Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy po L4.
Moja siostra została zwolniona z pracy, po powrocie ze Zwolnienie lekarskiego. Była związana z pracodawca umowa na czas nieokreślony. Zwolnienie było spowodowane załamaniem nerwowym I trwało 3 miesiące. Pracodawca argumentuje swoja decyzje niekompetencja pracownika. Podając 6 dat na przestrzeni ostatniego półrocza, w których twierdzi ze siostra nie wywiązała się z powierzonych obowiązków. Kolejny argument który przedstawia to naruszenie warunków ...
Konflikt przy zdaniu wynajmowanego lokalu.
Dzień dobry, zdaje lokal i wyszedł konflikt... chodzi o to, że na ścianach były jakieś półki, kilka dziurek do zaklejenia i pomalowania, baner na zewnątrz wisiał jedna płytka jest zbita na podłodze lekko i właściciel mówi że trzeba położyć całą nowa podłogę bo takich płytek nie ma, ścianę zagipsować i pomalować całą, na zewnątrz elewacje ściągnąć i położyć nową mimo 4 kołków. Dostaje rachunek na naście tysięcy (wymieniłem tylko kilka z tych rzecz...
Darowizna po ślubie od rodziców.
Witam, jeśli jestem po ślubie i rodzice chcą mi zrobić darowiznę za którą kupimy działkę i postawimy dom a mąż za swoje go wykończy ,czy w razie rozwodu z mężem ona ma jakieś prawa do tej darowizny (darowizna zostanie zgłoszona do urzędu skarbowego)? Dziękuję za odpowiedzi . PS. Nie planuję rozwodu ale życie pisze różne scenariusze....
Wymeldowanie lokatora.
Witam. Chciałabym zasięgnąć informacji, jak wygląda sprawa wymeldowania lokatora. Sprawa przedstawia się następująco: Nieruchomość należy do nas już od kilku lat i ponieważ sami jej nie zamieszkujemy, chcielibyśmy ją sprzedać. Problem polega na tym, że w jednym z dwóch mieszkań przebywa na stale zameldowana teściowa. Nie posiada ona żadnych praw do nieruchomości, nawet nie posiada umowy najmu. Mieszka tam od zawsze a po śmierci męża nie nabyła...

Wyszukiwarka