Fałszywe oskarżenia.

Czy miał ktoś fałszywe oskarżenia przez kobietę o przemoc? Jak się z tego wybronić? Czy wystarcza zeznania jej świadków? Nigdy jej nic w życiu nie zrobiłem.
anonim cytuj
21-03-2024
Tak, zeznania świadków są dowodami w sprawie.

anonim cytuj
21-03-2024
Ciężko to udowodnić bo nie mam żadnych nagrań. Ale mam świadków, że to ona mnie nachodziła po rozstaniu i się awanturowała w moim domu rodzinnym i że to ona była agresywna a nie ja.

anonim cytuj
21-03-2024
To załóż jej też sprawę o znęcanie się skoro masz świadków. To że ona znęcała się nad tobą, w innym terminie u ciebie, nie jest niczym co cię uniewinni tego o co ona cię oskarża i jej rodzina. Szczerze - w wielkości takich spraw facet w naszym kraju jest w dupie.

anonim cytuj
21-03-2024
Obawiam się że tak.. albo inaczej.. wystarczą pomówienia do wszczęcia postępowania wyjaśniającego co może się ciągnąć.. po drodze niszcząc Pana dobre imię.. i mimo że przypuśćmy, że zakończy się uniewinnieniem, to podejrzenie przemocy dla większości jest równe ze słowem winny.. tyle wystarczy na przyklejenie łatki. Choćby Pan chodził z przyklejonym wyrokiem na czole NIEWINNY.. za trudno będzie przeczytać..

anonim cytuj
21-03-2024
Obawiam się że tak.. albo inaczej.. wystarczą pomówienia do wszczęcia postępowania wyjaśniającego co może się ciągnąć.. po drodze niszcząc Pana dobre imię.. i mimo że przypuśćmy, że zakończy się uniewinnieniem, to podejrzenie przemocy dla większości jest równe ze słowem winny.. tyle wystarczy na przyklejenie łatki. Choćby Pan chodził z przyklejonym wyrokiem na czole NIEWINNY.. za trudno będzie przeczytać..

anonim cytuj
21-03-2024

Sugerowane Tematy

Zwolnienie natychmiastowe pomimo okresu wypowiedzenia.
No więc mam zapis w umowie zlecenie : "każda ze stron może niniejszą umowę wypowiedzieć za dwutygodniowym okresem wypowiedzenia." Pracodawca przyszedł i mnie zwolnił natychmiastowo, przyprowadził od razu osobę na moje miejsce i kazał iść do domu. Zapytałam co z okresem wypowiedzenia? Odpowiedział że jest jednostronny. Natomiast zapis w umowie jest jak powyżej. Zadzwoniłam jeszcze tego samego dnia do niego przypominając o tym zapisie, m...
Podział majątku bez ślubu.
Mam następujący problem. Kupiłem z partnerką mieszkanie na wspólny kredyt. Wyremontowałem to mieszkanie ze swoich oszczędności i po 2 latach się rozstaliśmy. Oboje jesteśmy zgodni że mieszkanie chcemy przepisać na nią, a ona zwróci mi pieniądze które włożyłem w to mieszkanie. Z przepisaniem mieszkania na nią raczej nie będzie problemu. W jaki jednak sposób mogę uzyskać od niej na papierze potwierdzenie że jest mi winna pieniądze? Chciałbym aby m...
Dziedziczenie na podstawie testamentu.
Miesiąc temu zmarł mój tata, nie został sporządzony testament więc na mnie i na siostrę przypada po 1/2 majątku. W skład majątku wchodzi między innymi mieszkanie które wcześniej wynajmowane było przez siostrę zmarłego (umowa podpisana jest do czerwca przyszłego roku). Moje pytania brzmią, jakie prawa mam do tego mieszkania (czy mogę mieszkać w nim itp.)? W jaki sposób podejść do podziału majątku w formie tego mieszkania?...
Wynajem mieszkania, wyłudzanie pieniędzy na naprawę.
Problem z właścicielką wynajętego mieszkania. 23 grudnia zakończyłam wynajem - rozwiązany z za porozumieniem stron, podpisane oświadczenie, że właściciel odbiera lokal w stanie niepogorszonym, zaakceptowanym. Zgodziłam się na zatrzymanie kaucji w całości. 27 właściciel nagle wysyła zdjęcia z uszkodzeniami - które pierwszy raz na oczy widzę i żąda ode mnie pieniędzy na naprawy, pomimo, że ma 3000 zł kaucji. Oczywiście nie zgodziłam się, jak dl...

Wyszukiwarka