Rozwiązanie umowy dzierżawy.

Witam, mam pytanie, czy można odzyskać ziemię od dzierżawcy po latach użytkowania przez niego?
anonim cytuj
07-04-2024
Twoja ziemia, musisz tylko rozwiązać umowę dzierżawy.
Umowę taką rozwiązuje się na koniec okresu żniwnego, czyli na jesień.

anonim cytuj
07-04-2024

Sugerowane Tematy

Kupiłam zepsute auto.
Kilka dni temu kupiłam samochód. Przy zakupie wypytałam razem z osobami mi towarzyszącymi czy w samochodzie jest coś poważniejszego do roboty. Sprzedawca stanowczo zaprzeczył i powiedział, że do wymiany są podstawowe rzeczy jak oleje itp. Dziś mechanik zadzwonił do mnie, że wyszło tam więcej rzeczy niż te "podstawowe" i za robotę tego wyszło 3000 zł. Do tego okazało się, że cała skrzynia jest do wymiany bo jest "w strzępach"...
Dwie darowizny w jednym akcie notarialnym.
Witam, teściowe chcą darować swojemu synowi, a mojemu mężowi jedną działką, drugą natomiast swojej córce. Czy mogą to zrobić w jednym akcie notarialnym? Czy również w tym samym akcie mąż może mi darować połowę swojego udziału w działce i tym samym rozszerzyć współwłasność? Dzięki temu nie trzeba by później robić tego rozszerzenia, które jest dodatkowo płatne. Za wszelkie informację dziękuję, bardzo zależy mi na nich, ponieważ notariusze, nie zaw...
wzór pisma do Plusa o anulowanie kary umowej za niezdanie sprzętu w czasie
Proszę o napisanie wzoru wniosku do Plusa o anulowanie kary umownej w związku z niezdaniem dekodera w terminie. Kara wynosi tysiąc złotych. W uzasadnieniu proszę o napisanie, że nie dokonałam zwrotu ze względu na moją nieobecność w Polsce. Dodatkowo proszę uwzględnić, że jestem wieloletnim klientem, płacę rachunki na czas oraz korzystam również z innych produktów/usług Plusa. Proszę uwzględnić, że jestem zadowolona z usług sieci Plus i będę dalej...
Okres wypowiedzenia.
Witam. Złożyłem wypowiedzenie umowy o pracę na czas określony dnia 16.02.2024. Umowa obowiązuje od 1.02.2024. Wcześniej pracowałem u pracodawcy ponad dwa lata. Wcześniejszy okres pracy zakończył się 28.07.2021 r. Obecnie posiadam podpisane wypowiedzenie umowy przez kierownika wydziałowego na okres wynoszącego 2 tygodnie. Czy takie wypowiedzenie jest wiążące? Dostałem informację, że obejmuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia....

Wyszukiwarka