Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak złożyć wniosek o odzyskanie prawa jazdy?
Dzień dobry, chciałbym zapytać jak powinien wyglądać i co zawierać wniosek do sądu o odzyskanie prawa jazdy i do jakiego sądu go złożyć. Prawo jazdy zabrane zostało na 3 lata....
Pozew o zapłatę.
Jakie pismo powinnam złożyć w sądzie o odzyskanie pieniędzy za niepłacenie rachunków/czynszu itp.? Osoba zameldowana, która mieszka w moim mieszkaniu od dwóch lat nie dokłada się do opłat....
Medycyna pracy, czy pracownik pokrywa koszta?
Dzień dobry, pracodawca wysłał mnie na badania wstępne do lekarza medycyny pracy, problem jest w tym że firma nie chce pokryć kosztów badania, i muszę płacić sama, pierwszy raz spotykam się z taką sytuacji. Co z tym można zrobić ?...
Najemca spóźnia się z zapłatą
Witam, jestem właścicielem mieszkania które wynajmuje, wynajęłam je na 4 miesiące osobie X natomiast osoba X nie mieszka w tym lokalu tylko jej syn, niestety ale X spóźnia się z opłatą 1 miesiąc, co mogę zrobić w tej sytuacji? Czy mogę wyrzucić syna osoby X z mieszkania?...

Wyszukiwarka