Witam czy 4 lata po rozwodzie można żądać od byłego męża spłaty. Zaznaczam nie było intercyzy, mąż miał pełno długów sprzedał dom ja nie byłam dopisana do aktu notarialnego z powodu tych zadłużeń. Mnie po rozwodzie nie spłacił bo twierdził ze mi się nic nie należy. Mamy dorosłą córkę.
A czy dom nabyliście w trakcie trwania małżeństwa ? Jeśli tak to powinien Cię spłacić.
anonim cytuj
21-03-2024
Niekoniecznie, jeśli otrzymał np. w drodze darowizny to dom był w jego majątku osobistym.
anonim cytuj
21-03-2024
Nie, dom był już zapisany jeszcze przed ślubem.
anonim cytuj
21-03-2024
Miał mnie później dopisać, ale wcześniej zadłużył się więc ja zrezygnowałam. Mieszkałam w tym domu 20 lat.
anonim cytuj
21-03-2024
To w takim razie to tylko majątek osobisty męża który nie podlega podziałowi podczas rozwodu. Pani ma jedynie roszczenie o zwrot nakładów poczynionych na majątek osobisty współmałżonka.
anonim cytuj
21-03-2024
A dziecku też nic się nie należy?
anonim cytuj
21-03-2024
Dopiero po śmierci..bo teraz niby co miałoby się należeć? Chyba że dziecko pomimo pełnoletności się uczy, nie pracuje to alimenty od ojca. Nic poza tym na tą chwilę.
Witam . Sąd w odpowiedzi na pozew o alimenty z zabezpieczeniem wezwał do przedstawienia zobowiązań finansowych takich jakich kredyty czynsz raty pozwanego. Pozwany nie chce udostępnić takich informacji i bezczelnie się śmieje ze nie dostanę zabezpieczenia jeśli on mi tego nie udostępni . Co robić w takiej sytuacji? Pisać jego zobowiązania na "oko" ? Proszę o pomoc. Facet cały czas robi pod górę i cwaniakuje nie współpracuje....
Moja dziewczyna, która mieszka w wynajętym ze mną mieszkaniu dostała wezwanie egzekucyjne od komornika. Praktycznie wszystkie urządzenia w mieszkaniu są moje czy komornik może w ogóle wejść do tego mieszkania ?...
Dostałam pozytywną decyzję z banku Millenium odnośnie kredytu, przed uruchomieniem transzy bank wymaga niniejszego (sprzedający ma hipotekę na nieruchomości):
Dostarczenie potwierdzenia złożenia we właściwym sądzie wieczystoksięgowym wniosku o wykreślenie z działu IV księgi wieczystej nieruchomości aktualnie występującej tam hipoteki wraz z dowodem wykreślenia stosownej opłaty sądowej z tytułu tego wniosku i zgoda wierzyciela na wykreślenie hip...
Dzień dobry. Moje pytanie dotyczy rozwiązania umowy o dzieło. Jest to umowa z przekazaniem praw autorskich. Produkt miał być przeznaczony do produkcji seryjnej.
Umowa zawierała wykonanie pewnej ilości prototypów i wdrożenie produkcji. Prototypy wykonałem. W momencie kiedy zlecający był zadowolony z wyniku, otrzymał wyprodukowany przeze mnie gotowy prototyp wraz z dokumentacją. Zlecający udał się do firmy, która miała zająć się produkcją. Otrzy...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: