Fałszywe oskarżenia.

Czy miał ktoś fałszywe oskarżenia przez kobietę o przemoc? Jak się z tego wybronić? Czy wystarcza zeznania jej świadków? Nigdy jej nic w życiu nie zrobiłem.
anonim cytuj
21-03-2024
Tak, zeznania świadków są dowodami w sprawie.

anonim cytuj
21-03-2024
Ciężko to udowodnić bo nie mam żadnych nagrań. Ale mam świadków, że to ona mnie nachodziła po rozstaniu i się awanturowała w moim domu rodzinnym i że to ona była agresywna a nie ja.

anonim cytuj
21-03-2024
To załóż jej też sprawę o znęcanie się skoro masz świadków. To że ona znęcała się nad tobą, w innym terminie u ciebie, nie jest niczym co cię uniewinni tego o co ona cię oskarża i jej rodzina. Szczerze - w wielkości takich spraw facet w naszym kraju jest w dupie.

anonim cytuj
21-03-2024
Obawiam się że tak.. albo inaczej.. wystarczą pomówienia do wszczęcia postępowania wyjaśniającego co może się ciągnąć.. po drodze niszcząc Pana dobre imię.. i mimo że przypuśćmy, że zakończy się uniewinnieniem, to podejrzenie przemocy dla większości jest równe ze słowem winny.. tyle wystarczy na przyklejenie łatki. Choćby Pan chodził z przyklejonym wyrokiem na czole NIEWINNY.. za trudno będzie przeczytać..

anonim cytuj
21-03-2024
Obawiam się że tak.. albo inaczej.. wystarczą pomówienia do wszczęcia postępowania wyjaśniającego co może się ciągnąć.. po drodze niszcząc Pana dobre imię.. i mimo że przypuśćmy, że zakończy się uniewinnieniem, to podejrzenie przemocy dla większości jest równe ze słowem winny.. tyle wystarczy na przyklejenie łatki. Choćby Pan chodził z przyklejonym wyrokiem na czole NIEWINNY.. za trudno będzie przeczytać..

anonim cytuj
21-03-2024

Sugerowane Tematy

jak zabezpieczyć siebie i dzieci podczas trwania rozwodu?
Co mogę zrobić, jak się obronić, jeśli mój mąż dowiedziawszy się o wniosku rozwodowym robi wszystko, żebym żyla bez pieniędzy albo i jeszcze niżej. Odciął nasze dzieci od zasilku, nie chce płacić alimentów oraz zadłuża się na coraz większe sumy.. jak wiadomo trwając w małżeństwie długi są wspólne a tym bardziej moje jeśli on przestanie płacić… Rozprawa rozwodowa za rok lub półtora. Do tego czasu to będzie już duża kwota, a ja chciałam zacząć sta...
Czy jest okres wypowiedzenia na okresie próbnym?
Mam umowę próbną z pracodawcą zawartą na czas określony 6 miesięcy. W umowie jest zapisane, że okres wypowiedzenia jest zgodny z kodeksem pracy. Normalnie jest tak, że pracując do 6 miesięcy okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie, od 6 miesięcy wzwyż miesiąc. Powiedzcie mi, czy przy takiej umowie jak wyżej okres wypowiedzenia liczy się jako 2 tygodnie, czy jako miesiąc?...
Co z mieszkaniem po rozwodzie?
Taka sytuacja. Kobieta po rozwodzie mieszka z synem w mieszkaniu byłego męża. Kobieta ma nowego męża . Były mąż chce aby kobieta wyprowadziła się z mieszkania. Nie ma żadnej umowy między nimi. Dziecko jest nie pełnoletnie. Kobieta nie ma się gdzie wyprowadzić. Czy były mąż musi zapewnić jakieś lokum socjalne ? Czy ma prawo ' wyrzucić' była żonę z dzieckiem z jego mieszkania? Wspomnę że obiecał przepisanie mieszkania na dziecko w zamian za rozwód...
Firma wzięła samochód w leasing
Firma wzieła w leasing samochód dla jednego ze swoich pracowników. Podpisali miedzy sobą umowę wynajmu z pozniejszym wykupem, w której dany pracownik zobowiązany jest do wszelkich opłat, przeglądów itd. Po jakimś czasie, przed końcem leasingu firma się rozpada, co dzieje się z tym leasingiem? Czy umowa podpisana z pracownikiem nadal obowiązuje? Czy jest jakaś możliwość przepisania go na tego pracownika? Jak to wygląda ze strony prawnej?...

Wyszukiwarka