Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Jestem w trakcie podziału majątku. Na skutek braku porozumienia z byłym mężem w ustaleniu wartości mieszkania i samochodu (jedno niebotycznie zawyżone przez niego drugie nierealnie niskie). Sąd powołał rzeczoznawców, których wycena jest zbieżna z wartościami podawanymi przeze mnie. Strategia mojego eks - to wykończenie mnie kosztami sądowymi, on pieniądze ma. Czy zawsze Sąd kosztami opinii obciąża strony po połowie? Postawa drugiej strony jest ni...
Witam wszystkich!.Otóż moja sytuacja wygląda tak.Pracuje w firmie,gdzie zatrudniają na kontrakt b2b.Ja nie mam własnej działalności gospodarczej,ale jest taka możliwość, aby inny pracownik który ma działalność wziął mnie pod siebie.No i tak zrobiłem,tamten pracownik dał mi umowe o prace na pół etatu,i problem pojawia się przy wypłacie.Pracuje jako kurier i tam rozliczają za adres,pod koniec wystawiają fakture,no i wiadomo składka zus i podatek do...
Witam macocha pokazała mi testament ojca w którym rzekomo po śmierci mojego taty stała się właścicielką wszystkiego co zostawił i tu mam wątpliwości gdyż ojciec wielokrotnie mówił mi że zmienił testament dodatkowo macocha nie odczytuje tego testamentu gdyż twierdzi że skoro jest jedyną spadkobierczynią to nie musi tego robić i nie zrobi gdyż musiała by opłacić podatek od wzbogacenia i twierdzi że po pięciu latach nie będzie musiała takowego podat...
Sprawa wygląda tak: Od rodziców dostałam darowiznę na zakup mieszkania. Jest umowa, darowizny, w której jest wskazany cel darowizny. Pieniądze darowane na konto, wszystko zgłoszone jak należy.
Za te pieniądze zostało kupione mieszkanie, ale w akcie notarialnym jest napisane, że pieniądze pochodzą z majątku wspólnego mojego i mojego męża. Nie jest możliwe abyśmy mieli taką kwotę odłożoną na koncie dodatkowo do tego co dostałam w formie darowizny....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: