Sprzedaż nieruchomości.

Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
anonim cytuj
26-01-2024
Niczego nie sprzeda bez uczestnictwa drugiego właściciela w sprzedaży. Syn, lub jego pełnomocnik, musi być u notariusza.

anonim cytuj
26-01-2024
Syn musi wyrazić zgodę, bez jego zgody nie może.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy mogę uniknąć płacenia alimentów na ojca z racji jego niezdolności do pracy??
Witam, mam ojca, który ma zasądzone na mnie 200 zł alimentów. Poza tym nigdy nie zapytał czy czegoś potrzebuję i jak tylko dzwoni, to często narzeka, że musi płacić mi pieniądze:(. Nienawidzę go za to i nie chcę mieć z nim nic wspólnego... Aktualnie jeszcze się uczę, ale obawiam się, że jak już zakończę edukację to ja będę musiała płacić alimenty na niego z racji jego niezdolności do pracy. Stąd moje pytanie czy przez zerwanie z nim kontaktu ...
Co zrobić gdy ojciec dziecka nie płaci alimentów?
Co w sytuacji, gdy ojciec dziecka zwolnił się z pracy żeby nie płacić alimentów? Dziecko niepełnosprawne. Przez ostatnie 3 lata jak wyszedł z wiezienia płacił terminowo, teraz poznał nową kobietę i powiedział, ze płacić nie będzie bo układa sobie życie na nowo. Chce się zrzec ojcostwa (nie wiem czy tak można bo jest biologicznym ojcem), żeby nie mieć nic wspólnego z dzieckiem i być zwolnionym z alimentów. Jego rodzice bronili go gdy ten bił dzie...
Mieszkanie z licytacji komorniczej.
Witam, jakiś czas temu wylicytowałam mieszkanie na licytacji komorniczej. Po wygranej licytacji dłużnicy zapytali się mnie czy mogli by to mieszkanie wynajmować (są to starsze, schorowane osoby, a ja aktualnie mieszkam za granicą, więc mieszkanie jest zakupione póki co jako inwestycja). Zgodziłam się na to i zostało to zapisane w protokole. Aktualnie 2 tygodnie temu zapłaciłam za mieszkanie i czekam na pismo w sprawie przysądzenia własności, aby...
opieka nad dzieckiem, zasiłek i praca zdalna
Dzień dobry! Chciałam zapytać Was o opiekę nad dzieckiem związaną z covidem. Pracuję w dwóch miejscach-w jednym na cały etat a w drugim mam codziennie 1 godzinę. Tę godzinę mogę pracować zdalnie,z domu. Pierwszyi pracodawca (gdzie mam cały etat) nie daje mi takiej możliwości. Mam możliwość pójścia na ten zasiłek - mam w domu 7-latka. Czy jest opcja żeby opiekę wziąć tylko w jednej pracy (skoro jeden z pracodawców daje mi możliwość pracy zdalne...

Wyszukiwarka