Eksmisja, ile trwa?

Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
anonim cytuj
08-02-2024
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?

anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.

anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.

anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?

anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.

anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Ubezwłasnowolnienie.
Czy jeśli ubezwłasnowolnię mojego ojca to będę odpowiadała w 100% za jego długi?...
na kogo przechodzi prawo do działki ROD po śmierci właściciela?
Mam pytanie o dobre wyjście z trudnej sytuacji. Rodzice nabyli działkę ROD ponad 30 lat temu. Działka była należycie pielęgnowana. Sądziłam z rodzicami drzewka...kwiaty... Miała dyplomy itp. Matka zmarła 10 lat temu. Więc ojciec sam został i pomagałam mu jak zawsze wcześniej. Rok później tata się ożenił z kobietą ze wsi .Nie interesowała się zbytnio działką ale z przymusu chodzila. Natomiast mi i bratowej zabraniała oskarżając nas że jesteśmy je...
Czy muszę płacić/utrzymywać ojca?
Witam. Czy muszę płacić/utrzymywać ojca? Moi rodzice rozwiedli się ok. 15 lat temu przez rok ojciec opłacał alimenty na mnie i na rodzeństwo. Potem zaprzestał alimenty były pobierane z funduszu przez mamę. W między czasie pracował trochę tu trochę tam, też za granicą i nie powiem gdy wracał robił prezenty. Mama alimentów od niego nie odbierała były wysłane pocztą na adres, ale mama ich nie odbierała bo czasem je wysłał potem parę miesięcy nic. W...
Jaka to kategoria wierzytelności.
Posiadam prawomocny wyrok sądowy z klauzulą wykonalności. w wyroku zasądzone są: 1) odszkodowanie za niesłuszne zwolnienie z pracy 2) odprawa 3) koszty postępowania 4) odsetki ustawowe Sąd ogłosił upadłość obejmującą likwidację majątku spółki. Teraz powinienem zgłosić moją wierzytelność do Sędziego Komisarza mam jednak mały (wielki) problem Nie wiem, w której kategorii mieszczą się moje wierzytelności....

Wyszukiwarka