Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?

Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?
anonim cytuj
07-02-2024
Zgodnie z Kodeksem pracy, przebywając na L4, można złożyć wypowiedzenie umowy o pracę. Pracownik składający wypowiedzenie na zwolnieniu lekarskim jest traktowany tak samo, jak jego pozostali współpracownicy.

anonim cytuj
07-02-2024
Pracownikowi, który zwolnił się na L4, nadal przysługuje zasiłek chorobowy oraz okres wypowiedzenia zależny od stażu pracy. Zatem w prawie polskim nie ma przeciwwskazań do składania wypowiedzenia na L4 lub nawet na zasiłku rehabilitacyjnym.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

Oszustwo internetowe
Przez olx pani wystawiła za darmo kuchenkę drewniana. Opcilalam przelew w wysokości 40 zł. Niestety ogłoszenie anulowane. Napisałam do banku o cofnięcie przelewu - żeby cofnąć musi odbiorca się zgodzić. Co dalej? Opisałam sytuację na olxc czekam na odpowiedź. Zgłosic na policję? (raczej umorzą bo kwota mała jest ?) czy sobie podarować? Dane imię i nazwisko odbiorcy i nr konta posiadać. Nic więcej....
Odrzucenie spadku po zmarłym.
Witam. Będę pisała do sądu pismo z prośbą o zrzeczenie się spadku w imieniu syna po dziadku. Czy jest może ktoś to by mi podpowiedział w jaki sposób mam takie pismo napisać, byłabym ogromnie wdzięczna....
Darowizna mieszkania dla dziecka.
Senior chce darować mieszkanie dla jednego ze swoich dzieci. W tym lokalu senior zamieszkuje sam i będzie mieszkać do końca życia. Czy po jego śmierci inne dzieci będą mogły rościć prawo do jakiegoś spadku co do tego mieszkania i chcieć go uzyskać od obdarowanego dziecka? Czy też obdarowane dziecko staje się właścicielem lokalu i innym dzieciom nic do tego?...
Odszkodowanie/Odprawa.
Witam, Miałam umowę o pracę na czas określony od 17-02-2022 do 31-10-2022 oraz następna umowa u tego samego pracodawcy od 1-11-2022 już na czas nieokreślony. Rozwiązałam w dniu dzisiejszym 25.09.2923r. umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia z winy pracodawcy. Czy należy mi jakieś odszkodowanie albo odprawa? Jeśli tak to za ile miesięcy odszkodowanie albo odprawa?...

Wyszukiwarka