Prawo jazdy.

Robiłam kurs na prawo jazdy w 2011 roku. Zdawałam w OSK egzamin praktyczny, do teorii nie przystąpiłam wtedy, dopiero w tym roku. Teraz chciałabym sprawę dokończyć. Od OSK nie otrzymałam kart jazd, tylko umowę i rachunek. Oni karty jazdy zniszczyli. Nie chcą wystawić żadnego zaświadczenia o ukończeniu kursu, namawiają do ponownego wykupienia kursu. Teoretycznie kurs jest dożywotni, no ale bez ukończonych obydwu egzaminów wtedy nie uznają go jako zakończony. Czy ktoś może podpowiedzieć jak podejść do tematu? W starostowie niezbyt wiedzą co dalej.
Po tylu latach dla mnie było jasne, że się do nich zgłaszam, wykupuje powiedzmy 10 jazd żeby ogarnąć auto itd., zdaję egzaminy wewnętrzne i idę dalej, ale oni mają z tym problem i " najlepiej wykupić nowy kurs"
anonim cytuj
02-03-2024
Proszę zapoznać § 18. - Szkolenie osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, instruktorów i wykładowców. Rozporządzeniem MINISTRA INFRASTRUKTURY I BUDOWNICTWA z dnia 4 marca 2016 r. Niestety ale OSK nie ma obowiązku tych kart tak długo trzymać pozostaje udać się do Starostwa aby wyciągnąć z archiwum. O ile po takim czasie nie zostały zniszczone.

anonim cytuj
02-03-2024
Jak to się ma do tego, że kurs jest dożywotni? Czy OSK nie powinna mieć informacji o tym na jakim etapie zakończono kurs?

anonim cytuj
02-03-2024
Przeczytała pani § 18 z rozporządzenia tam jest dokładnie ile czasu OSK może przechowywać dokumentację, pozostaje pani archiwum. A kurs jest dożywotni jak go się zakończy a tu brak jednego egzaminu wewnętrznego czyli mamy kurs przerwany.

anonim cytuj
02-03-2024

Sugerowane Tematy

Regulamin pracodawcy dotyczący oddawania krwi
W regulaminie pracodawcy zaznaczone jest, że oddanie krwi powinno zostać zgłoszone z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. Czy takie działanie jest zgodne z prawem?...
Bank opóźnia wystawienie listu mazalnego.
Witam, kiedyś wynikła taka sytuacja, że moja mama wzięła kredyt na otworzenie firmy, pod hipotekę, niedawno z ojcem spłaciliśmy całkowicie ten kredyt, bo mama zmarła w 2017 roku. Bank w którym brała kredyt przestał istnieć i został przejęty przez większy bank. Pani w ów banku poinformowała nas o liście mazalnym, tylko, że coś się to bardzo przedłuża, co można zrobić z tym faktem?, pani która nas obsługuje nie ma jak by w tym winy, tłumaczy się gł...
pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego
Dzień dobry , może ktoś miał z Was taką sytuację , dziś syn zaznaczam pełnoletni odebrał pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego . I teraz jak to wygląda od 2012 r , rozwód z orzeczeniem z winy męża , mąż przebywa w DE , alimenty za jego zgoda 250 euro , płaci po orzeczeniu rozwodu przez jakieś 9 miesięcy , pożnij już nic , zero kontaktu z synem który wtedy ma lat 12 , sprawa ląduje w sądzi...
Jak wynająć mieszkanie bez ryzyka?
Jak zabezpieczyć się przed lokatorami? Będę wynajmować mieszkanie i nie chciałabym znaleźć się w sytuacji ze ktoś nie będzie płacić i zajmować mieszkanie. Czy można np. spisać taka umowę ze jeśli osoba nie będzie płacić to wyraża zgodę na eksmisję z mieszkania? Czy to będzie poprawne prawnie i obroni mnie?...

Wyszukiwarka