Sprzedaż nieruchomości.

Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
anonim cytuj
26-01-2024
Niczego nie sprzeda bez uczestnictwa drugiego właściciela w sprzedaży. Syn, lub jego pełnomocnik, musi być u notariusza.

anonim cytuj
26-01-2024
Syn musi wyrazić zgodę, bez jego zgody nie może.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Pracodawca nie zapewnia odpowiedniej temperatury pracy.
Dzień dobry, co mam zrobić w wypadku jeśli pracodawca nie zapewnia odpowiedniej temperatury pracy? Mogę odmówić wykonywania pracy wtedy? Nie ma możliwości oddelegowania do innej pracy w cieple. Nie dostajemy nawet posiłku ciepłego....
Czy mogę unieważnić umowę sprzedaży, jeśli kupiłem używany samochód, który ma ukryte wady?
Ostatnio zakupiłem używany samochód od prywatnego sprzedawcy. W momencie transakcji byłem bardzo podekscytowany i zaufałem, że auto jest w dobrym stanie, ponieważ sprzedawca stwierdził, że samochód jest w pełni sprawny i nie ma żadnych ukrytych wad. Niestety, po zakupie okazało się, że samochód ma pewne problemy, o których sprzedawca mi nie wspomniał. Po kilku dniach użytkowania zauważyłem, że auto ma poważne problemy z układem hamulcowym, któ...
Podwójne zadłużenie.
Dzień dobry, mam problem z zadłużeniem. Spłaciłam zadłużenie u komornika i mam postanowienie że zadłużenie zostało w całości spłacone. Była to sprawa zakończona w listopadzie 2022 roku. Dziś dostaje e-mail od innego komornika że mam do spłaty zadłużenia na kwotę 400zl na ten sam numer sprawy i klauzurę wykonalności. Może mi ktoś wyjaśnić jak to możliwe. Klauzurą wykonalności z dnia 09.02.2016. Jakim prawem po ponad pół roku tą samą sprawę pro...
Jak rozliczyć PIT w imieniu niepełnoletniego dziecka.
Witam. Czy uczeń 2 klasy szkoły branżowej ,otrzymując pit-11 od pracodawcy ,musi rozliczyć się z Urzędem Skarbowym ? W kwietniu ma 18 lat....

Wyszukiwarka