Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną.
A jakim cudem? Wyszukali pustostan na mapie miasta?
anonim cytuj
08-02-2024
Samowolnie to znaczy bez mojej zgody i wiedzy. W tym mieszkaniu mieszkała osoba , która czekała na lokal socjalny. Zmarła. Rodzina zataiła ten fakt i skorzystała z okazji i się wprowadziła.
anonim cytuj
08-02-2024
Zgłosiłabym na policję, bo to jest dla mnie zajęcie mienia, skoro tylko jedna osoba miała prawo tam mieszkać, to jak można od tak sobie wprowadzić się do cudzego mieszkania? Dla mnie to jest włamanie.
anonim cytuj
08-02-2024
A kto jest właścicielem w takim razie?
anonim cytuj
08-02-2024
Ja jestem jedynym właścicielem i jedyną osobą zameldowaną.
anonim cytuj
08-02-2024
Do prokuratury pismo złożyć o popełnieniu przestępstwa, no przecież nie może tak być, to tak jakby człowiek wynajął mieszkanie konkretnej osobie, ktoś umiera ,to lokal pan powinien odebrać i stan sprawdzić, a nie poł jego rodziny się wprowadzi, bo tak im się podoba, no państwo w państwie.
W listopadzie 2023 wynająłem mieszkanie parze, z tym że umowę najmu okazjonalnego podpisałem tylko w obecności mężczyzny, jego partnerka nie mogła być być obecna. Jak się niedawno okazało po prostu była w ciąży, facet chciał to zataić. Najemca zalega z jednym czynszem (za chwilę prawdopodobnie z dwoma) oraz z opłatami bieżącymi. Dziecko ma kilka miesięcy a ten fakt nie został mi zgłoszony. W ogłoszeniu wyraźnie zaznaczyłem że wynajmę singlowi lub...
Pracownik ma umowę na czas nieokreślony, pracuje poniżej 3 lat.
Ciągle jest na chorobowym, nie przychodzi do pracy pisząc rano wiadomości.
Poza tym jest mało wydajny, po prostu mi nie odpowiada.
Jak najlepiej go zwolnić żeby nie płacić odprawy? Jak to zrobić żeby nie rzucił za chwilę chorobowego i nie ciągnął go z pół roku?...
Dzień dobry. Czy towar , gdzie osoba sprzedaje pod szyldem butiku na transmisjach podlega zwrotowi? Osoba twierdzi, że nie można odstąpić od umowy. W przesyłkach brak paragonu. Proszę o postawę prawną...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: