Zgodnie z Kodeksem pracy, przebywając na L4, można złożyć wypowiedzenie umowy o pracę. Pracownik składający wypowiedzenie na zwolnieniu lekarskim jest traktowany tak samo, jak jego pozostali współpracownicy.
anonim cytuj
07-02-2024
Pracownikowi, który zwolnił się na L4, nadal przysługuje zasiłek chorobowy oraz okres wypowiedzenia zależny od stażu pracy. Zatem w prawie polskim nie ma przeciwwskazań do składania wypowiedzenia na L4 lub nawet na zasiłku rehabilitacyjnym.
Przez olx pani wystawiła za darmo kuchenkę drewniana. Opcilalam przelew w wysokości 40 zł. Niestety ogłoszenie anulowane. Napisałam do banku o cofnięcie przelewu - żeby cofnąć musi odbiorca się zgodzić. Co dalej? Opisałam sytuację na olxc czekam na odpowiedź. Zgłosic na policję? (raczej umorzą bo kwota mała jest ?) czy sobie podarować? Dane imię i nazwisko odbiorcy i nr konta posiadać. Nic więcej....
Witam. Będę pisała do sądu pismo z prośbą o zrzeczenie się spadku w imieniu syna po dziadku. Czy jest może ktoś to by mi podpowiedział w jaki sposób mam takie pismo napisać, byłabym ogromnie wdzięczna....
Senior chce darować mieszkanie dla jednego ze swoich dzieci. W tym lokalu senior zamieszkuje sam i będzie mieszkać do końca życia. Czy po jego śmierci inne dzieci będą mogły rościć prawo do jakiegoś spadku co do tego mieszkania i chcieć go uzyskać od obdarowanego dziecka? Czy też obdarowane dziecko staje się właścicielem lokalu i innym dzieciom nic do tego?...
Witam,
Miałam umowę o pracę na czas określony od 17-02-2022 do 31-10-2022 oraz następna umowa u tego samego pracodawcy od 1-11-2022 już na czas nieokreślony.
Rozwiązałam w dniu dzisiejszym 25.09.2923r. umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia z winy pracodawcy.
Czy należy mi jakieś odszkodowanie albo odprawa? Jeśli tak to za ile miesięcy odszkodowanie albo odprawa?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: