Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Udzielam korepetycji. Klientka rozpisała ze mną harmonogram, za który zapłaciła z góry.
Zgodnie z regulaminem czekam 15 minut po rozpoczęciu zajęć i jeśli uczeń nie pojawi się to są one automatycznie odwołane.
Czy klientka prawidłowo rości sobie zwrot pieniędzy za zaplanowane zajęcia, na których nie pojawiły się jej córki?
...
Witam. Zarezerwowaliśmy pobyt w hotelu ponad 2 miesiące temu. Dostaliśmy potwierdzenie rezerwacji. Wpłaciliśmy zaliczkę. Dostaliśmy fakturę zaliczkową. W wyznaczonym terminie stawiliśmy się w hotelu, dopłaciliśmy pozostałą kwotę, dostaliśmy FV. Zameldowano nas.
Następnego dnia dostajemy informację, że zaszła pomyłka w systemie rezerwacyjnym z winy operatora płatności i nasz pobyt jest dużo droższy, i hotel domaga się dopłaty. Co w zaistniałej sy...
Dzień dobry, mój starszy znajomy nie ma najbliższej rodziny (żona, dzieci) i chce przepisać na mnie swój dom z działką.
Mam w związku z tym dwa pytania.
1.Czy lepiej zrobić to w formie darowizny za życia, czy aby spisał testament? (Jest to osoba po 60tce, schorowana). Oczywiście w tym pierwszym przypadku, by zachował prawo dożywotniego mieszkania w domu. Może jest jakaś inna forma?
2.W domu obecnie poza znajomym mieszka jego siostrzeniec z żon...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: