Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
Sprzedałam na Vinted perfumy, osobiście przeze mnie kupione we Francji. Perfumy były zdekodowane (odklejona naklejka z kodem), o czym kupująca została dokładnie poinformowana. Dostała wszystkie zdjęcia, łącznie ze zdjęciami butelki itd. Dostała towar. Napisała do Vinted ze się nie zgadza. Vinted uznało jej rację.
Nie mam paragonu (kupione były na użytek własny).
Osoba dostała dokładnie te perfumy, po czym wysłała zdj ze ma swój oryginał, który ...
Jestem w 8 miesiącu ciąży , dostałam maila od pracodawcy ze zgodnie z Art. 185. § 1 KP muszę podać informacje o stanie ciąży lub lub przewidywany termin porodu .Lekarz i położna twierdzą że nie musimy udzielać takich informacji zgodnie z RODO dlatego stąd moje pytanie , czy muszę podać takie informacje i czy to prawda że jeśli je podać mogą mi odmówić płacenia zasiłku wychowawczego po ciąży?...
Kupuję dom, sprzedający w rozmowie z pośrednikiem zapewniają, że większość mebli zostanie, gdyż oni ze względu na wiek chcą kupić mieszkanie do 50 m2 i siłą rzeczy z 220 tam nie przeniosą. Dodatkowo podpisaliśmy umowę na 10 tys zł na meble kuchenne i agd. Poszłam im na rękę dając 2,5 miesiąca na wyprowadzkę, to jeszcze wykręcili grzejnik z garażu. Zostawili jedynie starą, odklejającą się zabudowę kuchni, zardzewiałą pralkę bosch i zestaw mebli z ...
Czy na umowie na okres próbny (3 miesiące) przysługuje urlop chociażby na jeden dzien? od początku zawarcia umowy przepracowałam okolo 445,5h.
najblizsza zmiane mam w konkretny dzien, czy moge na ten dzien wziac urlop czy to pracodawca decyduje?
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: