Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?

Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?
anonim cytuj
07-02-2024
Zgodnie z Kodeksem pracy, przebywając na L4, można złożyć wypowiedzenie umowy o pracę. Pracownik składający wypowiedzenie na zwolnieniu lekarskim jest traktowany tak samo, jak jego pozostali współpracownicy.

anonim cytuj
07-02-2024
Pracownikowi, który zwolnił się na L4, nadal przysługuje zasiłek chorobowy oraz okres wypowiedzenia zależny od stażu pracy. Zatem w prawie polskim nie ma przeciwwskazań do składania wypowiedzenia na L4 lub nawet na zasiłku rehabilitacyjnym.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

Brat mieszka w bloku i ma 2 psy, jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada. Policja nie chce przyjąć zawiadomienia o nękaniu.
Witam może ktoś będzie w stanie pomóc co zrobić . Brat mieszka w bloku i ma 2 psy jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada i już kilka razy wzywał straż miejska był też na wizycie patrol Animals psy są zadbane żadnych uwag . Sąsiad raz już napisał na drzwiach cyt ,, ucisz te psy kur .... ,, Były też liściki na temat uciszenia psów . Była policja dzielnicowy i nic wczoraj brat poszedl po psy i wyszedł wieczorem pod jego nieobecność sąsiad zadzwo...
Prawo jazdy.
Zostało mi odmówione wydanie polskiego prawa jazdy na podstawie prawa jazdy angielskiego które zdałem mieszkając w uk w roku 2017. W roku 2011 zostało mi zabrane prawo jazdy w Polsce za jazdę pod wpływem na okres 2 lat . W 2013 przeprowadziłem się do Anglii gdzie w roku 2017 zdałem prawo jazdy. W zeszłym roku przeprowadziłem się z powrotem do Polski i złożyłem wniosek o wymianę prawa jazdy. Zostałem poinformowany iż prawo jazdy muszę zdawać o...
abonamentu za TV,
Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka. Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty po...
Brak ekwiwalentu pieniężnego za urlop wypoczynkowy.
Moja umowa zakończyła się z końcem stycznia. Wyplata przypadała na 10-go dnia każdego miesiąca. Dostałam pomniejszoną wypłatę o ponad 300 zł i brak wypłaty ekwiwalentu. Ile mają czasu na wypłacenie ekwiwalentu i dlaczego wyplata jest pomniejszona?...

Wyszukiwarka