Udziały w dariwiźnie.

Otrzymałem w darowiźnie 1/2 nieruchomości. Czy mogę sprzedać ten udział bez zgody współwłaściciela budynku? Są osobne media.
anonim cytuj
01-02-2024
Jesteś współwłaścicielem, czy masz wydzielone 1/2 nieruchomości (od słupka do słupka) - to różnica.

anonim cytuj
01-02-2024
Wydzielone. Piętro jest moje. Do użytku wspólnego plac, garaż i budynek gospodarczy.

anonim cytuj
01-02-2024
Sprzedać zawsze możesz. Zarówno, jeżeli byłby to udział w nieruchomości, jak i wydzielony lokal w nieruchomości wspólnej wraz ze współwłasnością części wspólnych.

anonim cytuj
01-02-2024

Sugerowane Tematy

Wniosek o zgodę na odrzucenie spadku w imieniu maloletniego
Dzień dobry, Mam problem . Dowiedziałam się , że jestem spadkobiercą po bratanku dziadka. Człowieka na oczy nie widzialam, nie wiedziałam o istnieniu do momentu otrzymania pisma z sądu. W sądzie toczy się rozprawa o nabycie spadku przez gminę , na której zmarły zostawił stary domek i działeczkę. Od momentu jego śmierci rosną zaleglosci podatkowe.Rodzina mieszkająca tam odrzuciła spadek, to mnie zaniepokoiło i też odrzuciłam. Teraz mam problem ...
Zmiana umowy o pracę na umowę zlecenie.
Pracuje w firmie ponad 3 lata na UOP na czas nieokreślony w pełnym wymiarze. Przez cały ten okres nie miałem urlopu, poprosiłem o ten urlop i wywiązała się z tego kłótnia z pracodawcą. W efekcie, której pracodawca postawił warunek albo przechodzę na umowę zlecenie albo się żegnamy. Czy może tak postąpić ? W internecie znajduje sprzeczne informacje. Moja praca polega na wykonywaniu danej czynności zależnej od klientów. Przez 5-6 miesięcy pracuje b...
Służebność drogi.
Mam pytanie odnośnie zniesienia służebność drogi. Przez moją działkę ustanowiona jest służebność drogi 5 metrów, niewykonywana od 12 lat. Sąsiadka wystąpiła o zniesienie służebności bo nie dogadała się z resztą sąsiadów (droga idzie od drogi krajowej wschodnia strona działek - 4 działki, my dojeżdżamy od dk strona zachodnią- droga gminną). Po zniesieniu służebności do kogo będzie należeć te 5 metrów drogi de facto część mojej działki. Wróci do st...
Testament.
Hej, mam dziecko z byłą żoną. Teraz jestem w nowym związku, nie mamy dzieci. Jeśli zapisze w testamencie połowę na dziecko, połowę na moją partnerkę, czy pomimo to dziecko może kiedyś podważyć mój testament? Chodzi o to, że partnerka dużo wniosła w moje życia, nie chcemy ślubu, ale też nie chce żeby po mojej śmierci została bez niczego, bo dokładała się do remont, do samochodu itp... Chcę ich podzielić na pół, jak to będzie wyglądać?...

Wyszukiwarka