Wydziedziczenie dziecka.

Witam. Sytuacja wygląda następująco.
Są rodzice i dwie córki. Rodzice chcą wydziedziczyć córkę A notarialnie, jednocześnie dokonując zapisu że po śmierci dziedziczą oni po sobie. (Umiera matka- dziedziczy wszystko ojciec). Czy córka B jak umrze ostatni rodzic będzie dziedziczyła majątek?
anonim cytuj
24-02-2024
O ile nie będzie innego testamentu to tak.

anonim cytuj
24-02-2024
A czy to wydziedziczenie siostry A cały czas obowiązuje?

anonim cytuj
24-02-2024
Tak, o ile testament nie będzie zmieniony.

anonim cytuj
24-02-2024
Dziękuję za poradę.

anonim cytuj
24-02-2024

Sugerowane Tematy

Jazda pod wpływem alkoholu.
Bliskiej osobie zatrzymano prawo jazdy w Polsce za jazdę pod wpływem alkoholu (0,34mg). Obywatel Polski, prawo jazdy szwajcarskie. Pytanie brzmi czy będzie mógł prowadzić pojazdy w Szwajcarii? Sprawa ciągnie się trzy miesiące. Prawo jazdy zatrzymane. Czy skoro nie jest polskie to w ogóle mają prawo je trzymać? Naczytaliśmy się różnych rzeczy w internecie, chcemy rozwiać wątpliwości. Czy jest tu może adwokat specjalizujący się w takich sprawac...
Dostałam z Sądu rodzinnego zgodę na odrzucenie spadku w imieniu mojej małoletniej córki
Witam. Dostałam z Sądu rodzinnego zgodę na odrzucenie spadku w imieniu mojej małoletniej córki, ale nie jestem pewna co z klauzulą wykonalności, bo Konsul u którego sprawę załatwiam tego wymaga, a ja nic takiego na postanowieniu nie widzę. Czy po jakimś czasie postawienie jest automatycznie prawomocne, czy muszę coś jeszcze załatwić zanim udam się do Konsula?...
Samobójstwo fotografa, jak odzyskać pamiątki ślubne?
Proszę o poradę. Sprawa jest dosyć trudna, ponieważ dotyczy kwestii śmierci. Koleżanka skorzystała z usług fotografa, uprzednio płacąc za usługę wykonania zdjęć ŚLUBNYCH, niestety kilka dni po zdjęciach osoba popełniła samobójstwo. Nie bardzo wiemy co mamy w takiej sytuacji zrobić, czy jest szansa odzyskania jakkolwiek tych udokumentowanych wspomnień bądź chociaż pieniędzy? Jak to wygląda w kwestii prawnej?...
Pierwsza umowa była na 3 miesiące, druga na rok, a tu nagle, znów na 3 miesiące. Proszę o poradę co zrobić w tej sytuacji?
Witam. Obecnie jestem zatrudniona w następujący sposób: pierwsza umowa była na 3 miesiące, druga na rok, a tu nagle, znów na 3 miesiące ( bo niby manager się zmienił), bez zmiany stanowiska pracy. Z tego co rozumiem, wedle kodeksu pracy, pracodawca nie może cofnąć się do tyłu dając mi znów umowę na okres próbny, gdzie wszyscy inni pracownicy dostali po 3 miesiącach pernamentnie kontrakty, nawet ci najsłabsi. Proszę o poradę co zrobić w tej sytuac...

Wyszukiwarka