Jestem od tygodnia na zwolnieniu chorobowym. Czy pracodawca może mi wypowiedzieć umowę?
Jak to się ma z wypowiedzeniem? Jeśli w kwietniu skończy mi się zwolnienie to wtedy dostaje wypowiedzenie trzy miesięczne? (W moim przypadku)
Wypowiedzenie dostajesz wtedy kiedy da ci je pracodawca. Tu ci nikt tego nie powie bo skąd mamy wiedzieć. Na L4 nie możesz dostać wypowiedzenia chyba, że jest to dyscyplinarka, przed nią nic nie chroni.
anonim cytuj
15-02-2024
Pracodawca chce wystawić mi wypowiedzenie jak jestem na chorobowym, w takim razie nie jest to zgodne z kodeksem pracy?
anonim cytuj
15-02-2024
Jeśli nie jest to dyscyplinarka to pracodawca nie może Cię zwolnić podczas trwania L4.
Dziś chciałem zwrócić zegarek 12 dzień po zakupie. Nie został przyjęty A jako powód podano mi, ze zwroty tylko do 7dni.
Czy sprzedawca ma takie prawo?...
Witam. Dostałam 5/8 mieszkania po babci w spadku. 1/8 już wcześniej była moja(po dziadku) 1/8 jest ciotki, 1/8 wujka. Jeśli wujek wystąpi o zniesienie współwłasności i spłatę to jakie są szanse bym spłaciła wujka w ratach? Będę remontować to mieszkanie, chce tam mieszkać....