Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy najmu.
Witam ,chciałbym zapytać się o wypowiedzenie umowy przez najemcę tzn. mnie . Wprowadziłem się do tego mieszkania 4 lata temu ,umowa była podpisana na okres roku z miesięcznym wypowiedzeniem i po roku automatycznie przeszła na czas nieokreślony z miesiąca na miesiąc . Chciałbym teraz się wyprowadzić z mieszkania ze względu głownie na wynajmującego i jego zachowanie ,czynsz płace co miesiąc ,czasami płaciłem go z góry na dwa miesiące bo miałem nadw...
Wyłudzanie pieniędzy od pracowników przez kierowników?
Witam. Pracuję obecnie w jednej z popularnych sieci supermarketów jako pracownik najniższego szczebla. Ostatnio mieliśmy niespodziewaną wizytę Sanepidu. Wypadła bardzo źle i sklep otrzymał karę, którą zapłaciło dwóch z-ców kierownika, którzy byli na tamtej zmianie. Dowiedziałem się jednak od jednego z nich, że karę mają również zapłacić pracownicy, ponieważ "utrzymanie czystości sklepu to ich zbiorowa odpowiedzialność". Suma została r...
Nękanie ze strony byłej partnerki o zwrot jej własności.
Sytuacja wygląda następująco, od kilku miesięcy była partnerka nęka mnie z domaganiem się oddania jej własności, ale nie chce po to przyjechać, bo ją to będzie kosztować ponad czterokrotnie, ani też nie odbiera wysyłek za pobraniem, bo ubzdurała sobie, że ma to być na mój koszt i ostatnio praktycznie co tydzień idzie na policję w tej sprawie, że ja mam jej rzecz i jej nie wysyłam, potem policjant do mnie dzwoni i muszę mu to samo cały czas mówić,...
Mieszkanie otrzymane w darowiźnie
Witam, Mam mieszkanie otrzymane w darowiźnie (3 lata temu) - czy mogę dopisać męża do mieszkania przed upływem 5 lat? I czy w sytuacji sprzedaży mieszkania mąż będzie musiał zapłacić podatek od wzbogacenia się od części którą otrzyma ode mnie w formie darowizny jeśli nie minie okres 5 lat? ...

Wyszukiwarka