Co zrobić jeśli pracodawca nie wysłał PITu?

Poprzedni pracodawca nie wysłał PIT 11. Co można zrobić? Prośby o wysyłkę mailem nie odniosły skutku.
anonim cytuj
21-02-2024
Pracodawca ma czas do końca lutego, jeśli nie otrzyma pan PITu to proszę to zgłosić do urzędu skarbowego i pracodawca otrzyma karę.

anonim cytuj
21-02-2024
Ale pit jest tylko pracodawca wymaga osobistego odbioru a ja nie mam możliwości.

anonim cytuj
21-02-2024
Zaloguj się na podatki.gov tam są wszystkie zeznania.

anonim cytuj
21-02-2024
Nie masz obowiązku odbierać osobiście, jeśli już nie pracujesz w tej firmie to obowiązkiem pracodawcy jest wysłanie tobie PITu. A jeśli nie możesz odebrać to notarialnie przekaz komuś bliskiemu upoważnienie do odbioru i ktoś odbierze za ciebie.

anonim cytuj
21-02-2024
Proszę zalogować się do usługi e-Urząd Skarbowy.
Po zalogowaniu można pobrać wszystkie PIT-11 wysłane przez pracodawców/zleceniodawców do urzędu skarbowego.
Jeżeli pracodawca wysłał Twój PIT do urzędu, to na pewno będzie on widoczny w usłudze.
Nie ma co się kopać z koniem.

anonim cytuj
21-02-2024

Sugerowane Tematy

Jakie są konsekwencje braku badań medycyny pracy?
Chciałam się dopytać jakie są konsekwencje braku badań medycyny pracy, zarówno wstępnych jak i okresowych? Pracuje w mojej obecnej firmie na umowę o pracę od ponad 4 latach lat i nigdy nie miałam zleconych żadnych badań - ani na początku ani później. Dopiero ostatnio ktoś ze znajomych wspomniał że wybiera się na te badania i dopiero wtedy zaświeciła mi się lampka w głowie. Wiem że to moja własna głupota i powinnam tego dopilnować, ale wcześnie...
Przestępstwo popełnione wiele lat temu.
Witam chciałem zadać pytanie, jeśli ktokolwiek popełni przestępstwo np. oszustwo internetowe powyżej 500pln, lub kradzież etc. w wieku 12/13 lat, i po skończeniu 20 lat (przez osobę, która popełnia przestępstwo) nagle ktoś po czasie je zgłosi, jak taka osoba odpowiada przed sądem? jako nieletni? Znalazłem na ten temat artykuł i przeczytałem że jeśli osoba popełni przestępstwo w wieku 12 lat i zostanie to zgłoszone po tym jak skończyła 18 to odpow...
Czy będąc w ciąży mogę podjąć prace w innym zakładzie pracy?
Witam serdecznie chciałam się poradzić ponieważ jestem w niezręcznej sytuacji otóż wygląda to tak: Aktualnie jestem w 7 tygodniu ciąży pracowałam w warunkach gdzie musiałam dźwigać dlatego mój ginekolog wystawił mi zwolnienie problem jest w tym ze nie przepracowałam miesiąca i L4 mam niepłatne a umowa kończy mi się 31.12 która na pewno nie zostanie mi również przedłużona. Czy jeżeli lekarz niema żadnych zastrzeżeń do innej pracy oczywiście takie...
Sprzedaż mieszkania.
Witam. Chce sprzedać mieszkanie, aby zakupić większe. Właścicielem jestem ja i w drugiej równej części mój małoletni syn . Muszę złożyć wniosek do sądu o pozwolenie na sprzedaż, ale na wniosku jest zapisek, o podaniu nr konta bankowego małoletniego do jego części. W jaki sposób w następnej kolejności mam zakupić nieruchomość z tą częścią syna, czy to znowu oznacza wniosek do sądu? Druga kwestia, to samo mieszkanie jest w stanie do generalnego rem...

Wyszukiwarka