Fałszywe oskarżenia.

Czy miał ktoś fałszywe oskarżenia przez kobietę o przemoc? Jak się z tego wybronić? Czy wystarcza zeznania jej świadków? Nigdy jej nic w życiu nie zrobiłem.
anonim cytuj
21-03-2024
Tak, zeznania świadków są dowodami w sprawie.

anonim cytuj
21-03-2024
Ciężko to udowodnić bo nie mam żadnych nagrań. Ale mam świadków, że to ona mnie nachodziła po rozstaniu i się awanturowała w moim domu rodzinnym i że to ona była agresywna a nie ja.

anonim cytuj
21-03-2024
To załóż jej też sprawę o znęcanie się skoro masz świadków. To że ona znęcała się nad tobą, w innym terminie u ciebie, nie jest niczym co cię uniewinni tego o co ona cię oskarża i jej rodzina. Szczerze - w wielkości takich spraw facet w naszym kraju jest w dupie.

anonim cytuj
21-03-2024
Obawiam się że tak.. albo inaczej.. wystarczą pomówienia do wszczęcia postępowania wyjaśniającego co może się ciągnąć.. po drodze niszcząc Pana dobre imię.. i mimo że przypuśćmy, że zakończy się uniewinnieniem, to podejrzenie przemocy dla większości jest równe ze słowem winny.. tyle wystarczy na przyklejenie łatki. Choćby Pan chodził z przyklejonym wyrokiem na czole NIEWINNY.. za trudno będzie przeczytać..

anonim cytuj
21-03-2024
Obawiam się że tak.. albo inaczej.. wystarczą pomówienia do wszczęcia postępowania wyjaśniającego co może się ciągnąć.. po drodze niszcząc Pana dobre imię.. i mimo że przypuśćmy, że zakończy się uniewinnieniem, to podejrzenie przemocy dla większości jest równe ze słowem winny.. tyle wystarczy na przyklejenie łatki. Choćby Pan chodził z przyklejonym wyrokiem na czole NIEWINNY.. za trudno będzie przeczytać..

anonim cytuj
21-03-2024

Sugerowane Tematy

Wymuszony bezpłatny urlop przez pracodawce.
Zatrudniłem się poprzez urząd pracy. Pracuje prawie rok w tej firmie. Jak wiadomo pracodawca dostaje pieniądze za pracownika z up ale musi spełnić pewne warunki takie jak: Umowa na rok. Od dwóch miesięcy pracodawca daje mi wolne co kilka dni (bezpłatny urlop). W tym miesiącu przez to dostałem poniżej krajowej a mam na utrzymaniu rodzinę. Oczywiście z nowym rokiem pracę zmieniam. Pytanie co w takiej sytuacji? Czy mogę to gdzieś zgłosić? Często ...
Dziedziczenie - wykazanie interesu prawnego.
Przypuszczam, że moja zmarła partnerka sporządziła testament u notariusza - nie byliśmy małżeństwem. Nie dysponuję aktem zgonu. Wiem, u którego notariusza mogło dojść do spisania testamentu. Jak rozumiem, mogę wystąpić do Urzędu Stanu Cywilnego z wnioskiem o wydanie aktu zgonu (wraz z uzasadnieniem istniejącego interesu prawnego). W jaki sposób powinienem udokumentować istnienie interesu prawnego - w moim przypadku domniemanie istnienia testament...
Odebranie władzy rodzicielskiej matce
Dzień dobry, jestem ojcem dwóch corek, które bardzo kocham. Kilka lat po rozwodzie i opiece naprzemiennej jedna z moich córek zaczęła mieć problemy z matką i jej byłym partnerem. Córka podcięła sobie żyły będąc pod opieka matki. W czasie mojej opieki, zauwazylem to od razu, rozpocząłem z córką terapie u lekarza psychiatry. Najpierw farmakologiczna, która miała przygotowac córkę do terapii z psychologiem. Córka zaczęła być nastawiana przeciwko mni...
Wypowiedzenie za porozumieniem stron.
W mojej firmie są zwolnienia. Mam umowę na czas nie określony. Gdybym dostała wypowiedzenie to co mam zrobić? Nie podpisywać go? Czy gdy podpisze wypowiedzenie za porozumieniem stron to mam jeszcze 3 miesiące pracujące? Czy przysługuje mi odprawa? Mam stanowisko specjalisty do spraw transportu więc chyba zostanie ono zlikwidowane więc odprawa się należy?...

Wyszukiwarka