Co zrobić jeśli pracodawca nie wysłał PITu?

Poprzedni pracodawca nie wysłał PIT 11. Co można zrobić? Prośby o wysyłkę mailem nie odniosły skutku.
anonim cytuj
21-02-2024
Pracodawca ma czas do końca lutego, jeśli nie otrzyma pan PITu to proszę to zgłosić do urzędu skarbowego i pracodawca otrzyma karę.

anonim cytuj
21-02-2024
Ale pit jest tylko pracodawca wymaga osobistego odbioru a ja nie mam możliwości.

anonim cytuj
21-02-2024
Zaloguj się na podatki.gov tam są wszystkie zeznania.

anonim cytuj
21-02-2024
Nie masz obowiązku odbierać osobiście, jeśli już nie pracujesz w tej firmie to obowiązkiem pracodawcy jest wysłanie tobie PITu. A jeśli nie możesz odebrać to notarialnie przekaz komuś bliskiemu upoważnienie do odbioru i ktoś odbierze za ciebie.

anonim cytuj
21-02-2024
Proszę zalogować się do usługi e-Urząd Skarbowy.
Po zalogowaniu można pobrać wszystkie PIT-11 wysłane przez pracodawców/zleceniodawców do urzędu skarbowego.
Jeżeli pracodawca wysłał Twój PIT do urzędu, to na pewno będzie on widoczny w usłudze.
Nie ma co się kopać z koniem.

anonim cytuj
21-02-2024

Sugerowane Tematy

Zakaz zbliżania.
Witam, zostałem skazany na 7 miesięcy w zawieszeniu na 2 lata za przemoc wobec narzeczonej. Poszedłem na ugodę okazałem skruchę i do wszystkiego się przyznałem i jeszcze na etapie postępowania pogodziłem się z narzeczoną, wróciłem do mojego mieszkania gdzie mieszka również ona i dzieci i zaczęliśmy normalnie funkcjonować jako rodzina. Ze względu na to że poszedłem na ugodę, nic nie wycofywaliśmy zwłaszcza, że ja do winy jak najbardziej się poczuw...
czy muszę płacić za leczenie w szpitalu psychiatrycznym jeśli wygasło mi ubezpieczenie?
Szanowni Państwo! Z dniem dzisiejszym, czyli 30. września 2021 r. kończy mi się ubezpieczenie w ZUSie. Przebywam aktualnie w szpitalu psychiatrycznym w Samodzielnym Wojewódzkim Zespole Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej w Warszawie (Oddział IV, sala nr 6). Jestem w nim od dnia 8. września 2021 r. Mam 28 lat, dotychczas, byłam ubezpieczona przez swoją uczelnię- Katolicki Uniwersytet Lubelski im. Jana Pawła II w Lublinie. Jednak z powodu, (wg ...
Oszczędności osobiste a majątek wspolny
Przed zawarciem związku małżeńskiego zarowno ja jak i zina mieliśmy swoje oszczędności które stanowiły nasz majątek osobisty. W trakcie związku środki te przelaliśmy na nasze wspólne konto. Część środków wykorzystaliśmy ma wspólne potrzeby, a to co zostało rozdysponowaliśmy na różne rachunki oszczędnościowe, lokaty, obligacje. Czy w tym momencie stanowią one już majątek wspolny, czy przy ewentualnym rozwodzie i podziale majątku można traktować je...
Wypadek w pracy - odszkodowanie
Witam proszę o poradę chodzi o to że 5.09 miałam wypadek w pracy podczas ujęcia złodzieja. Od tego czasu byłam na zwolnieniu. 18.09 było ono przedłużone do dnia 25.09 (tego dnia miała być wizyta u chirurga ortopedy). Lecz została ona przełożona na dzisiaj. Lekarz uzupełnił druk OL-9. Wstawił datę zakończenia leczenia jako dzisiejsza tj. 23 września. I tu moje pytanie czy nie stracę możliwości odszkodowania skoro leczenie kończy się wcześniej o dw...

Wyszukiwarka