Co zrobić jeśli pracodawca nie wysłał PITu?

Poprzedni pracodawca nie wysłał PIT 11. Co można zrobić? Prośby o wysyłkę mailem nie odniosły skutku.
anonim cytuj
21-02-2024
Pracodawca ma czas do końca lutego, jeśli nie otrzyma pan PITu to proszę to zgłosić do urzędu skarbowego i pracodawca otrzyma karę.

anonim cytuj
21-02-2024
Ale pit jest tylko pracodawca wymaga osobistego odbioru a ja nie mam możliwości.

anonim cytuj
21-02-2024
Zaloguj się na podatki.gov tam są wszystkie zeznania.

anonim cytuj
21-02-2024
Nie masz obowiązku odbierać osobiście, jeśli już nie pracujesz w tej firmie to obowiązkiem pracodawcy jest wysłanie tobie PITu. A jeśli nie możesz odebrać to notarialnie przekaz komuś bliskiemu upoważnienie do odbioru i ktoś odbierze za ciebie.

anonim cytuj
21-02-2024
Proszę zalogować się do usługi e-Urząd Skarbowy.
Po zalogowaniu można pobrać wszystkie PIT-11 wysłane przez pracodawców/zleceniodawców do urzędu skarbowego.
Jeżeli pracodawca wysłał Twój PIT do urzędu, to na pewno będzie on widoczny w usłudze.
Nie ma co się kopać z koniem.

anonim cytuj
21-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy na zwolnieniu lekarskim można zwolnić pracowników?
Hejka proszę o pomoc Czy na zwolnieniu lekarskim można zwolnić pracowników? I czy wypowiedzenie umowy o pracę zaczyna się w dniu wystawienia? Czy doręczenia do pracowników? Czy dopiero jak wrócą ze zwolnienia lekarskiego? Umowa na czas nieokreślony o pracę. Pracodawca chce zaoszczędzić kasę i zwolnic ludzi i płacić im na lewo pod stołem gotówkę tylko mniejsza kwota najniższa krajowa. Pracodawca zalega z pensja za 2 lub 3 miesiące jest niewia...
Zastarszenie w internecie
Wystawiłam w internecie negatywna opinie jednej z firm na temat procesu rekrutacji (opinia na Google maps). Nie podałam tam imion i nazwisk, a opisałam jedynie nieprofesjonalne podejście do kandydata. Dostałam od nich meila, że jeśli nie usunę opinii oskarża mnie o pomówienia. Czy to jest zgodne z prawem i coś mi grozi? Nie podałam tam nazwisk, opisałam jedynie sytuację jaka miała miejsce w stosunku do mojej osoby....
umowa zlecenia a L4 i niewykonanie zlecenia
Osoba zatrudniona na umowę zlecenie ma wykonywać pracę 5 x w tygodniu (sprzątanie). W umowie jest punkt, że swoją pracę może zlecić innej osobie. Osoba ta przez najbliższe 10 dni jest na zwolnieniu lekarskim (opłaca zasiłek chorobowy) . Czy ta osoba ma obowiązek znaleźć zastępstwo za siebie aby zlecona praca została wykonana? Czy ja jako zlecający muszę szukać sam zastępstwa? Będę wdzięczny za wyjaśnienie....
Kupiliśmy mieszkanie, od 2 miesięcy pojawiają się pluskwy. Czy ten przypadek łapie się na rękojmie nieruchomości?
Dzień dobry, w zeszłym roku kupiliśmy z mężem mieszkanie z rynku wtórnego. Od 2 miesięcy w mieszkaniu pojawiają się pluskwy. Udało nam się zaobserwować, że wchodzą oknem, więc przychodzą od któregoś z sąsiadów. Po tej 2 miesięcznej walce z tym robactwem, jesteśmy też pewni, że pluskwy już były w tym mieszkaniu przed naszym wprowadzeniem. Znaleźliśmy sporo śladów w różnych zakamarkach mieszkania. Na pewno nie są to świeże ślady, bo odkąd tutaj mie...

Wyszukiwarka