Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Urlop na żądanie
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z nadgodzinami, a mianowicie: Zostało mi jeszcze do wykorzystania 100h urlopu, pracuję w systemie 12godzinnym. W tym miesiącu z powodu braku personelu wzięłam dwie dodatkowe zmiany. Teraz byłam zmuszona wziąć urlop na żądanie, zgłosiłam odpowiednim osobom, załatwiłam zastępstwo. Pytanie moje brzmi: Czy pracodawca może nie zapłacić mi za jedną zmianę nadprogramową w zamian za urlop na żąd...
Darowizna działek budowlanych.
Sprawa przedstawia się następująco. Kilka działek budowlanych należących do dwóch sióstr. W celu uniknięcia dodatkowych kosztów notarialnych, a mianowicie jedna z sióstr chce zachować wszystkie działki, pomysł jest taki aby zrzec się sądownie prawa do spadku tych działek (spadek po zmarłych rodzicach bez żadnych obciążeń), a następnie spłacić siostrę w formie darowizny na konto. Pytanie jest takie czy US nie zinterpretuje tego jako chęć uniknięci...
Gmina chce odkupić kawałek mojej działki na drogę.
Sytuacja wygląda następująco. Posiadam nieruchomość z działką w gminnej miejscowości. Z racji ze jest to działka w samym centrum przy głównym skrzyżowaniu. Wójt chce odkupić ode mnie kawałek działki, ponieważ z racji dużej ilości wypadków chcą wybudować rondo. Na jaką rekompensatę mogę liczyć, tyle po ile chodzą działki z metra czy więcej/ mniej? U kogo mogę zasięgnąć informacji ?...
Czy mogę udostępnic na FB informacje o innej osobie
Witam ! Proszę o konkretna informacje co mi grozi jak udostępnię zdjęcie i imię osoby która poszukuje na fb ? Chce dać nagrodę za podanie jego miejsca zamieszkania i gdzie pracuje ....

Wyszukiwarka