Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?

Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?
anonim cytuj
07-02-2024
Zgodnie z Kodeksem pracy, przebywając na L4, można złożyć wypowiedzenie umowy o pracę. Pracownik składający wypowiedzenie na zwolnieniu lekarskim jest traktowany tak samo, jak jego pozostali współpracownicy.

anonim cytuj
07-02-2024
Pracownikowi, który zwolnił się na L4, nadal przysługuje zasiłek chorobowy oraz okres wypowiedzenia zależny od stażu pracy. Zatem w prawie polskim nie ma przeciwwskazań do składania wypowiedzenia na L4 lub nawet na zasiłku rehabilitacyjnym.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

źle przeprowadzony serwis
Witajcie, napisałem na google opinię o tym jak firma źle wyważyła mi opony po czym jeden z pracowników chcial sprzedać mi używane opony letnie mówiąc że moje nowe (wielosezonowe) nie nadaja się do takie jazdy. Nie wiem czy wyważenie było specjalnie czy też nie, lecz nie bylo udane i przy prędkości powyżej 100 na godzine kierownica strasznie biła, udałem się do innego warsztatu i po prostu wyważyli opony jak trzeba. Mam nawet nagranie jak zachowu...
ile czasu ma sklep na naprawę sprzętu?
Dzień dobry. Zgłosiłem na Allegro sprzedawcy problem z tabletem (wypalony piksel). Jutro 24.09 ma przyjechać kurier odebrać owy tablet. W jakim terminie sklep musi naprawić/wymienić tablet?...
Gdzie złożyć wniosek o 500+
Dziewczyna podlega pod urząd gminy (mieszka na wsi),ja mieszkam w mieście Urodzi się nam dziecko które będzie zameldowane u matki Czy zasiłek 500 + można składać w mieście w opiece społecznej?...
Rewizja pokoju
Czy policja ma prawo zrobić rewizje w pokoju, który wynajmuje podczas mojej nieobecności, kiedy ja nie byłem zatrzymany do sprawy?...

Wyszukiwarka