Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Argumenty dotyczące ograniczenia praw rodzicielskich
Witajcie drodzy forumowicze, Ostatnio w moim otoczeniu pojawiła się sytuacja, która zmusiła mnie do refleksji na temat ograniczenia praw rodzicielskich. Chociaż nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, starałem się zrozumieć argumenty, które mogą przemawiać za taką decyzją sądu. Chciałbym przedstawić kilka z nich poniżej i poprosić Was, zwłaszcza prawników i osoby, które miały doświadczenie w tej kwestii, o wsparcie i doradztwo. Nieodpowiedni...
Czy można wnieść o alimenty będąc w związku małżeńskim?
Czy można wnieść o alimenty będąc w związku małżeńskim? Nie mamy rozwodu ale już nie jesteśmy razem....
Kolizja parkingowa.
Hej słuchajcie, spowodowałem kolizję (drobna obcierka parkingowa). Jestem w kontakcie z drugim kierowcą i szukamy najlepszego rozwiązania czy pisać oświadczenie czy dogadać się między sobą. Jakie konsekwencje poniosę z tego tytułu jeśli napiszemy oświadczenie dla ubezpieczalni? O ile droższe ubezpieczenie i na jak długo będę miał przez kolejne lata? Płacę 600-800 zł od kilku lat za auto....
Przepuklina
Dzień dobry. Podczas transportu pieszego pracownik doznał urazu Na brzuchu powstało zgrubienie okazało się że to przepuklina pępkowa Przenosił materiał o masie około 12 kg. Powiedzcie proszę czy to wypadek przy pracy....

Wyszukiwarka