Eksmisja, ile trwa?

Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
anonim cytuj
08-02-2024
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?

anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.

anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.

anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?

anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.

anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Zaległe alimenty.
Witam, czy ktoś podpowie? Jeśli dłużnik dopiero w tym roku zaczął spłacać zaległe alimenty a na dziecko dalej nie płaci czy dalej popełnia przestępstwo ? I co można zrobić w tej sprawie?...
Odzyskanie długu od znajomego.
Czy ktoś miał doświadczenia z odzyskiwaniem długów. Pożyczyłem koledze z pracy znaczną kwotę. Posiadam jako dowód bankowe potwierdzenie przelewu .Do tego zachowałem korespondencję w tej sprawie na Mesengerze. Moje pytanie jest czy warto zakładać sprawę cywilną i czy moje dowody są wystarczające aby Sąd orzekł nakaz zwrotu. Czy mogę wnosić o odsetki ?...
Kiedy właściciel mieszkania może podnieść czynsz ?
Razem z nażeczoną wynajmujemy mieszkanie i ostatnio dostaliśmy wiadomość od Właściciela że podnosi nam czynsz. Uzasadniając to kosztami. Dodał ze teraz to my będziemy płacić za czynsz mieszkania a kwoty są dość wysokie. To już druga tak sytuacja. Ponadto wszystkie naprawy typu uszkodzony zamek w drzwiach ponosimy my choć ich awaria to wada fabryczna. Nie wiem co mam robić , szukać nowego mieszkania konfrontować to z nim. Czy można tak z dnia ...
Wspólność ustawowa.
Posiadam wraz z żoną 250,000zł (ustawowa wspólność majątkowa od kilku lat, mamy też wspólne dziecko), obecnie nie mamy domu/mieszkania tylko te pieniądze. Od moich rodziców otrzymałem kilka dni temu w darowiźnie tylko ja jako ich dziecko 250,000zł (z zerowym podatkiem - zgłoszone w urzędzie skarbowym, a darowizna tylko na mnie na moje indywidualne konto, które nie jest wspólne). Pytanie - czy jeśli za powyższą łączną sumę 500,000zł kupię z żoną...

Wyszukiwarka