Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Witam Wszystkich. Z obecna jeszcze żona w styczniu zawarliśmy ugodę pozasądową, że miejscem pobytu naszego syna jest miejsce jej zamieszkania/pobytu. Prawa rodzicielskie mamy takie same. I tu pojawia się problem natury takiej że syna mogę widywać codziennie ale w miejscu zamieszkania żony. Jeśli chce to zabrać chociaż na godzinę do swojego domu słyszę "nie" czy żona ma prawo do tego żeby ustalać mi formę wpisywania z dzieckiem ? Czy sko...
Przyjaciółka dostała wezwanie do sądu w Radomiu jako świadek. Miejsce zamieszkania na co dzień Warszawa. Jak ma uregulować kwestie nieobecności w pracy? Wystarczy, że dostarczy ksero wezwania i wtedy ma nieobecność usprawiedliwiona? Musi brać urlop? Czy jakieś zaświadczenie z sądu dodatkowe? Kadrowa na urlopie i nikt nic nie wie jak to rozwiązać?...
Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą si...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: