Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
Witam,
Proszę o podpowiedź:
Wg grafiku raz w miesiącu pracownik ma pracującą sobotę ( 02. 07 w tym przypadku)za którą odbiera dzień wolny. Czy w sytuacji kiedy na przypadająca mu sobotę wypada zwolnienie lekarskie, pracodawca może nakazać mu przyjście do pracy w inną sobotę ( 09.07)?...
Mam działalność nierejestrowaną. Czy jeśli podpiszę umowę o współpracę, wystawie 1 fakturę VAT, ale płatność w trzech miesiącach (by zmieścić się w limicie) to będzie to mieć znamiona działalności gospodarczej? Przeczytałam już kilka artykułów i tak właśnie to rozumiem, ale wole potwierdzić...
Witam. Będę pisała do sądu pismo z prośbą o zrzeczenie się spadku w imieniu syna po dziadku. Czy jest może ktoś to by mi podpowiedział w jaki sposób mam takie pismo napisać, byłabym ogromnie wdzięczna....
Witam. Od 4 października poniedziałek zaczynam dwu tygodniowy urlop, lecz w niedzielę 3 października mam zmianę 16 do (01-02) w nocy następnego dnia czyli poniedziałek 4 października. Czy pracodawca może tak ustawić mi grafik że pracuje ta godzinę czy dwie już w dzień swojego urlopu?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: