Eksmisja, ile trwa?

Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
anonim cytuj
08-02-2024
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?

anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.

anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.

anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?

anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.

anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy użyczenia.
Mam problem z ex-dziewczynę i (jej) dzieckiem. Mieszkaliśmy razem w moim mieszkaniu przez 4miesiace, a teraz od 3 miesięcy próbuje w sposób łagodny pozbyć się jej, lecz jak widać to nie działa. Moje pytanie jest takie czy musi upłynąć jakiś okres czasu żeby pozbyć się współlokatorki (mojej ex) z domu: 1. wyrzucając jaj z niego i zmieniając zamki 2. bez pozwu sądowego (co nie idzie) 3. zamknąć dom na 4 spusty i wyjechać (albo udawać, że mnie ...
Anulowanie umowy zlecenia i brak wynagrodzenia.
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc w takiej sprawie: wykonywałem pracę dla pewnej firmy (czynności związane z archiwizacją i dokumentacją), z którą podpisałem w styczniu 2022 roku umowę zlecenia. Umowa została zawarta na 6 miesięcy. 26 kwietnia otrzymałem informację, że z przyczyn finansowych i gospodarczych umowa została anulowana. W związku z tym nie dostanę żadnego wynagrodzenia. Wykonana została przeze mnie zlecona praca, nie skończona jeszc...
Jak ostrzec przed nieudciwym najemcą
Czy na grupie FB można ostrzec innych przed nieuczciwym najemcą (wstawiając link do jego profilu), który nie zapłacił za kilka miesięcy, za aktualny wynajem i szuka kolejnego miejsca pod wynajem?...
Może ktoś się orientuje jak napisać oświadczenie odnośnie odrzucenia praw do mieszkania po ojcu. ?
Dzień dobry. Potrzebuje porady. Może ktoś się orientuje jak napisać oświadczenie odnośnie odrzucenia praw do mieszkania po ojcu. Dokładnie sytuacja wygląda tak, że mój mąż ma dzieci z pierwszego małżeństwa, posiadamy mieszkanie zakupione przez nas i chciałabym je zabezpieczyć w razie czego żeby nie mieć problemów później. ...

Wyszukiwarka