Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak to jest z budową balkonu? Mam górę domu, na dole mieszkają sąsiedzi, podwórko wspólne. Chciałabym dostawić na słupach balkon. Czy muszę zgłaszać to w urzędzie ? Powinnam mieć projekt ? Czytałam o tym trochę i już sama nie wiem w jednym artykule piszą że to rozbudowa domu a gdzie indziej, że nie....
Mam umowę z firmą x na pozycjonowanie strony. Zaczęło się całkiem ciekawie, frazy z dalekich pozycji szybko wpadły do top10, a umowa obowiązywała stałą kwotę 400zł na wszystkie frazy przy pozycjach 1 - 10.
Im dalej to trwa tym jest gorzej, więc zwyczajnie widzę, że kasują co miesiąc po 400 netto, a nic dalej nie robią, bo pozycje od ponad pół roku z pierwszej piątki zleciały już na 8 czy 9 miejsce.
Mogę ją wypowiedzieć, a wykonawca może żądać o...
Art. 212kk, mój ex partner w kolejnym piśmie do sądu pomawia mnie o zaburzenia psychiczne jako sposób na kontratak, wcześniej pomawiał o przemoc wobec dzieci (bicie i głodzenie) przez co miałam nadzór kuratora, sprawozdania wszystkie na moją korzyść, ani szkoła która widziała odwrotne działania z mojej strony ani przedszkole i kuratorka nie dopatrzyli się niczego złego, biegli również wykluczyli przemoc z mojej strony. Jednak występując do sądu z...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: