Eksmisja, ile trwa?

Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
anonim cytuj
08-02-2024
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?

anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.

anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.

anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?

anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.

anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Podatek od darowizny.
3 lata temu zmarł mój tata, był formalnie właścicielem domu, w którym mieszkał razem z moją mamą od 30 lat. Po śmierci taty właścicielką domu została moja mama, razem z bratem zrzekliśmy się spadku tak, aby ona była właścicielką i mogła zarządzać nieruchomością bez naszego udziału. Ale jednocześnie spisała testament u notariusza, w którym zapisuje całość majątku mnie. Niestety życie pokazało, że ciężko jej dom utrzymać samej, zdecydowała o sprzed...
Sprzedaż domu po zmarłym.
Testament jedynie odczytany, jeszcze nie został "zaklepany". Mimo tego jest pełna zgodność, że dom sprzedajemy i trzeba to jak najszybciej zrobić (wymaga remontu). Tutaj właśnie wchodzą moje pytania: 1. Czy w takiej sytuacji gdzie jeszcze nie ma statusu własności/prawnego (czy jak fachowo to nazwać) można taki dom sprzedać?? 2. Czy jeśli można sprzedać to należy od razu uiścić jakieś opłaty z tego tytułu?? Po prostu chciałem się upew...
Świadczenia z funduszu alimentacyjnego.
Mam pewien problem, którego nie potrafię przeskoczyć, otóż mam dwoje dzieci, ojciec starszego dziecka jest pozbawiony praw całkowicie, nie ma kontaktu z dzieckiem. Mamy zasądzone alimenty których nigdy nie płacił, fundusz alimentacyjny wypłacał część. Z ojcem młodszego dziecka też nie jesteśmy razem, w tym wypadku dogadaliśmy się sami, bez sądu co do opieki nad córką i wysokością alimentów, które nie są udokumentowane. I teraz do sedna odkąd młod...
Przesyłka sądowa do osoby zmarłej
W skrzynce pocztowej znalazłem dwa awiza (różne numery przesyłek) zawiadamiające o przesyłkach sądowych adresowanych do mojego nieżyjącego od 21 lat ojca. Udało mi się ustalić adres sądu i sygnatury akt tych dwóch przesyłek. Czy jeżeli podjadę do tego sądu i podam sygnaturę akt to mam szansę uzyskać dostęp do tych akt? Mam równocześnie obawę o to, czy moja znajomość sygnatury akt nieodebranych przesyłek jest dozwolona, co może mnie i pocztę &qu...

Wyszukiwarka