Czy rozliczamy PIT-R?

Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
anonim cytuj
05-03-2024
Nie trzeba robić korekty, PIT-R za komisje nie dołączamy do rozliczenia, za mała kwota.

anonim cytuj
05-03-2024
Z PIT-u za siedzenie w komisji wyborczej nie trzeba się rozliczać, dochód jest nieopodatkowany.

anonim cytuj
05-03-2024
Jeżeli dostałaś tylko jeden pit-R jest on wolny od podatku. Nic nie musisz robić. On nic nie wnosi do pit-37.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

zakaz noszenia przyłbic
Dobry wieczór. Pracuje w handlu i właśnie sie dowiedziałam, ze odgórnie mamy zakaz noszenia przyłbic i pół przyłbic, dozwolone jedynie maseczki. Czy pracododawca ma takie prawo? Dziękuję z góry za każdą porade...
garaz blaszany a pozwolenie na budowe
Cześć wszystkim! Szukam potwierdzenia, jak prawidłowo „ugryźć” formalności przy wolno­stojącym garażu, który chcę postawić na działce budowlanej w pow. otwockim. Chodzi dokładnie o model Garaż Premium od Volussi (link w stopce). Kilka danych technicznych – na potrzeby oceny, czy mieści się w uproszczonej ścieżce: powierzchnia zabudowy 33 m² (szer. 5,9 m × gł. 5,4 m) – producent od razu reklamuje go jako „garaż ≤ 35 m² bez pozwolenia” volu...
Wypowiedzenie najmu mieszkania komunalnego.
Żona wyprowadza się do kochanka i zrywa umowę najmu mieszkania komunalnego. Głównym najemca mieszkania z którego zrezygnowała zostaje jej mąż. W owym mieszkaniu zostały meble i sprzęty łazienkowe i kuchenne których nie zabrała przez wypowiedzeniem umowy. Przedmioty te były kupione z pieniędzy które żona miała po sprzedaży mieszkania otrzymanego w spadku. Teraz po wypowiedzeniu umowy żona oskarża męża o kradzież i żąda zwrotu owych rzeczy oraz ...
Udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia.
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zach...

Wyszukiwarka