Po śmierci ojca 4 dzieci zrzeka się swojej części na mamę tylko jedną dziecko się nie zrzeka.
Jeżeli mama chcę sprzedać dom musi pytać o zgodę syna?
Czy może sprzedawać i oddać mu jego część po sprzedaży?
Cześć. Jak udowodnić że nie Ja wziąłem pożyczkę w parabanku jakimś w Internecie? Ktoś wziął pożyczkę na Mój PESEL i imię i nazwisko prawdopodobnie jakiś haker wykradł te dane i miejsce zamieszkania też. Sprawa zgłoszona na policję. Czy ciężko wygrać sprawę z parabankiem? To oni przecież nie zrobili odpowiedniej weryfikacji. Proszę wypowiedzieć się ktoś kto jest w temacie lub był. Nie ma nawet jak się skontaktować z tym parabankiem bo tylko adre...
Witam
Pieniądze podarowane od mamy dla córki ponad 50 tys. przelewem z konta mamy na konto córki. Czy na tej lini przy tej kwocie jest się zwolnionym z podatku w URzędzie skarbowym ? Czy są jakieś limity ? Dziękuje. Jaki formularz należy wypełnić ?
...
Podział spadku po śmierci. Dawno temu gospodarstwo przepisane na oboje rodziców. Czyli całe gospodarstwo prawnie na oboje małżonków.
Tato zmarł nagle. Małżeństwo ma troje dzieci już dorosłych. I teraz pytanie jak wygląda podział?...