Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?
anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.
anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.
anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?
anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.
anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.
Dzień dobry, jak mogę zabezpieczyć majątek mojej córki (11 lat) na wypadek mojej śmierci przed jej 18-tymi urodzinami ? Czy mogę jakoś prawnie zabezpieczyć (testamentem ??) żeby zarządcą jej spadku po mnie nie był jej ojciec?...
Dzień dobry
Rok temu przebywałam w szpitalu 7 dni. Spowodowane to było złymi wynikami i ujawnieniem się choroby nerek. Ostatnio dowiedziałam się że można otrzymać pieniądze za pobyt w szpitalu. W firmie gdzie pracuje opłacam składki przeznaczone na to. Czy mogę ubiegać się jeszcze o wypłatę tych pieniędzy mimo że minął już rok od pobytu w szpitalu?...
Witam, w sierpniu podpisaliśmy umowę wstępną na kupno działki rekreacyjnej za 5700zł. Wpłaciliśmy zadatek w wysokości 1000zł.
Dzisiaj dowiedziałam się, że właściciele nie chcą nam tego za tą cenę sprzedać gdyż sąsiedzi powiedzieli że stanowczo za mało. Chcą od nas 9000zł.
Czy mogą tak zrobić? Jakie my mamy prawa w tej sytuacji a jakie oni?
Z góry dziękuję za poradę...
Dzisiaj dzwonił do mnie jeden facet z kursów nauki języków obcych i po rozmowie dostałem smsa z gratulacjami i że kurier będzie w ciągu 2 dni roboczych u mnie( niestety mają mój adres) i opłata za pobraniem będzie 397 złotych. Jak się z tego wyplątać ??Czy taka umowa jest wiążąca ????...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: