Eksmisja, ile trwa?

Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
anonim cytuj
08-02-2024
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?

anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.

anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.

anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?

anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.

anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Umowa na zastępstwo.
Mam problem w kwestii umowy w pracy. Prace zaczęłam 25.01.2021 na zastępstwo, pierwsza umowa na 3 miesiące (zastępstwo), następnie dostałam umowę do 31.10.2021 (również zastępstwo). Kolejna umowa od 31.10.2021 do 31.10.2022 (również na zastępstwo) i aktualną umowę dostałam 31.10.2022 do 31.10.2023, ale już bez informacji o zastępstwie. Na dniach powinnam dostać nową umowę, czy może być to nadal umowa tylko na rok, i czy jeśli poprzednia nie był...
Umowa na czas określony.
Do końca mojej umowy został jeszcze rok (umowa na dwa lata) ostatnio się dowiedziałam, że na moje stanowisko została przyjęta nowa osoba, a pracy nie ma aż tyle żeby starczyło dla nas dwie. Boje się że jak nowa osoba się wdroży to ja wylecę. Czy pracodawca może mi złożyć wypowiedzenie przed terminem? Znalazłam w necie że takie umowy można wypowiedzieć tylko za porozumieniem stron lub dopiero po upływie terminu. Zależy mi na tym aby pracować tam ...
Zakaz zbliżania się.
Były mąż koleżanki ma zakaz zbliżania się do koleżanki na odległość 50m za pobicie i gwałt. Dziś przyszedł po ich syna do niej do domu. Koleżanka ze strachu mu nie otworzyła. Przyjechała policja ale powiedzieli jej, że wyrok jest nieprawomocny więc zakaz jeszcze nie obowiązuje. Czy taki wyrok nie jest natychmiast wykonalny niezależnie od prawomocnego wyroku? Niby ex mówi, że się odwołał od całego wyroku ale nie wiadomo nic w sądzie nie wiedzą ale...
Pielęgniarka zrobiła mi test pcr wymaz z gardła, zamiast zrobić wymaz dźgnęła mnie w gardło od czego mam paraliż prawego nerwu fałdu gardła oraz paraliż połowy krtani
Witam 2 lata temu w sierpniu podczas przyjęcia do szpitala pielegniarka oddziałowa zrobiła mi test pcr wymaz z gardła . Niestety były to początki testowania i zamiast zrobić wymaz dźgnęła mnie w gardło od czego mam paraliż prawego nerwu fałdu gardła oraz paraliż połowy krtani … straciłam głos + problemy z połykaniem ( krztusze się własna ślina lub podczas jedzenia picia ) . Czy była by możliwość pociągnięcia do odpowiedzialności szpitala ? Dodam...

Wyszukiwarka