Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Robiłam kurs na prawo jazdy w 2011 roku. Zdawałam w OSK egzamin praktyczny, do teorii nie przystąpiłam wtedy, dopiero w tym roku. Teraz chciałabym sprawę dokończyć. Od OSK nie otrzymałam kart jazd, tylko umowę i rachunek. Oni karty jazdy zniszczyli. Nie chcą wystawić żadnego zaświadczenia o ukończeniu kursu, namawiają do ponownego wykupienia kursu. Teoretycznie kurs jest dożywotni, no ale bez ukończonych obydwu egzaminów wtedy nie uznają go jako ...
Dzień dobry.
Podczas koszenia trawnika na osiedlu został uszkodzony mój samochód.
Sprawę zgłosiłem do spółdzielni mieszkaniowej ponieważ do niej należy teren.
Spółdzielnia mieszkaniowa przekazała sprawę do właściciela firmy, która zajmuje się koszeniem trawy na osiedlu. Właściciel miał się do mnie odezwać i załatwić sprawę lecz nie miało to miejsca.
Czy swoje roszczenia powinienem kierować do spółdzielni, która zarządza terenem czy do właś...
Sprawa karna z prywatnego oskarżenia o pomówienia.
Czy przeważnie za to jest grzywna.
Do osoby powiedziałem bandyto bo wtargnęła mi do mieszkania w godzinach nocnych.
Czy na pierwszej rozprawie mogę być sam bo nie stać mnie na adwokata....
Witam, czy w trakcie trwania rozwodu (oczekiwanie na pierwszą rozprawę) pozwany może domagać się ode mnie podpisania intercyzy u notariusza? Czy intercyza wiąże się z późniejszym podziałem majątku, o który będę wnosiła?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: