Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

USTERKA W WYPOŻYCZONYM AUCIE
Witam Pożyczyłem auto na jeden dzień i podczas użytkowania przeskoczył pasek rozrządu i silnik do kapitalnego remontu Kto powinien pokryć koszty naprawy...
spadek. jak sprawdzic co posiadal zmarly dziadek. co jesli mial długi?
zmarł mój dziadek który nie miał zemną kontaktu całe życie. Z tego co wiem nie spisał testamentu a ja jestem spadkobiercą ponieważ dzieci dziadka nie żyją. O jego śmierci zostałem poinformowany przez jego siostrę z półrocznym opóźnieniem. Z rozmowy z jego siostrą wynika że posiadał on same długi oraz nalega ona by odrzucić spadek ponieważ ona jest kolejną osobą po mnie do odziedziczenia spadku i mówi że również chce go podrzucić. Pozostały czas n...
Wynajem mieszkania obcokrajowcą.
Wynajmuję od niespełna roku przez najem okazjonalny mieszkanie parze z Ukrainy (mają karty stałego pobytu, przybyli do Polski przed wojną) + niepełnoletniemu bratu (on przybył po rozpoczęciu wojny, siostra sprawuje opiekę nad nim (jej mama podpisywała to u notarialnie, jednak on kończy 18 lat w połowie roku).) Niedługo kończy się umowa (była na rok) i będziemy chcieli ją z nimi przedłużyć. Moje pytania 1. Jeżeli zrobimy to poprzez aneks do umow...
Czas pracy na gospodarstwie rolnym rodziców.
Witam. Złożyłam dokumenty o zaliczenie czasu pracy w gospodarstwie rodziców. Kadry poprosiły mnie o pismo uzupełniające w którym mam wskazać wykonywane pracę oraz dzienny czas poświęcany na pracę. Będąc niepełnoletnią uczennicą pracowałam w okresie szkolnym 4-6 godzin dziennie od poniedziałku do piątku. W weekendy, wakacje i ferie czas pracy był dłuższy i wynosił nawet ponad 8 godzin. Przygotowując się do napisania tego pisma natrafiłam na infor...

Wyszukiwarka