Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Pożyczka/zwrot pożyczki
Dostałam przelew na konto od znajomej na kwotę ponad 40.000 zł tytułem pożyczka. Zwróciłam jednak na konto spowrotem te pieniądze tego samego dnia tytułem zwrot pożyczki. Czy muszę zgłaszać ta pożyczkę do US? Czy rezygnacja z pożyczki i odesłanie tego samego dnia może być powodem do braku konieczności zgłaszania??...
Zwolnienie z pracy w trakckie ciąży
Dzień dobry, to mój pierwszy post tutaj bardzo proszę o pomoc i bez hejtu. Jestem zatrudniona już od prawie 3 lat na umowę o pracę. 2 umowy były po roku teraz trzecia na 10 miesięcy. Umowa kończy mi się w sierpniu. Pracodawca stwierdził że mi jej nie przedłuży już i żebym szukała innej pracy. A ja się właśnie dowiedziałam że jestem w ciąży. 6 tydzień. Czy ma prawo mnie zwolnic w tej sytuacji?...
Wynajęte mieszkanie a egzekucja komornicza.
Moja dziewczyna, która mieszka w wynajętym ze mną mieszkaniu dostała wezwanie egzekucyjne od komornika. Praktycznie wszystkie urządzenia w mieszkaniu są moje czy komornik może w ogóle wejść do tego mieszkania ?...
Udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia.
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zach...

Wyszukiwarka