Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Dzień Dobry,
Czy jest przepis regulujący czas trwania delegacji? Czy pracodawca może ogłosić, że pracownicy wyjeżdżają na delegację i nie podać terminu zakończenia delegacji? Czy czas trwania delegacji nie powinien być ustalony z pracownikiem? Lub też zapisany w umowie? Pracownik został zabrany na delegacje bez podania czasu jej trwania i przebywa teraz poza miejscem zamieszkania od 5 miesięcy. Wraca do domu w piątek wieczorem i jest zabierany ...
Mam podpisaną umowę najmu okazjonalnego do 31.08.2023r.
Niestety z przyczyn zdrowotnych nie mogłam do końca uregulować płatności za 2 miesiące, które jutro właściwie będzie miał na koncie.
Pozostałe rachunki są opłacone.
Otrzymałam dwa dni temu na maila wypowiedzenie umowy, które chcą żebym podpisała.
Czy mogą mi tak nagle z tego tytułu wypowiedzieć umowę?
...
Moi rodzice rozwiedli się ze sobą prawie 30 lat temu ,ja zostałem z matką ,ojciec założył nową rodzinę .
Kontaktów z ojcem nie mam już ponad 15 lat ,nawet nie wiem gdzie on mieszka i co się u niego dzieje.
Ojciec w przeszłości narobił sobie długów,ponoć był niewypłacalny ,i szukali go różni ludzie.Ponoć te długi dalej nad nim wiszą.
Ja sam żyje skromnie tj.nie mam długów,pracuje uczciwie ,zbieram pieniądze i odkładam i nie chcę ,aby to wszystk...
Dzień dobry, jestem obecnie na urlopie macierzyńskim kończy się on w marcu 2024. Czy mogę podjąć naukę w szkole zaocznej (weekendowej) podczas urlopu macierzyńskiego ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: