Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?
Mam pytanie. Czy składając wypowiedzenie z pracy (umowa stała), pracodawca może zwolnić mnie z pracy wcześniej, czyli w okresie wypowiedzenia? Jestem w okresie ochronnym (mam powyżej 61 lat)....
Dzień dobry
Czy urzędnik lub prezydent miasta ma obowiązek udzielenia informacji kto dzierżawi teren należący do gminy i w jakim terminie trwa umowa i jaka jest podstawa prawna tej dzierżawy? Jeśli nie dzierżawię a zajmuję i dbam o teren to mogę ponieść konsekwencje?
Opis sytuacji:
Ostatnio blisko mojego domu zaczęły rozrastać się krzaki i typowe zielsko itd. W te krzaki były powyrzucane butelki i inne śmieci. Posprzątałem to i dbam, kosze tra...
Osoba X została zatrudniona 1 września na 3/4 etatu.
Po 1 tygodniu zachorowała i przeszła na L4 na 5 dni, po powrocie do pracy po 2 dniach okazało się, że osoba ta dostaje kwarantanne ponieważ w miejscu pracy jest covid.
Czy osobie tej nie należy sie wynagrodzenie za czas L4 i kwarantanny?
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: