Po jakim czasie traci się prawo do zachowku?

Mam pytanie, ile jest czasu żeby złożyć wniosek o zachowek?
anonim cytuj
04-04-2024
A w testamencie było coś dla ciebie zapisane?

anonim cytuj
04-04-2024
Walczę o zapłatę, był testament i teraz dostałam informację, że muszę wysłać osobie, której to dotyczy pismo o zapłatę. Jeszcze jedno, bo były dwa testamenty, to który by mi pomógł coś wygrać?

anonim cytuj
04-04-2024
O ile się nie mylę to nie może minąć dłużej niż 5 lat.

anonim cytuj
04-04-2024

Sugerowane Tematy

Nieuzasadnione rozwiązanie umowy na czas nieokreślony.
Umowa na czas nieokreślony, wypowiedzenie ze strony pracodawcy, odwołanie do Sądu pracy. Sprawa zakończyła się, podpisaniem ugody Sądowej na 1szej rozprawie. Pracodawca zobowiązał się do zapłaty na moją "rzecz" odszkodowania kwoty 18.000 złotych brutto (słownie: osiemnaście tysięcy złotych brutto). 2. Kwotę wskazaną w ust. 1 powyżej Pozwana przeleje na rachunek bankowy Powódki nr [______], po potrąceniu należności publicznoprawnych prze...
Czy Play bez mojej zgody mógł udostępnić moje numery telefonów firmą trzecim??
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi? Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...
Zmiana miejsca zamieszkania dziecka po rozwodzie.
Jestem po rozwodzie, ojciec ma nieograniczona władze rodzicielska, mamy dwójkę dzieci. Ojciec ma widzenia dwa razu w tyg. i co drugi weekend wedle porozumienia rodzicielskiego zawartego w pozwie. Mam partnera i planujemy założyć rodzinę, ze względu na jego dobrze zarobkowa prace wolelibyśmy przeprowadzić się 50 km od obecnego miasta. Były mąż wciąż się mną interesuje, często wypytuje o mnie dzieci i opowiada różne rzeczy na mojego partnera, nie m...
testament
Witam macocha pokazała mi testament ojca w którym rzekomo po śmierci mojego taty stała się właścicielką wszystkiego co zostawił i tu mam wątpliwości gdyż ojciec wielokrotnie mówił mi że zmienił testament dodatkowo macocha nie odczytuje tego testamentu gdyż twierdzi że skoro jest jedyną spadkobierczynią to nie musi tego robić i nie zrobi gdyż musiała by opłacić podatek od wzbogacenia i twierdzi że po pięciu latach nie będzie musiała takowego podat...

Wyszukiwarka