Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.
anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?
anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.
anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?
anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.
Wynajmuje wraz z dziewczyną oraz znajomym mieszkanie. Najemca chce otrzymywać pełną kwotę ustaloną w umowie, zamiast trzech przelewów.
Wspólnie ustaliliśmy, że ja będę wykonywał przelew za mieszkanie najemcy, a moi współlokatorzy będą przelewać swoją część mnie.
Jak to wygląda w kwestii US, przelewy, które trafiają do mnie potraktują jako darowiznę? Jak najlepiej rozwiązać sytuację, przelewania należnej części przez każde z nas?...
Dowiedziałam się że jestem w ciąży a pracuje na umowę na okres próbny (zostałam zatrudniona na 2 miesiące) umowę mam do końca tego miesiąca. Co teraz? Zostaję na lodzie czy pracodawca musi przedłużyć?...
Moja mama przepisała w darowiźnie działkę na mojego brata, jej syna. Działka została podzielona na dwie części. Jedna jest jego druga jej. Na jej działce stoi dom, w którym mieszka też brat z żoną. Mieszkają tam, nie płacą za nic, nie kupują jedzenia, a wręcz wysługują się moimi rodzicami i tak jakby ograniczają ich funkcjonowanie w tym domu. "Rządzą się". W związku z tym moja mama chciałaby "odwołać" tą darowiznę. Dostali od ...
Mój ojciec w 2020 roku zarejestrował na mnie samochód. On to zrobił, ja niczego nie podpisywałam. Przez krótki okres użytkowałam ten samochód. Teraz dostałam pismo o zajęciu rachunku na 8k. Jest to kara za niespełnienie obowiązku ubezpieczeniowego owego samochodu. Samochód został przez mojego tatę sprzedany w 2020/21. Co teraz robić? Ojciec ma umowę kupna sprzedaż, ale jeżeli odwołam się to tak jakby przyznam się, że to ja podpisałam dokumenty, a...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: