Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Dzien dobry. Chcialabym sie dowiedziec czy powinnam zostac poinformowana oficjalnie przez sad lub notariusza ô tym ze moja siostra zostala opiekunem prawnym naszego ojca. Czy potrzebuje jej zgody aby go widywac ? Dziekuje za odpowiedz. ...
Dzień dobry, od kilku dni wynajmuję lokatorom mieszkanie. Proszę powiedzieć, czy muszę mieć ze sobą przy zgłaszaniu w US faktu wynajmu umowę z lokatorami i umowę notarialną? Niestety zostawiłam je w innym mieście, u rodziców.
I kolejne pytanie, którą formę opodatkowania wybrać? Nie znam się na tym kompletnie...
Dzień dobry. Potrzebuję pomocy. Mąż dostał w darowiźnie działkę przed ślubem. Po ślubie rozpoczęliśmy na niej budowę domu, która nadal trwa. Wiadomo podczas budowy koszta są ogromne, dlatego sprzedałam swoje mieszkanie, by fundusze przeznaczyć na ten cel. Ufam mężowi, ale różne historie dzieją się w życiu, dlatego obydwoje podjęliśmy decyzję o przepisaniu działki na współwłasność. Nie wiem tylko jak ugryźć temat i jak oszacować wartość (czy dodać...
Witam, Zapadł wyrok, dostałem 4 miesiące do odsiadki za alimenty, czy jest jakaś szansa, żeby się od tego odwołać bądź warunkowo zawiesić? Do jakiego prawnika mogę się udać i czy to coś pomoże? co mogę w tej sytuacji zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: