Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Przebywam na urlopie wypoczynkowym i prawdopodobnie zostanę z niego wezwana. Czy mam obowiązek odebrać telefon od pracodawcy?
Przebywam na urlopie wypoczynkowym. Wiem, że najprawdopodobniej zostanę wezwana z urlopu - brakuje pracowników. Czy mam obowiązek odebrać telefon od pracodawcy? Jak wygląda powiadomienie pracownika o tym, aby wrócił z urlopu ( forma pisemna/telefoniczna)? Dziękuję za ewentualne odpowiedzi....
Złożenie pozwu o eksmisję.
Wprowadziłem się do lokalu, którego jestem właścicielem, a w którym również zamieszkuje dwójka najemców (za sprawą pełnomocnika; umowa ustna). Dwa miesiące przed przeprowadzką nakazałem im opróżnić lokal. Niestety nie wyrobili się. Pierwszego miesiąca zawarliśmy umowę pisemną. Po jej zakończeniu na następny miesiąc była de facto umowa ustna (opłaty co 2 tygodnie). Oboje lokatorów to emeryci i pomimo werbalnych deklaracji z ich strony nie przekład...
Urlopu z tytułu siły wyższej.
Mam niepełnosprawnego członka rodziny, nie jestem opiekunem aczkolwiek biorę na siebie odpowiedzialność za pomoc przy wizytach lekarskich - jest to osoba na wózku. I tutaj mam pytanie, chciałam w pracy skorzystać z urlopu z tytułu siły wyższej, aczkolwiek pracodawca uważa że to nie kwalifikuje się pod to. Dodam, że grafik pracy mamy układany na miesiąc i dopiero po ułożeniu go dowiedziałam się, że odbędzie się wizyta lekarska. Czy pracodawca ma r...
Podszywanie się i wykorzystywanie wizerunku jednego z rodziców.
Witam serdecznie I proszę o poradę. Syn mojej znajomej mieszkający z nią skradł tożsamość swojej matki i założył co najmniej kilkanaście kont w różnych sklepach internetowych podając tam jej nazwisko i adres oraz swój adres mailowy /matka nie wie jaki. Ciągle zamawia drogie rzeczy. Pod nieobecność matki odbiera paczki. Matka dowiaduje się o tym często dopiero gdy przychodzą ponaglenia zapłaty. Matka płaci wszystkie rachunki i tylko kilkakrotnie...

Wyszukiwarka