Upadłość konsumencka.

Witam czy podpowie mi ktoś, czy jako osoba nie posiadająca firmy, mogę zgłosić upadłość jakąkolwiek z powodu swoich długów zaciągniętych w banku?
anonim cytuj
25-01-2024
Tak możesz, tylko każda sprawa jest inna, więc finał każdy też jest inny. Polecam darmową pomoc z urzędu, bo adwokaci kasują jak za zboże.

anonim cytuj
25-01-2024
Oczywiście możesz zgłosić upadłość konsumencką.

anonim cytuj
25-01-2024

Sugerowane Tematy

Partner na dziecko z innego związku. Po małżeństwie jakie będę miała zobowiązania do tego nieletniego dziecka?
Witam Chciałabym zasięgnąć porady od ludzi lepiej znających się na prawie ode mnie, bo meczy mnie cała ta sprawa przez moje niewiedzę. Jestem młoda kobieta, która związała się z mężczyzna z dzieckiem z poprzedniego związku. Nasz związek nie jest formalny (tj. konkubinat). Zastanawiam się jak fakt, że mój partner posiada dziecko wpłynie na naszą przyszłość. W pełni rozumiem obowiązek alimentacyjny oraz spotkań z nieletnim. Co mnie męczy to kwest...
Problem z uzyskaniem tytułu wykonawczego.
Bardzo proszę o wskazówki, co powinienem zrobić. Mając prawomocny nakaz zapłaty wysłałem do Sądu wniosek o klauzulę wykonalności. W odpowiedzi Sąd przysłał mi wezwanie do uzupełnienia mojego wniosku o dane pozwanego takie jak: adres zameldowania, imiona rodziców, data urodzenia, drugie imię, numer dowodu osobistego, względnie o podanie numeru PESEL. Ja posiadam tylko adres pozwanego, na który Sąd wysłał pozew. Żadnych innych danych nie posiadam....
Dział spadku i zniesienie współwłasności
Dział spadku i zniesienie współwłasności Proszę o pomoc- założyłam sprawę o zniesienie wspolwlasnosci w 2019, w trakcie zmarła 1 osoba. Zrobiłam postępowanie spadkowe po niej i dalam kopię prawomocnego postanowienia z udziałami do dokumentów w sprawie o zniesienie wspolwlasnosci. Obecnie Sąd pisze "... Zobowiązuje wnioskodawczynie do zmodyfikowania wniosku poprzez wniesienie o dział spadku po zmarłym... Pod rygorem zawieszenia postępowani...
L4 a zajęcie komornicze.
Pracuje na umowę o pracę u pracodawcy co zatrudnia powyżej 20 osób duży zakład mam komornika i dostaje minimalną krajową bo jest wolna od zajęcia.. Obecnie jestem na L4 cały miesiąc i zastanawiam się czy dalej kwota wolna od zajęcia teraz 2700 dalej mnie obowiązuje i komornik nie ruszy tego ? czy L4 ponad inaczej jest już rozliczane i kwota wolna nie obowiązuje jak przy wynagrodzeniu? Dodam ze l4 płaci pracodawca bo jest to duża firma....

Wyszukiwarka