Eksmisja, ile trwa?

Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
anonim cytuj
08-02-2024
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?

anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.

anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.

anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?

anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.

anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak pozbawić rodzeństwo zachowku?
Witam mam pytanie. Jest nas 4 z mamą. Mamą chce swój udział domu przepisać na mnie oraz na 1 z braci, 2 brat się nie zgadza za swój udział i żąda sporo spłaty. Ale pytanie brzmi jak mama może przepisać swój udział z opcją, żeby brat w przyszłości nie mógł dostać zachowku? Czy brat o takim przepisie musi być poinformowany? Oraz czy zapisek u notariusza, że ja będę mamie płacił dożywotnią rentę uchroni mnie kiedyś przed zachowkiem? Proszę o konk...
Dzień wolny za oddawanie krwi.
Witam, mam pytanie. Pracodawca ustalił dzień odbioru wolnego na 22 grudnia za 11 listopada i wtedy byłem na zwolnieniu (21.22-12) z tytułu oddania krwi. Czy przysługuje mi inny termin odbioru tego wolnego?...
Podatek od sprzedaży działki.
Dzień dobry, Pytanie dotyczy podatku od sprzedaży działki. Sprzedałem działkę po uplywie 5 lat, a dopiero po fakcie dowiedziałem sie ze te 5 lat musi być kalendarzowych, a pełne kalendarzowe 5 lat jeszcze nie minęło. Kupno działki marzec 2018 Sprzedaż działki sierpień 2023. Czy mam się spodziewać kontaktu z strony Urzędu Skarbowego i jaki procent podatku do zapłacenia. Działka 6 klasa, kupiona za 50tys, sprzedana również za 50tys zł. Dzięk...
Doręczenie pozwanemu nakazu zapłaty.
Dzień dobry, co zrobić w sytuacji kiedy komornik nie był w stanie dostarczyć pozwu i nakazu zapłaty do dłużnika? Nie potrafił znaleźć adresu przez inne instytucje. Sąd zawiesił postępowanie z powodu niemożności dostarczenia nakazu zapłaty i powiadomienia dłużnika. Czy to już koniec? Czy warto wnosić zażalenie?...

Wyszukiwarka