Od czego zacząć upadłość konsumencką?

Chciałabym złożyć wniosek o upadłość konsumencka, czy zrobić to samemu czy lepiej przez biuro. I jak to wszystko wygląda?
anonim cytuj
03-02-2024
Ja napisałam sama. Pisz tyle razy, aż wreszcie będzie dobrze napisane dla sądu. Ja więcej wiedziałam, niż adwokatka, której się radziłam. W Urzędach, są bezpłatne porady prawne. Mogą Ci pomóc, za darmo.

anonim cytuj
03-02-2024
Jeśli posiadasz jakikolwiek majątek, wszelkie ruchomości i nieruchomości zostaną spisane i zlicytowane przez syndyka po ogłoszeniu upadłości. Ponad to, to nie jest tak, że po ogłoszeniu upadłości dług jest umarzany. Syndyk zostawia najniższą krajową na koncie i resztę zabiera na spłatę zobowiązań.

anonim cytuj
03-02-2024
A i jeżeli zdecydujesz się na kancelarie to zwracaj uwagę na umowę. Jaką tobie zaproponują tzn. do jakiego momentu świadczą usługi czy jest to tylko napisanie wniosku i dalej radzi sobie sama. W takim wypadku moim zdaniem jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Czy będą z tobą do oddłużenia tzn. będą reprezentować ciebie przed syndykiem i pomagać tobie w sprawozdaniu rocznym do sądu . W tym 2 przypadku według mnie ma to jakiś sens.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Problem na myjni bezdotykowej pistolet uszkodził karoserie.
Witam Podjechałem na myjnie bezdotykowa w celu umycia auta. W czasie mycia zabrakło środków odłożyłem pistolet na miejsce ,do terminala wrzuciłem pieniądze wybrałem program w celu kontynuowania mycia auta a w tym samym czasie pistolet wystrzelił z pochwy gdzie jest jego miejsce uszkadzając karoserie. Czy jest jakieś na to rozwiązanie? Właściciel myjni zarzuca mi nie przestrzeganie regulaminu. Proszę o pomoc....
Pytanie odnośnie wypracowanych godzin.
Witam, pracuje w pewnej firmie na pół etatu. W umowie mam napisane praca od pon-pt. Godziny mam wypracowane, jak i nadliczbowe. Teraz moje pytanie jest następujące. Czy mogę zrobić sobie nieodpłatne wolne, jeśli mam godziny wyrobione ? Niby według k.p pracownik powinien wyrobić 20 godzin w tygodniu. Natomiast zastanawia mnie zapis w umowie, odnośnie pracy pon-pt. Proszę o szybką odpowiedź, najlepiej też z podanym artykułem....
Stypendium na studiach.
Czy jeżeli skorzystam ze stypendium na studiach dla osób niepełnosprawnych ale nie będę uczęszczać na zajęcia to po skreśleniu z listy studentów między 1 a 2 semestrem poniosę jakieś konsekwencje? Będzie należało zwrócić kwotę stypendium do uczelni bądź ponieść karę za to?...
Ktoś wziął na moją mamę kredyt przez Internet lub chwilówkę.
Dzień dobry, Moja mama dzisiaj byłam w banku cos załatwić. Dowiedziała się od pracownika placówki, że widnieje na jej koncie dług prawdopodobnie z jakiegoś parabanku. Zaciągnięto na jej dane 8,5 tys. zł a razem z odsetkami 15 tysięcy. Mama jest przerażona. Nigdzie nie klikała, nie odbiera telefonów z nieznanego numeru (jest bardzo ostrożna) ani też nie zgubiła dowodu. Pożyczka była wzięta ponad 500 dni temu. Co można z tym zrobić żeby mama teg...

Wyszukiwarka