Czy rozliczamy PIT-R?

Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
anonim cytuj
05-03-2024
Nie trzeba robić korekty, PIT-R za komisje nie dołączamy do rozliczenia, za mała kwota.

anonim cytuj
05-03-2024
Z PIT-u za siedzenie w komisji wyborczej nie trzeba się rozliczać, dochód jest nieopodatkowany.

anonim cytuj
05-03-2024
Jeżeli dostałaś tylko jeden pit-R jest on wolny od podatku. Nic nie musisz robić. On nic nie wnosi do pit-37.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Zmiana danych osobowych.
Witam, narzeczona po urodzeniu została zostawiona przez biologiczną mamę, bo zabrali jej prawa. Po 2 tygodniach została wzięta do rodziny zastępczej gdzie zmieniono jej imię i nazwisko, w późniejszym terminie została zaadoptowana przez te same osoby co ją wzięły pod rodzinę zastępczą. Czy w tym momencie, gdy narzeczona ma już 22 lata będzie mogła powrócić do starego imienia i nazwiska, czy będzie z tym problem?...
Odebranie praw rodzicielskich.
Jeśli zostaną prawa rodzicielskie zabrane, to kiedy można pisać do sądu o przywrócenie władzy? Obecnie dzieci w domu dziecka. Czy będzie można je odwiedzać bardzo proszę o dobre rady ....
Zaległy urlop.
Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?...
Dziwny zapis w umowie wynajmu mieszkania.
Wynajmuje mieszkanie i w umowie mam zapis o tym, ze za kazdym razem gdy ktos u mnie nocuje mam obowiazek powiadamiac wlasciciela? Moim zdaniem to dosc dziwne, bo godzi w moja prywatnosc i wiadomo czasem nie da sie przewidziec czy ktos zostanie. Czy to ma moc prawna lub w ogóle jest legalne? A także czy w razie gdyby właściciel chciał skontrolować mieszkanie to czy może? Wejść kiedy chce i w ogóle?...

Wyszukiwarka