Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Witam, od 2 miesięcy zalegam z czynszem w prywatnej kamienicy dostałem pisemne wypowiedzenie najmu bez uprzedniego pisma o uregulowanie płatności w ciągu miesiąca i odłączono mi gaz czy tak można?...
Syn zakupił na licytacji dwie działki o pow.8 arów i 4 ary. Po między nimi znajduje się działka 4 ary należąca do innej osoby. Chciał tę działkę kupić ale właścicielka powiedziała że będzie scalanie więc w zamian dostanie w innym miejscu a tę scalą z tymi dwoma działkami. Na pierwszym okazaniu propozycji scaleniowych dokonano podziału tej działki na połowę i przyłączono do działki sąsiada. Na pytanie o logikę takiego podziału usłyszał odpowiedz ż...
Witam. Mam pytanie. Mam 20 dni urlopu z czego 10 wykorzystałam, 10 mi zostaje czy szef za te 10 dni może mi zapłacić? Gdy jest sytuacja że są mi potrzebne pieniądze. Jeśli tak , to poproszę o podanie paragrafu bym mogła się na niego powołać.
...
Witam
jestem osoba niepracującą, mam 500 + i alimenty. Nie mam pism od komornika wiec nawet nie mam sygnatury. Pobrał pieniądze ze świadczeń, z których nie powinien. Napisałam pismo o zwrot z wydrukowanymi wpływami z rachunku bankowego , komornik nawet nie odpisał.
Co zrobić w takiej sytuacji? Powiadomić tez bank ? Dodzwonić też się nie można....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: