Co grozi świadkowi za niestawienie się w sądzie?

Nie mogę się stawić jako świadek w terminie rozprawy. Będę za granicą. Jakie pismo mogę napisać? O zmianę terminu lub wideokonferencje ?
anonim cytuj
22-03-2024
Wideokonferencje. Sąd raczej nie zgodzi się na przełożenie terminu przesłuchania . Prędzej przełoży termin wideokonferencji.

anonim cytuj
22-03-2024
Wniosek o usprawiedliwienie nieobecności. Coś takiego wypełnić. Wysłać do sądu nawet e-mailem. Potwierdzić że dotarło i już. Jeśli jest pan w pracy. To zaświadczenie od pracodawcy, czy inny dokument. Że jest pan w pracy.
Może pan też wnieść o wideokonferencje.

anonim cytuj
22-03-2024

Sugerowane Tematy

Darowizna dla syna.
Mam taką sprawę. Moja teściowa razem z teściem chcą przepisać darowizną dom wraz z działką mojemu mężowi. Mąż ma dwóch braci. Moje pytanie jest takie czy po ich śmierci ( oczywiście nikomu śmierć nie życzę), czy ci dwaj bracia będą mogli ubiegać się o zachowek? Co zrobić by tego uniknąć. Czy jest w ogóle szansa. Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi....
Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?
Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu. Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??...
Odzyskanie spłaconej kwoty kredytu od byłej partnerki.
Witam, sprawa wygląda następująco. Wraz z byłą partnerką w 2019 roku postawiliśmy mały domek na działce należącej do niej. Formalnie dom i działka należały i należą do niej. Zaszła oczywiście potrzeba zaciągnięcia kredytu, który partnerka również wzięła na siebie. Oficjalnie kredyt jest jej, natomiast w praktyce przez 3 lata spłacałem go ja, ze swojego rachunku bankowego. Łącznie spłaciłem ok. 30 tysięcy złotych. Kilkanaście tygodni temu zakończ...
Oszustwo - brak zapłaty za faktury wystawione na kogoś innego.
Witam. Zgłosił się do mnie skład budowlany w którym zostały wzięte towary na kwotę około 5tys. Okazało się, że faktura jest wystawiona na dane mojej firmy i skład budowlany oczekuje, że za to zapłacę. Towar wziął mój znajomy, który uciekł do Niemiec. W składzie mają jego oświadczenie, że zobowiązuje się do zapłaty, ale stał się dla nich nieosiągalny i teraz zgłaszają się do mnie po pieniądze. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Zgłosić się na polic...

Wyszukiwarka