Dodam, że chodzi o alimenty. Ja jestem pełnoletnią powódką.
anonim cytuj
21-03-2024
Można aż do rozprawy . Z tym że sąd z urzędu zwraca tylko połowę opłaty bo pozew dostarczono pozwanemu. Dodatkowo pozwany może wystąpić o zwrot kosztów. I sąd wtedy orzeknie czy słusznie np. kto bardziej przegrywa. Dodatkowo warto podkreślić to najczęściej tylko formalność ale sąd bada takie cofnięcie. I gdyby doszedł np. że jedna strona była do tego zmuszona może kontynuować.
Dzień dobry, co mam zrobić w wypadku jeśli pracodawca nie zapewnia odpowiedniej temperatury pracy? Mogę odmówić wykonywania pracy wtedy? Nie ma możliwości oddelegowania do innej pracy w cieple.
Nie dostajemy nawet posiłku ciepłego....
Mam pytanie. Czy składając wypowiedzenie z pracy (umowa stała), pracodawca może zwolnić mnie z pracy wcześniej, czyli w okresie wypowiedzenia? Jestem w okresie ochronnym (mam powyżej 61 lat)....
Dzień dobry. Mam problem z moją byłą księgową.
Temat mocno skomplikowany.
Mianowicie, wypowiedziałem „umowę”, której prawdopodobnie (jakkolwiek to zabrzmi) jej nie podpisywaliśmy (ja & księgowa). Wręcz nie przypominam sobie takiego faktu, poza tym był ze mną brat, który również ma pustkę w tym temacie.
Od miesiąca wypisuję do księgowej o podesłanie skanu, podpisanej umowy - niestety, wysyła ale ucięty PDF bez żadnych pieczątek, podpisów.
...
Witam
Mam 23 lata
Dostałam ofertę pracy na -umowe zlecenie .
Czy będę musiała się jakoś rozliczać?
Nie jestem w tym temacie obeznana i nie chciałabym zrobić sobie problemów z niewiedzy .
Nie jestem studentką.
Proszę o pomoc .
Z góry dziękuję....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: