Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Skierowanie na badania okresowe, a termin odbycia.
Pracodawca wystawia pracownikowi skierowanie na badania okresowe. Wiadomo, że jest to traktowane jak polecenie pracodawcy i pracownik musi je wykonać. Ale czy pracodawca ma prawo wskazać konkretny termin, który wiąże pracownika? Czy też jedynym terminem jest data końca obowiązywania obecnego orzeczenia lekarskiego?...
Umowa o pracę
Pracuje na umowę o pracę. Pierwsza moja umowa była na 1/2 etatu którą pracodawca zmienił na 1/4 etatu. Pracuję 6 godzin dziennie, płacone mam za 4 godziny a na umowie mam 2. Moje pytanie brzmi co mogę zrobić w tej sytuacji?...
Pomyłkowe zablokowanie konta
Witam ile dni teoretycznie trwa odblokowanie konta bankowego przez komornika? Dodam że konto bankowe zostało zablokowane pomyłkowo, już jest wyjaśnione. Pozdrawiam....
Jak uchronić dziecko przed długami rodziców?
Pytanie do kogoś zorientowanego. Wychowuję sam syna od 4 lat, matka dziecka mimo wyroku nie płaci alimentów, synem praktycznie się nie interesuje, nie pracuje, utrzymuje ją partner. Syn ma już 16 lat i boję się ze jak dorośnie to będzie miał problem z matką gdyż ta prowadzi hulaszczy tryb życia, co powinienem zrobić żeby go od tego uchronić? Dodam tylko ze była partnerka nie ma stałego miejsca pobytu i ciężko ja namierzyć.......

Wyszukiwarka