Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Po wygranych w sprawach sądowych z ZUS
Wygrałem sprawy sądowe z ZUS (w sprawie rekompensaty do emerytury za pracę w warunkach szkodliwych) w pierwszej i drugiej instancji (Sąd Apelacyjny odrzucił apelację ZUS). - czy (i ew. od kogo) dowiem się o ewentualnej kasacji ZUS, - zakładając, że ZUS nie złoży kasacji, ile czasu ma ZUS na realizację wyroku ew. czy muszę składać jakieś pisma/wnioski do ZUS w tej sprawie...
Czy rodzina ma prawo nie udostępnić mi mieszkania?
Niestety życie nie potoczyło mi się jakbym chciała i jestem zmuszona wrócić do mieszkania w którym mieszka moja rodzina. Jestem tam zameldowana lecz nie zamieszkuję już bardzo długo, (mieszkanie miasta). Czy rodzina ma prawo nie udostępnić mi mieszkania?...
Wyrok bez uzasadnienia.
Moja sprawa została rozpatrzona na posiedzeniu niejawnym. Dostałem informację jedynie o wyroku. Aby dostać uzasadnienie, muszę wysłać pismo. Pytanie: kto to w ogóle wymyślił? Dlaczego?...
Rozwiązanie umowy na L4
Dzień dobry ,jestem na zwolnieniu lekarskim.Chciałabym złożyć wypowiedzenie umowy o prace (mam miesięczne ) Czy mogę złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron,z uwzględnieniem urlopu i z dniem ostatnim urlopu rozwiązanie umowy ? Czy lepiej złożyć wypowiedzenie miesięczne i przedłużyć L4 . Nie chce już tam wracać . Czy wypowiedzenie mogę dostarczyć osobiście ? Czy lepiej pocztą? Z góry dziękuje za odp....

Wyszukiwarka