Czy rozliczamy PIT-R?

Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
anonim cytuj
05-03-2024
Nie trzeba robić korekty, PIT-R za komisje nie dołączamy do rozliczenia, za mała kwota.

anonim cytuj
05-03-2024
Z PIT-u za siedzenie w komisji wyborczej nie trzeba się rozliczać, dochód jest nieopodatkowany.

anonim cytuj
05-03-2024
Jeżeli dostałaś tylko jeden pit-R jest on wolny od podatku. Nic nie musisz robić. On nic nie wnosi do pit-37.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy komornik może zająć dodatek węglowy?
Witam. Czy komornik może zająć dodatek węglowy?...
Rozwiązanie umowy o pracę
Mam pytanie. Czy składając wypowiedzenie z pracy (umowa stała), pracodawca może zwolnić mnie z pracy wcześniej, czyli w okresie wypowiedzenia? Jestem w okresie ochronnym (mam powyżej 61 lat)....
Czy urzędnik lub prezydent miasta ma obowiązek udzielenia informacji
Dzień dobry Czy urzędnik lub prezydent miasta ma obowiązek udzielenia informacji kto dzierżawi teren należący do gminy i w jakim terminie trwa umowa i jaka jest podstawa prawna tej dzierżawy? Jeśli nie dzierżawię a zajmuję i dbam o teren to mogę ponieść konsekwencje? Opis sytuacji: Ostatnio blisko mojego domu zaczęły rozrastać się krzaki i typowe zielsko itd. W te krzaki były powyrzucane butelki i inne śmieci. Posprzątałem to i dbam, kosze tra...
Czy należy sie wynagrodzenie za czas L4 i kwarantanny?
Osoba X została zatrudniona 1 września na 3/4 etatu. Po 1 tygodniu zachorowała i przeszła na L4 na 5 dni, po powrocie do pracy po 2 dniach okazało się, że osoba ta dostaje kwarantanne ponieważ w miejscu pracy jest covid. Czy osobie tej nie należy sie wynagrodzenie za czas L4 i kwarantanny? ...

Wyszukiwarka