałam tydzień przed sprawą, sprawdzał warunki mieszkaniowe, pytał się ogólnie o stan zdrowia dzieci, z czego się utrzymuję i kto zajmuje się dziećmi jak ja jestem w pracy.

anonim cytuj
10-04-2024

Sugerowane Tematy

Ile można pożyczyć od rodziców bez podatku?
Pożyczyłam od taty kilka dni temu kwotę 9 tysięcy złotych (w gotówce), wg. informacji, które uzyskałam poprzez internet wynika, że od najbliższej rodziny pożyczyka w takiej kwocie nie wymaga zgłoszenia do US i opłacenia podatku, jednak wolę upewnić sie, że to prawda. Będę bardzo wdzięczna za potwierdzenie/zaprzeczenie tym informacjom....
Odbieranie i czytanie cudzej korespondencji.
Co zrobić jak wyprowadziłam się z mieszkania i teraz zamieszkuje tam mój ex .Konkretnie chodzi o korespondencję ! Pozmieniałam już gdzie mogłam nowy adres zamieszkania. Mój ex nie informuje mnie, że coś jeszcze przychodzi tam do skrzynki sam sobie odbiera moje listy otwiera je, awizo czasem odbierze bo na poczcie nie wiedzą że jesteśmy po rozwodzie. Mój syn był świadkiem jak ex czyta i targa mija korespondencję. Co mogę zrobić w tej sprawie ? Nie...
Odstąpienie od umowy kupna samochodu, zastraszanie.
Witam serdecznie. W sobotę sprzedałam mój 14 letni samochód. Pan, który po niego przyjechał oglądał, sprawdzał, jeździł itp. itd. przez prawie 2 godziny. W ostateczności kupił samochód za 16500 zł i odjechał. Dziś mija 4 dzień od zakupu I zadzwonił do mnie, że jestem oszustką, bo zataiłam wyciek oleju... co jest nieprawdą, jeździłam tym samochodem od 2 lat każde naprawy robiłam regularnie. Panu oddałam wszystkie faktury co było robione w samochod...
Zasiedzenie dzierżawionej działki.
Posiadam działkę, którą dzierżawie już prawie 40 lat. Umowa dzierżawy została zawarta bez udziału gminy. Podatek początkowo płaciła osoba, od której dzierżawiły ale umarła 17 lat temu i od tego czasu ja opłacam podatek. Osoba od której dzierżawiłem pole nie posiadała dzieci, miała 2 siostry i jedna z tych sióstr posiada dzieci. Chciałem założyć sprawę o przeniesienie własności, czy mam taką możliwość. Czy mógłbym utracić tą działkę?...

Wyszukiwarka