Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Zamówiłem w sklepie procesor z outletu (ktoś kupuje i zwraca do sklepu w terminie 14 dni, po czym sklep wystawia ten odesłany towar trochę taniej).
wczoraj odebrałem paczkę, przyszedłem do domu i pierwsze co zobaczyłem po otwarciu to wygięte 2 piny(gołym okiem ledwo zauważalne. trzeba dokładnie naświetlić i sprawdzać pod kątem żeby to zauważyć). Oczywiście procesor nie działa. od razu napisałem do sklepu z zapytaniem, czy ich towar z outletu jes...
Proszę o poradę. Jest małżeństwo, umiera mąż. Nie mają wspólnych dzieci, mają tylko syna żony z poprzedniego małżeństwa. Mąż nie miał wspólnych dzieci z żoną. Z rodziną dawno temu się pokłócił i nie utrzymywał kontaktów. Ktoś kiedyś był jakieś rodzeństwo męża, ale nie wiadomo gdzie i kto. Mąż z żoną mieli mieszkanie, ale mąż nie zostawił testamentu. Całe życie w małżeństwie wychowywał pasierba jak syna i pasierb do śmierci się nim opiekował bo o...
Witam
Mam problem z deweloperem . Zakupiłam nowe mieszkanie na osiedlu, na którym po dwóch latach założyli szlaban.
Pilot otrzymali tylko Ci mieszkańcy co mają wykupione miejsca postojowe pod blokiem. Uniemożliwili mi tym wjazd pod mój bezpośrednio blok, gdzie nie chce korzystać z miejsc parkingowych Ale podjechać np pod klatkę z zakupami i małym dzieckiem. Miejsc do wykupienia już nie ma pod blokiem, deweloper zaproponował wykup miejsca dla ...
Czy jest możliwość umieszczenia starszej osoby w DPS bez jej zgody jeżeli ma ona zapisana służebność w miejscu zamieszkania?
Sytuacja wygląda tak że są 2 starsze osoby- jedna całkowicie leżąca,z demencja,wszystkie czynności trzeba przy niej załatwiać
Druga chodząca lecz z 1 stopniem niepełnosprawności,nie wychodzi z domu, jest niestety patologicznym zbieraczem i śmieciarzem, gromadzi śmieci w domu,praktycznie nie da się korzystać z kuchni gdyż ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: