Odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu.

Byłam na wyrwaniu zęba prywatnie gdzie podpisywałam zgodę na wyrwanie.
Po tygodniu czasu zaczęło mnie boleć ucho. Myślałam że mam stan zapalny ucha. Lekarz mówi że mnie boli z powodu wyrwania zęba i że najprawdopodobniej dentysta podczas usuwania mógł coś uszkodzić.
Czy mam jakiekolwiek szanse na wygranie sprawy jeśli bym pozwala dentystę
anonim cytuj
03-02-2024
Jasne że tak.
Działaj śmiało masz procentowy ubytek zdrowia w postaci słuchu i posłuchu.
Od dentysty się należy i z ubezpieczenia prywatnego jeśli takowe masz i opłacasz.

anonim cytuj
03-02-2024
Rozumiem, ze chodzi o odszkodowanie? To najpierw musi być błąd lekarski. Potem szkoda no i na koniec związek przyczynowy. Udowodnić wszystko musisz Ty. Po tym opisie widzę to średnio. Jaka jest szkoda? Trwały bol? Uszkodzenie słuchu? Wydatki na leczenie? Nie bardzo tez wiadomo czy był tez w ogóle jakiś błąd - na podstawie twierdzenia lekarza (jakiej specjalizacji?) o tym, ze po tyg. mogło się „cos uszkodzić”. To znaczy co konkretnie? Nerw? Bolałoby raczej od razu nie po tyg. Zapalenie się wdało po zabiegu? To mogła być niewłaściwa pielęgnacja. No i jeszcze należy wziąć pod uwagę, że jeśli powikłanie zdarzyło się mimo zachowania przez lekarza należytej staranności to tez nie ma podstaw do odszkodowania. Jeśli masz wątpliwości możesz się zwrócić do Fundacji Pomocy Ofiarom Błędów Medycznych.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Wymiana dokumentu Prawo jazdy
Jeśli siostra miała bezterminowe prawo jazdy, ale zmieniła nazwisko po ślubie i wymieniła dokument prawo jazdy wtedy zmienili jej na terminowe prawo jazdy. Było to ok. 6 lat temu. Wyczytałam w Internecie, że skoro ktoś ma bezterminowe prawo jazdy to po zmianie nazwiska dalej powinny być bezterminowe. Jednakże jej zrobili terminowe. Stąd pytanie: Czy można to jeszcze zmienić ten dokument na bezterminowe?...
Gdzie udzielą mi informacji na temat sprawy spadkowej.
W 2020 roku umiera moja babcia (mama taty), która mieszkała razem ze mną i mamą. W 2021 roku mama zostaje wezwana na świadka w sprawie ustalenia spadku po babci z zapytaniem, czy babcia zostawiła po sobie jakiś testament. Potem zostaje wezwana drugi raz, już na ogłoszenie, gdzie zostaje poinformowana, że mój tata (syn babci) ma w ciągu 1,5 roku spłacić mnie i mojego brata (podobno rozchodzi się o równowartość jednej z działek rolnych). To są sł...
Na ile mogę pozwać rodziców o alimenty
Hej, czy jest ktoś tutaj kto pozywał jednego ze swoich rodziców o alimenty do sądu i chciałby dać znać jakie kwoty miał przydzielone? Raczej chodzi mi o kwoty nie na małe dziecko, a na studenta. Ewentualnie jakieś rady jak tę kwotę wywalczyć najwyższą mile widziane....
Mieszkanie komunalne.
Partner jest głównym najemcą mieszkania komunalnego, przez około 10 lat nie przebywał w mieszkaniu, partnerka opłacała wszelkie opłaty, ale na jego nazwisko. Partner po latach wrócił, chce mieszkać bez ponoszenia kosztów, uczucie wygasło co w tej sytuacji partnerka ma zrobić?...

Wyszukiwarka