Przerwany bieg przedawnienia.

Co jeśli został przerwany bieg przedawnienia, jakie dalsze kroki podjąć i co to w ogóle dla mnie oznacza ?
anonim cytuj
15-02-2024
Termin biegu przedawnienia biegnie od nowa. I tak do śmierci.

anonim cytuj
15-02-2024
Rozumiem że jesteś dłużnikiem. To oznacza tyle, że okres przedawnienia będzie leciał od nowa. Roszczenie się nie przedawniło i należy wpłacić zadłużenie.

anonim cytuj
15-02-2024

Sugerowane Tematy

Sąsiedzi z piętra nade mną zakłócają wypoczynek dzienny
Proszę o pomoc.... jestem właścicielem mieszkania z lat 50-tych. Mieszkanie nade mną jest non stop wynajmowane. Problemem są cienkie stropy, w tym trzeszcząca podłoga. Od momentu zakupu mieszkania czuję się jak "więzień" we własnym lokum. Sąsiedzi z piętra nade mną zakłócają mi wypoczynek dzienny (bieganie non-stop, głośne stukanie/ walenie/ rzucanie o podłogę różnych przedmiotów) i nocny (sąsiad chodzi po trzeszczącej podłodze/ tup...
czas wypowiedzenia przy okresie próbnym
Chciałam się zapytać, jaki jest czas wypowiedzenia przy okresie próbnym umowa na czas określony 3 miesiące? Pracuje krócej niż miesiąc....
Zwolnienie lekarskie
Witam. Mam pytanie odnośnie długoterminowych zwolnień lekarskich. A mianowicie, jeżeli pracownik przebywa na zwolnieniu lekarskim dłużej niż 30 dni, pracodawca ma obowiązek wystawić skierowanie na badania kontrolne (przed dopuszczeniem pracownika ponownie do pracy). Problem polega na tym, że ostatnia wizyta u lekarza specjalisty odbędzie się 27 grudnia, a w okresie od 21 grudnia do 1 stycznia firma będzie zamknięta (przerwa świąteczna, wszyscy ma...
Jak pozbyć się komornika po spłacie zadłużenia alimentów
Spłaciłem zadłużenie alimentacyjne,wszystkie zaległe alimenty plus odsetki trafiły na konto matki dziecka. Od dłuższego czasu place terminowo alimenty plus koszty dla komornika(na jego konto) ,bo matka dziecka nie chce wycofać komornika. Co zrobić żeby płacić bezpośrednio na konto matki dziecka,jedynie zasądzone alimenty,pozbywając się dodatkowych kosztów? Słyszałem coś o depozycie(nie znam fachowej nazwy tegoż zabezpieczenia),zostawiamy u komorn...

Wyszukiwarka