Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?

Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?
anonim cytuj
07-02-2024
Zgodnie z Kodeksem pracy, przebywając na L4, można złożyć wypowiedzenie umowy o pracę. Pracownik składający wypowiedzenie na zwolnieniu lekarskim jest traktowany tak samo, jak jego pozostali współpracownicy.

anonim cytuj
07-02-2024
Pracownikowi, który zwolnił się na L4, nadal przysługuje zasiłek chorobowy oraz okres wypowiedzenia zależny od stażu pracy. Zatem w prawie polskim nie ma przeciwwskazań do składania wypowiedzenia na L4 lub nawet na zasiłku rehabilitacyjnym.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

Zachowanie okresu wypowiedzenia.
Dostałam wypowiedzenie umowy o pracę z zachowaniem okresu wypowiedzenia z powodu likwidacji stanowiska pracy z powodów ekonomicznych. Pracowałam w tej firmie ponad 12 lat a firma zatrudnia ponad 20 pracowników. Czy w związku z tym przysługuje mi odprawa?...
Zapomniałem zapłacić podatku wzbogacenia się kupnem samochodu. Minęły już 2 tygodnie co mam zrobić aby nie płacić kary?
Witam zakupiłem samochód 4 listopada Zapomniałem zapłacić podatku wzbogacenia się kupnem samochodu. Minęły już 2 tygodnie co mam zrobić aby nie płacić kary? Da się zapłacić internetowo? Proszę o nie ocenianie z góry po prostu pierwszy samochód i na śmierć zapomniałem o tym. ...
Zmiana nazwy stanowiska.
Dzień dobry, od 1.12.2023 pracodawca wdrożył nowy regulamin wynagradzania, porządkując i zmieniając tym samym nazwy stanowisk. Np. pracownik na kategorii zaszeregowania 10 do tej pory miał nazwe stanowiska Starszy Specjalista ds. ..., od 1.12 będzie miał nazwe stanowiska Specjalista ds. .... . Regulamin został ogłoszony. Jak w tej sytuacji nalezy wdrożyć nowe nazwy stanowisk? Czy ogłoszenie samego regulaminu jest wystarczające czy trzeba podpisyw...
Czy zachowek należy się przy umowie dożywocia?
Witam. Sprawa wygląda następująco. Moi rodzice mieli dwóch synów czyli mnie i brata. Przed ich śmiercią w darowiźnie mój brat dostał cały majątek czyli domy traktory zabudowy samochody działki itp. Ja nie dostałem nic. Mój brat przepisał wszystko w umowie dożywocia mojemu synowi. Czy ja mogę od syna rościć zachowek z racji że nie dostałem zachowku od brata?...

Wyszukiwarka