Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Witam. Doprowadzałem u klienta przewód zasilający pod transformator w kuchni. Od tego transformatora Pan od ścian regipsowych wyprowadził tylko 2 żyły pod ledy rgb. Klient wydzwania do mnie i straszy mnie sądem, że jest to moja wina. Klient oczywiście zapłacił po wykonanym zleceniu i otrzymał fakturę. Powiedzcie mi czy faktycznie jest to moja wina jeżeli tego nie robiłem? Ja tutaj nie widzę oczywiście swojej winy bo jak mogę odpowiadać za coś cze...
Czy osoba zmarła, które złożyła wniosek o spadek za życia będzie go dziedziczyć po śmierci. Czy wtedy podział majątku jest bez tej osoby zmarłej? Dowiedziałam się, że raczej dziedziczy skoro w momencie składania wniosku żyła, ale chcę się jeszcze upewnić....
Mam 20 lat i uczę się w szkole policealnej, pracuje na umowie zlecenie.
Czy muszę wypełniać jakiś PIT? Zleceniodawca wysłał mi PIT 11 i nie wiem co dalej.
...
Cześć, byłem na 3 tygodniowym L4 (od psychiatry), które przedłużam. W trakcie l4 brałem udział w zajeciach sportowych i pracodawca uważa, że nie powinienem i będzie chciał abym oddał wypłacone L4 za ten okres tych 3 tygodni.
Co jeżeli odmówie? Mam od psychiatry papier, że wskazane dla mnie są wszelkiego rodzaju aktywności oraz przebywanie w grupach ludzi.
Czy sprawa trafia od razu do sądu czy będzie to załatwiane przez ZUS? Firma powyżej 20osó...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: