Ograniczenie władzy rodzicielskiej.

Witam jakie dokumenty powinnam dodać do wniosku o uregulowanie kontaktów z dzieckiem ?
Co najlepiej ująć we wniosku o ograniczeniu praw? ( chce decydować o edukacji, miejscu pobytu i leczeniu dziecka- dziecko niepełnosprawne -z ojcem często brak kontaktu, wyniki , lekarze go też nie interesują).
Czy mogę złożyć wniosek o pokrycie kosztów utrzymania pół na pół czy tylko o alimenty?
Na adwokata mnie nie stać -syn potrzebuje kosztownego leczenia.
anonim cytuj
08-04-2024
Jeżeli chodzi o ograniczenie praw można zrobić to w całości, wtedy ty decydujesz o tym co wymieniłaś, a ojciec dziecka ma prawo do zasięgania informacji (ja tak zrobiłam z kilku ważnych powodów). Co do alimentów, tu jest indywidualna kwestia, a w większości miast są darmowe porady prawne.

anonim cytuj
08-04-2024
Byłam na darmowej poradzie, Pani powiedziała, że nie mogę złożyć wniosku o kontakty, ponieważ nie mogę zmusić rodzica do kontaktu z dzieckiem, a tą sprawę też chcę mieć uregulowaną.

anonim cytuj
08-04-2024
To, że się nie interesuje robi sobie sam pod górkę, brak kontaktu to przesłanka do odebrania praw (po jakimś czasie).

anonim cytuj
08-04-2024

Sugerowane Tematy

Wspólność majątkowa a darowizna.
Jeszcze przed zawarciem małżeństwa, moja obecna małżonka nabyła grunt rolny (nie była to darowizna, typowa transakcja osób fizycznych niespokrewnionych). Kilka miesięcy po zawarciu małżeństwa chcielibyśmy przenieść własność z jej majątku osobistego do majątku wspólnego poprzez rozszerzenie wspólności majątkowej, co ułatwi nam budowę domu w przyszłości. Notariusz twierdzi, że jest to możliwe tylko na drodze darowizny do majątku wspólnego. Wiem, ...
Czy jest możliwość rozwiązania umowy z PGE? Lub zmiany taryfy?
Dziś podpisałam umowę o prąd budowlany przez niestety moją nie uwagę i wprowadzenie mnie w błąd niestety nie mam jak tego udowodnić brak świadków. Czy jest możliwość rozwiązania umowy z PGE? Lub zmiany taryfy? Umowa podpisana w siedzibie PGE. Czy PGE może wymagać ode mnie żebym miała prąd budowlany czyli taryfę C11 która jest dla firm jeśli na działce stoi budynek stan surowy otwarty ale ze względu na sytuację z inflacja budowa na razie je...
Dopisanie żony do nieruchomości.
Witam, jako kawaler zakupiłem dom na kredyt hipoteczny. W trakcie jego wykańczania poznałem swoją aktualną Żonę, która finansowo pomogła mi wykończyć, niektóre elementy nieruchomości. Teraz domaga się sformalizowania tej pomocy w postaci dopisania jej do aktu notarialnego, chce mieć jakiś mniejszy udział w nieruchomości by być zabezpieczoną. Jednak ja też chcę być zabezpieczony w razie rozwodu, by nie blokowała ewentualnej sprzedaży nieruchomości...
Odzyskanie kaucji od właściciela mieszkania
Właścicielka wyliczyła sobie rachunek na ponad 2000zł, który chce z kaucji potrącić, niestety są to same "fanaberie". Dodam, że w wielu kwestiach przez ponad 2 lata wynajmu byliśmy bardzo ugodowi i bezproblemowi. Jak zepsuła się pralka sami poświęciliśmy czas na znalezienie nowej, która pasowała do zabudowy. Starą pralkę sami nieodpłatnie zawieźliśmy właścicielce. Zaniedbany trawnik w ogrodzie przekonaliśmy i zasialiśmy nowy. Drobne n...

Wyszukiwarka