Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
Piszę z pytaniem. Posiadam samochód którym bank jest współwłaścicielem (kredyt samochodowy). Kredyt był rozłożony na 5 lat, zostały trzy lata do spłaty. Znalazłem kupca który jest w stanie zapłacić odstępne w wartości połowy sumy spłaconej przez te dwa lata i resztę spłacałby w ratach (ta sama wartość raty co aktualnie płace). Wiecie mniej więcej jakby to miało wyglądać? Jaką umowę bym musiał z nim zawrzeć żeby to miało ręce i nogi? Dostałem info...
Witam, tydzień temu ktoś pozostawił auto na mojej działce, bez niczyjej wiedzy i zgody. Do dnia dzisiejszego zero zainteresowania autem ze strony właściciela. Policja umywa ręce od tego tematu. Co w takim razie możemy zrobić aby zabrano to auto? Na działce trwa budowa i auto utrudnia pracę....
Bliska mi osoba wniosła pozew rozwodowy przeciw swojemu mężowi + alimenty, bo dysproporcja w zarobkach jest kolosalna. Sprawa niedawno się skończyła z wyłączną winą pozwanego, ale alimentów sąd nie zasądził. Problem pojawił się podczas rozprawy-sędzina prowadząca rozprawę sprawiała wrażenie nienawidzącej kobiet, poniżała powódkę i przesłuchiwała jak na policji w sprawie zabójstwa... natomiast pozwanego praktycznie nie (mimo że powódka dostarczyła...
Mam pytanie, jak to jest z gwarancją przedłużoną po serwisie. Czy ona z automatu jest przedłużona czy jak to wygląda. Dokładnie chodzi o drzwi, a mianowicie wymieniany zamek. Był on w czasie gwarancji wymieniany kilka razy ciągle Pękala blaszka przez co drzwi się nie domykały do końca dopóki trwała gwarancja nie było problemu bo za każdym razem przyjeżdżał serwis i wymieniali na nowy. Teraz nam ta blaszka pękła tak że aż wypadła napisałam do serw...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: