Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Czy mogę po 4 dniach zgłosić na Policję kolizję podczas parkowania, gdzie mam oświadczenie tej osoby, iż przyznaje się do spowodowania kolizji?
Pan 76lat, próbował zaparkować pomiędzy dwoma autami, gdzie kompletnie nie było miejsca na trzecie. Wjeżdżał tyłem i zawadził nim o moje auto, powodując szkody.
Wezwałem policję na miejsce, od razu po kolizji. Ale odwołałem, bo starszy pan zaczął mnie prosić, że biedny, że chory itd...
Teraz ten człowi...
Szukam pomocy z takimi problemem. Niedawno kupiliśmy dom z rynku wtórnego. Przed zakupem bank i notariusz sprawdzali nieruchomość, mieliśmy wgląd w księgę, mapkę itp., z których jednoznacznie wynikało, że nasz adres to dajmy na to Biedronki 1.
Po przeprowadzce okazało się, że sąsiedzi którzy mają dom na rogu ulicy Biedronki i Lidla używają naszego adresu. Nawet wg google maps ich dom to Lidla 30, a nasz Biedronki 1 ale oni sobie napisali na domu...
Za chwilkę kończy mi się 3 miesięczny okres próbny którego nie chce przedłużać, umowę mam podpisana do 16, zaś 12 grudnia mam zabieg i prawdopodobne będę musiał iść na l4 teraz pytanie czy mam obowiązek uprzedzić szefostwo o takiej sytuacji czy mogę iść na l4 a od 16 grudnia moja umowa automatycznie wygaśnie. Moje szefostwo i ja wspólnie zdecydowaliśmy że dalsza współpraca nie ma sensu....
Pisałam pozew o podwyższenie alimentów, po miesiące dostałam pismo z sądu czy zgadzam się na mediacje, zgodziłam się, ale mam przedstawić tabelaryczny wykaz kosztów utrzymania dziecka wraz z tym kiedy wzrosły koszty tego utrzymania. Jak to zrobić? Skoro od 11 lat dziecko nie miało nigdy podwyższonych alimentów no i koszty wzrastają wraz z wiekiem i potrzebami dziecka. Byłam u prawnika i powiedział, żeby w tabeli napisać ile było kiedyś a ile tera...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: