Czy mogę odmówić zwolnienia lekarskiego?

Czy mogę odmówić zwolnienia lekarskiego? Wolę wykorzystać urlop, niż przebywać na zwolnieniu lekarskim, żeby nie tracić pieniędzy.
anonim cytuj
26-03-2024
Możesz odmówić, ale pracodawca nie musi się zgadzać na udzielenie urlopu, który to zostanie przerwany jest zwolnienie zostanie wystawione.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Prawa klienta do reklamacji.
Witam, prowadzę serwis komputerowy, klient przyniósł na wymianę baterii swój laptop ponieważ szybko się rozładowywała. Bateria została szybko wymieniona, przetestowana, ładowała się i działo wszystko. Po dwóch dniach klient do mnie pisze że laptop umarł w czasie pracy, odebrałem od sprzęt i rzeczywiście nie uruchamiał się, uszkodził się chip na płycie głównej, z powodu braku sprzętu do takiej naprawy oddałem sprzęt do serwisu który takie wymiany ...
Alimenty i ustalenie opieki nad dzieckiem.
Od 6 lat nie mieszkam z ojcem dziecka. Wtedy tez sad zasądził alimenty w wysokości 450 zł. Syn w tym roku skończy 8 lat. Dotychczas kontakty ojca z synem były przez nas ustalane na bierząco-w sumie pewnie z 97% z podawanych przez ojca terminów dochodziło do skutku-nigdy nie robiłam problemów, bo uważam ze ojciec jest tak samo ważny w życiu dziecka jak matka. Ostatnio niestety tworzą się problemy na zasadzie ciągłego udowadniania mi, że jestem p...
Zaliczka czy zadatek?
W takim układzie należy to traktować jak zadatek. [quote]Ale w przypadku nie wywiązania się przez dewelopera z umowy powinien on zwrócić 5000pln raz, dwa, a tu oddaje tylko 5000. Czy taka umowa jest zgodna z prawem?[/quote] Tak, ponieważ kc przewiduje, że strony mogą się tak umówić. [quote]Jest napisane ze deweloper zapłaci Klientowi karę umowna 5000, ale nie ma nic kiedy zwróci pieniądze za opłatę rezerwacyjna, której dokonał Klient....czy p...
Czy mam prawo wypowiadać się w kwestiach dotyczących wspólnoty.
Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące osoby zamieszkującej w lokalu wspólnoty mieszkaniowej. Czy jako taki mam prawo wypowiadać się w kwestiach dotyczących wspólnoty. Proszę nie mylić kwestii decydowania lokatora z kwestią wypowiadania się lokatora-partnera życiowego właścicielki stale zamieszkującego lokalu własnościowym wchodzącym w skład wspólnoty mieszkaniowej. Moje pytanie wynika z faktu że wpólnota mieszkaniowa odmawia mi prawa wypowiada...

Wyszukiwarka