Eksmisja, ile trwa?

Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
anonim cytuj
08-02-2024
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?

anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.

anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.

anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?

anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.

anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Ma kilka kredytów, został sparaliżowany przez udar, nie stać go na spłacanie należności, co w takiej sytuacji zrobić?
Dzień dobry. Mój tata ma zaciągnięte kilka kredytów na łączną kwotę Ok 50 tys zł.. niestety w ostatnich dniach dostał udaru mózgu i jest sparaliżowany-nie chodzi, nie mówi ..do końca nie rozumie co się wokół niego dzieje..Ojciec jest na emeryturze i spłacał raty z trudem ale spłacał.. teraz większość jego emerytury idzie na leki i rehabilitację nie wspominając już o rachunkach które rosną z miesiąca na miesiąc..co w takiej sytuacji zrobić? dzięku...
Zapis mieszkania w testamencie.
Cześć, Mieszkanie (poprzez sprawę sądową, testament) zostało podzielone na trzy osoby, tylko jedna z nich jest pełnoletnia i z tego wzgledu mam pytanie- •czy rodzice dwójki małoletnich po sprzedaży dostaną pieniądze normalnie, czy musza być one w jakiś sposób zamrożone do skończenia osiemnastego roku życia przez dzieci? •I czy podatek musi być zapłacony przez wszystkie strony by mieszkanie mogło iść na sprzedaż?...
Wyrok laczny kar zastepczych pozbawienia wolnosci
Witam mam dwie kary zastępcze pozbawienia wolności. kara podstawowa to 3 miesiące ograniczenia wolności 20 godzin w stosunku miesięcznym oraz 10% z wynagrodzenia zamieniona na 40 dni pozbawienia wolności oraz druga kara ograniczenia wolności w wymiarze 8 miesięcy ograniczenia w wymiarze 30 godzin w stosunku miesięcznym zamieniona na 120 dni pozbawienia wolności. chciałbym złożyc wniosek o wyrok łączny w tych sprawach a co za tym idzie powrócić d...
Egzekucja z rachunku bankowego.
Cześć, miałem dwie sprawy egzekucyjne, które zostały w całości spłacone i zamknięte. Głównie przez zajęcie wynagrodzenia - 50%. Ostatnia sprawa została oficjalnie zamknięta - dostałem pismo od komornika, które odebrałem w dniu 01.08.2023r. Mimo to w dniu 09.08 pracodawca dokonał przelewu pomniejszony o 50%. Co w takim wypadku? Skarga na komornika? Nie powinien tego faktu też zgłosić do pracodawcy? Nie dostałem też innej korespondencji mówiącej...

Wyszukiwarka