Sprzedaż nieruchomości.

Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
anonim cytuj
26-01-2024
Niczego nie sprzeda bez uczestnictwa drugiego właściciela w sprzedaży. Syn, lub jego pełnomocnik, musi być u notariusza.

anonim cytuj
26-01-2024
Syn musi wyrazić zgodę, bez jego zgody nie może.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Kwalifikacja czynu.
Szanowni Państwo. Wynająłem osobę fizyczną do wykonania remontu mieszkania. Podpisaliśmy umowę. Jak to w remoncie, miesiąc po ostatecznym terminie ale trwa nadal. Umówiliśmy się z Fachowcem tak, że materiały do remontu będzie kupował sam, będzie dzwonił z kasy (Leroy, Obi itd) a my płacimy Blikiem. Okazało się przypadkowo, że z każdego z większych paragonów, tego samego lub następnego dnia Fachowiec robił zwroty, przyjmując gotówkę. Nigdy o zwrot...
Komornik zajął moje wynagrodzenie za długi mojego męża.
Będę wdzięczna za pomoc w mojej sprawie. Były mąż nie zapłacił podatku od nieruchomości i komornik zdjął tą kwotę z mojego wynagrodzenia. Nie byliśmy małżeństwem od kilku lat i nieruchomość była własnością byłego męża. Niestety nie pomyślałam o tym, że powinnam ten fakt zgłosić w urzędzie miasta. Widnieliśmy jako współwłaściciele. Na chwilę obecną wszystkie dokumenty są w urzędzie zatem wg prawa dług był byłego męża a nie mój. Czy jest szansa ...
Podwójne zajęcie należności z tego samego tytułu.
Miesiąc temu, na moim koncie bankowym pojawiła się blokada na kwotę 860 zł, tytułem egzekucji komorniczej. Kilka dni później bank zrealizował to zajęcie i przelał na konto komornika całą kwotę, a ja uznałem sprawę za zamkniętą. Tymczasem pierwszego tego miesiąca, na moim koncie ponownie pojawiła się blokada na 860 zł tytułem egzekucji komorniczej o tej samej sygnaturze i od tego samego komornika. Skontaktowałem się z kancelarią komorniczą i dowi...
Obowiązek alimentacyjny.
Czy rodzic płacący alimenty i pobierający jakieś dodatki w pracy na dzieci może te dodatki przekazać jako część należnych alimentów czy jednak musi dodatki przekazać niezależnie od zapłaconych alimentów. Wogóle co można wliczyć w sumę płaconych alimentów?...

Wyszukiwarka