Odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu.

Byłam na wyrwaniu zęba prywatnie gdzie podpisywałam zgodę na wyrwanie.
Po tygodniu czasu zaczęło mnie boleć ucho. Myślałam że mam stan zapalny ucha. Lekarz mówi że mnie boli z powodu wyrwania zęba i że najprawdopodobniej dentysta podczas usuwania mógł coś uszkodzić.
Czy mam jakiekolwiek szanse na wygranie sprawy jeśli bym pozwala dentystę
anonim cytuj
03-02-2024
Jasne że tak.
Działaj śmiało masz procentowy ubytek zdrowia w postaci słuchu i posłuchu.
Od dentysty się należy i z ubezpieczenia prywatnego jeśli takowe masz i opłacasz.

anonim cytuj
03-02-2024
Rozumiem, ze chodzi o odszkodowanie? To najpierw musi być błąd lekarski. Potem szkoda no i na koniec związek przyczynowy. Udowodnić wszystko musisz Ty. Po tym opisie widzę to średnio. Jaka jest szkoda? Trwały bol? Uszkodzenie słuchu? Wydatki na leczenie? Nie bardzo tez wiadomo czy był tez w ogóle jakiś błąd - na podstawie twierdzenia lekarza (jakiej specjalizacji?) o tym, ze po tyg. mogło się „cos uszkodzić”. To znaczy co konkretnie? Nerw? Bolałoby raczej od razu nie po tyg. Zapalenie się wdało po zabiegu? To mogła być niewłaściwa pielęgnacja. No i jeszcze należy wziąć pod uwagę, że jeśli powikłanie zdarzyło się mimo zachowania przez lekarza należytej staranności to tez nie ma podstaw do odszkodowania. Jeśli masz wątpliwości możesz się zwrócić do Fundacji Pomocy Ofiarom Błędów Medycznych.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Ustalenie miejsca pobytu dziecka
Kolejny raz w tym roku tata zabrał dziecko na weekend i nie oddał. Mamy postanowienie o zabezpieczeniu pieczy przy mnie. Nie wiem gdzie jest syn. Nie został zawieziony do przedszkola. Tata napisał tylko, że wyjeżdża z Nim na kilka dni. Kuratorka poinformowana. W jaki sposób mam ustalić miejsce pobytu dziecka? Dziecko w spektrum, bez terapii ze względu na to, co się stało- gdyby to miało znaczenie. Proszę, powiedzcie mi co ja mogę zrobić w takie...
Egzekucja komornicza.
Dostałam sądowy nakaz zapłaty (sprawa dotyczyła niezwróconej pożyczki od osoby prywatnej. Udało mi się w ratach spłacić 1500 zł, zostało drugie tyle do spłacenia. W tym miesiącu nie miałam środków na czas i wierzyciel nie zgodził się na przesunięcie wpłaty. Dostałam informację, że w dniu jutrzejszym składa wniosek do komornika o rozpoczęcie egzekucji komorniczej. Nie mam skąd na dziś wziąć tych pieniędzy, stąd moje pytania: 1. Mieszkam w wynajm...
Wynagrodzenie w umowie o pracę na okres próbny
Dzień dobry, Jestem na umowie o pracę na okres próbny 3 miesięczny na stanowisku tłoczarz metalu/ operator urządzeń od początku września. chciałem się dopytać o dwie kwestie dotyczące mojej umowy: Po pierwsze po dodaniu wynagrodzenia zasadniczego i premii uznaniowej wychodzi mi kwota 26,40 zł brutto za godzinę, co jest kwotą niższą niż najniższa krajowa, która od lipca tego roku wynosi 28,10 zł. Dodam, że mam normalny 5 dniowy tydzień pracy, 8...
Czy można zostać cały czas w tej jednej przychodni?
Witam Zmieniaj miejsce zamieszkania i zameldowania trzeba zmienić swoją przychodnie lekarza rodziinnego(wieś)? Czy można zostać cały czas w tej jednej przychodni?...

Wyszukiwarka