Fałszywe oskarżenia.

Czy miał ktoś fałszywe oskarżenia przez kobietę o przemoc? Jak się z tego wybronić? Czy wystarcza zeznania jej świadków? Nigdy jej nic w życiu nie zrobiłem.
anonim cytuj
21-03-2024
Tak, zeznania świadków są dowodami w sprawie.

anonim cytuj
21-03-2024
Ciężko to udowodnić bo nie mam żadnych nagrań. Ale mam świadków, że to ona mnie nachodziła po rozstaniu i się awanturowała w moim domu rodzinnym i że to ona była agresywna a nie ja.

anonim cytuj
21-03-2024
To załóż jej też sprawę o znęcanie się skoro masz świadków. To że ona znęcała się nad tobą, w innym terminie u ciebie, nie jest niczym co cię uniewinni tego o co ona cię oskarża i jej rodzina. Szczerze - w wielkości takich spraw facet w naszym kraju jest w dupie.

anonim cytuj
21-03-2024
Obawiam się że tak.. albo inaczej.. wystarczą pomówienia do wszczęcia postępowania wyjaśniającego co może się ciągnąć.. po drodze niszcząc Pana dobre imię.. i mimo że przypuśćmy, że zakończy się uniewinnieniem, to podejrzenie przemocy dla większości jest równe ze słowem winny.. tyle wystarczy na przyklejenie łatki. Choćby Pan chodził z przyklejonym wyrokiem na czole NIEWINNY.. za trudno będzie przeczytać..

anonim cytuj
21-03-2024
Obawiam się że tak.. albo inaczej.. wystarczą pomówienia do wszczęcia postępowania wyjaśniającego co może się ciągnąć.. po drodze niszcząc Pana dobre imię.. i mimo że przypuśćmy, że zakończy się uniewinnieniem, to podejrzenie przemocy dla większości jest równe ze słowem winny.. tyle wystarczy na przyklejenie łatki. Choćby Pan chodził z przyklejonym wyrokiem na czole NIEWINNY.. za trudno będzie przeczytać..

anonim cytuj
21-03-2024

Sugerowane Tematy

Rozdzielność majątkowa a komornik.
W chwili obecnej moi rodzice nie mają rozdzielności majątkowej. Natomiast okazuje się, że moja matka ma spore długi. Nie jest w stanie ich spłacić. Jednak jest jako żona współwłaścicielem wszystkiego, co rodzice dostali pod dziadkach ze strony ojca. Konkretnie domu i ziemi. Czy sporządzenie intercyzy w tej chwili uchroni przed zajęciem komorniczym ? Jest inny sposób na zabezpieczenie majątku ?...
Rozwód z orzeczeniem o winie.
Żona złożyła pozew z orzeczeniem o mojej winie. Jestem w trakcie odpowiedzi na ten pozew, ale zupełnie nie zgadzam się z jej twierdzeniami. Posiadam liczne dowody o jej winie i co najważniejsze cała sprawa z rozwodem pojawiła się nagle. Od długiego czasu żona zarzuca mi liczne zdrady - choć to nigdy nie miało miejsca, wyzywa i stale obraża (w pozwie nawet o tym nie wspomniała). Doszedłem już do miejsca że jestem gotowy na rozwód. Zarzuca mi zn...
Jestem rozwiedziona, chcę wyprowadzić się z dziećmi. Co powinnam zrobić?
Dzień dobry, Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc prawną. Jestem rozwiedziona, wynajęłam mieszkanie i chcę wyprowadzić się z dziećmi (przy rozwodzie zostają przy mnie). Co powinnam zrobić? - wystąpić o alimenty - wystąpić o podział majątku (nie był robiony przy rozwodzie), kto pokrywa kosztu kredytu do czasu podziału? - na co powinnam zwrócić uwagę, jak ustalić opiekę nad dziećmi. Czy mogę np.na tydzień zostawić je pod opieką ojca, jeśl...
List gończy za oszustwo.
Zwracam się do Was z pytaniem dotyczącym mojej sytuacji prawnej, związanej z przestępstwem popełnionym wiele lat temu. W roku 2006, niestety, sięgnąłem po 2 telefony na abonament, używając fałszywych zaświadczeń o zarobkach. Od tamtego czasu wyjechałem z Polski i przebywam w Wielkiej Brytanii od 17 lat. Niedawno dowiedziałem się, że w mojej sprawie wydano listy gończe w Polsce związane z oskarżeniem o oszustwo. Teraz nurtuje mnie pytanie, czy po...

Wyszukiwarka