Eksmisja, ile trwa?

Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
anonim cytuj
08-02-2024
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?

anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.

anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.

anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?

anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.

anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Darowizna po ślubie.
Narzeczony kupi dom na siebie (próg dochodowy zaniżałam ja i dzieci ) Teraz chcemy aby mnie dopisał ale ale jest podatek nie mały. Za tydzień bierzemy ślub cywilny by go uniknąć. Jak dopisać mnie by nie były duże koszta ?...
Sprzedaż mieszkania ze spadku.
Mieszkałem z mamą całe życie w jednym mieszkaniu w bloku. W międzyczasie mama kupiła i wyremontowała drugie mieszkanie również w bloku na jej własność,nikt tam nie mieszka obecnie. Niestety dziś zmarła w szpitalu. I mam pytanie. Czy mam prawo razem z bratem sprzedać to mieszkanie po jej śmierci? Pytam bo mam kiepską sytuacje finansową i trochę kredytów a nową prace zacząłem. Dziękuje. Jestem załamany....
zniesienie obowiązku alimentacyjnego
Witam, zwracam się się z prośbą o pomoc, sytuacja dotyczy mojego syna, który ma aktualnie 27 lat. Płacę alimenty w wysokości 1100 zł, on natomiast kończy aktualnie politechnikę i broni magistra (studia dzienne), w zeszłym roku bronił dwukrotnie inżyniera natomiast wcześniej jeden rok powtarzał, postanowiłem założyć sprawę o zniesienie obowiązku alimentacyjnego, którą przegrałem i kosztowało mnie to 6k, (sprawa założona w zeszłym roku) czy ...
Czy moge być współwłaścicielem darowizny męża?
Mąż otrzymał w darowiźnie od swojej matki dom wraz z działką, na której ów dom stoi. Kilka lat później od ojca dostał w darowiźnie działkę rolną. Obie darowizny były mu darowane, gdy byliśmy już małżeństwem. Obecnie zastanawiamy się nad tym, bym stała się współwłaścicielką obu działek, w tym domu. Jak to prawnie ugryźć, oraz na jakie koszta musimy się nastawić, bo znajduję sprzeczne informacje?...

Wyszukiwarka