Czy rozliczamy PIT-R?

Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
anonim cytuj
05-03-2024
Nie trzeba robić korekty, PIT-R za komisje nie dołączamy do rozliczenia, za mała kwota.

anonim cytuj
05-03-2024
Z PIT-u za siedzenie w komisji wyborczej nie trzeba się rozliczać, dochód jest nieopodatkowany.

anonim cytuj
05-03-2024
Jeżeli dostałaś tylko jeden pit-R jest on wolny od podatku. Nic nie musisz robić. On nic nie wnosi do pit-37.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Hałaśliwy sąsiad.
Od około 2-3 miesięcy mamy problem z hałaśliwym sąsiadem z dołu. Klatka jest mała, 8 mieszkań, głos niesie się tylko po pionach - tj. hałaśliwość przeszkadza tylko nam i wynajmującym mieszkanie pod nim. Sąsiad poniżej nas, który wynajmuje mieszkanie, organizuje około 1 w tygodniu imprezy gdzie gra głośno muzyka która dudni i są głośne krzyki. Jest to o tyle uciążliwe że nie da się spać, a mam żonę w 8 miesiącu ciąży więc tego typu sprawy są powa...
Służebność drogi.
Dzień dobry. Mam pytanie otóż mój tata kiedyś sprzedał działki i w zapisach oddał również służebność drogi która ma ok 5m szerokości. Teraz po trzech latach jeden sasiad który kupił działkę chce oddać sprawę do sądu z powodu że droga jest za wąska bo chce auta stawiać na drodze a nie na swojej działce, wszyscy sąsiedzi musieli by cofnąć swoje ogrodzenia lecz nikomu szerokość drogi nie przeszkadza tylko temu jednemu sąsiadowi. Czy sąd może pójść m...
Zgłoszenie nabycia pojazdu.
Witam. Czy jest obowiązek zgłaszania nabycia pojazdu w terminie do 30 dni od zakupu? W internecie widnieje informacja, że obowiązek ten został zniesiony 26.05.2023r. Jak to wygląda w rzeczywistości? Czy opłacenie podatku za nabycie pojazdu jest równoważne ze zgłoszeniem jego nabycia?...
rozwiązanie umowy o pracę
czy umowa zawarta w dniu 1 listopada 1990 roku z urzędem gminy reprezentowanej przez wójta gminy z pracownikiem socjalnym bez podania miejsca wykonywania pracy może być rozwiązana przez Gminny Ośrodek pomocy społecznej reprezentowany przez kierownika Ośrodka ...

Wyszukiwarka