Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Badania okresowe w czasie pracy.
Jak, pod kątem prawnym, można zachować się w następującej sytuacji: pracownicy wykonują badania okresowe w czasie godzin swojej pracy, zazwyczaj większość pracowników wychodzi na 2-3h i to im wystarcza. Ale jest kilka takich osób, które zawsze potrzebują "zerwać się" na 4-5h i to przez 2 lub 3 dni. Łatwo wyliczyć, że w ten sposób przepada im 1-1,5 dnia pracy. Nie mam możliwości zweryfikować czy rzeczywiście potrzebują tyle czasu: może ...
Szkodliwe warunki pracy.
Od kilku lat pracuje w firmie produkującej drut....tzn. na ciągarni...jako tzw. "ciągacz drutu", jednakże w mojej umowie jak i pozostałych pracowników nie widnieje stanowisko pracy jako CIAGACZ DRUTU tylko jako Operator maszyn;(praca jako CIAGACZ DRUTU wiąże się wg ustawy jako szkodliwa dla zdrowia....a jako operator maszyn sami wiemy że nic z tego nie ma. Gdzie i jak zgłosić naruszenie prawa? Wszyscy pracujemy przy ciągarkach...wdycham...
Ograniczenie praw rodzicielskich obojgu rodzicom.
Dzień dobry. W dniu dzisiejszym odbyła się sprawa sądowa o ograniczenie mi i ojcu dziecka praw rodzicielskich oraz nadanie kurateli sądowej i asystentury rodziny. Chciałabym wnieść do sądu o wydanie uzasadnienia oraz odwołać się od podjętej przez sąd decyzji. W jaki sposób powinnam przygotować pisma i czy muszę dodać do tych pism jakieś dodatkowe dokumenty (jeśli tak to jakie)?...
czy komornik moze zająć część nieruchomości
Brat lat 37 ma pełno długów wczoraj był u nas rzeczoznawca bo jakiś wierzyciel dopatrzył się że 1/4 domu jest brata czyli jest współwłascicielem co w tej sytuacji może zadać ten wierzyciel. Wszystko w domu jest moje i mojej mamy oraz moich dorosłych synów. Strach się bać ...

Wyszukiwarka