Eksmisja, ile trwa?

Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
anonim cytuj
08-02-2024
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?

anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.

anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.

anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?

anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.

anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Zasady wypłaty zachowku.
Dzień dobry, dostałam w spadku mieszkanie i muszę wypłacić zachowek. W urzędzie skarbowym Pani powiedziała że mam wpisać kwotę 150 tysięcy natomiast mieszkanie wystawiam za więcej. Od której kwoty powinnam wyliczyć zachowek. Dodatkowo czy mogę sobie odliczyć od kwoty zachowku prowizję biura nieruchomości za sprzedaż mieszkania?...
Odstąpienie od umowy
Witam serdecznie, 10 października kupiłam na stronie internetowej 2 komplety dresów. 11 listopada wysłałam odstąpienie od umowy przez pocztę e-mail ponieważ ciągle czekali na dostawę-brak towaru w magazynie. 14 listopada odpisali z informacją o anulowaniu zamówienia oraz prośbą o numer rachunku bankowego do zwrotu. Odpisałam. 18 listopada napisałam przypomnienie, oraz dzisiaj 30.11 ponaglenie. Jaki krok powinien być następny? Jak odzyskać ...
Podział majątku.
Czy po podziale majątku, kiedy mieszkanie zostanie w przydziale dla mnie (a ja muszę spłacić byłego męża ). Powinnam udać się do notariusza sporządzić akt notarialny na mnie czy z postanowieniem sądu to jest automatycznie wpisywane do księgi wieczystej?...
Złamanie zakazu kontaktowania.
W 2021 roku otrzymałam zakaz kontaktu z pewną osobą na okres dwóch lat. Dotychczas nie było żadnych problemów. Na początku sierpnia wykonałam do pewnej instytucji telefon, gdzie uzyskałam informacje na temat, który sprawiał mi bolączkę. Dopiero po tym telefonie sobie uświadomiłam, że ta osoba mogła odebrać telefon. Nie ukrywam, że obawiam się, że ten zakaz naruszyłam i obawiam się konsekwencji. Nie znam się na tym kompletnie, mam spore obawy i ni...

Wyszukiwarka