Co zrobić jeśli pracodawca nie wysłał PITu?

Poprzedni pracodawca nie wysłał PIT 11. Co można zrobić? Prośby o wysyłkę mailem nie odniosły skutku.
anonim cytuj
21-02-2024
Pracodawca ma czas do końca lutego, jeśli nie otrzyma pan PITu to proszę to zgłosić do urzędu skarbowego i pracodawca otrzyma karę.

anonim cytuj
21-02-2024
Ale pit jest tylko pracodawca wymaga osobistego odbioru a ja nie mam możliwości.

anonim cytuj
21-02-2024
Zaloguj się na podatki.gov tam są wszystkie zeznania.

anonim cytuj
21-02-2024
Nie masz obowiązku odbierać osobiście, jeśli już nie pracujesz w tej firmie to obowiązkiem pracodawcy jest wysłanie tobie PITu. A jeśli nie możesz odebrać to notarialnie przekaz komuś bliskiemu upoważnienie do odbioru i ktoś odbierze za ciebie.

anonim cytuj
21-02-2024
Proszę zalogować się do usługi e-Urząd Skarbowy.
Po zalogowaniu można pobrać wszystkie PIT-11 wysłane przez pracodawców/zleceniodawców do urzędu skarbowego.
Jeżeli pracodawca wysłał Twój PIT do urzędu, to na pewno będzie on widoczny w usłudze.
Nie ma co się kopać z koniem.

anonim cytuj
21-02-2024

Sugerowane Tematy

kolizja - nowe dowody
Brałam udział w kolizji, w której policja stwierdziła moje sprawstwo i zarzuciła mi wykroczenie z art. 86 par. 1 k.w. Nie przyjęłam mandatu. Dzień później pozyskałam nagranie z kamery monitoringu, z którego wynika wina tego drugiego kierowcy. Złożyłam nagranie na Policji i złożyłam wyjaśnienia. Policja stwierdziła, że faktycznie popełnili błąd, ale nic nie może już zrobić i i tak musi skierować sprawę do Sądu, który mnie uniewinni. Co mogę zrobić...
Problem z sąsiadem który robi z mieszkania śmietnik. My sąsiedzi cierpimy a spółdzielnia nic z tym nie robi.
Dzień dobry. Mamy problem z sąsiadem z klatki. Mianowicie jest to kompulsywny zbieracz, zbiera wszystko co się da że śmietnika, ma cały balkon wypchany tymi gratami nie mówiąc o tym co sie dzieje w jego domu. Sąsiad ten ma koło 90 lat i mieszka z synem który mu pomaga w zbieraniu. 3 lata temu od niego była inwazja moli. W tym roku jest pełno much. Mieszkam w pionie nad nim i zabijam Ok 50 much dziennie. W jego oknach miedzy roleta a oknem z zewn...
monitoring przy domu
Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie ...
Wynajem mieszkania obcokrajowcą.
Wynajmuję od niespełna roku przez najem okazjonalny mieszkanie parze z Ukrainy (mają karty stałego pobytu, przybyli do Polski przed wojną) + niepełnoletniemu bratu (on przybył po rozpoczęciu wojny, siostra sprawuje opiekę nad nim (jej mama podpisywała to u notarialnie, jednak on kończy 18 lat w połowie roku).) Niedługo kończy się umowa (była na rok) i będziemy chcieli ją z nimi przedłużyć. Moje pytania 1. Jeżeli zrobimy to poprzez aneks do umow...

Wyszukiwarka