Zasiedzenie.

Po ilu latach zamieszkiwania po rodzicach domu należy się zasiedzenie.
anonim cytuj
07-02-2024
20 lat w dobrej wierze, 30 w złej i musisz mieć dowody (w postaci opłacanego podatku np.) oraz świadków.

anonim cytuj
07-02-2024
A przelewy z konta wystarczają?

anonim cytuj
07-02-2024
Po co ci zasiedzenie po rodzicach? To jest spadek w 1 linii bez podatku.

anonim cytuj
07-02-2024
Po rodzicach należy się spadek, uregulować trzeba sprawy spadkowe w sądzie.

anonim cytuj
07-02-2024
W dobrej wierze po 20 latach, w złej wierze po 30 latach SAMOISTNEGO władania przedmiotem zasiedzenia. Bardziej po ludzku trzeba przez ten okres faktycznie władać jak właściciel.
Mieszkanie u rodziców jeśli to oni faktycznie władają nieruchomością możesz liczyć maksymalnie jako ZERO lat.

anonim cytuj
07-02-2024
Widocznie odziedziczył ktoś inny. Inaczej nie było by tematu. Najlepiej się dogadać. Za mało jest informacji by udzielać porad. Najlepiej iść do radcy prawnego. Wyjaśnić sytuację prawną.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

Pozwanie i odszkodowanie od szpitala
Witam. Zastanwiam się jaką mam szanse na pozwanie szpitala. Rok czasu chodziłam do ginekologa prywatnie (starania o 2 dziecko). Po roku zostałam skierowana przez nią na badanie hsg (jest to badanie drożności jajowodów, jeśli zrosty są małe to wstrzyknięty kontrast jest w stanie je "rozerwać", przetkać). Na wypisie mam napisane, że oba jajowody drożne (bo wedle ginekolog, która to robiła i do której chodziłam prywatnie udało się j...
Dwie pracę na umowe zlecenie / zajęcie komornicze
Pytanie orientacyjne. Dwie prace każda na umowę zlecenie. Jedna płatne do ręki druga na konto. Co jeśli komornik zajmie konto. Jeśli te umowy to jedyne źródło utrzymania jak to będzie liczone? Jest miesiąc, że chce pracuje np. 20 dni, a miesiąc, że 15 dni - ja ustalam sama ile chce pracować. Jak to będzie brane pod uwagę przy zajęciu komorniczym? Dodam, że mam stawkę godzinową(w jednej pracy 15zl/h, druga 13zl/h). Co jeśli komornik zajmie wynagro...
Zgubiona tablica rejestracyjna
Dzień dobry. Prośba o odpowiedz . Wiem ze mogę zapytać w urzędzie komunikacji ale niestety potrzebuje wiedzieć w ten weekend. Otóż wujek chce mi sprzedać starą przyczepkę za symboliczną kwotę. Przyczepka jest legalna, ma papiery . Niestety wujek zgubił tablice rejestracyjną dawno temu. Jak to teraz sprawnie zorganizować prawnie w urzędzie aby nie namnozyc kosztów. Tzn chciałbym ubiknąć konieczności wyrabiania duplikatu aby za chwilę zwracać t...
Kwota wolna od zajecia komorniczego, wypłata a bank
Mam pytanie. Posiadam konto w alior banku, mam zajecie komornicze na kwotę 838 złoty zarabiam najniższą krajową, wypłatę dostaje 28 każdego miesiąca a kwotę wolną od zajecia mam wykorzystaną i się odnawia 1 dnia każdego miesiąca czy te 838złoty zostanie zablokowane z mojej najniższej krajowej i czy odblokują mi te pieniądze pierwszego dnia miesiąca jeżeli kwota wolna od zajecia się odnowi? Dodam że Kwotę wolną od zajecia komorniczego mam wykorzy...

Wyszukiwarka