Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?

Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?
anonim cytuj
07-02-2024
Zgodnie z Kodeksem pracy, przebywając na L4, można złożyć wypowiedzenie umowy o pracę. Pracownik składający wypowiedzenie na zwolnieniu lekarskim jest traktowany tak samo, jak jego pozostali współpracownicy.

anonim cytuj
07-02-2024
Pracownikowi, który zwolnił się na L4, nadal przysługuje zasiłek chorobowy oraz okres wypowiedzenia zależny od stażu pracy. Zatem w prawie polskim nie ma przeciwwskazań do składania wypowiedzenia na L4 lub nawet na zasiłku rehabilitacyjnym.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak najkorzystniej przepisać prawo własności do mieszkania?
Dzień dobry, w 2012 roku moja ciocia (rodzona siostra mojego taty) zakupiła mi mieszkanie, w którym obecnie mieszkam już z moją żoną, na zasadzie umowy najmu. Chcielibyśmy w końcu to uregulować prawnie, to znaczy żeby te mieszkanie było już na mnie, tylko jak najmniejszym kosztem. Rodzą się pytania ? - czy najlepszym rozwiązaniem na zniwelowanie kosztów (zwolnienie z podatków, taksy, etc) jest umowa darowizny tego mieszkania na mojego tate, g...
Alimenty od ojca.
Dzień dobry chciałabym się dowiedzieć czy istnieje szansa na to bym po 19 latach zaczęła dostawać alimenty od ojca? Mam 19 lat moja siostra prawie 17 obydwie się uczymy jeszcze w technikum i planujemy później pójść na studia. Z ojcem nie mamy wcale kontaktu zdradził i zostawił naszą mamę jak była w ciąży z siostrą. Od tej pory mieszkamy z babcią. Alimenty są osadzone w wysokości 300 zł płatne do ręki których nigdy nawet nie zapłacił . Mama nie ch...
Podwyższenie alimentów.
Mam takie pytanie na dniach czeka mnie mediacja o podwyższenie alimentów przez mojego byłego męża który zamieszkuje z naszym synem i żąda 1.000zł alimentów miesięcznie na niego. Ile może wywalczyć ? Dodam ze jestem osobą bezrobotną bez prawa do zasiłku i wychowuje sama młodszego syna z innego związku....
Skierowanie na badania kierowcy z powodu uzależnienia.
Otrzymałem skierowanie na badania do ośrodka medycyny pracy na badania czy są przeciwwskazania do posiadania prawa jazdy. Byłem w szpitalu psychiatrycznym udostępnili mój wypis prokuratorowi gdzie jest napisane ze rozpoznano uzależnienie mieszane. Prokurator wystąpił do starostwa o wszczęcie postępowania administracyjnego a starosta przystał na to i otrzymałem skierowanie na te badania. Byłem u prawnika i odwołałem się do samorządowego kolegiu...

Wyszukiwarka