Sprzedaż nieruchomości.

Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
anonim cytuj
26-01-2024
Niczego nie sprzeda bez uczestnictwa drugiego właściciela w sprzedaży. Syn, lub jego pełnomocnik, musi być u notariusza.

anonim cytuj
26-01-2024
Syn musi wyrazić zgodę, bez jego zgody nie może.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy.
2.03 rozwiązano ze mną umowę o pracę na czas nieokreślony. Tego samego dnia dostałem "zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy". Oba dokumenty podpisane przez kierownika lokalu. 6.04 (wczoraj) zadzwoniono do mnie z tej firmy i nakazano wrócić do pracy, bo ten, który dał mi rozwiązanie umowy i zwolnienie z obowiązku nie miał upoważnienia do wystawienia mi takiego zwolnienia. Powiedziano mi, że jeśli nie przyjdę do pracy, to mi nie zapł...
Podatki od nieruchomości.
Kupiłam budynek mieszkalny do remontu na działce odłączonej od gruntów rolnych. Działka o powierzchni 2123 m. W wypisie z ewidencji gruntów figuruje jako grunty rolne zabudowane. Teren zakrzewiony i częściowo zadrzewiony ( niewielki sąd).Jak to się ma do nakazu podatkowego z urzędu gminy, w którym zakwalifikowano grunt jako grunty pozostałe w tym zajęte na prowadzenie odpłatnej statutowej działalności pożytku publicznego? Nigdy nie składałam wnio...
List polecony z sądu
Mam taki problem. Osoba w wieku 93 lat i mająca problemy z poruszaniem czekała na list z Sądu. Pech chciał, że listonosz przyszedł, gdy byla przez krótka chwilę sama i kiedy udało jej się dojść do drzwi domofon przestał dzwonić. Na poczcie usłyszeliśmy, ze opcja dostarczenie powtórne na życzenie za opłatą działa tylko w przypadku zwykłych poleconych. Czy można cos zrobić, żeby pismo z sadu po powrocie do niego nie błąkało się gdzieś w nieskonczon...
Chciałem zgłosić reklamację z tytułu rękojmi (sklep mnie zwodzi)
Cześć, zepsuła mi się fotopułapka i chciałem zgłosić reklamację z tytułu rękojmi. Sklep mnie zwodzi cały czas, że u nich nie ma takiej możliwości i jedynie mogę wybrać serwis (co kolwiek to znaczy). Faktycznie mogę nie mieć możliwości skorzystania z rękojmi?...

Wyszukiwarka