Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Pozew o alimenty na studia.
Jeśli rodzice nie chcą płacić alimentów na studia w momencie gdy takowe się należą, to kiedy należy złożyć pozew? Chodzi mi o to, czy można go złożyć np. na pięć czy cztery miesiące przed rozpoczęciem studiów, czy dopiero gdy rok akademicki się już zacznie? Jeśli to drugie, to wydaje mi się to trochę dziwne, skoro sprawy sądowe mogą trwać przez wiele miesięcy.....
Pozew o podwyższenie alimentów.
Złożony pozew o podwyższenie alimentów na początku sierpnia z zabezpieczeniem roszczenia. Dopiero w tamtym tygodniu sędzia zwrócił akta i pozew został wysłany do drugiej strony. Dalej brak odpowiedzi na zabezpieczenie. Czy to normalna procedura czy tylko u mnie wygląda to inaczej ? Ojciec nie utrzymuje kontaktu mimo, że są ustalone sądownie. Potrafił nie odzywać się po kilka miesięcy, w grudniu minie 3 lata jak ostatni raz widział córkę. Dziecko...
Urlop na żądanie.
Mam następujące pytanie: z 26 dni urlopu wypoczynkowego za chwilę wykorzystam ostatnie dwa w październiku i to będą wszystkie z 22 dni zaplanowanych. Z 4 dni urlopu na żądanie wykorzystałem już 2 i zostały 2 do wykorzystania. Ku mojemu zdziwieniu dostałem wczoraj grafik na listopad z dwoma dniami urlopu pod koniec tegoż miesiąca. Takie pytanie: czy przełożony przed końcem roku może tak od siebie wpisać resztę dni z urlopu na żądanie bez zgody pra...
Kolizja w czasie pracy samochodem służbowym.
Witam, Mam taka sytuację. Byłam zatrudniona w pewnej firmie jako magazynier, sprzedawca ale w rzeczywistości pracowałam jako kierowca (badania miałam zrobione). Przywiozłam towar pod sklep, miejsce przy drzwiach ma znak zakazu parkowania ale właściciel terenu jak stajemy na kilka minut z towarem nie czepia się. Przyjechałam, wyładowałam towar, popatrzyłam w lusterka było pusto (bo za mną też jest zakaz parkowania), odpaliłam silnik, zapaliłam św...

Wyszukiwarka