Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Odstąpienie od umowy przedwstępnej.
Umowa przedwstępna była do 30.09.2023. Kupujący nieruchomość z rynku wtórnego załatwili wszystkie dokumenty potrzebne do finalizacji umowy. Pozostał tylko notariusz. Zbywca nieruchomości miał donieść dokument ze swojego banku, lecz ciągle się ociągał, twierdził, że będzie jutro, za tydzień. Jednym słowem zwodził. Zbywca odstąpił od umowy, gdyż twierdzi że umowa przedwstępna była do 30.09 i do umowy przyrzeczonej nie doszło. Jak tu wygląda spr...
Rezygnacja z kupna działki budowlanej.
Dzień dobry, zdecydowałem się na kupno działki budowlanej. Z właścicielem działki ustaliliśmy już cenę. Mieliśmy też ustalony termin podpisania umowy notarialnej. Wszystko było w zasadzie gotowe. Niestety z przyczyn osobistych musiałem zrezygnować z kupna tej działki. Właściciel grozi mi sądem za to, że zrezygnowałem, a się "umawialiśmy" i że przeze mnie "stracił ponad tydzień czasu". Czy w związku z tym, właściciel będzie mia...
Ubezwłasnowolnienie a długi.
Brat mojej znajomej jest alkoholikiem z długami. jego długi sięgają ponad 200 tysięcy złotych przez pożyczki, a banki nadal mu ich udzielają. znajoma była w urzędzie, by spytać co może zrobić, by mu pomóc. poradzili, żeby go ubezwłasnowolniła. zaczęła kompletować papiery, by do tego doprowadzić, ale wtedy zaczęły być silniejsze przymrozki i zaczęło być jej po prostu szkoda, że on śpi na ławce. poszła na policję, żeby dopytać się, czy na pewno nie...
Podwójne pobranie pieniędzy.
W piątek płaciłam za paliwo na stacji benzynowej. 160 zł gotówka i 130 zl blikiem. Pierwsza transakcja blik na terminalu odrzucona - dostałam kopie, ale pieniądze zostały pobrane z konta. Pan mi się pytał czy mogę zapłacić karta, powiedziałam, ze nie posiadam. Zapłaciłam na drugim terminalu tez blikiem i płatność przeszła. Mam jutro dzwonić na stacje jednak blik nie został zwrócony. Czy ktoś miał podobna sytuacje? Bank zrzuca na stacje, stacja ...

Wyszukiwarka