Wypowiedzenie umowy na zwolnieniu chorobowym.

Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
anonim cytuj
15-02-2024
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.

anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?

anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Co w przypadku kilku zajęć komorniczych?
Witam, mam na koncie 7 komorników na kwotę przeszło 5 tys. Ilu komorników może zając wypłatę jednorazowo (miesięcznie) z umowy zlecenie? Czy tych 7 podzieli 1 wypłatę całą na siebie, czy jak już jeden zajmie swoją kwotę drugi musi czekać na przyszłą wypłatę za miesiąc i tak po kolei?...
unikanie zapłaty zadośćuczynienia
Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?...
Czy odrzucenie spadku można cofnąć?
Czy odrzucenie spadku można cofnąć? I co jeśli dostałam pismo że moja matka odrzuciła i ja jestem kolejna to co w sytuacji kiedy ona będzie chciała cofnąć swoje oświadczenie woli to co wtedy z moim terminem?...
Podatek od wzbogacenia się.
Takie pytanie - czy moja mama sprzedając kawałek działki budowlanej. Będzie musiała płacić jakiś podatek od wzbogacenia się /sprzedaży? Działka po mężu ,jeszcze na nią nie przepisana....

Wyszukiwarka