Sprzedaż nieruchomości.

Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
anonim cytuj
26-01-2024
Niczego nie sprzeda bez uczestnictwa drugiego właściciela w sprzedaży. Syn, lub jego pełnomocnik, musi być u notariusza.

anonim cytuj
26-01-2024
Syn musi wyrazić zgodę, bez jego zgody nie może.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Sprzedaż samochodu -roszczenia kupującego
Witam Serdecznie. Bardzo proszę o radę. Sprzedałem auto jako osoba prywatna na umowę również osobie prywatnej. Po 7 tygodniach kupujący piszę że zawór egr nie działa prawidłowo i wyskakuje błąd. Przypomniałem kupującemu grzecznie , że powiedziałem mu o ingerencji w filtr DPF oraz zawór egr , ten jednak stwierdził, że DPF tak owszem jednak o zaworze nie było mowy. Jest słowo przeciwko słowie. Ma jakieś moje screeny z forum gdzie pisałem o ty...
L4 a zwolnienie z pracy
Złożyłam 3-moesieczne wypowiedzenie w pracy i miałam pracować do końca sierpnia, w międzyczasie zadzwonili do mnie ze szpitala że przesuwają termin na operacje, na którą jeszcze miałam czekać pół roku. I byla ta operacja 22 sierpnia, z automatu dostałam l4 do końca miesiąca, mam się zgłosić na kontrolę ostatniego dnia miesiąca i wtedy na pewno dostanę przedłużenie zwolnienia. Ale jak to prawnie wygląda: czy od 1 września mogę prosić od przedłużen...
Wszczęcie egzekucji za dług
Witam. Dostałam pismo od komornika o wszczęciu egzekucji za dług o którym nie wiedziałam. Zadzwoniłam do kancelarii i dostałam namiar na firmę windykacyjną która przejęła dług od wierzyciela i się okazało że to CYFROWY POLSAT któremu jestem podobno winna 2 tys złotych Owszem miałam podpisaną z nimi umowę ale nie byłam zadowolona i po jej wygaśnięciu zakończyłam ją z nimi i dopelnilam formalności w odpowiednim punkcie. Umowa była zakończona w 2...
Sprawy spadkowe.
Właściciel gospodarstwa umarł dzisiaj, miał zapisany dom i ziemię po rodzicach (ojciec zmarł 16 lat temu, matka 3 lata temu), na koncie osoby zmarłej są duże pieniądze za sprzedaż ziemi, nikt do konta nie był upoważniony, zmarły ma 6 sióstr, czy siostry mogą się jakoś ubiegać o pieniądze na koncie? Siostry nie domagały się nigdy od brata żadnej spłaty. Chciały, aby to on wszystko dostał od rodziców, ponieważ z nimi mieszkał. Co dalej z domem?...

Wyszukiwarka