Czy rozliczamy PIT-R?

Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
anonim cytuj
05-03-2024
Nie trzeba robić korekty, PIT-R za komisje nie dołączamy do rozliczenia, za mała kwota.

anonim cytuj
05-03-2024
Z PIT-u za siedzenie w komisji wyborczej nie trzeba się rozliczać, dochód jest nieopodatkowany.

anonim cytuj
05-03-2024
Jeżeli dostałaś tylko jeden pit-R jest on wolny od podatku. Nic nie musisz robić. On nic nie wnosi do pit-37.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

O jaką podwyżkę alimentów mogę się starać?
Córka ma 9 lat . Dostaje na nią 400 zł alimentów. Na jaką podwyżkę mogę się starać ? I jak się do niej przygotować ? Bo sądzę że tatuś będzie udawał że ma małe dochody bo większość nie dokumentuje ....
Kaucja nie została rozliczona.
Czy jeśli kaucja powinna być do rozliczenia do 15 sierpnia a do dziś nie została tłumacząc :"Kaucja zostanie rozliczona jak tylko poznam wszystkie koszty napraw, wymian i doprowadzenia stanu mieszkania do tego, który był przekazany Panu. Umowa precyzuje termin zwrotu kaucji, a nie termin jej rozliczenia. A więc zgodnie z umową najpierw musi nastąpić rozliczenie kosztów roszczeń, który na dzień dzisiejszy nie jest znany w całość. Wszystko wsk...
Czy mąż może sprzedać samochód bez mojej zgody?
Jesteśmy razem z mężem współwłaścicielami samochodu, który jest zarejestrowany na nas obydwoje i podobnie jest z ubezpieczeniem. Czy mąż może sprzedać samochód bez mojego udziału?...
Pozew o zachowek.
Złożyłem pozew o zachowek. Została nadana sygnatura akt. Zostałem wezwany do uzupełnienia braków w pozwie, nie zdążę zrobić tego w terminie, bo nie wiem jak się za to zabrać. Zapewne pozew zostanie odrzucony. Czy będę miał szansę złożyć pozew jeszcze raz w komplecie czy zostanie oddalony?...

Wyszukiwarka