Prawo jazdy.

Robiłam kurs na prawo jazdy w 2011 roku. Zdawałam w OSK egzamin praktyczny, do teorii nie przystąpiłam wtedy, dopiero w tym roku. Teraz chciałabym sprawę dokończyć. Od OSK nie otrzymałam kart jazd, tylko umowę i rachunek. Oni karty jazdy zniszczyli. Nie chcą wystawić żadnego zaświadczenia o ukończeniu kursu, namawiają do ponownego wykupienia kursu. Teoretycznie kurs jest dożywotni, no ale bez ukończonych obydwu egzaminów wtedy nie uznają go jako zakończony. Czy ktoś może podpowiedzieć jak podejść do tematu? W starostowie niezbyt wiedzą co dalej.
Po tylu latach dla mnie było jasne, że się do nich zgłaszam, wykupuje powiedzmy 10 jazd żeby ogarnąć auto itd., zdaję egzaminy wewnętrzne i idę dalej, ale oni mają z tym problem i " najlepiej wykupić nowy kurs"
anonim cytuj
02-03-2024
Proszę zapoznać § 18. - Szkolenie osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami, instruktorów i wykładowców. Rozporządzeniem MINISTRA INFRASTRUKTURY I BUDOWNICTWA z dnia 4 marca 2016 r. Niestety ale OSK nie ma obowiązku tych kart tak długo trzymać pozostaje udać się do Starostwa aby wyciągnąć z archiwum. O ile po takim czasie nie zostały zniszczone.

anonim cytuj
02-03-2024
Jak to się ma do tego, że kurs jest dożywotni? Czy OSK nie powinna mieć informacji o tym na jakim etapie zakończono kurs?

anonim cytuj
02-03-2024
Przeczytała pani § 18 z rozporządzenia tam jest dokładnie ile czasu OSK może przechowywać dokumentację, pozostaje pani archiwum. A kurs jest dożywotni jak go się zakończy a tu brak jednego egzaminu wewnętrznego czyli mamy kurs przerwany.

anonim cytuj
02-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy mogę się wyprowadzić z dziećmi?
Witam. Od pewnego czasu mam problem z partnerem. Mam dwóch synów starszy z pierwszego związku ma 14 lat a młodszy ma niecały rok z tego związku. Starszy syn ma zespół aspergera. Głównym problemem jest to że partner zaczął źle traktować starszego. Ubliża mu i za niekiedy bzdury wyznacza mu kary np. zakaz używania laptopa na kilka dni bo dostał minus za aktywność na wf. Syn że względu na aspergera ma swoje nawyki i nie da się ich zmienić. Trwam w t...
Czy najemca musi płacić ubezpieczenie mieszkania?
Czy wynajmujący ma prawo żądać od najemcy opłacenia ubezpieczenia za mieszkanie?...
Dozór policyjny
Mam dozór policyjny sama sobie dni wybrałam dwa razy w miesiącu muszę się meldowac. Ale w grudniu wypada 25 czyli 1 dzień świąt i będę u rodzicow policja nie zgodziła się na inny dzien meldunku bo system nie przepusci. Gdzie mam się zgłosić o zmianę tego dnia to tylko jednorazowa sytuacja do prokuratury która wniosła o dozór?...
Wypadek w pracy.
Potknięcie w pracy. Pracodawca chce przenieść całą winę na pracownika. Sytuacja wygląda następująco - podczas przemieszczania się w zakładzie nastąpiło potknięcie o drewniany element czego następstwem była utrata równowagi i uderzenie kciukiem o metalowy przedmiot. Pracodawca twierdzi, że miejsce było dobrze oświetlone oraz czyste ( oprócz drewnianego przedmiotu) i jedynie moja nieuwaga jest wina wypadku. Czy jest jakaś szansa obrony pracownika?...

Wyszukiwarka