Czy rozliczamy PIT-R?

Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
anonim cytuj
05-03-2024
Nie trzeba robić korekty, PIT-R za komisje nie dołączamy do rozliczenia, za mała kwota.

anonim cytuj
05-03-2024
Z PIT-u za siedzenie w komisji wyborczej nie trzeba się rozliczać, dochód jest nieopodatkowany.

anonim cytuj
05-03-2024
Jeżeli dostałaś tylko jeden pit-R jest on wolny od podatku. Nic nie musisz robić. On nic nie wnosi do pit-37.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Co się dzieje z emeryturą w więzieniu?
Witam. Mam pytanie, jeśli emeryt przebywa w więzieniu to co wtedy z emeryturą?...
Rozwód.
Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?...
Zaległe alimenty.
Mój obecny partner ma syna w akcie urodzenia wpisane jest tylko jego imię. Dziecko ma nazwisko matki. Partner od dwóch miesięcy płaci dobrowolnie 500zł plus robi zakupy dla małego jak go zabiera kupuje ubranka itp. sprawa w sądzie w toku. Matka dziecka robi problemy żąda od ojca dziecka zaległych alimentów których nie ma zasądzonych. Co w takiej sytuacji robić?...
Czy pełnoletnia osoba może ubiegać się o alimenty?
Jestem osobą, która ukończyła 18 lat. Studiuje zaocznie, pracuje na pół etatu (najniższa krajowa- Ok. 1400 zł netto) za studia płace 600 zł. Moja mama odcięła nas (mnie, ojca, rodzeństwo) mimo płacenie rachunków od internetu, prądu, wody. Dom, w którym mieszkamy jest na nią, sąd wydał decyzje, że po sprzedaży rodzice podzielą się pieniędzmi po 50%. Czy mogę ubiegać się od niej o alimenty? Słyszałam, że jeśli chodzi o studiowanie zaocznie jest...

Wyszukiwarka