Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Dzień dobry,
Zgodziłem się pożyczyć znajomemu niecałe 100 zł. Powiedział, że odda sto. Gdy dostał przelew, kontakt z nim się urwał. Pieniądze miałem odzyskać już następnego dnia, ale minął już tydzień, a wciąż ich nie otrzymałem. Na szczęście mam logi z komunikatora potwierdzające te wydarzenia. Znam imię, nazwisko, miasto i profil na stronie społecznościowej tego kolegi. Dowiedziałem się ponadto, że pieniądze wydał na narkotyki, te naprawdę naj...
Witam,
czy istnieje możliwość pracy u drugiego pracodawcy (na umowę o pracę bądź zlecenie) gdy u pierwszego będę na urlopie bezpłatnym? Bez pisania porozumienia miedzy pra...
Toczy się sprawa o niezgodny dział spadku .Wnioskodawca został całkowicie zwolniony z kosztów sądowych w całości Do tej pory byli powoływani liczni biegli ale nikt nie był zobowiązany do zapłaty zaliczki na biegłych. Przychodziły pisma z sądu dotyczące wysokości wynagrodzeń dla biegłych sądowych. Kto w ostateczności pokryje koszty tych biegłych po zakończeniu postępowania spadkowego. Wszyscy 4rej spadkobiercy dziedziczyli w częściach równych....