Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Odstąpienie od umowy zakupu samochodu.
Witam, czy jest możliwość odstąpienia od umowy zakupu pojazdu? Kolega około 30 dni temu kupił pojazd który ma podłożnice wypchane pianką od osoby prywatnej, wcześniej tego nie było widać jeśli tak to na jaką podstawę prawną można się powołać?...
Ile można wpłacić na konto bez kontroli Urzędu Skarbowego?
Przez rok odkładałem 1600 zł i uzbierałem sporo sumę , i teraz bym chciał je wpłacić do banku bo nie chcę ich trzymam w domu , a te sumę wypłacałem co miesiąc z konta i jest ślad wypłacania i czy mogę wpłaci bez problemu żeby urząd skarbowy się tym nie zainteresował ....
Do jakiego wieku dziecka trzeba płacić alimenty?
Dzień dobry, obecnie córka jest na 3 roku studiów magisterskich, naukę skończy w wieku 24 lat, czy jeśli pójdzie dalej na studia to w dalszym ciągu będę musiał płacić alimenty?...
Do kiedy mam termin na dostarczenie odpisu?
Chciałam się spytać do kiedy mam termin na dostarczenie odpisu? W piśmie w sądzie jest termin 7 dni a list był odebrany w poniedziałek to czas mam do poniedziałku czy do wtorku?...

Wyszukiwarka