Odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu.

Byłam na wyrwaniu zęba prywatnie gdzie podpisywałam zgodę na wyrwanie.
Po tygodniu czasu zaczęło mnie boleć ucho. Myślałam że mam stan zapalny ucha. Lekarz mówi że mnie boli z powodu wyrwania zęba i że najprawdopodobniej dentysta podczas usuwania mógł coś uszkodzić.
Czy mam jakiekolwiek szanse na wygranie sprawy jeśli bym pozwala dentystę
anonim cytuj
03-02-2024
Jasne że tak.
Działaj śmiało masz procentowy ubytek zdrowia w postaci słuchu i posłuchu.
Od dentysty się należy i z ubezpieczenia prywatnego jeśli takowe masz i opłacasz.

anonim cytuj
03-02-2024
Rozumiem, ze chodzi o odszkodowanie? To najpierw musi być błąd lekarski. Potem szkoda no i na koniec związek przyczynowy. Udowodnić wszystko musisz Ty. Po tym opisie widzę to średnio. Jaka jest szkoda? Trwały bol? Uszkodzenie słuchu? Wydatki na leczenie? Nie bardzo tez wiadomo czy był tez w ogóle jakiś błąd - na podstawie twierdzenia lekarza (jakiej specjalizacji?) o tym, ze po tyg. mogło się „cos uszkodzić”. To znaczy co konkretnie? Nerw? Bolałoby raczej od razu nie po tyg. Zapalenie się wdało po zabiegu? To mogła być niewłaściwa pielęgnacja. No i jeszcze należy wziąć pod uwagę, że jeśli powikłanie zdarzyło się mimo zachowania przez lekarza należytej staranności to tez nie ma podstaw do odszkodowania. Jeśli masz wątpliwości możesz się zwrócić do Fundacji Pomocy Ofiarom Błędów Medycznych.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

różnica w wypłatach
Będąc na L4 płatnym 100% dostaje srednia kwotę wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy, te 12 miesięcy liczymy do dnia kiedy pracowałam ? Ta kwota podczas całego czasu trwania L4 powinna być stała ? Odkąd przebywam na L4 dostałam 2 wynagrodzenia i się różnią o kilkaset złotych, zastnawiam się z czego wynika różnica ? Wynagrodzenie wypłaca pracodawca....
kwota na umowie o pracę jest niższa niż najmniejsza krajowa
Witam, czy na umowie o prace moze widniec kwota wynagrodzenia w wysokości 2650zl gdzie najmniejsza krajowa jest 2800zl ?...
Wypadek w pracy co powinienem zrobić.
Witam w tym tygodniu miałem wypadek w pracy, co powinienem zrobić, mam złamany mały palec, poszedłem do chirurga który wystawił mi zwolnienie lekarskie, jakie kolejne kroki powinienem podjąć, ponieważ wiem, że zakład pracy ma 14 dni na sporządzenie protokołu wypadkowego, ale oni chyba za bardzo się tą sprawą nie chcą zajmować, czy zwolnienie lekarskie będzie płatne, nawet bez tego protokołu?, ogólnie co powinienem zrobić bo ja pierwszy raz miałem...
Zwolnienie z kosztów sądowych.
Toczy się sprawa o niezgodny dział spadku .Wnioskodawca został całkowicie zwolniony z kosztów sądowych w całości Do tej pory byli powoływani liczni biegli ale nikt nie był zobowiązany do zapłaty zaliczki na biegłych. Przychodziły pisma z sądu dotyczące wysokości wynagrodzeń dla biegłych sądowych. Kto w ostateczności pokryje koszty tych biegłych po zakończeniu postępowania spadkowego. Wszyscy 4rej spadkobiercy dziedziczyli w częściach równych....

Wyszukiwarka