Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
Witam serdecznie,
Mam pytanie. Czy będąc współwłaścicielem nieruchomości mogę wynająć mieszkanie będąc jedyną osobą wynajmującą na umowie ? Czy umowa między mną a drugim współwłaścicielem musi zostać sporządzona ? ...
Czy jeśli kaucja powinna być do rozliczenia do 15 sierpnia a do dziś nie została tłumacząc :"Kaucja zostanie rozliczona jak tylko poznam wszystkie koszty napraw, wymian i doprowadzenia stanu mieszkania do tego, który był przekazany Panu. Umowa precyzuje termin zwrotu kaucji, a nie termin jej rozliczenia. A więc zgodnie z umową najpierw musi nastąpić rozliczenie kosztów roszczeń, który na dzień dzisiejszy nie jest znany w całość. Wszystko wsk...
Witam,
dziecko chodzi na basen 9 lat. W czerwcu przedłużyłem karnet. Dostałem paragon i niestety go wywaliłem przez pomyłkę jak pozbywałem się tych niepotrzebnych. Szkółka wypisuje także takie jakieś karnety. Zawsze wchodziło się na karnet więc nie kolekcjonowałem tych paragonów.
Dziś przychodzimy i...
1. Szkółka podobno dostała wypowiedzenie od szkoły na korzystanie z basenu.
2. Z rozmowy wyszło, że NIGDZIE już nie będą prowadzić zajęć. Chyb...
Witam ja z takim pytanie czy właścicielka na koniec umowy może chcieć więcej pieniędzy za wodę i gaz jak niedopilnowania tego . Było zapłacone za czynsz najmu i czynsz spółdzielczy a teraz nagle okazuje się że jeszcze jak była za granicą niedopilnowania liczników i jest dużo do dopłaty. Co w takiej sytuacji?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: