Zakaz zbliżania się.

Mam pytanie czy jeśli ktoś ma zakaz zbliżania do kogoś i nie stosuje się do tego zakazu również ofiarą jakie mogą być tego konsekwencje ? Głównie chodzi mi o osobę poszkodowana ?
anonim cytuj
22-03-2024
Nie rozumiem do końca pytania.
Chodzi o to, czy pokrzywdzony ponosi odpowiedzialność za złamanie zakazu zbliżania?

anonim cytuj
22-03-2024
Pokrzywdzony nie ponosi żadnych konsekwencji.

anonim cytuj
22-03-2024

Sugerowane Tematy

Mam być świadkiem na sprawie karnej. Czy można się z tego wycofać?
Dzień dobry, Mam być świadkiem na sprawie karnej. Wnioskowała o to osoba oskarżona. W tzw międzyczasie rozeszły mi się drogi z tą osobą i doszły nowe okoliczności, które zmieniły moja perspektywę na tę sprawę. Uważam że nastąpiła manipulacja ze strony osoby oskarżonej by moje zeznania były na korzyść oskarżonej osoby. Nie znaczy to że moje zeznania miały być niezgodne z prawdą tylko że zostały ukryte przede mną fakty które zmieniają moja ocenę ...
Wniosek o ubezwłasnowolnienie.
W wezwaniu do uzupełnienia braków formalnych wniosku o ubezwłasnowolnienie (mojej Mamy), sąd cywilny wzywa m. innymi do przedłożenia odpisu skróconego aktu małżeństwa. Mama jest rozwiedziona od roku 1978 i od kilkudziesięciu lat nie utrzymujemy kontaktu z ojcem (jego wola), ma on drugą żonę i nową rodzinę. Ze względu na obecny stan zdrowia Mamy (brak logicznego kontaktu po ciężkim udarze) nie może ona samodzielnie wystąpić o żadne zaświadczenia...
Rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron.
Odchodzę z pracy, gdyż pracodawca stosował mobbing. Wypowiedziałem umowę za porozumieniem stron 2 tygodnie temu. Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim do końca września czyli okresu wypowiedzenia. Otrzymałem dziś takiego smsa od pracodawcy. ""Szanowny Panie Adamie, w związku z popełnionymi przez Pana błędami w pracy moje biuro poniosło stratę finansową w wysokości 910,40 zł. Jeśli chce Pan poznać szczegóły i polubownie załatwić tę spra...
Sytuacja rodzinna- spadkowa.
Sytuacja rodzinna- spadkowa. Są 2 siostry i ciężko chorujący brat. Jedna z sióstr jest z wizyta u brata z początkiem września do 15 września, widzi ze sytuacja zdrowotna jest trudna…nie ma zbytnio kontaktu z bratem, aby chciał cokolwiek zakomunikować. Osoba z zewnątrz rodziny - konkubina 2 tyg po wizycie siostry zwołuje notariusza do domu i spisuje na siebie testament. W testamęcie zapisuje dom rodzinny na siebie. 6 października Brat um...

Wyszukiwarka