Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Witam, mojej narzeczonej od około 3 lat wpływają środki z zaległych alimentów(jej biologiczny ojciec nie płacił alimentów przez 18 lat) teraz poszedł gdzieś do pracy i co jakiś czas komornik coś jej przeleje ale np. w tamtym roku było to jakieś 2 tyś bo jej biologiczny ojciec albo nie miał pracy albo pracował na lewo, teraz zaczął wypisywać do teściowej że idzie do sądu i będzie się starał o umorzenie alimentów, czy ma do tego prawo?...
Dzień dobry ,
Chciałam zapytać jak to wygląda w sytuacji gdy umiera ojciec , alkoholik, od lat zero kontaktu z dziećmi. Zły człowiek.
Kto pokrywa koszty pochówku. Będę wdzięczna za odpowiedź....
Na rozmowie rekrutacyjnej od razu została zaproponowana propozycja pracy. Został ustalony pierwszy dzień pracy, stawka wynagrodzenia również została zatwierdzona przez obie strony. 3 dni przed rozpoczęciem pracy pracodawca zadzwonił z informacja ze jednak nieaktualne. Czy w tym wypadku obowiązuje umowa ustna? Przez okres oczekiwania na "pierwszy dzień pracy" nie była poszukiwana inna praca z racji dogadania warunków z pracodawcą....
Sytuacja mojego bliskiego znajomego wygląda następująco:
Całe życie mieszkał z babcią, którą w pojedynkę, pracując - opiekował się do końca Jej dni.
Nie zostawiła ona jednak testamentu (najprawdopodobniej), oraz nie przepisała na niego swojej własności.
Po Jej śmierci w pojedynkę i na własny koszt zorganizował pogrzeb i ją pochował.
Zmarła była wdową z jedną córką - matką mojego znajomego.
Nigdy nie interesowała się swoją matką, można rzec, ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: