Zgodnie z Kodeksem pracy, przebywając na L4, można złożyć wypowiedzenie umowy o pracę. Pracownik składający wypowiedzenie na zwolnieniu lekarskim jest traktowany tak samo, jak jego pozostali współpracownicy.
anonim cytuj
07-02-2024
Pracownikowi, który zwolnił się na L4, nadal przysługuje zasiłek chorobowy oraz okres wypowiedzenia zależny od stażu pracy. Zatem w prawie polskim nie ma przeciwwskazań do składania wypowiedzenia na L4 lub nawet na zasiłku rehabilitacyjnym.
Chcielibyśmy złożyć do Sądu wniosek o nabycie posiadłości przez zasiedzenie. Wg. wzoru pisma, który otrzymaliśmy w Sądzie - do wniosku należy załączyć m.in.: mapkę nieruchomości, odpis z księgi wieczystej, wypis z rejestru gruntów itp. Niestety tak w Starostwie Powiatowym jak i w Urzędzie Gminy przekazano Nam, że jako osoby nie będące właścicielami posiadłości na papierze, nie możemy uzyskać takich dokumentów.
Co w takiej sytuacji? Jak uzyskać w...
Jeżeli pracodawca wysyła mnie na 2 tyg. urlopu, a on mi w żaden sposób nie pasuje, gdyż jest w kwietniu, to mogę odmówić?.
Mam dziecko i wolałabym w okresie wakacyjnym dostać jak inni pracownicy....
Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś o...
Dzień dobry.
Jestem emerytką. Mój mąż z którym faktycznie już tylko mieszkamy w jednym domu, tzw. pożycie dawno ustało, gospodarstwa też prowadzimy osobne chociaż pod jednym dachem ma problem alkoholowy i to duży co było jedną z przyczyn naszego rozstania. Formalnie jednak pozostajemy małżeństwem i mamy wspólnotę majątkową. Mąż też jest emerytem. Ostatnio dowiedziałam się, że mąż trafił w dziwne towarzystwo z którym pije i pod jego wpływem zaczą...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: