Zasiedzenie.

Po ilu latach zamieszkiwania po rodzicach domu należy się zasiedzenie.
anonim cytuj
07-02-2024
20 lat w dobrej wierze, 30 w złej i musisz mieć dowody (w postaci opłacanego podatku np.) oraz świadków.

anonim cytuj
07-02-2024
A przelewy z konta wystarczają?

anonim cytuj
07-02-2024
Po co ci zasiedzenie po rodzicach? To jest spadek w 1 linii bez podatku.

anonim cytuj
07-02-2024
Po rodzicach należy się spadek, uregulować trzeba sprawy spadkowe w sądzie.

anonim cytuj
07-02-2024
W dobrej wierze po 20 latach, w złej wierze po 30 latach SAMOISTNEGO władania przedmiotem zasiedzenia. Bardziej po ludzku trzeba przez ten okres faktycznie władać jak właściciel.
Mieszkanie u rodziców jeśli to oni faktycznie władają nieruchomością możesz liczyć maksymalnie jako ZERO lat.

anonim cytuj
07-02-2024
Widocznie odziedziczył ktoś inny. Inaczej nie było by tematu. Najlepiej się dogadać. Za mało jest informacji by udzielać porad. Najlepiej iść do radcy prawnego. Wyjaśnić sytuację prawną.

anonim cytuj
07-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy możliwe jest wycofanie zeznań świadka w procesie karnym?
Witam serdecznie, Nie dawno temu złożyłem zeznania jako świadok w procesie karnym. Wówczas byłem przekonany, że mówię prawdę, ale po pewnym czasie zdałem sobie sprawę, że mogłem się pomylić w niektórych szczegółach. Czy jest jakaś możliwość wycofania lub zmiany mojego zeznania? Czy są jakieś konsekwencje prawne związane z takim działaniem? Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem jak postąpić w tej sytuacji. Pozdrawiam...
Pracodawca każe codziennie przychodzić do pracy 15 minut przed otwarciem.Czy pracodawca może tak robić? Jeżeli nie to co powiedzieć pracodawcy?
Umowa o pracę, pełny etat. Pracodawca każe codziennie przychodzić do pracy 15 minut przed otwarciem sklepu. Sprawdza na kamerach, czy każdy pracownik przyszedł punktualnie, minuta spóźnienia oznacza karę 100zł. Nieważne, że sklep został otwarty punktualnie. Z tego względu każdy pracownik codziennie pracuje 8h 15min. 15min nie są dodatkowo płatne. Czy pracodawca może tak robić? Jeżeli nie to co powiedzieć pracodawcy? ...
Wezwanie do sądu mimo odrzucenia spadku
Witam Mam pytanie dostałam wezwanie o wstawienie się do sądu pomimo że spadek odrzuciłam miesiąc po śmierci mamy wraz z dziećmi minęły już trzy lata. Czy mam się czegoś obawiać wiem że rodzeństwo moje też odrzuciło spadek wraz ze swoim dziećmi w terminie zostaliśmy wezwani wszyscy przez firmę która skupuje długi....
Jak porozumieć się z komornikiem?
Witam , mam pytanie odnośnie długu pożyczki. Komornik ściąga dług przez mój dochód z pracy odd pracodawcy , gdzie pracodawca jest zobowiązany do wysłania mu długu z mojej wypłaty bo się boją że dostaną karę. I teraz pytanie brzmi, czy jako dłużnik mogę lub mam prawo wnioskować o to aby ściągana kwota egzekucyjna była mniejsza bo ja nie dam rady tak egzystować i mam też też inne zobowiązania mieszkaniowo- medialne .będę zmuszony zrezygnować z pra...

Wyszukiwarka