Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Emerytura po zmarłym, oddać czy nie ?
Witam, czy ktoś się orientuje jak to jest z emeryturą po zmarłym rodzicu? Moja mama zmarła 21 stycznia, a 24 stycznia przyszła cała emerytura, która zaraz przelałam na moje konto z powodu wydatku na pogrzeb, bo niestety te 4 tys. z ZUS nie wystarczyło. Czy tak może być czy będę musiała zwrócić tą emeryturę ?...
W Finlandii obowiązkowe jest posiadanie kół na kolcach co w Polsce jest nielegalne.
Mam pytanie. Mieszkam w Finlandii of prawie 4 lat. Na święta planuje się wybrać do rodziców do Polski samochodem. W Finlandii obowiązkowe jest posiadanie kół na kolcach co w Polsce jest nielegalne. Czy jeśli posiadam samochód na Fińskich rejestacjach, to mogę się na coś powołać przy kontroli policji czy misze wyskrobywać kolce? Pytam ponieważ zostały mi 2 miesiące do wyjazdu, więc wole wiedzieć i np. kupić dodatkowe koła, niż potem na parkinku ba...
Czy muszę płacić/utrzymywać ojca?
Witam. Czy muszę płacić/utrzymywać ojca? Moi rodzice rozwiedli się ok. 15 lat temu przez rok ojciec opłacał alimenty na mnie i na rodzeństwo. Potem zaprzestał alimenty były pobierane z funduszu przez mamę. W między czasie pracował trochę tu trochę tam, też za granicą i nie powiem gdy wracał robił prezenty. Mama alimentów od niego nie odbierała były wysłane pocztą na adres, ale mama ich nie odbierała bo czasem je wysłał potem parę miesięcy nic. W...
Czy mąż może skorzystać z tych ustawowych 2 dni opieki na dziecko?
Jestem na urlopie macierzyńskim, dziecko ma 8 miesięcy. Czy mąż może skorzystać z tych ustawowych 2 dni opieki na dziecko, czy nie skoro ja przebywam na macierzyńskim?...

Wyszukiwarka