Odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu.

Byłam na wyrwaniu zęba prywatnie gdzie podpisywałam zgodę na wyrwanie.
Po tygodniu czasu zaczęło mnie boleć ucho. Myślałam że mam stan zapalny ucha. Lekarz mówi że mnie boli z powodu wyrwania zęba i że najprawdopodobniej dentysta podczas usuwania mógł coś uszkodzić.
Czy mam jakiekolwiek szanse na wygranie sprawy jeśli bym pozwala dentystę
anonim cytuj
03-02-2024
Jasne że tak.
Działaj śmiało masz procentowy ubytek zdrowia w postaci słuchu i posłuchu.
Od dentysty się należy i z ubezpieczenia prywatnego jeśli takowe masz i opłacasz.

anonim cytuj
03-02-2024
Rozumiem, ze chodzi o odszkodowanie? To najpierw musi być błąd lekarski. Potem szkoda no i na koniec związek przyczynowy. Udowodnić wszystko musisz Ty. Po tym opisie widzę to średnio. Jaka jest szkoda? Trwały bol? Uszkodzenie słuchu? Wydatki na leczenie? Nie bardzo tez wiadomo czy był tez w ogóle jakiś błąd - na podstawie twierdzenia lekarza (jakiej specjalizacji?) o tym, ze po tyg. mogło się „cos uszkodzić”. To znaczy co konkretnie? Nerw? Bolałoby raczej od razu nie po tyg. Zapalenie się wdało po zabiegu? To mogła być niewłaściwa pielęgnacja. No i jeszcze należy wziąć pod uwagę, że jeśli powikłanie zdarzyło się mimo zachowania przez lekarza należytej staranności to tez nie ma podstaw do odszkodowania. Jeśli masz wątpliwości możesz się zwrócić do Fundacji Pomocy Ofiarom Błędów Medycznych.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Umowa zlecenie (rezygnacja)
Umowa podpisana na okres 01.10.2020-01.01.2021. W związku z niedogodnościami jakie spotkały mnie w pracy chce zrezygnować z niej. W umowie nie ma nic o wypowiedzeniu. Powiadomiłam zleceniobiorce, że nie pojawię się już w pracy. Czy w związku z niewykonaniem zlecenia ponoszę konsekwencje? Dostałam odpowiedź, że nie mogę tak zrobic, ze nie przyjde do pracy bo ta umowa mnie wiąże prawnie....
Jak przysposobić dziecko?
Dzień dobry, chciałabym uzyskać odpowiedzi na następujące pytanie: Jestem z partnerem xxx czasu, wychowuje ze mną moje dzieci ale nie jest opiekunem prawnym. Oboje chcielibyśmy aby został również on opiekunem prawnym a nie tylko ja. Ojciec dzieci pozbawiony władzy rodzicielskiej Nie chcemy adopcji ponieważ utrace alimenty na dzieci. Chodzi o to że jak będę na wyjeździe służbowym mógłby np. Pojechać na sor bo corka miała wypadek I podpisać dok...
Podatek od darowizny.
3 lata temu zmarł mój tata, był formalnie właścicielem domu, w którym mieszkał razem z moją mamą od 30 lat. Po śmierci taty właścicielką domu została moja mama, razem z bratem zrzekliśmy się spadku tak, aby ona była właścicielką i mogła zarządzać nieruchomością bez naszego udziału. Ale jednocześnie spisała testament u notariusza, w którym zapisuje całość majątku mnie. Niestety życie pokazało, że ciężko jej dom utrzymać samej, zdecydowała o sprzed...
Spadek
Witam. Dostałam 5/8 mieszkania po babci w spadku. 1/8 już wcześniej była moja(po dziadku) 1/8 jest ciotki, 1/8 wujka. Jeśli wujek wystąpi o zniesienie współwłasności i spłatę to jakie są szanse bym spłaciła wujka w ratach? Będę remontować to mieszkanie, chce tam mieszkać....

Wyszukiwarka