Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Przesłuchanie 16-latka
Witam. Czy policja może przesłuchać 16 latka w charakterze świadka bez obecności rodziców? Czy ja jako matka mogę być przy tym przesłuchaniu?...
Problem z agencją nieruchomości.
Mam problem z agentem nieruchomości, który zajmował się lub raczej miał zajmować sprzedażą mojej działki. Zrobił zdjęcia z drona ,wstawił ofertę sprzedaży na 2 portalach i w sumie na tym jego praca się skończyła. Nie mam żadnej umowy podpisanej. Pan wstawił ofertę na wyłączność . Chcę zakończyć tą niby współpracę, ponieważ nic się nie dzieje w kwestii sprzedaży, nie podoba mi się jego podejście i ciągły brak czasu na jakiekolwiek rozmowy , nawe...
Przekształcenie działki z rolnej na budowlaną.
Teściowe będą przepisywać na nas dom, ale dopiero za rok, jak zostaną przekształcone działki z rolnych na budowlane, aby równo podzielić dom. My z mężem chcemy zacząć już w ten dom inwestować. I tutaj pytanie, co możemy zrobić aby jakoś się zabezpieczyć, gdyby teściowie jednak zmienili zdanie, a pieniążki już zainwestujemy. Może jakaś umowa? Czy ona może być wiążąca? Nadmienie, że nie mieszkamy z teściami....
Nadużycie władzy przez straż miejską.
Witam sprawa wygląda następująco w Lipcu tego roku będąc na Rynku ze znajomymi nagle straż miejska podjechała do naszego jednego znajomego skontrolować go my ze znajomymi próbowaliśmy się dowiedzieć o co chodzi lecz Funkcjonariusze nas odganiali i mówiliśmy że za chwilę będziemy wiedzieć byliśmy w trakcie zabawy był to początek weekendu podszedłem jeszcze raz zapytać o co chodzi funkcjonariusz straży miejskiej wyciągnął Gaz pieprzowy w takiej Duż...

Wyszukiwarka