Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

odwołanie popełnienia wykroczenia
Witam. 2 miesiące temu złożyłam zawiadomienie na policji o popełnieniu wykroczenia, którym było przywłaszczenie. Doszłam do porozumienia z tą osobą i chciałabym odwołać swoje zgłoszenie. Jak wygląda procedura w tej kwestii ? Co powinnam napisać we wniosku ?...
Czy mogę skorzystać z L4 na chore dziecko?
Pytanie brzmi: Kiedy mogę skorzystać ze zwolnienia lekarskiego na chore dziecko? Moja sytuacja: Umowa o pracę na czas nieokreślony Sytuacja żony: Jest w trakcie zmiany pracy/branży i ma otrzymać umowę - jednakże ma to być na zasadzie zlecenia - póki co jest zarejestrowana jako bezrobotna I teraz pojawia się pytanie - jak to zlecenie żony musi wyglądać abym ja, jako ojciec mógł skorzystać z L4 w momencie, gdy któreś z dzieci zachoruje? Czy m...
Jak dopisać żone jako współwłaściciela domu?
Mąż odziedziczył przed ślubem dom razem z siostra. Już po ślubie wzięliśmy wspólny kredyt, żeby spłacić siostrę. Wiem, że co dostał mąż przed ślubem jest jego. Jednak on chce, żebym się czuła bezpiecznie i chce mnie wpisać również jako właściciela. Jak się za to zabrać, jaki to koszt?...
Wyrok laczny kar zastepczych pozbawienia wolnosci
Witam mam dwie kary zastępcze pozbawienia wolności. kara podstawowa to 3 miesiące ograniczenia wolności 20 godzin w stosunku miesięcznym oraz 10% z wynagrodzenia zamieniona na 40 dni pozbawienia wolności oraz druga kara ograniczenia wolności w wymiarze 8 miesięcy ograniczenia w wymiarze 30 godzin w stosunku miesięcznym zamieniona na 120 dni pozbawienia wolności. chciałbym złożyc wniosek o wyrok łączny w tych sprawach a co za tym idzie powrócić d...

Wyszukiwarka