Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Komornik nie przekazuje mi alimentów na dziecko.
Dzień dobry, mam pytanie daLam ojca dziecka do komornika, a w sumie moja pani Adwokat to załatwiała. w zeszłym miesiącu komornik sciagna pieniądze od ojca, nie dostalam z tego ani złotówki, bo niby bierze pierwsze pieniądze on a później dla mnie sciaga. czy takie jest prawo, zeby zabrał cala sumę? w tym miesiącu tez juz sciagna pieniądze od ojca dziecka i nie przekazal. co zrobic w takiej sytuacji? dziekuje za pomoc ...
Odzyskanie długu od znajomego.
Czy ktoś miał doświadczenia z odzyskiwaniem długów. Pożyczyłem koledze z pracy znaczną kwotę. Posiadam jako dowód bankowe potwierdzenie przelewu .Do tego zachowałem korespondencję w tej sprawie na Mesengerze. Moje pytanie jest czy warto zakładać sprawę cywilną i czy moje dowody są wystarczające aby Sąd orzekł nakaz zwrotu. Czy mogę wnosić o odsetki ?...
W Finlandii obowiązkowe jest posiadanie kół na kolcach co w Polsce jest nielegalne.
Mam pytanie. Mieszkam w Finlandii of prawie 4 lat. Na święta planuje się wybrać do rodziców do Polski samochodem. W Finlandii obowiązkowe jest posiadanie kół na kolcach co w Polsce jest nielegalne. Czy jeśli posiadam samochód na Fińskich rejestacjach, to mogę się na coś powołać przy kontroli policji czy misze wyskrobywać kolce? Pytam ponieważ zostały mi 2 miesiące do wyjazdu, więc wole wiedzieć i np. kupić dodatkowe koła, niż potem na parkinku ba...
Przekazanie mieszkania do wynajmu. Co powinno się spisać w protokole?
Dzień dobry, czy w momencie przekazania mieszkania do wynajmu w protokole zdawczo- odbiorczym muszą być spisane wszystkie usterki/zniszczenia? Czy jeżeli nie zostanie to zawarte w protokole sprzed wynajmu, wynajmujący może obarczyć najemcę i w rezultacie np. nie oddać kaucji? Czy można jakoś dowieść braku wyrządzenia szkód przez najemcę?...

Wyszukiwarka