Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?

Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?
anonim cytuj
07-02-2024
Zgodnie z Kodeksem pracy, przebywając na L4, można złożyć wypowiedzenie umowy o pracę. Pracownik składający wypowiedzenie na zwolnieniu lekarskim jest traktowany tak samo, jak jego pozostali współpracownicy.

anonim cytuj
07-02-2024
Pracownikowi, który zwolnił się na L4, nadal przysługuje zasiłek chorobowy oraz okres wypowiedzenia zależny od stażu pracy. Zatem w prawie polskim nie ma przeciwwskazań do składania wypowiedzenia na L4 lub nawet na zasiłku rehabilitacyjnym.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

Umowa obowiązuję od 1.08, czy jeśli poinformuje pracodawcę tego samego dnia o ciąży to pracodawca ma prawo wycofać umowę lub co może zrobić?
Jestem zatrudniona od 10.2020 do 31.07.2021 w firmie. Podpisałam już umowę w tej samej firmie na rok, która zaczyna obowiązywać od 1.08 do 31.07.2023. Czy jeśli poinformuje pracodawcę 1.08 o ciąży czy pracodawca ma prawo wycofać umowę lub co może zrobić?...
Sprawy spadkowe.
Właściciel gospodarstwa umarł dzisiaj, miał zapisany dom i ziemię po rodzicach (ojciec zmarł 16 lat temu, matka 3 lata temu), na koncie osoby zmarłej są duże pieniądze za sprzedaż ziemi, nikt do konta nie był upoważniony, zmarły ma 6 sióstr, czy siostry mogą się jakoś ubiegać o pieniądze na koncie? Siostry nie domagały się nigdy od brata żadnej spłaty. Chciały, aby to on wszystko dostał od rodziców, ponieważ z nimi mieszkał. Co dalej z domem?...
Zwrot indywidualnego zamówienia.
Witam, kupiłem koszulkę na allegro. Po zakupie zadzwonił sprzedawca i poinformował ,że nie ma takiej jak zamówiłem ale może przysłać podobną i mi ją opisał. Zgodziłem się. Koszulka przyszła ale wbrew zapewnienia sprzedawcy ,że to zwykła polówka przyszła tzw siatka, więc poprosiłem adres do zwrotu i odesłałem ją. Problem zaczął się później gdyż sprzedający stwierdził, że koszulka była na indywidualne zamówienie i odmówił zwroty pieniędzy. Nie...
Udostępniłam auto koledze i on dostał mandat
Proszę o poradę! Mojemu sąsiadowi udostępniłam auto, niestety stanął na zakazie zatrzymania i ja dostałam mandat, przesłałam straży miejskiej jego dane żeby go zapłacił ale jak się okazało on przebywa teraz za granicą nie wiadomo na jak długo i nie może odebrać tego mandatu. Chciałabym zapłacić ten mandat tylko nie wiem jak to teraz odwrócić. Z góry dziękuję za pomoc...

Wyszukiwarka