Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Uszkodzona przesyłka.
Zamówiłem telewizor o wartości 3 tys. ze sklepu internetowego X-kom. Po dostarczeniu opakowanie nie było uszkodzone. Rozpakowałem go po 2 tygodniach. Okazało się, że tv jest uszkodzony (ściśnięty pasem na busie i tv pęknięty od ściśnięcia). Zgłosiłem reklamacje do sklepu. Tv zabrali i po 1,5 miesiąca upominania się o rozpatrzenie reklamacja przyszła odmowa. Powód, że przewoźnik odmówił zwrotu pieniędzy z powodu, że reklamacja została zgłoszona za...
Właściciel mieszkania podwyższył czynsz.
Właściciel mieszkania podwyższył czynsz o 800zł. Nie jesteśmy w stanie tyle płacić. Nie zgodziliśmy się on nakazał nam pisać wypowiedzenie. Na chwilę obecną możemy mieszkać u znajomych za opiekę nad ogrodem. Kto teraz pisze wypowiedzenie my czy on? To stare mieszkanie mamy opłacone do 15go....
Umowa dożywocia, czyli mieszkanie w zamian za opiekę.
Witam mam takie pytanie opiekuję się osobą, która nie ma rodziny osoba ta chce mi przepisać swój dom w zamian za tą opiekę. Jak to najlepiej załatwić?...
Wada ukryta samochodu po zakupie.
Witam. Dwa miesiące temu kupiłam samochód. Przy zakupie samochodu właściciel zapewniał, że auto nigdy nie uczestniczyło w żadnej kolizji. Dziś po podłączeniu komputera do samochodu mechanik stwierdził, że auto bite. Sprawdzam auto w CarVertical ( wiem że miałam to zrobić przy zakupie, ale niestety, zaufałam sprzedawcy) i okazało się, że samochód miał dwa wypadki. Pytanie : czy mogę zwrócić samochód, jak to zrobić?...

Wyszukiwarka