Od czego zacząć upadłość konsumencką?

Chciałabym złożyć wniosek o upadłość konsumencka, czy zrobić to samemu czy lepiej przez biuro. I jak to wszystko wygląda?
anonim cytuj
03-02-2024
Ja napisałam sama. Pisz tyle razy, aż wreszcie będzie dobrze napisane dla sądu. Ja więcej wiedziałam, niż adwokatka, której się radziłam. W Urzędach, są bezpłatne porady prawne. Mogą Ci pomóc, za darmo.

anonim cytuj
03-02-2024
Jeśli posiadasz jakikolwiek majątek, wszelkie ruchomości i nieruchomości zostaną spisane i zlicytowane przez syndyka po ogłoszeniu upadłości. Ponad to, to nie jest tak, że po ogłoszeniu upadłości dług jest umarzany. Syndyk zostawia najniższą krajową na koncie i resztę zabiera na spłatę zobowiązań.

anonim cytuj
03-02-2024
A i jeżeli zdecydujesz się na kancelarie to zwracaj uwagę na umowę. Jaką tobie zaproponują tzn. do jakiego momentu świadczą usługi czy jest to tylko napisanie wniosku i dalej radzi sobie sama. W takim wypadku moim zdaniem jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Czy będą z tobą do oddłużenia tzn. będą reprezentować ciebie przed syndykiem i pomagać tobie w sprawozdaniu rocznym do sądu . W tym 2 przypadku według mnie ma to jakiś sens.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Dzierżawa a zasiedzenie.
Witam, ponad 20 lat temu kupiłem 50% udziałów w domu z działką. Inni współwłaściciele nie żyją i nikt nie przeprowadził do tej pory postępowania spadkowego. Chciałbym oddać część działki w dzierżawę sąsiadowi (on odda mi część swojej - tak będzie nam wygodniej bo działki są wąskie i długie). Czy ta dzierżawa wpłynie na możliwość zasiedzenia przeze mnie nieruchomości za 9 lat? Czy to, że z działki będzie korzystał sąsiad nie spowoduje przerwania b...
Pracę społeczne z zamianą na areszt.
Witam, mam orzeczony wyrok roku ograniczenia wolności konkretniej 30 godz. miesięcznie. Odrobiłem już 10 miesięcy ten jest jedenasty, mam masę spraw na głowie i może być tak że nie zdążę wyrobić 7,5 h w tym miesiącu . Wcześniej w grudniu nie odrobiłem 14h, o tamto konsultowałem się z kuratorem i będę to mógł odrobić w kwietniu, pytanie co by było gdyby mi ostatecznie chcieli zamienić to na pozbawienie wolności? Byłaby to połowa z całego wyroku cz...
Różnica między pozwem , a zawiadomieniem możliwości popełnienia przestępstwa
witam Czym różni się pozew , a zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa ? A mianowicie czy za pozew muszę zapłacić koszty sądowe , a za zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa nie? Czy dobrze rozumiem czy jestem w błędzie ? Moje kolejne pytanie jest następujące : Czy prokuratura po złożeniu zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa ma obowiązek rozpatrzeć czy zawiadomienie jest zasadne czy nie, a jeśli uzna za z...
Czy podwyżka bez aneksu jest zgodna z przepisami?
Dzień dobry. W związku z podwyżkami. Czy pracodawca ma obowiązek dać do podpisania nowy aneks do umowy o prace ponoszący kwotę wypłaty brutto? Obecny pracodawca stwierdził że nie musi tego robić, wypłata i tak będzie wyższa. Czy są jakieś przesłanki, że nic się nie podpisuje czy jednak upominać się ?...

Wyszukiwarka