Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Wezwanie do sądu mimo odrzucenia spadku
Witam Mam pytanie dostałam wezwanie o wstawienie się do sądu pomimo że spadek odrzuciłam miesiąc po śmierci mamy wraz z dziećmi minęły już trzy lata. Czy mam się czegoś obawiać wiem że rodzeństwo moje też odrzuciło spadek wraz ze swoim dziećmi w terminie zostaliśmy wezwani wszyscy przez firmę która skupuje długi....
Służebność drogi.
Dzień dobry. Mam pytanie otóż mój tata kiedyś sprzedał działki i w zapisach oddał również służebność drogi która ma ok 5m szerokości. Teraz po trzech latach jeden sasiad który kupił działkę chce oddać sprawę do sądu z powodu że droga jest za wąska bo chce auta stawiać na drodze a nie na swojej działce, wszyscy sąsiedzi musieli by cofnąć swoje ogrodzenia lecz nikomu szerokość drogi nie przeszkadza tylko temu jednemu sąsiadowi. Czy sąd może pójść m...
Czy można przelać bez podatku pieniądze na konto dziecka?
Dzień dobry , odkładam dziecku 500+ zebrała się już ładna sumka, jak skończy 18 lat będzie to kwota około 60 tyś złotych , czy mogę mu ja po prostu przelać bez podatku w końcu to pieniądze dla niego ? Czy tylko do kwoty 36 120,00 ( na ta chwile ) proszę o pomoc jak to ugryźć , pozdrawiam...
Jak odzyskać pożyczone pieniądze?
Jest szansa na odzyskanie pożyczonych pieniędzy (przelew bankowy ) osoba nie kwapi się z ich oddaniem Dodam ,że podane konto nie jest na osobę która pożyczała pieniądze....

Wyszukiwarka