Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?
anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.
anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.
anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?
anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.
anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.
Potrzebuje porady/pomocy prawnej pro bona
29 kwietnia 2025 bylem w Londynskim konsulacie odnowic paszport , boten mi wygasa 7 go Maja 2025.
Tam sie dowiedzialem ze decyzja sadu rejonowego lublin wschod zostalem uznany za zmarlego, mimo ze zyje
10 lat temu tez w tym konsulacie wyrabialem biometryczny paszport, ten ktory obecnie posiadam, ktory wyrabialem na podstawie paszportu wyrobionego w konsulacie wieden w 2004.
W konsulacie otrzymalem sig...
Po zmarłym (7 miesięcy temu) w grono spadkobierców weszły 4 osoby - żona oraz trójka dzieci. Czy we wniosku o stwierdzenie nabycia spadku można już na tym etapie umieścić zapis, że matka i syn zrzekają się spadku na rzecz pozostałej dwójki dzieci? Czy poczekać do działu spadku?...
Dzień dobry. Pobieram rentę rodzinną, oraz rentę z tytułu niezdolności do pracy. Jest ona na dwa lata. Jeśli wezmę w tym czasie ślub, to renta zostanie odebrana?...
Witam, zostałam wyrzucona wraz z 3-miesięcznym dzieckiem z domu, gdzie mam meldunek. Partner kopnął mnie i uderzył jak miałam dziecko na rękach. Jestem aktualnie w innym mieście u rodziców. Co powinnam teraz zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: