Eksmisja, ile trwa?

Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
anonim cytuj
08-02-2024
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?

anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.

anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.

anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?

anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.

anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Wyprowadzka bez zachowania okresu wypowiedzenia
Moi drodzy. Potrzebuje porady. Razem z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie. W mieszkaniu mamy stara instalację wodną, która przecieka. Trzech fachowców stwierdziło, że musi być ona cała wymieniona. Właściciele latają dziury zamiast ją wymienić. Codziennie zakręcamy wodę, aby nic się nie wydarzyło. Czy w związku z tą sytuacją możemy wyprowadzić się bez zachowania okresu wypowiedzenia? Mamy dość zastanawiania się, czy noc będzie spokojna, czy przyjd...
Jak odzyskać pożyczone pieniądze?
Witam. Mam pytanie jak odzyskać dług. Otóż Rok temu moja partnerka pożyczyła ode mnie pewną kwotę pieniędzy. Krótko po tym rozstaliśmy się, a ona dała mi na piśmie oświadczenie, że będzie oddawała dług w ratach. Niestety przestała oddawać, zmieniła numer telefonu i nie wiem nawet gdzie teraz mieszka. W jaki sposób mogę odzyskać swoje pieniądze? Nie wiem jak się do tego zabrać. Jedyne co mam to odręcznie napisane oświadczenie z numerem dowodu i nu...
Zmiana nazwiska/numeru PESEL.
Witam, chciałbym zapytać czy przy zmianie nazwiska oraz dodaniu drugiego imienia powstaje nowy akt urodzenia? Jeśli tak to czy na jego podstawie mogę wnioskować o nadanie nowego numeru PESEL? Bardzo zależy mi na nowym numerze PESEL, jeśli nie jest możliwa taka zmiana to czy wystarczającym powodem do zmiany numeru PESEL będzie bezprawne posługiwanie się nim (moim numerem PESEL) przez osoby trzecie?...
Wynajmujemy mieszkanie na umowę na czas nieokreślony. Informacja o chęci wypowiedzenia umowy prawdopodobnie z powodu podwyżki na którą się nie zgodziliśmy.
Dzień dobry, mam pytanie. Wynajmujemy mieszkanie na umowę na czas nieokreślony. 31 lipca dostalismy informacje o chęci wypowiedzenia umowy wynajmu mieszkania. Na zdjęciu wypowiedzenia znajduje się brak powodu, jednak zakładam, że wynika to z chęci podwyżki o 150% podwyżki czynszu, na którą się nie zgodziliśmy. Moje pytanie brzmi: Czy wypowiedzenie jest skuteczne? Czy istnieje coś takiego jak umowa na czas nieokreślony z jednomiesięcznym wypowie...

Wyszukiwarka