Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Mam 22 lata , pracuję na umowie o pracę od grudnia . Mam 21 lat. Od grudnia nie zgadzało mi się wynagrodzenie. Pomimo prób do pracodawcy nie otrzymywałam pasków rozliczeń, dopiero w marcu otrzymałam w/w paski i okazało się, że pracodawca od 1 wyplaty pobierał podatek 12%. Jestem zwolniona z podatku do 26 roku życia. Proszę o pomoc jakie poczynić kroki. Również nie jestem osobą uczącą się. Po rozliczeniu pit okazał się zerowy....
Cześć, mam takie pytanie, składając wniosek o ubezwłasnowolnienie, można wnioskować o wyłączenie ze sprawy osobę, której wniosek dotyczy? Nie chodzi o pominięcie biegłych, a brak konieczności bycia na sprawie, dla tej osoby będzie to bardzo duży stres, co potwierdza sam wniosek, nie chciałbym musieć targać tej osoby po sądach i tak nachodzi się po biegłych, z resztą już nie pierwszy raz....
Ojciec nie chce płacić alimentów na dziecko (niepełnosprawne) bo twierdzi że przecież mam 500+, świadczenia, zasiłki i pieniądze na subkoncie w fundacji na leczenie dziecka. Twierdzi ze mam lepsze dochody niż on i wręcz to ja powinnam mu dokładać pieniądze. Zaznaczę ze do zbiórki na leczenie się nie przyczynił twierdząc ze nie potrafi udostępnić postu. Czy ojciec dziecka ma prawo nie płacić alimentów jeżeli w rzeczywistości ja dostaje większe pi...
Moja mama przepisała mi dom, w zapisie jest dożywotnie zamieszkanie. Teraz jest ciężko chora, leżąca, niezdolna do samodzielnej egzystencji. Nie jestem w stanie się nią opiekować bo mam niepełnosprawne dzieci. Czy mogę znaleźć jej miejsce w DPSie czy muszę zapewnić jej opiekę w domu?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: