Co zrobić jeśli pracodawca nie wysłał PITu?

Poprzedni pracodawca nie wysłał PIT 11. Co można zrobić? Prośby o wysyłkę mailem nie odniosły skutku.
anonim cytuj
21-02-2024
Pracodawca ma czas do końca lutego, jeśli nie otrzyma pan PITu to proszę to zgłosić do urzędu skarbowego i pracodawca otrzyma karę.

anonim cytuj
21-02-2024
Ale pit jest tylko pracodawca wymaga osobistego odbioru a ja nie mam możliwości.

anonim cytuj
21-02-2024
Zaloguj się na podatki.gov tam są wszystkie zeznania.

anonim cytuj
21-02-2024
Nie masz obowiązku odbierać osobiście, jeśli już nie pracujesz w tej firmie to obowiązkiem pracodawcy jest wysłanie tobie PITu. A jeśli nie możesz odebrać to notarialnie przekaz komuś bliskiemu upoważnienie do odbioru i ktoś odbierze za ciebie.

anonim cytuj
21-02-2024
Proszę zalogować się do usługi e-Urząd Skarbowy.
Po zalogowaniu można pobrać wszystkie PIT-11 wysłane przez pracodawców/zleceniodawców do urzędu skarbowego.
Jeżeli pracodawca wysłał Twój PIT do urzędu, to na pewno będzie on widoczny w usłudze.
Nie ma co się kopać z koniem.

anonim cytuj
21-02-2024

Sugerowane Tematy

Właściciel wyrzucił mnie z mieszkania podstępem.
Mieszkanie wynajęte na podstawie umowy najmu na rok czasu, w lutym tego roku. Właściciel przyszedł z niezapowiedziana wizyta, twierdząc, że chce zmienić w umowie, to o co prosiłam dwa tygodnie wcześniej tj. usunięcie z niej innego lokatora, który w tymże mieszkaniu już nie zamieszkuje. Nadmienię tylko, że wizyta odbyła się w sobotni poranek, we wczesnych godzinach, nazywając rzeczy po imieniu, wyciągnął mnie z łóżka. Dał mi do podpisania "...
Oszustwo - brak zapłaty za faktury wystawione na kogoś innego.
Witam. Zgłosił się do mnie skład budowlany w którym zostały wzięte towary na kwotę około 5tys. Okazało się, że faktura jest wystawiona na dane mojej firmy i skład budowlany oczekuje, że za to zapłacę. Towar wziął mój znajomy, który uciekł do Niemiec. W składzie mają jego oświadczenie, że zobowiązuje się do zapłaty, ale stał się dla nich nieosiągalny i teraz zgłaszają się do mnie po pieniądze. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Zgłosić się na polic...
Czy to mobbing?
Czy sugerowanie pracownikowi wzięcia urlopu z powodu braku zadań dla niego w pracy to mobbing ? Moj pracodawca przyznał, ze to normalne i tak się robi. Nikt u mnie w firmie się temu nie sprzeciwia. Jednak mi się to nie podoba i uważam, ze nie powinna być nakładana taka presja. Ostatnio nie zgodziłam się na wzięcie urlopu i usłyszałam poniżającą mnie odpowiedz, która brzmiała ,,co tam Ci teraz Twoj mąż podpowiada?’’. Zgłosiłam to do przełożonego m...
Sprzedaż mieszkania w trakcie umowy najmu.
Od 6 lat wynajmuję mieszkanie. Zawsze w terminie robię opłaty. Kilka dni temu właściciel poinformował mnie, że mieszkanie zostało wystawione na sprzedaż, a ja mam prawo pierwokupu. Niestety Bank nie udzieli mi tak wysokiego kredytu, a jedynie 1/3 potrzebnej kwoty. W rozmowie właściciel powiedział, że w związku z tym da mi wymówienie. Nie mam dokąd się wyprowadzić. Jak ta sytuacja ma się prawnie. Może mnie po prostu wyrzucić? Proszę o pomoc. D...

Wyszukiwarka