Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
Czy w sytuacji zbiegu różnych kar tzn. warunkowego i bezwzględnego oraz ograniczenia wolności sąd orzeka karę mieszaną czy może połączyć karę ograniczenia i zamienić ja na bezwzględne pozbawienie wolności?...
Cześć, we wrześniu kończy mi się urlop macierzyński nie mam możliwości wrócić do pracy a umowa rozwiązała się w dniu porodu. Co teraz zrobić żeby być ubezpieczonym i w razie choroby normalnie iść do lekarza czy szpitala? Czy mąż może dołączyć mnie do swojego ubezpieczenia w ZUS on ma umowę na czas nieokreślony. Czy np. Muszę iść się zarejestrować w urzędzie pracy na bezrobocie? Całkowicie zielona jestem proszę o wyrozumiałość i pomoc...
Mam taki problem a mianowicie jestem sprzedającym i sprzedałem samochód na umowę kupna sprzedaży auto sprowadzone z zagranicy nie zarejestrowane w kraju
Kupujący przyjechał obejrzał nie narzekał przejechał się zapłacił spisaliśmy umowę wziął dokumenty od auta wszystko było przygotowane do rejestracji zarejestrował przyjechał z blachami założył blachy wsiadł i z auta i nagle coś mu nie pasowało ze sprzęgłem zadzwonił do mechanika powiedział mu że...