Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?...
Mój obecny partner ma syna w akcie urodzenia wpisane jest tylko jego imię. Dziecko ma nazwisko matki. Partner od dwóch miesięcy płaci dobrowolnie 500zł plus robi zakupy dla małego jak go zabiera kupuje ubranka itp. sprawa w sądzie w toku. Matka dziecka robi problemy żąda od ojca dziecka zaległych alimentów których nie ma zasądzonych. Co w takiej sytuacji robić?...
Jestem osobą, która ukończyła 18 lat. Studiuje zaocznie, pracuje na pół etatu (najniższa krajowa- Ok. 1400 zł netto) za studia płace 600 zł.
Moja mama odcięła nas (mnie, ojca, rodzeństwo) mimo płacenie rachunków od internetu, prądu, wody.
Dom, w którym mieszkamy jest na nią, sąd wydał decyzje, że po sprzedaży rodzice podzielą się pieniędzmi po 50%.
Czy mogę ubiegać się od niej o alimenty?
Słyszałam, że jeśli chodzi o studiowanie zaocznie jest...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: