Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.
anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?
anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.
anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?
anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.
Dzień dobry.
Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z nadgodzinami, a mianowicie:
Zostało mi jeszcze do wykorzystania 100h urlopu, pracuję w systemie 12godzinnym. W tym miesiącu z powodu braku personelu wzięłam dwie dodatkowe zmiany. Teraz byłam zmuszona wziąć urlop na żądanie, zgłosiłam odpowiednim osobom, załatwiłam zastępstwo. Pytanie moje brzmi: Czy pracodawca może nie zapłacić mi za jedną zmianę nadprogramową w zamian za urlop na żąd...
Sprawa przedstawia się następująco. Kilka działek budowlanych należących do dwóch sióstr. W celu uniknięcia dodatkowych kosztów notarialnych, a mianowicie jedna z sióstr chce zachować wszystkie działki, pomysł jest taki aby zrzec się sądownie prawa do spadku tych działek (spadek po zmarłych rodzicach bez żadnych obciążeń), a następnie spłacić siostrę w formie darowizny na konto. Pytanie jest takie czy US nie zinterpretuje tego jako chęć uniknięci...
Sytuacja wygląda następująco. Posiadam nieruchomość z działką w gminnej miejscowości. Z racji ze jest to działka w samym centrum przy głównym skrzyżowaniu. Wójt chce odkupić ode mnie kawałek działki, ponieważ z racji dużej ilości wypadków chcą wybudować rondo. Na jaką rekompensatę mogę liczyć, tyle po ile chodzą działki z metra czy więcej/ mniej? U kogo mogę zasięgnąć informacji ?...
Witam ! Proszę o konkretna informacje co mi grozi jak udostępnię zdjęcie i imię osoby która poszukuje na fb ? Chce dać nagrodę za podanie jego miejsca zamieszkania i gdzie pracuje ....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: