Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Licytacja nieruchomości a lokal zastępczy.
Witam. Wierzyciel skierował pismo do komornika o wycenę i zlicytowanie nieruchomości, w której przebywam jako samotna matka z 2 dzieci. Czy ktoś jest zobowiązany dać mi jakiś lokal zastępczy czy mnie zlicytują i z 2 dzieci zostanę na bruku? Jak to wszystko wygląda wg przepisów?...
Jaki numer konta
Witam. Jeśli matka dziecka mówi, że nie ma swego numeru konta (co na pewno nie jest prawdą) i karze wpłacać alimenty na konto siostry rodzonej czy to jest zgodne z prawem i czy powinienem wpłacać na jej siostry pieniądze ? Gdzie mogę iść, by dostać konto matki dziecka ? Proszę o odpowiedź...
Zaległe alimenty.
Witam pisze ,aby dowiedzieć się co mogę zrobić żeby odzyskać zaległość alimentacyjna. Były mąż ma zaległość na prawie 6 tysięcy złotych której nie spłaca. Chciałabym dowiedzieć się co mogę więcej zrobić jednocześnie zaznaczę że co chwilę trafia do zakładów karnych i na synów płaci mama fundusz....
Wysyłanie na urlop bezpłatny
W związku z pandemią pracodawca chce aby pracownicy podpisali urlopy bezpłatne. Inaczej pewnie będą zwolnienia. Na co się powołać odmawiając podpisania wniosku o urlop bezpłatny?...

Wyszukiwarka