Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Witam. Pod koniec października zostało mi przyznane l4, stosunek mojej pracy kończył się 1 listopada, kiedy byłam na zwolnieniu. Niebawem kończy mi się l4, lecz z pewnością będę miała je przedłużone. Czy lekarz wystawiający mi l4 ma jakąś informację w systemie, że nie pracuję już w tej firmie? ...
Witam, mój mąż będąc kawalerem kupił dom posadowiony na działce 500m2. Był to stary budynek nadający się do gruntownej modernizacji bądź rozbiórki. Po zawarciu małżeństwa, na działce rozpoczęliśmy wspólnie budować nowy dom a stary został rozebrany. Mamy wspólnotę majątkową. Wszelkie plany budowy i pozwolenia są na męża. Wydatki na budowę domu pochodziły z naszych wspólnych dochodów. Trochę finansowo pomogli moi rodzice a także mój ojciec pomagał ...
Jak wygląda sytuacja zagranicznej matki rodzącej polskiego obywatela? Z dziewczyną spodziewamy się dziecka i chcielibyśmy przeprowadzić się, rodzić w Polsce i mieszkać tu na stałe. Czy taka osoba jest traktowana jak zwykły obcokrajowiec, czy jako matka Polaka ma specjalne prawa stałego pobytu, ubezpieczenia, ubiegania się o obywatelstwo itp.? Szukam przepisów, ale nie widzę nic na ten temat....
Czy jeżeli skorzystam ze stypendium na studiach dla osób niepełnosprawnych ale nie będę uczęszczać na zajęcia to po skreśleniu z listy studentów między 1 a 2 semestrem poniosę jakieś konsekwencje? Będzie należało zwrócić kwotę stypendium do uczelni bądź ponieść karę za to?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: