Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Witam. Mam pytanie. Czy pracownik DPS'u będący opiekunem prawnym podopiecznego DPS'u, poświęcający mu czas poza godzinami pracy w przypadku hospitalizacji, spraw sądowych, zeznań na policji -powinien mieć ten czas odliczony z czasu pracy na danym stanowisku u danego parcodawcy? Generalnie pytam czy np. godziny spędzone na policji (jako opiekun prawny) pomniejszają jego czas pracy jako opiekuna w DPS?...
Szukam ratunku. Od 9lat po ślubie dziecko mamy 1 w wieku 4lat leczone onkologicznie. Maz pijący alkoholik z orzeczeniem na piśmie od biegłego psychiatry i psychologa. Pracuje na tzw. "czarno" zarabia, ale nie daje nam na życie, nie płacić na dziekco nie dokłada się do rachunków do raty kredytu za dom,samej na prawdę jest mi ciężko utrzymac dom rachunki i leczenie dziecka. Jak mogę zmusić męża do dokladania się do budżetu i płacenia na d...
Witam, chciałbym przywieźć do Polski większą ilość papierosów mentolowych na własny użytek ze względu na brak dostępu w krajach Unii Europejskiej. Ilość jaką chciałbym przywieść na pewno przekracza limity bezcłowe. Jak mogę przewieść je legalnie i jakie opłaty mogą zostać nałożone?...
Witam. Chciałabym podwyższyć alimenty na syna. Czy muszę wysyłać pismo do sądu, czy możemy podpisać u mediatora dokument i gotowy wysłać do sądu z prośbą o klauzulę wykonalności?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: