Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Pomóżcie, bo nigdzie nie mogę znaleźć żadnego wzoru.
Z mężem rozliczamy się osobno i chcemy podzielić po równo ulgę na dzieci. Mamy ich dwoje.
Czy zaznaczamy "cały rok" i przy każdym dziecku wpisujemy po 556,02,tak, żeby u mnie i u męża w sumie wyszło te 1112,04 przy jednym dziecku?
Czy jakoś inaczej?
Rozliczać się wspólnie nie możemy....
Moja córka w grudniu kończy 18 lat i nadal się uczy dostaję na nią alimenty z funduszu alimentacyjnego, gdzie składam wniosek o przedłużenie alimentów czy robi to córka jak skończy 18 lat....
Witam!
Chcę zakupić laptopa z 2 ręki jednak osoba która go sprzedaje nie może znaleźć dokumentów. Nie sądzę, żeby sprzęt był kradziony czy coś w tym stylu ale przezrony zawsze ubezpieczony.
Czy wystarczy mi umowa kupna sprzedaży i ewentualne oświadczenie sprzedającego, że laptop pochodzi z legalnego źródła w razie W?...
Witam serdecznie.Mam pytanie odnośnie odszkodowania rodzinie z powodu wypadku drogowego matki,która niestety z tego powodu zmarła po przebywaniu 1,5 msca w szpitalu. Czyli wypadek drogowy ze skutkiem śmiertelnym.Dziś odbyła się druga sprawa w sądzie i zapadł wyrok zawieszenia sprawy na rok. Sprawczyni wypadku poczuła się do winy. Czy rodzina może ubiegać się o odszkodowanie z polisy osoby winnej,która jest osobą oskarżoną na tym etapie ?.Przepras...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: