Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Rezygnacja z usług firmy cateringowej.
Cześć, moi rodzice zamówili catering ze słynnej z telewizji firmy i z którego chcieliby zrezygnować. Posiłki przestały dojeżdżać, kilkukrotnie brakowało któregoś dania (i wszyscy już wiedza o jaka firmę chodzi ? ) czy przyjechała zupełnie z inną kalorycznością. W przeciągu tygodnia brakowało przy tylko jednej diecie 3x podwieczorka, raz nie przyjechało nic.. Z biegiem czasu kurier przestał dostarczać pojemniki coraz częściej a spytany czemu tak j...
Niekompetencja sędziny
Witam Złożyłam pozew rozwodowy 27.06.2023. Do dzisiaj nic się nie dzieje ze strony sędziny, w pozwie złożyłam o zabezpieczenie alimentów na dzieci i zabezpieczenie opieki nad nimi do rozprawy ponieważ chcę się w spokoju wynieść od męża który ma założoną Niebieską kartę o znecanie się psychiczne nade mną. O tym też poinformowana została sędzina którą prowadzi moją sprawę. Do dzisiaj zero odzewu dalej nie ma zabezpieczenia alimentów, opieki nad ...
Dziedziczenie długów.
Jak wygląda sprawa dziedziczenia długów? Mama ma długi, które ciągle rosną, czy jestem zagrożona, że coś przejdzie na mnie? zabiorą mi jakąś moją własność? Czy zameldowanie w mieszkaniu, którego właścicielem jest mama, ma jakiś wpływ? ...
Czy nauczyciel może sprawdzić zawartość plecaka dziecka?
Taka sytuacja: dziecku szkole zginely drobne rzeczy. Mama tego dziecka przychodzi do szkoly i karze pokazac innemu dziecku caly swoj plecak przy nauczycelce w celu sprawdzenia czy nie ma tam zaginionych rzeczy. Czy to jeat zgodne z prawem??? Jaki art.? ...

Wyszukiwarka