Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia?

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
24-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
24-02-2024
A co jeśli nie został przerwany ?

anonim cytuj
24-02-2024
Jak nie został to biegnie dalej.

anonim cytuj
24-02-2024
Wiadomość strony pozwanej: Pełnomocnik strony pozwanej wnosi o oddalenie powództwa. Wskazuje, iż w
ocenie strony pozwanej maile, które zostały załączone, nie stanowią dowodu
przerwania biegu przedawnienia.
Co trzeba zrobić dalej?

anonim cytuj
24-02-2024
Wszelkie pisma należy kierować za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo chociaż poleconym. Ktoś do kogo został wysłany mail może twierdzić, że go np. nie przeczytał.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

pomoc spadek
Moja matka mieszka na wsi w domu jednorodzinnym, który jest jej własnością. Z racji, że jest alkoholiczką i nie radzi sobie z odpowiednim utrzymaniem nieruchomości, muszę wziąć kredyt na kawalerke, żeby ją przenieść do miasta. Dom chcemy sprzedać i spłącić ów kawalerke. Dodatkowym problem jest zadłużenie rodzicielki w postaci kredytów gotówkowych na kwote 190 000. Z raccji podeszłego wieku do kredytów było wysokie ubezieczenie lecz bank nie chce ...
Pozew o alimenty z zabezpieczeniem.
Witam . Sąd w odpowiedzi na pozew o alimenty z zabezpieczeniem wezwał do przedstawienia zobowiązań finansowych takich jakich kredyty czynsz raty pozwanego. Pozwany nie chce udostępnić takich informacji i bezczelnie się śmieje ze nie dostanę zabezpieczenia jeśli on mi tego nie udostępni . Co robić w takiej sytuacji? Pisać jego zobowiązania na "oko" ? Proszę o pomoc. Facet cały czas robi pod górę i cwaniakuje nie współpracuje....
Prace społeczne.
Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie woln...
Dzierżawa a zasiedzenie.
Witam, ponad 20 lat temu kupiłem 50% udziałów w domu z działką. Inni współwłaściciele nie żyją i nikt nie przeprowadził do tej pory postępowania spadkowego. Chciałbym oddać część działki w dzierżawę sąsiadowi (on odda mi część swojej - tak będzie nam wygodniej bo działki są wąskie i długie). Czy ta dzierżawa wpłynie na możliwość zasiedzenia przeze mnie nieruchomości za 9 lat? Czy to, że z działki będzie korzystał sąsiad nie spowoduje przerwania b...

Wyszukiwarka