Zajęcie rachunku bankowego.

Witam z dniem dzisiejszym otrzymałem pismo o zajęciu rachunku bankowego przez naczelnika urzędu skarbowego w Opolu. Jest tam zwrot, którego nie rozumiem "grzywna nałożona w drodze mandatu karnego?" Zawsze byłem usilnie przekonany, że grzywnę może zasadzić sąd. Co mam robić, jak ugryźć? Kwota jest dość spora. Czy dostanę pismo z sądu w w/w pisma?
anonim cytuj
03-02-2024
Skoro nałożona została grzywna i prowadzona jest już egzekucja to nie dostanie Pan żadnego pisma z sądu. Za co nałożono tą grzywnę?

anonim cytuj
03-02-2024
Mandaty karne.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Podatek od nieruchomości.
Hej, bardzo proszę o poradę. 8 lat temu wyjechałam na studia do Łodzi i dostałam od dziadków darowiznę na zakup kawalerki w bloku. Przy podpisaniu aktu notarialnego nie zostałam poinformowana o konieczności zgłoszenia się z tym do Urzędu Miasta, a niestety jako nieogarnięta 19-latka nie byłam świadoma że mam taki obowiązek. 2 tygodnie temu z mężem kupiliśmy działkę, notariusz powiadomił nas że mamy 14 dni na zgłoszenie tego w urzędzie gminy. G...
Kiedy pracownikowi skończy się okres wyczekiwania?
Cześć! Proszę o pomoc w zakresie prawa pracy. Sytuacja wygląda następująco: Dnia 1 paździerika pracownik podpisał swoją pierwszą w życiu umowę o prace (próbna na okres 3msc), wcześniejsze umowy to były umowy zlecenie bez odprowadzania jakikolwiek składek (student). Dnia 14.10 nie zjawił się w pracy z powodu choroby, L4 trwało do dnia 20.10. Okres wyczekiwania na płatne L4 to 30 dni w tym przypadku. Za ten okres czasu 14.10-20.10 pracownikowi ni...
Moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów
Dzień dobry, Proszę o poradę - moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Dzisiaj pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów, twierdząc że jako rodzic ponoszę odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez moje dziecko. Jednak dziecko było w tym czasie pod opieką szkoły, więc nie uważam abym to ja była temu winna. Trochę głupio mi w stosunku do Pani nauczycielki, ale dlacz...
Problem z sąsiadem który robi z mieszkania śmietnik. My sąsiedzi cierpimy a spółdzielnia nic z tym nie robi.
Dzień dobry. Mamy problem z sąsiadem z klatki. Mianowicie jest to kompulsywny zbieracz, zbiera wszystko co się da że śmietnika, ma cały balkon wypchany tymi gratami nie mówiąc o tym co sie dzieje w jego domu. Sąsiad ten ma koło 90 lat i mieszka z synem który mu pomaga w zbieraniu. 3 lata temu od niego była inwazja moli. W tym roku jest pełno much. Mieszkam w pionie nad nim i zabijam Ok 50 much dziennie. W jego oknach miedzy roleta a oknem z zewn...

Wyszukiwarka