Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Mam pytanie dotyczące paszportu... a mianowicie, obecnie mieszkam poza granicami kraju, chciałabym się dowiedzieć czy adwokat za pełnomocnictwem może ubiegać się o nowy paszport dla osoby poszukiwanej listem gończym (za wyłudzenia bankowe) nie posiadającej obecnie żadnego dokumentu (ważnego) stwierdzającego tożsamość i z powodów zdrowotnych nie może podróżować (w obecnym miejscu zamieszkania nie ma konsulatu polskiego)....
Potrzebuje pomocy dotyczącej zasiedzenie nieruchomości rolnej. Moja teściowa ponad 25 lat użytkuje pole po zmarłej ciotce. Płaciła ona podatek przez ponad 22 lata. Natomiast przez 3 ostatnie według nowych przepisów nie musiała tego robić bo był on znikomy (słaba klasa ziemi). Posiada większość nakazów podatków. Teraz zastanawia się czy nie uregulować tego prawnie. Wiemy, że trzeba złożyć do sądu wniosek o zasiedlenie. Ale co dalej? Czy są jakieś ...
Dzień dobry, jak mogę zabezpieczyć majątek mojej córki (11 lat) na wypadek mojej śmierci przed jej 18-tymi urodzinami ? Czy mogę jakoś prawnie zabezpieczyć (testamentem ??) żeby zarządcą jej spadku po mnie nie był jej ojciec?...
Witam. Od pewnego czasu mam problem z partnerem. Mam dwóch synów starszy z pierwszego związku ma 14 lat a młodszy ma niecały rok z tego związku. Starszy syn ma zespół aspergera. Głównym problemem jest to że partner zaczął źle traktować starszego. Ubliża mu i za niekiedy bzdury wyznacza mu kary np. zakaz używania laptopa na kilka dni bo dostał minus za aktywność na wf. Syn że względu na aspergera ma swoje nawyki i nie da się ich zmienić. Trwam w t...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: