Czy rozliczamy PIT-R?

Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
anonim cytuj
05-03-2024
Nie trzeba robić korekty, PIT-R za komisje nie dołączamy do rozliczenia, za mała kwota.

anonim cytuj
05-03-2024
Z PIT-u za siedzenie w komisji wyborczej nie trzeba się rozliczać, dochód jest nieopodatkowany.

anonim cytuj
05-03-2024
Jeżeli dostałaś tylko jeden pit-R jest on wolny od podatku. Nic nie musisz robić. On nic nie wnosi do pit-37.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Uzasadnienie z sądu.
Jestem uczestnikiem postępowania o zasiedzenie nieruchomości. Wniosek o zasiedzenie został przez sąd odrzucony. Wnioskodawca może złożyć apelację po otrzymaniu uzasadnienia z sądu. 1. Czy tylko wnioskodawca otrzyma uzasadnienie? 2. Co z pozostałymi uczestnikami postępowania? 3. Jeśli apelacja nie zostanie złożona, to kiedy wyrok sądu uprawomocni się?...
Alimenty na pełnoletnie dziecko.
Czy ojciec może przelewać alimenty na konto pełnoletniego dziecka , czy nadal na konto matki. Dziecko studiuje w innym mieście niż matka i mieszka w akademiku....
Okres wypowiedzenia umowa zlecenie
Dzień dobry. Pracuję na umowie zlecenie, w której uwzględniony jest 2-miesięczny okres wypowiedzenia. Miesiąc temu otrzymałem takie wypowiedzenie i podpisałem je. Nie otrzymałem jednak kopii, a na dokumencie nie było podpisów szefostwa. Dzisiaj, czyli około miesiąc po podpisaniu dokumentu zostałem poinformowany, że rozstajemy się z końcem miesiąca. Wspominając o okresie wypowiedzenia i dokumencie który podpisałem otrzymałem informację że nie musi...
Środki z OFE.
Proszę o pomoc w sprawie, która postaram się krótko opisać bo nie wiem co zrobić. Po śmierci mojej matki jej mąż ( nie mój ojciec ani ojczym) poszedł ze mną do Otwartego Funduszu Emerytalnego po wypłatę środków po zmarłej żonie (był uposażony). W funduszu zdeklarował mój nr konta bankowego do wypłaty świadczenia z moim imieniem i nazwiskiem. Rozmawiał ze mną i powiedział, że to pieniądze są dla mnie. Po jakimś czasie powiedział, że się rozmyśl...

Wyszukiwarka