Czy rozliczamy PIT-R?

Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
anonim cytuj
05-03-2024
Nie trzeba robić korekty, PIT-R za komisje nie dołączamy do rozliczenia, za mała kwota.

anonim cytuj
05-03-2024
Z PIT-u za siedzenie w komisji wyborczej nie trzeba się rozliczać, dochód jest nieopodatkowany.

anonim cytuj
05-03-2024
Jeżeli dostałaś tylko jeden pit-R jest on wolny od podatku. Nic nie musisz robić. On nic nie wnosi do pit-37.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy radca prawny sporządzając pozew do sądu powinien udostepnic go osobie, którą reprezentuje?
Witam. Proszę o pomoc... Czy radca prawny sporządzając pozew do sądu powinien udostepnic go osobie, którą reprezentuje przed złożeniem dokumentu w sądzie czy nie ma takiego obowiązku z powodu ochrony praw autorskich?...
Wychowawczyni domaga się ode mnie zaświadczenia od lekarza o chorobie.
Proszę o poradę, bo już mi ręce opadają. Córka chodzi do 2 klasy SP. Często choruje co wiąże się z częstymi nieobecnościami w szkole. Wychowawczyni domaga się ode mnie zaświadczenia od lekarza o chorobie. Lekarz zaświadczenia nie chce wypisać, bo jak twierdzi nie ma takiego obowiązku. Proszę mi powiedzieć jak to jest w świetle prawa? Czy moje usprawiedliwienie pisemne i poświadczenie że córka była chora liczy się mniej od zaświadczenia leka...
Świadczenia dla opiekuna osoby niepełnosprawnej.
Szanowni Państwo, proszę o informację czy istnieją lub w jaki sposób mógłbym zebrać dane na temat dostępnych świadczeń dla opiekuna osoby niepełnosprawnej BEZ KRYTERIUM DOCHODOWEGO. Krótki opis: - opiekun opiekuje się osobą niezdolną do samodzielnej egzystencji, bezterminowo z orzeczeniem o niepełnosprawności, - osoba niepełnosprawna ma męża, lecz >75 lat, stąd nie jest w stanie się nią opiekować, - opiekun nie podejmuje pracy ze względu ...
Służebność drogi dojazdowej.
Witam. Został kupiony garaż jakiś czas temu. W akcie notarialnym nie ma napisane nic o służebności drogi dojazdowej. Teraz administracja każe zapłacić. Twierdzą, że poprzedni właściciel miał w akcie notarialnym napisane o służebności drogi dojazdowej i nowy właściciel garażu to przejmuje. Pytanie brzmi: co teraz zrobić? Czy trzeba to płacić, skoro aktualny właściciel nie ma nic ma ten temat napisanego w akcie notarialnym?...

Wyszukiwarka