Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Pytania dotyczące ulgi podatkowej. Pracodawca zmniejszył wypłatę, czy można odzyskać te pieniądze?
Witajcie, problem dotyczy mojego chłopaka. Pracuje w jednej firmie na dwie umowy, jedna jest to umowa o pracę a druga umowa zlecenie żeby sobie dorobić, dostaje 2 wypłaty za dwie umowy, najniższa krajowa a zlecenie ma płatne od godziny. Z końcem sierpnia skończyła mu się umowa o pracę i dostał nawet świadectwo pracy, aneks dostał dopiero kilka dni później z datą od 1 września, wypłata to najniższa krajowa. We wrześniu wypłata za sierpień z umo...
Kontrola pracownika na L4.
Przebywam właśnie na chorobowym, jest to mój pierwszy dzień. Wcześniej nigdy nie korzystałem z tego przywileju osoby pracującej. Będąc dociekliwym chciałem zorientować się co mogę będąc na L4. Większość formułek jest dla mnie w zupełności zrozumiała, ale dwie kwestie tworzą wyłącznie niejasności i chciałbym uzyskać od życzliwej osoby wyjaśnienie. 1." Czy nie wykorzystuje zwolnienia lekarskiego od pracy w sposób niezgodny z jego celem."...
Mój ojciec ma liczne zadłużenia i zajęcia komornicze, w jaki sposób się przed tym uchronić oraz swoją rodzinę?
Witam. Mój ojciec ma liczne zadłużenia i zajęcia komornicze na pensji. Czy w związku z tym jest możliwość, że ja jako córka będę musiała te zadłużenia spłacać? Jeśli tak, w jaki sposób się przed tym uchronić oraz swoją rodzinę (mojego męża i dzieci)? Dziękuję pozdrawiam....
Czy synowa dziedziczy w przypadku śmierci męża?
Jakiś czas temu zmarł mój dziadek. Pół roku później zmarł jego syn, a mój wujek. Sprawa spadkowa nie była przeprowadzona. Czy żona wujka dziedziczy po dziadku część mieszkania należną wujkowi, jako, ze zmarł on po dziadku, czy całą jego część dziedziczą tylko jego dzieci?...

Wyszukiwarka