Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Zatankowałam auto i po sprawdzeniu konta (po dwóch dniach) okazało się że pobrało dwa razy pieniądze z karty co powinnam zrobić aby odzyskać pieniądze?...
Dzień dobry,
1) Jeżeli mąż przed ślubem otrzymał w darowiznę działkę , na której postawił dom - odbiór domu był miesiąc po ślubie czy ewentualnie po rozwodzie należy się żonie połowa domu i połowa działki ?
2) Jeżeli zona będąc Panna otrzymała notarialnie z zapisem dożywocia działkę z nieruchomością to czy ewentualnie po rozwodzie mężowi należałaby się połowa lub jakąś część?
3) Jeżeli żona po ślubie otrzymałabym notarialnie z zapisem dożywoc...
Dziadek zmarł 3 lata temu. Odziedziczyłam po nim z drugim spadkobiercą dom z działką. Dom wiekowy, do remontu. Uzgodniliśmy słownie, aby partnerka dziadka(obca dla nas osoba) została w nim bezpłatnie do chwili, aż nie zdecydujemy o losie nieruchomości. Kobieta ta jest ok. 80tki, nie utrzymuje kontaktu z rodziną, jest uboga. Gminna opieka społeczna przydzieliła jej opiekuna.
Podjęliśmy decyzję o sprzedaży nieruchomości. Jakie kroki prawne mogę p...
Pracowałam od 2017 r. do 2020 r. na czas nieokreślony
Potem zwolniłam się i po 3 miesiącach znów wróciłam do tej samej firmy czyli od 2020 do 2022 r. bo teraz dostałam wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia.
Nie powinnam mieć miesiąc? Jak się liczy te umowy one się sumują?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: