Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Dobry wieczór. Pracuje w handlu i właśnie sie dowiedziałam, ze odgórnie mamy zakaz noszenia przyłbic i pół przyłbic, dozwolone jedynie maseczki. Czy pracododawca ma takie prawo? Dziękuję z góry za każdą porade...
Cześć wszystkim!
Szukam potwierdzenia, jak prawidłowo „ugryźć” formalności przy wolnostojącym garażu, który chcę postawić na działce budowlanej w pow. otwockim. Chodzi dokładnie o model Garaż Premium od Volussi (link w stopce). Kilka danych technicznych – na potrzeby oceny, czy mieści się w uproszczonej ścieżce:
powierzchnia zabudowy 33 m² (szer. 5,9 m × gł. 5,4 m) – producent od razu reklamuje go jako „garaż ≤ 35 m² bez pozwolenia”
volu...
Żona wyprowadza się do kochanka i zrywa umowę najmu mieszkania komunalnego. Głównym najemca mieszkania z którego zrezygnowała zostaje jej mąż.
W owym mieszkaniu zostały meble i sprzęty łazienkowe i kuchenne których nie zabrała przez wypowiedzeniem umowy.
Przedmioty te były kupione z pieniędzy które żona miała po sprzedaży mieszkania otrzymanego w spadku.
Teraz po wypowiedzeniu umowy żona oskarża męża o kradzież i żąda zwrotu owych rzeczy oraz ...
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zach...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: