Prawo jazdy.

Robiłam kurs na prawo jazdy w 2011 roku. Zdawałam w OSK egzamin praktyczny, do teorii nie przystąpiłam wtedy, dopiero w tym roku. Teraz chciałabym sprawę dokończyć. Od OSK nie otrzymałam kart jazd, tylko umowę i rachunek. Oni karty jazdy zniszczyli. Nie chcą wystawić żadnego zaświadczenia o ukończeniu kursu, namawiają do ponownego wykupienia kursu. Teoretycznie kurs jest dożywotni, no ale bez ukończonych obydwu egzaminów wtedy nie uznają go jako zakończony. Czy ktoś może podpowiedzieć jak podejść do tematu? W starostowie niezbyt wiedzą co dalej.
Po tylu latach dla mnie było jasne, że się do nich zgłaszam, wykupuje powiedzmy 10 jazd żeby ogarnąć auto itd., zdaję egzaminy wewnętrzne i idę dalej, ale oni mają z tym problem i " najlepiej wykupić nowy kurs"
anonim cytuj
02-03-2024
Proszę zapoznać § 18. - Szkolenie osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, instruktorów i wykładowców. Rozporządzeniem MINISTRA INFRASTRUKTURY I BUDOWNICTWA z dnia 4 marca 2016 r. Niestety ale OSK nie ma obowiązku tych kart tak długo trzymać pozostaje udać się do Starostwa aby wyciągnąć z archiwum. O ile po takim czasie nie zostały zniszczone.

anonim cytuj
02-03-2024
Jak to się ma do tego, że kurs jest dożywotni? Czy OSK nie powinna mieć informacji o tym na jakim etapie zakończono kurs?

anonim cytuj
02-03-2024
Przeczytała pani § 18 z rozporządzenia tam jest dokładnie ile czasu OSK może przechowywać dokumentację, pozostaje pani archiwum. A kurs jest dożywotni jak go się zakończy a tu brak jednego egzaminu wewnętrznego czyli mamy kurs przerwany.

anonim cytuj
02-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca może narzucić wykorzystanie urlopu?
Jestem 30 dni na okresie wypowiedzenia czy pracodawca ma prawo kazać mi iść, na 25 dniowy zaległy urlop z zeszłego roku zamiast mi go wypłacać?...
Postępowanie alimentacyjne.
Ojciec dziecka ma zaległość alimentów 28 miesięcy zgłosiłam do prokuratury przestępstwo niealimentacji. W czasie postępowania ojciec zapłacił za dwa bieżące miesiące, na poczet zaległości żadnej wpłaty. W zeznaniach ojciec potwierdza ze zarabia 10 razy tyle co rata alimentów. Prokuratura dziś umorzyła postepowanie. Miał ktoś podobnie? Jakieś rady? Oczywiście będę się odwoływać....
Zaparkowałam auto marketem przy ścianie i jakiś element konstrukcyjny spadł na auto. Co mam w tym momencie zrobić?
Mam problem. Zaparkowałam auto pod dużym marketem przy ścianie. I niestety po powrocie z zakupów jakiś element konstrukcyjny spadł na auto. Sklep podał nr polisy. Po zgłoszeniu do ubezpieczyciela i oględzinach auta, ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania, bo koszt naprawy przewyższa wartość auta. Co mam w tym momencie zrobić? Jestem bez auta i bez pieniędzy na nowe auto....
Wypowiedzenie umowy najmu z miesięcznym wyprzedzeniem.
W umowie najmu mieszkania jest zapis o wypowiedzeniu najmu z miesięcznym wyprzedzeniem. Właściciel się połapał że nie znalazł naiwnych jeleni na darmowe pieniążki co miesiąc i takie wypowiedzenie dostarczył. Termin tego wypowiedzenia wypada niefortunnie parę dni przed wypłata uniemożliwiając wyprowadzkę w tym terminie, w domu mieszka dziecko. Co mogę zrobić w takiej sytuacji?...

Wyszukiwarka