Od czego zacząć upadłość konsumencką?

Chciałabym złożyć wniosek o upadłość konsumencka, czy zrobić to samemu czy lepiej przez biuro. I jak to wszystko wygląda?
anonim cytuj
03-02-2024
Ja napisałam sama. Pisz tyle razy, aż wreszcie będzie dobrze napisane dla sądu. Ja więcej wiedziałam, niż adwokatka, której się radziłam. W Urzędach, są bezpłatne porady prawne. Mogą Ci pomóc, za darmo.

anonim cytuj
03-02-2024
Jeśli posiadasz jakikolwiek majątek, wszelkie ruchomości i nieruchomości zostaną spisane i zlicytowane przez syndyka po ogłoszeniu upadłości. Ponad to, to nie jest tak, że po ogłoszeniu upadłości dług jest umarzany. Syndyk zostawia najniższą krajową na koncie i resztę zabiera na spłatę zobowiązań.

anonim cytuj
03-02-2024
A i jeżeli zdecydujesz się na kancelarie to zwracaj uwagę na umowę. Jaką tobie zaproponują tzn. do jakiego momentu świadczą usługi czy jest to tylko napisanie wniosku i dalej radzi sobie sama. W takim wypadku moim zdaniem jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Czy będą z tobą do oddłużenia tzn. będą reprezentować ciebie przed syndykiem i pomagać tobie w sprawozdaniu rocznym do sądu . W tym 2 przypadku według mnie ma to jakiś sens.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Alimenty na rodzica.
Czy jest (i jeśli tak to jaki??) próg dochodu (na osobę ponieważ ma własną rodzinę) dla dziecka którego rodzic/rodzice lub MOPS chce podać o alimenty. Czy jeśli taki próg istnieje rodzic lub MOPS mimo to mogą wnieść do sądu o alimenty? Czy jeśli rodzice żyją w związku małżeńskim ewentualne alimenty przyznawane są na każdego rodzica z osobna(jeśli oboje się domagają)?...
Czy mogę zwrócić towar do 30dni bez podawania przyczyny jeżeli wcześniej była podana informacja że zwrotów nie przyjmują?
Witam, proszę o podpowiedź jak wygląda sytuacja zwrotu towaru w znanym sklepie Auchan. Mogę zwrócić towar (bizuteria?) Do 30dni bez podawania przyczyny? Była karteczka 'prosimy o przemyślane zakupy ponieważ zwrotów nie przyjmujemy' ale czy faktycznie nie mogę zwrócić? Z góry dziękuję za odpowiedź ...
Udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia.
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zach...
Sprawa o uznanie ojcostwa-oszustwo.
W roku 2021 odbyła się sprawa o uznanie ojcostwa. Odbyły się badania dna. Przyszedł wynik wykluczający ojca. Wyrok prawomocny. Matka do dziś jest pewna, że wskazany facet jest ojcem, współżyła tylko z nim w trakcie 3 letniego związku. Tydzień temu ten wskazany ojciec na imprezie u znajomych przyznał się, że na badanie poszedł jego kolega z kolekcjonerskim dowodem osobistym na jego dane. Dodatkowo to co on mówi zostało nagrane telefonem. Czy matka...

Wyszukiwarka