Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Doręczenie pozwanemu nakazu zapłaty.
Dzień dobry, co zrobić w sytuacji kiedy komornik nie był w stanie dostarczyć pozwu i nakazu zapłaty do dłużnika? Nie potrafił znaleźć adresu przez inne instytucje. Sąd zawiesił postępowanie z powodu niemożności dostarczenia nakazu zapłaty i powiadomienia dłużnika. Czy to już koniec? Czy warto wnosić zażalenie?...
Zachowek z darowizny mieszkania.
Witam , moja sytuacja jest następująca. 23 lata temu z żoną dałem rodzicom pieniądze na wykup mieszania komunalnego, następnie to mieszkanie rodzice oboje przekazali nam w darowiźnie ze służebnością .Do końca życia mieszkali w tym mieszkaniu. Ojciec zmarł 5,5 roku temu , matka w tym roku. Mam 2 braci , którzy chcą domagać się zachowku. Wiem ,ze część którą otrzymała moja zona , czyli 1/2 nie wchodzi w rachubę , gdyż było to ponad 10 lat temu, a ...
Umowa barterowa.
Czy przy zawarciu umowy barterowej muszę podawać aż tyle danych osobowych pesel, nr dowodu ,imię, nazwisko ,adres zamieszkania . Osobiscie nie znam firmy/osoby z którą mam ją podpisać. Jest to osoba z internetu i obawiam się że za dużo tych danych jest....
Zakłócanie miru domowego
Witam grupowiczów. Mam problem z sąsiadem, którego syn od trzech lat robi sobie tor wyścigowy między budynkami mieszkalnymi, jeżdżąc dzień w dzień na kładzie. Rozmawiałam z jego matką ostatnio interweniowałam u jego ojca, jednak usłyszałam że jeździ po swojej posesji i mam się wynosić. Zgłosiłam sprawę do dzielnicowego powołując się na zakłucanie spokoju w dzień. Usłyszałam że jest to trudne do udowodnienia mimo że mam nagrania z kamery co chłop...

Wyszukiwarka