Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Czynsz od współlokatorów na moje konto.
Wynajmuje wraz z dziewczyną oraz znajomym mieszkanie. Najemca chce otrzymywać pełną kwotę ustaloną w umowie, zamiast trzech przelewów. Wspólnie ustaliliśmy, że ja będę wykonywał przelew za mieszkanie najemcy, a moi współlokatorzy będą przelewać swoją część mnie. Jak to wygląda w kwestii US, przelewy, które trafiają do mnie potraktują jako darowiznę? Jak najlepiej rozwiązać sytuację, przelewania należnej części przez każde z nas?...
Umowa na okres próbny.
Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?...
Odwołanie darowizny.
Moja mama przepisała w darowiźnie działkę na mojego brata, jej syna. Działka została podzielona na dwie części. Jedna jest jego druga jej. Na jej działce stoi dom, w którym mieszka też brat z żoną. Mieszkają tam, nie płacą za nic, nie kupują jedzenia, a wręcz wysługują się moimi rodzicami i tak jakby ograniczają ich funkcjonowanie w tym domu. "Rządzą się". W związku z tym moja mama chciałaby "odwołać" tą darowiznę. Dostali od ...
Zarejestrowanie auta.
Mój ojciec w 2020 roku zarejestrował na mnie samochód. On to zrobił, ja niczego nie podpisywałam. Przez krótki okres użytkowałam ten samochód. Teraz dostałam pismo o zajęciu rachunku na 8k. Jest to kara za niespełnienie obowiązku ubezpieczeniowego owego samochodu. Samochód został przez mojego tatę sprzedany w 2020/21. Co teraz robić? Ojciec ma umowę kupna sprzedaż, ale jeżeli odwołam się to tak jakby przyznam się, że to ja podpisałam dokumenty, a...

Wyszukiwarka