Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?

Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?
anonim cytuj
07-02-2024
Zgodnie z Kodeksem pracy, przebywając na L4, można złożyć wypowiedzenie umowy o pracę. Pracownik składający wypowiedzenie na zwolnieniu lekarskim jest traktowany tak samo, jak jego pozostali współpracownicy.

anonim cytuj
07-02-2024
Pracownikowi, który zwolnił się na L4, nadal przysługuje zasiłek chorobowy oraz okres wypowiedzenia zależny od stażu pracy. Zatem w prawie polskim nie ma przeciwwskazań do składania wypowiedzenia na L4 lub nawet na zasiłku rehabilitacyjnym.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

Darowizna samochodu.
Kilka dni temu kupiliśmy samochód. Umowa została spisana tylko na moją mamę. Chcemy abym ja była współwłaścicielem czy możemy spisać taką umowę między sobą, na wzór tych co są w Internecie bez spisywania aktu notarialnego ? Jakie koszty wiążą się z zawarciem umowy darowizny spisanej przez nas ? Chciałybyśmy ją zawrzeć pomiędzy sobą czyli matką a córką....
Emerytura z KRUS.
Siostra była ubezpieczona w KRUS jako domownik od 01.01.1983 do14.09. 1985. Później ciężko chorowała i przeszła na rentę. W latach 17.01 1989 do 31.12. 1991 pracowała w Spółdzielni Inwalidów będąc jednocześnie na rencie w KRUS. Za ten okres ZUS przyznał jej 370 zł emerytury. Jednak KRUS poinformował że siostra nie ma prawa do wypłaty dwóch świadczeń tj. emerytury dla domownika z KRUS i emerytury z ZUS. Czy gdyby była ubezpieczona w KRUS jako właś...
Znak Zakaz wyprowadzania psów, czy jest legalny?
Pod blokiem oraz w całej okolicy znajdują się znaki na trawnikach „zakaz wyprowadzania psów” i zawsze obok tego znaku jest postawiony specjalny śmietnik na psie odchody. Tak samo jak dużo jest znaków - tak samo dużo jest śmietników i zawsze są postawione obok siebie (z reguły na środku danego trawnika). Sąsiad regularnie zwraca mi uwagę, ze mój pies chodzi po tym trawniku (tak, chodzi, nigdy nie złapał mnie na tym, żeby mój pies się tam załatwił)...
Co zrobić gdy sąsiad ciągnie prąd na lewo?
W grudniu zdecydowaliśmy się, ze chcemy założyć siłę, przyjechali panowie z Tauron i powiedzieli nam, ze są dodatkowo jakieś kable które ich zdaniem” są pociągnięte na lewo do sąsiadów”. Innym słowem sąsiedzi pobierają nasz prąd. Mamy własna skrzynkę i co miesiąc, Pan przyjeżdża i nam spisuje licznik. Sąsiedzi nie maja takiej skrzynki. mamy tez z nimi na pieńku. Nie możemy się dogadać. Czy możemy ze tak napisze ; niepotrzebne nam kable usunąć z ...

Wyszukiwarka